Jump to content

Stick & String

Members
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. På grunn av ganske laber interesse har jeg fått kassen sendt fra RSA nå. Det ble dip&pack denne gang og transportutgiftene ble ikke all verden. Dyrt nok, men til å leve med. Det som er "sjarmerende" med transport fra RSA er alle de fantasifulle fees de klarer å legge på . Etter ganske mange forsendelser har jeg fått disse påslagene med mer eller mindre fantasifulle navn.... Selve transport kostnaden utgjør ca 20% av totalsummen.
 2. Kjøpte et par lave gaiters hos Rogne som jeg brukte å RSA i Feb/Mars. Det var så varmt at mesteparten av jakta forgikk i shorts og jeg var veldig godt fornøyd med de. Ga de en liten impregnering med flåttmiddel og var flåttfri og intet rusk i skoa. Har hatt African Tick Fever en gang og ønsker ikke flere. Dyre, men godt anvendte penger
 3. Å felle en red hartebest walk and stalk er ekstremt vanskelig. Det kreve enten en veldig god porsjon flaks eller dyktighet. Siden de stort sett lever på de åpne slettene er de jaggu ikke lette å komme innpå- sky som rakkern er de og. Hadde flaksen på min side for noen år siden. Da så vi en enslig okse på lang avstand, den kom mot oss og gikk rett i kanten på noe tett kratt, vi klarte å komme oss usett inn i krattet og satte oss til for å vente. Ikke lenge etter kom den gående rolig på 35 m og til min store forundring gikk den rett ned. Ikke ofte det skjer med bue på et såpass stort og hardskutt dyr. På langt nær den største jeg har sett av sorten, men et stort øyeblikk var det ! Henger i stua som et flott minne.. den er i godt selskap da jeg har mange gode minner... OG EN TÅLMODIG KONE !!
 4. Var en tur tilbake til Sør Afrika i måndeskiftet Feb/Mars. Jentungen og jeg skjøt 7 dyr som er videresendt til preparant. Vi jakta i Eastern Cape og preparant holder til i Grahamstown. Jeg ha tidligere arrangert Consolidated shipping, Dvs at vi leier en 20 fots container og fyller den med flest mulig kasser. Sist gang jeg gjorde dette hadde vi 11 kasser og kom særdeles fordelaktig ut primessig. De fleste bruker flyfrakt som er dyrt, men raskt og effektivt. Båtfrakt er mye rimeligere, men tar selvsagt litt lengre tid . Hva betyr vel egentlig det når man vanligvis må vente et år og mere før preparant der nede er ferdig. Hvis man da ikke bruker Dip and Pack som vanligvis er unnagjort på noen måneder. Hvis man sender enkel kasse med båt vil den bli plassert i en container sammen med annet gods, primært andre trofekasser. Når så skipet ankommer lossehavn i EU blir containeren åpnet for veterinærkontroll, dette kan ofte ta tid med påløpende utgifter for lagerleie. Hvis vi går sammen flere og sender i en 20 fots container vil denne gå fra EU havn uåpnet til Norge og jeg har gode kontakter for å klarert containeren inn. Sist gang jeg gjorde dette mener jeg at alt sammen kom på 3500 for min del og det var en stor kasse. Hadde fopr et par år siden en liten kasse som ble flysendt fra Johannesburg på 8500. Hvis det er interesse for å være med på noe sånt er det bare å sende meg en PM. Trofeene bær i utgangspunktet kunne sendes fra preparant i Eastern Cape og jeg forventer at mine trofeer er ferdige sommer 2018
 5. Flott film ! Har du gitt opp den andre plassen du jakta? Hadde en 10 dagerstur med jentungen som en 12 års presang nå i månedskiftet Feb/Mars. Vi jakta i Eastern Cape som vanlig og er særdeles godt fornøyd med turen. Jentungen endte opp med å skyte en blesbok, et vortesvin, en springbok og en zebra. Sel tok eg en duiker, en mountain reedbuck og en stenbok. Vå PH overgikk seg selv denne gangen ! Han så at jentungen var fullt kapabel til å treffe på 100m, men for å få en ideell start på en forhåpentlig lang jegerkarriere ville han at vi skulle nærmere- MYE nærmere. Det endte opp med at lengste skyteavstand ble 35m. Hadde mange sinnsykt spennende ansmyginger som endte opp i ingenting, men når alt klaffer er det magisk. Første gang jeg har fornemmet denne følesen UTEN buen i hånda ! Fikk filmet mye av jakta, både med håndholdt kamera og Contour kamera. Pga hennes unge alder ønsker jeg ikke å publisere bilder, det finnes dessverre litt for mange troll som overvåker denne sida.
 6. Kom hjem fra RSA i forrige uke, det blei 6 nye trofeer denne gang, nå begynner det å røyne på plassen !! Har egentlig ikke plass til alle de jeg har fra før og så skal jeg forsøke å skivse inn 6 nye.... Heldigvis ikke av de største denne gang, jentungen skjøt en sebra som skal på pidestall, skinn har jeg fra før, i tillegg fikk hun en springbok og en blesbukk, de får hun ha på eget rom... Selv fikk jeg diuker, stenbok og mountain reedbuck. Har et år og planlegge plassering.
 7. Da er alt i boks for neste tur til RSA, Reiser 23 feb på en 10 dagers tur og afikafeberen herjer som verst ! Denne gangen legger jeg buen hjemme da det er jentungen som skal stå for mesteparten av jakta. Det verste av hardtrening er unnagjort og hu skyter nå veldig bra med skytestokk. Var på banen i går og resultat på reinfigur er godt innenfor. Alt av papirarbeid er unnagjort og nå er det bare å glede seg. Vi skal til Eastern Cape og hu har ei ganske omfattende liste av trofe og culldyr ! Jeg tipper at det ikke er mange 12 årige jenter her til lands som har fått oppleve storviltjakt i Sør Afrika ! Skolevennindene kan ikke skjønne at hun vil dette og guttene er grønne av misunnelse .... Dessverre kommer jeg nok ikke til å legge ut bilder av henne på jakt her på kammeret, av forståelige grunner..... Kommer nok en rapport fra meg med mine bilder, de tåler nok dagens lys. Av alle ting har jeg noen av the South african tiny 5 på min liste. Har skutt mange av de store og det begynner å bli VELDIG trangt om plassen for flere større bogmontasjer. Vi begynner eventyret med en tur med overnatting i Addo Elephant Park før vi drar ut på jakt. Har tatt leiebil som så mange ganger før, billig og fleksibelt. Vi har også fått tildelt samme PH som jeg alltid har brukt (for øvrig et krav fra min side) Har handle inn jaktklær fra USA til henne, utvalget var heller magert her hjemme ang klær for varmere strøk. Da håper og tror jeg at vi får et flott eventyr sammen og at en ny storviltjeger er født inn i familien ! Får bare håper hu ikke blir altfor infisert av afrikafeber, det kan fort bli dyrt Dette er for meg større enn første utenlandsjakt ! Spenningen er til å ta og føle på hos henne og jeg blir minnet på hver morgen hvor mange dager det er igjen til vi skal reise. Reiseguider er pløyd gjennom sammen med bøker og afrikansk vilt og brosjyrer om skuddplassering, så i teorien er hun klar. Det kan være litt bingo å reise såpass tidlig, været er ofte mer ustabilt og mulighet for regndager er større. Men man må følge de ferier som passer med skole og vi skjøter bare på vinterferien litt. Temperatur er oftest ganske behagelig i feb/mars. Har reist i sommerferien en gang tidligere og det ble med den ene gangen, fint tørt vær, men alt for kaldt. Jeg reiser ikke til afrika for å oppleve frost, det har vi nok av hjemme ! Skal bli utrulig flott å komme tilbake å hilse på gode venner og dele opplevelsen med en av de jeg er mest glad i !
 8. Kofferten du har kjøpt er mer en bra nok. Våpenet bør ikke demonteres, ei heller kikkertsikte. Unødvendig å si det, men sluttstykket må ut av kofferten. Skal mye til å få skade på våpen i en planokoffert. Har reist mange langturer med en vesentlig mye dårligere koffert og har alltid fått våpenet uskadet frem. Skal på langtur til vinteren igjen og den gamle plastkofferten får duge i år også.
 9. Hovedbørsa mi er ikke så veldig gammel. Jugoslav Mauser mod 1924. Det var en militærstokk på den da jeg kjøpte den, men denne var ødelagt med nettskjæring. Fant ut at jeg like godt kunne kjøpe ny stokk. Fikk en laminatstokk fra Boyds. Børsa går ekstremt bra og samler under 25mm i benk. Den er kamra i det originale kaliberet 8x57IS. Superfornøyd ! Har ei velbrukt Remington 700 som går bra den og, men det er mye artigere med den gamle. Svartkrutt har jeg liten erfaring med, har kun skutt med det en gang. Jeg var på svartbjørnjakt i Canada og en av amerikanerne hadde en flintlock i Kal 50. Jeg fikk prøve den et skudd og det var en sær opplevelse. Klikk og BAANG- GØY ! Bjørnen han skjøt gikk rett i bakken, men skinnet ble ikke veldig pent. Rundkule i kal .50 lager et fryktelig utgangshull ! For å si det med Øystein Sunde- Gamle børser bommer best !!!!!
 10. Hu har tross alt skutt aktivt i Skytterlag siden hu var 9, så skyte kan hu. Skytterdronning var å dra det litt langt, det er flere i aspirantgruppa som skyter bedre en henne. Ligger ganske jevnt på 220 på trening. Flere i aspirantgruppa som ligger over 235. Uansett har det vært utrulig artig å følge utviklinga. Viser bare at for å bli en habil skytter er det kun en ting som gjelder og det er mengdetrening som nytter. Gjerne med litt hjelp fra instruktør. Mange jegere som har noe å hente her. Personlig så syntes jeg 30 treningsskudd er alt for lite. Skytterlaget er ganske godt fornøyd med ordningen, de mener det har hjulpet og ikke minst stiller skytterne med våpen som er noenlunde innskutt.
 11. Da er dette "problemet" løst. Hu testa 8 millimetern med litt lettere ladning og lett kule. Rekylen var no problem ! Satte 5 skudd med ca 5 cm spredning i villreinfiguren på første forsøk, med andre ord godkjent storviltprøve hvis hun hadde vært gammel nok. Da gjenstår det bare litt mengdetrening med skytestokk. Dette gir helt andre muligheter, hun kan skyte større dyr om hun ønsker det (egentlig står nok Gnu på toppen av lista) Samt at jeg slipper å kjøpe ei rifle som jeg EGENTLIG ikke har bruk for
 12. Da var den saken løst. Hadde jentungen med på skytebanen med min gode gamle Mauser 8x57 IS (selvbygg over en Jugoslav Mauser mod 1924) Hadde litt lette ladninger med lett kule. Hu starta med 5 skudd på villreinfigur, skudda satt der de skulle de, ca 5 cm spredning inne i sirkelen. Så da slipper jeg å handle ny børse som jeg egentlig ikke trenger.Så kan hu skyte større dyr også, fikk beskjed om at største dyr med 243 var blesbok, det hu hadde øverst på lista var mini bøffel (Gnu) Nå er det bare mengdetrening med skytestokk som gjenstår. Har netopp fått prisene og de var slett ikke gærne, dagrate for oss 2 ligger på 2000 og trofeavgiftene har forandret seg lite, f.eks 1500 NOK for en impala og rundt tusenlappen for en springbok
 13. Jeg har 2 børser i dette kaliberet og er særdeles godt fornøyd. Bruker Naturaliskuler på jakt og får gjennomskudd på alt. Jeg har lovet jentungen er afrikatur til våren og vurderer å bruke Mauseren. Hun er lita og tynn (12 år) hu har skutt mye på bane med 22, men foreløpig har hun ikke skutt med større kaliber. For å ikke skremme henne mht rekyl ønsker jeg tips om ladedata for å oppnå snill rekyl. Har lada 20 skudd med 123 grains Normakuler Lada med 45 grain Vith135 som jeg skal teste på banen i dag. Håper de har en del lettere rekyl enn de ladningene jeg selv bruker . er mottagelig for tips og innspill.
 14. Tror jeg går for 243 og bruke Barneskuler, det bruker jeg i 270'en og det virker VELDIG bra. Blir stort sett knall og fall på storvilt. Bruker Naturalis i 8mm med samme resultat. Skjønner godt argumentet med 6,5 som er lovlig på alt storvilt her hjemme, men av en eller annen grunn er jeg lite fortrolig med dette kaliberet. Jeg kjøper gjerne ei rifle i 243, da får jo faren ei glimrende beverrifle på kjøpet. Storviltrifle blir det nok råd med den tid kommer. Har ei mindre datter som vil gjenta storesøsters tur når hun blir gammel nok, så børsa skal nok bli brukt. Får ta en tel til Onkel for å forhøre meg om det er greit med ei rifle til. Hvis ikke så har jeg en kombi. Brno i 7x57R/12 for salg. Påmontert en Leopold 1-4. Veit at det er tidlig å smitte ungene med afrikafeber, men det er vel en av de kjekkeste sykdommene man kan ha !! Hun som skal være med nå hadde 2 afrikaturer før hun fylte året. Hun husker selvsagt ingenting av disse turene, men har kost seg mye med video og bilder. Denne gangen skal jeg stort sett henge på slep med videokamera. Vi reiser i månedskiftet Feb/Mars nest år og det blir min 10 dager på jakt. 10 dager er minimum for en slik tur (etter min mening) har jakta kortere periode en gang før og syntes det ble litt stress. Veit at amerikanerne har ganske forskjellige krav til kaliber for storviltjakt, men det varierer også veldig mye fra stat til stat. Legger ikke så mye vekt på det. I New Brunswick, Canada er det faktisk lovlig å skyte svartbjørn med 22LR. Jeg fikk nesten sjokk da jeg leste det og måtte forhøre meg med guiden min. Og joda det stemte det, han skjøt en bjørn i året selv og alle ble enten tatt med bue eller 22. Takker for gode innspill !
×
×
 • Create New...