Jump to content

Forstkandidaten

Members
 • Content Count

  488
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Forstkandidaten

 1. Flishugger må vel være midt i blinken til dette. Joa du får noe som tar mer enn 8 cm.. spørs bare hva du legger i av penger: http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture ... rough=true Ellers så står det mange avglemte "forkverner" rundt om på låver i det ganske land, ei slik som rasper opp div rotfrukter til biter, slik at du kan bruke det til f.eks grisefor.
 2. Jeg er nå fornøyd så lenge det er jakt på tv jeg da, sjølv om jeg også synes at jaktlederen virket som en fjomp, som neppe burde vært jaktleder, men så er det slik at det som regel er forskjell på hva som sies forran og bak kamera.. men om en først skal være negativ så reagerte jeg litt på hvordan de fraktet våpen i bilen. At alle sitter med rifla sitter mellom bena mens di kjører, inkludert jaktlederen som kjører bilen.. greit nok at det sikkert er slik mange steder, men neppe noe å vise fram på en nasjonal tv kanal.. I og med at dette er et program som er ment for "ikke jegere" er det enda viktigere å tenke på omdømme til jegerne tenker nå jeg.. Jeg har ikke sett på denne serien før, men når jeg så det skulle være jakt så så jeg på, så de fikk en seer til i går
 3. ikke for å ødelegge diskusjonen som går her men .. jeg har lagd roastbeef av elg noen ganger, men jeg kunne ønske litt mer smak i kjøttet (kan hende jeg har vært litt uheldig) jeg så en pleide å marinere kjøttet over natta, dette så interesant ut, men det jeg tenkte på var at jeg ønsker meg litt mer salt og krydder smak. er det noen som har et godt råd for dette? noen som f.eks har rullet kjøttet i salt, pepper og rosmarin og latt dette ligge over natta før steking? vil det virke??
 4. Hei, jeg har en strihåret dachs som brukes som bandhund/lurhund og ettersøkshund. Jeg sliter litt med å finne en god ettersøkssele til han. Han er ganske stor for rasen, grov i bringe og nakke. Har hittil brukt kennel selen, og jægerens kombisele. Kennelselen var egentlig den beste, men bikkja endta opp med skikkelige gnagsår bak bogbladene.. kjøpte derfor i hui og hast en jægerens kombisele på Felleskjøpet som så bedre ut, men denne blir for trang rundt nakken slik at han strøpes om han blir litt ivrig, samt at denne selen ellers ikke sitter noe godt på hunden. Jeg kunne nok kjøpt en størrelse større kennel sele, men tror denne da blir for stor. Det jeg lurer på er; er det noen som har tips til en god sporsele til denne rasen? Mvh Øyvind
 5. bare til orientering så har desverre ikke kommunen lov til å dele ut navn på grunneierne om du kommer med ei liste med gards og bruksnummer, jf. matrikkellova og offentlighetslova. det går jo ann å prøve men om de sier nei så er det ikke bare for å være vanskelig
 6. Forstkandidaten

  Nye Mauser M12

  Noen som vet om denne kommer i links? sjekka sidene til mauser, men fant ikke noe info om det..
 7. Gode tips for å unngå trafikkulykker med hjortvilt er mer en lysbruk. Jeg jobber sjølv med kommunalviltforvaltning, og et "problem" vi har er at det er mange som driver foring av hjortevilt, ofte er dette lite gjennomtenkt. Mange ønsker å se dyrene på foringa og har foringsplass i nærheten av gården. De tenker lite på at det går en høyt trafikkert veg eller jernbane bare 50 - 100 meter. Du ender ofte da med rene motorveien over veien til og fra foringsplass. Alle foring bør være et ledd i et planmessig viltstell og bør planlegges i samråd med kommunen. Et annet viktig tiltak er hogging av "sikt soner" langs vegene hvor det er mye vilttrekk.
 8. Jeg har akkurat kjøpt en slik, veldig fornøyd har riktig nok ikke en trg.. men trur ikke forskjellen blir såå stor denne kan også brukes til mer enn bare pussing http://www.jaktfall.no/produkt/vapen-sk ... -for-rifle
 9. Hva som dekkes må vel nesten klareres med hver enkelt arbeidsgiver. I den kommunen jeg har med dette å gjøre så dreier seg om personforsikring. ikke våpen/rekvesita eller hund.
 10. det var det jeg mente, sjekke dette før problemet oppstår. Føler man at man ikke har tilstrekkelig dekning gjennom forsikringen er det enten å kreve særforsikring, eller melde seg ut at ettersøkslaget. Værre er det ikke.
 11. medlemmer av kommunale ettersøkslag er forsikret gjennom kommunens fellesforsikring, dvs de skal være det. Dette er nok greit å sjekke opp i hver enkelt kommune FØR det blir relevant..
 12. Takk for svar ja jeg sjekka finn, men annonse var gammle så var litt usikker, og nei jeg scrollet meg ikke nedover startsida til jaktdepotet for å lese at nettbutikken ikke var i bruk.. men jeg har gjort det nå
 13. Hei, har vurdert å kjøpe en sonic demper, det ser ikke ut til at Jaktdepotet selger de lenger, stemmer det? finner den ikke i nettbutikken dems. Er det noen som vet hvem som eventuelt selger disse nå?
 14. sorry, leste bare det nederste innlegget..
 15. jeg har blant annet en leupold vxr 3-9x50 på medium QR på min, og vxr`n er jo veldig kort..
 16. takk for tipset blinkskytter, jeg får teste ut dette
 17. styre pinne i mine også, det er ikke det jeg tenker på. Det er når jeg setter inn pipa, så setter jeg så langt inn i låskassa som jeg kan. tar noen ladegrep, men selv om jeg gjør dette er sluttstykket tungt å spenne. slik at jeg ender ofte med å dra pipa en mm. ut, så prøve noen nye ladegrep, men fremdeles er sluttstykket tungt å spenne opp.. så dytter jeg pipa en halv mm lenger inn igjen fremdeles tungt å spenne opp sluttstykket og slik fortsetter jeg til at der mjukt og fint å spenne sluttstykket uten at jeg føler at det "gnager" i pipa..
 18. har to piper, synes egentlig at begge er like i forhold til skifte dvs, setter inn pipa tar ladegrep noen ganger, og prøver å hjelpe til å tilpasse litt hvor pipa skal sitte for å få glatte ladegrep, dvs at jeg får spent sluttstykket uten for mye lugging. Hadde vært fint om det bare var å sette inn pipa så langt inn jeg fikk den og vips satt den perfekt. Men da forstår jeg at dere andre også har det slik som jeg har det takk for svar
 19. Ja det er slik jeg gjør det også, kanskje det bare er jeg som er litt kresen da skjønner jeg..
 20. Hei, er det fler en meg som synes det er litt trælet å bytte pipe? dvs jeg synes det er litt pirkete å sette inn pipa helt riktig så jeg får en god og ikke for hard sluttstykkegang. Er det jeg som gjør noe feil? eller er det noen som har en god patent på å gjøre dette uten å fikle hver gang?
 21. Hei Jeg har en ZKK-600 i 3006. Min første storviltrifle. Det har kommet til noen fler etter hvert som åra har gått. Nå samler den for det meste støv, men blir brukt som hundefører rifle. Jeg har kappet den noe og har en S&L hardcore demper på den. Har egentlig i flere år hatt lyst til å bygge den om litt så den hadde passe litt bedre til formålet (hundefører børse). Har lyst til å rette og polere låskasse, få på en lett plaststokk, og ei Heen muffe og ei pipe i 35 whelen. Er det noen som har gjort dette og har bilder? (ja jeg vet at det er flere som har gjort dette, spørsmålet var egentlig om noen kan legge ut bilder ) problemet er at innimellom kommer fornuften og sier at for de penga det koster å gjøre det jeg ønsker med cz`n kan jeg kjøpe meg ei ganske bra ny rifle... så spørsmålet er; er det verdt det??
 22. Jeg skjøt en enslig kalv i dag 11.11.2012. Slaktevekt 27,7 kg...
 23. @Kiwi meget godt talt! det er en fornøyelse og se at det i alle fall er en som ikke tror at matvarene bare magisk dukker opp i hyllene på rimi..
 24. en godkjent våpen søknad, så er det bare å dra over grensa å handle, og stoppe i tollen og ordne med papirarbeid der. Ellers er det ingen forskjell om du handler i Norge eller Sverige
×
×
 • Create New...