Jump to content

BEVERJAKTA 2010/2011


hansen deluxe

Recommended Posts

  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

jeg, min far og en kamerat var ute på jakt i går og det endte med at kameraten min skjøt en 19 kilos tung hann bever på 10 meters hold med 6,5x55 på samme plassen som jeg skjøt min på 3,4 kilo :lol::oops:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

nå har jeg vert inne ved en anne koloni lenger inne på heia.

sist jeg var det inne var i fjor høst under elg jakta. og det har bare EKSPLODERT med aktivitet der inne. nå har de bygd stor demning og greier:D var på jakt i kveld og så beverern men det ble ikke noe:(

Link to comment
Share on other sites

Var med på beverjakt i helga , og det ble skutt to bever i vannet. Begge sank for jegerne. Trodde faktisk de fløt?

Begge var hode/hals-skudd. Kan noen fortelle meg gunstig skuddplassering før jeg selv skal til på beveren?

Selvfølgelig vente på en går på land :winke1: , men tenker på skudd i vann.

Link to comment
Share on other sites

I helga for vi en gjeng på beverjakt. Vi dro i finvær på torsdagen og ankom hytta vi hadde leid utpå ettermiddagen.

IMG_3213.JPG

 

Allerede første kvelden ble det full klaff for en av de andre som var med.

 

For min egen del fikk jeg skutt bever den andre morgenen.

 

IMG_3236.JPG

Her er hytta den ble skutt ved.

 

normal_Bilde0149.jpg

Skuddplassen. .270win og 150 grains Oryx i 930 m/s gjorde sakene sine godt. Bevern var død i smellen og sklei ned av hytta og ble liggende i vannkanten.

 

IMG_3224.JPG

Hannbever på 18 kg.

 

IMG_3241.JPG

Å flå en bever er en jæ…. jobb. Skinnet må nesten spikkes av og tar sin tid. Engangshansker er en grei ting å bruke når en holder på med bever. Ellers blir lukta sittende på fingrane i lange tider etterpå. Her er inngangshullet fra Oryxen. Utgangen var en anelse større men ikke mye.

 

IMG_3244.JPG

Her er skinnet ferdig saltet.

 

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre med skallen, om jeg skal reinkoke den eller bare ha tenner på plate.

 

IMG_3248.JPG

Denne karen fant vi utenfor hytta og da vi hadde med bikkje måtte vi få den unna ett stykke.

 

God mat hører med når en er på tur.

IMG_3258.JPG

IMG_3260.JPG

Her er det varmrøkt indre og ytrefilet av hjort og biter med reinskjøtt.

 

På dagen imellom jaktøktene for vi en del rundt på rekognosering for å finne lovende plasser for neste økt, sov, spiste eller litt blinkskyting med luftgevær.

IMG_3253.JPG

 

Om kveldene etter jakta gikk det i kortspill, yatzy, god drikke og spekemat, her med egenprodusert speket og røyket rådyrlår.

IMG_3239.JPG

 

Nå er vi kommet hjem, skinna ligger salta og er snart klar for å sendes til Roars pels som vi har god erfaring med fra før.

Så da er det bare å vente ett helt år til neste gang.

Grattulerer til alle dere andre som også har fått skutt bever.

Link to comment
Share on other sites

Da ble det en på meg og git :smile:

Jakta meg oppover elva, var lite gnag og se, men kom efterhvært til en plass hvor det hadde vært bra aktivitet. Satt en times tid, begynte derefter og snike litt langs elva. Oppdaget en stor en som svømte, den gikk aldri på land, og det var såppas mye strøm at det ikke hadde noe hensikt og skyte den i vannet. Efter en stund så jeg en knøtt liten en, satt og lurte på om jeg skulle skyte den, da det dukket opp en midiumstor en.

Skøyt den, 185gr kule i 910m/s hadde den ikke alværden godt av, revna litt i bukskinnet, men ikke noe baksting eller kramper- så da var jeg fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Det var utflukt til Telemark i helga. En valpekjøper hadde invitert på besøk for "å redde skogen" hans. Redningsaksjonen ble vel ikke så omfattende, men en liten tass ble flådd søndag morgen etter ei vellykket kveldsøkt. Våpenet er en HVA 1900 i 6,5x55 og kula var ei Sierra 85 grs foran passe med URP. Lår og rygg var faktisk greie til mat, selv med den kula.

 

bever-2011-04-16-52.jpg

 

Vi burde vel fått noen til, men godt kameratskap skal også pleies. Derfor ble det noen meldinger fram og tilbake for å forsøke å få kompisen på skuddhold også. Der gikk vi skoa av oss, men invitasjon for neste år er allerede mottatt. Det gleder vi oss til, for nå er vi i alle fall litt kjent i området.

 

Her hjemme er det tid for litt innsats nå framover, og med litt tur så blir det bever før helligdagsfreden legger sin klamme hånd over jegerstanden. Skal ha med halvproff fotograf i morgen kveld, så da er det vel tid for å dumme seg skikkelig ut.

Link to comment
Share on other sites

Til deg som leiter etter skotplassering i vatn: det er berre ei gong iblant det er forsvarleg å skyte i vatn. Om du ligg godt over beveren i høgde er ein av dei. Ein vaksen bever som svømmer har berre ein liten del av hovudet over vatn, og den er vanskeleg å treffe. Vanlegaste feilen er å treffe for lågt, fordi halda ofte er korte, og fordi jegeren gløymer alt om sikteline/kulebane, og at det faktisk kan skilje 5 cm mellom desse på kortare hald enn rifla er skoten inn på. Treff ein for lågt, kan faktisk kula treffe beveren, eller skade den med trykket når den rikosjetterar, og du risikerar skadeskyting. Det er verkeleg ikkje noko problem å vente til den kjem på land. På land skal den uansett før eller seinare :wink: og det er då me har lukkast på bever JAKT. Når alt har klaffa. Bever skyting er noko anna.

Link to comment
Share on other sites

Og kan forresten informere om at sesongens 3. bever har stempla ut. Ein flott hannbever skoten heime i Aust-Agder på 55m. 19,5kg. Skoten med remington accutip 50gr i .223 rem. Ikkje ei krampetrekning, og eitt hol inn, ingen ut.

Link to comment
Share on other sites

226735_10150223443190935_738105934_8866107_5826470_n.jpg

 

Hadde med Galaxy ut på beverjakt, han garanterte at vi ville finne no med hans guiding :mrgreen: , og vi fant ut at smygjakt nedover elva var tingen. Vinden var gunstig og vi hadde oppservert et par bever før jeg henta rifla. Hadde ikke gått lange biten før han her kom svømmende.

 

Galaxy var kjapt ute med kleppen og sikret fangsten :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg og noen kompiser tok en tur ut i går kveld for å se etter beveren. Da vi kom fram til jaktområdet så vi 2 stykker som sirklet sammen og etter 5 minutter så hadde jeg skutt den ene, og fått innvia blasern! :) ca 30 minutter etterpå tok den ene kompisen den andre! Ble et ufrivillig bad på oss begge, noe som var friskt! :overrasket:

 

imag0030j.jpg

 

Hunndyret til venstre viste 25.9kg på vekta, mens hanndyret til høyre viste 22.7kg!

 

imag0029m.jpg

 

Edit: La til et bilde.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde valgt skallen. Har en gang brukt tennene på plate, men det var fordi resten av skallen var skutt i stykker.

 

Og jeg ville valg tenna montert på plate.

Plassebsparende, særlig om en har en hel haug med skaller i hyllene fra før.

Dekorativt er det og. Særlig om en gjør trofeplata et personlig preg, slik som G Larssson har.

 

Lykke til videre, nå helt på tampen av jakta.

Link to comment
Share on other sites

Hadde i grunn ikke tenkt å jakte bever i år, men på siste dagen ble fristelsen for stor !

Var egentlig på vi hjem fra hytta på sørlandet da jaktfeberen begynte å rive i kroppen, rifla lå i bilen og da jeg nærmet meg Flekkefjord tok jeg en kjapp telefon til grunneier, joda, de var bare å komme ! Helst ville han ha felt bever i vannet like ved huset, har jaktet der før uten hell, men tenket at det er nå bedre en ingenting. Ikke hadde jeg tid til videre rekonosering i vannet hvor jeg bruker å jakte heller. Vel oppe på gården ble jeg møtt av sønnen til grunneier som fortalte om hvior han hadde sett beiteaktivitet. Gutten ble iført camojakke og invitert med. Vi fant en fin post ved utoset og det var tegn på god aktivitet. Eneste lille problem var at det blåste ganske friskt så det var umulig å se om bever kom på svøm fra hytta. Etter 1 t hørte jeg den umiskjennelige lyden av bevergnag et godt stykke inne på land og ikke lenge etterpå så vi en bjørk som ble felt, eller settere sagt en bjørk som ble liggende oppetter et annet tre. Jeg forsøkte å snike meg innpå uten å komme til skudd. Området hvor beveren hadde felt tret var omringet av små grantrær.

Det var bare å gjøre retrett tilbake til posten og håpe på det beste.

Etter ca 15 min så jeg bever i vannet like nedenfor posten. Visste at området var grunt og klemte av. Så med en gang at skuddet satt godt, men desverre sank beveren. Gutten hentet båt og vi fant den ganske raskt på 1 m. Heldigvis slapp jeg dukkert denne gang! En fin 2,5 år hannbever på 14 kg (beste matbeveren) eneste lille uhell var at kula hadde romestrert noe veldig, ca 5cm inngangshull i bakre del av skallen, ryggraden var knust, kan trygt si et momentant drepende skudd !!! Søndag var det i gang med flåingen som er beverjegerens straff ! Fyttegrisen den er tungflådd !!! Tok meg ca 2 t før skinnet var av og renset. Må vel ta den ned i dag og få den i fryseren. Joda, beverjakt er en flott opplevelse ! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
Hei :)

Nokon som veit korleis ein kan bevare beverhalen, helst på skinnet?

Må ein opne den på noko vis eller berre saltee den godt sån som den er?

 

Det er så mye fett i den at du må åpne den og flå ut fettet (så mye du klarer) så salte resten godt i 14 dager eller mer.

Jeg splitter mine haler på midten videre fra analåpningen og ned til spissen.

 

Her kan du kombinere med å bruke en skarp kniv for å snitte og en sløv for å skrape ut fett. Dette er en jobb som tar TID.

Til slutt vil du få løsnet halebenet fra fettet og kan dra det ut.

 

Skrap deg så godt ut i kantene og vær forsiktig så du ikke snitter hull.

 

lykke til

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...