Jump to content

vestfoldingen

Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vestfoldingen

  1. Vi får bare håpe folk er villige til og melde inn gaupefamilier når de blir observert, så kanskje vi kan få jaga litt allikevel. Kvotene kan endre seg.
  2. Noen må forklare meg nærmere hva som menes med juks under telling i 2010, hva skjedde? Slik jeg ser det, så er det kun ris på egen bak å trasse, og ikke gidde og melde inn observerte gaupespor fra familier.. Det er jo dette som setter grunnlaget for kvotene i år. Det er ennå ikke for sent.
  3. Hei! Er for tiden student i i Steinkjer (utmarksforvaltning). Med ny plass så følger det med at man ikke har innpass i noe som helst gaupelag.. I løpet av desember så kommer jeg til å hente meg en russisk støver fra Sverige som er 5 år. Denne skal visstnok jage bra allerede. Hvis noen her inne vet om noen nøkkelpersoner innen rovviltjakt i Nord-Trøndelag og henvende seg til, er jeg veldig glad for tilbakemelding. Jeg ville håpe at noen kunne ha bruk for en ivrig sporer og jeger, samt en forhåpentligvis hardfør bikkje. Takk!
  4. Ring Halvard Dreng. Han har gode områder nede i Skåne. tror han har tilgang på 100.000 mål. Nummeret hans er: 95213059
  5. jaggu er det drep i disse børsene også.. Har hatt med min nyinnkjøpte blaser på to jaktdager, og felt 4 rådyr.. Våpenet er forøvrig en R 93 black edition med en 56 HT på toppen:)
  6. Jeg bruker utelukkende A MAX 140Ggr på trening, rådyr, rev, og bever. Har ennå tilgode og oppleve at den ikke ekspanderer og dyra raser fort sammen.. Den ødelegger kjøtt, men hvem kule gjør ikke det som har god drep?? De er også billige. Hva er vel bedre enn å jakte med den ammunisjonen og kulebanen du trener med hver gang?
  7. Kom til og huske på første gang jeg mista lappen, da for trimming av moped og for fortkjøring.. Da hadde jeg jo selvfølgelig børsa på ryggen på vei hjem fra skytebanen. Politiet brydde seg ikke en døyt om børsa, men lappen tok de og jeg måtte bli hentet av min mor.. Herlig! Dette var for fire år siden.
  8. Det bruker og være veldig attraktive steder ja. På duejakt så er det en ting som er veldig viktig, og det er og spane en tid i forkant. er det ikke duer som trekker over, så kommer det ikke mye duer ned på bulvanene dine. De ser jo ikke lokkeduene på en kilometers avstand ... finn ut trekkruter, hvor de har dagleie, og hvor de beiter. Finner du ut av de tingene, så er mye gjort. Jeg kommer til å bruke myye tid den siste tiden på rekognosering, det er jo skjedd så mye værmessig den siste tiden at bøndene har begynt å treske.. å da forandrer ting seg. En ting jeg også vil få med er at om du sitter ute den første dagen, og ikke får noe særlig uttelling. Skift plass! Veldig ofte er det du som må flytte deg etter duene, ikke omvendt:) Skitt jakt til duejegerne der ute! Dette er den første jakta jeg drev skikkelig med og det er faktisk en av favorittjaktene ennå, Hehe. P.S Bonden liker ikkeidetheletattnoegodtforaltiverden at du går utpå et utreska modent ertejorde for og legge ut bulvaner, eller hente skutte duer.. Ertene sitter spesielt dårlig på "kornstilken" og ramler særlig fort av ved berøring. Med mindre du kjenner en bonde som er veldig medgjørlig da selvfølgelig!
  9. Jeg har funnet en ladning som går godt i børsa mi. Ikkenoe hokuspokus. Den er som følgende: 56gr. N165 Amax 140gr. Fed. large rifle tennhetter. Winchester hylse. Med dette så får jeg 903M/S. Har mye friflukt grunnet kort magasin, men det ser forsåvidt ut til og gå helt greit. patronlengde mener jeg er på 83,5mm.
  10. Hei. Jeg har vært satt veldig tilbake grunnet en kneoperasjon. For første gang på lang tid var jeg borte på banen i dag for og prøve de første skuddene. Etter mye om og men, mye krangling med mitt eget hode så har jeg kommet frem til det at rikosjettfaren ikke er helt etter boka da det ikke er aaalt for langt bort til nærmeste gård. Jeg var litt vel ivrig da jeg satte opp gongene og kommer nok til og ta de ned igjen. Jeg kommer til å bruke mye tid på og prøve å finne et passende sted og skyte på, men akkurat nå så har jeg ingenting å tilby. Kjedelig, men sånn er det noen ganger.
  11. Skulle hatt en bestefar som deg jeg:) Jeg vil melde meg på i denne loddtrekningen, da tredreiing er utrolig morro og nyttig. Det er en veldig fin ting det du gjør. Røyne
  12. Skulle hatt tak i et vater til riflekikkerten. Ø 30mm. Vet noen her inne hvem som forhandler slikt? Gjerne et sånt som som kan foldes ut til siden. Takk på forhånd:)
  13. jeg tror du er inne på noe jeg:) solide børser. Uansett hva du går for her så blir det jo ikke feil, bare annerledes.. Morro med nytt utstyr:)
  14. jeg tenker på zeiss classic diavari, og vortex viper. Vortexen er også billigere enn meoptaen. Kanskje er dette individuelt, men det er ikke tvil for meg. De er klarere. Jeg har hatt disse kikkertene ved siden av hverandre, montert på rifler. Jeg sitter ikke her og sier at meopta er bare drit, men jeg hadde ikke valgt den.
  15. valgets kval... jeg ser du nevner meopta meostar. Jeg har selv hatt denne kikkerten i 4 år.. vet du hva, jeg anbefaler den ikke. optikken er ikke like god med prisjevne kikkerter. trangt synsfelt, og du må nesten skalle i kikkerten for ikke og oppleve tunnelsyn. men en ting skal nevnes, og det er at garantien er veldig god, og fungerer. når det gjelder rifle, så finnes det en rifle som heter howa grs. skulle jeg hatt ny rifle nå, hadde det blitt den. lykke til med valget, og valget vil ikke bli lettere med alle meninger som kommer frem her:) hehe
  16. Jupp! Jeg har fått hengt opp noen gonger, satt opp flagg og alt er igrunn klart. Problemet er at jeg akkurat har hatt en kneoperasjon, å jeg er ikke klar for å skyte før om en liten måned. Jeg ønsker og teste banen selv før jeg sender andre dit.
  17. Jeg er ikke veldig inn i hjemmelading ennå, men holder da på. Jeg leser det i denne tråden så bruker du å gløde hylsehalsene på nypressa hylser, hva er egentlig vinninga på dette? Dette er nytt for meg så hadde vært fint med en forklaring. Er dette spesielt for 338LM, kanskje... Forresten, fin tråd:)
  18. hva er prisen på disse? tenker da på en lux. Om de er inndelt i samme utgaver som r93 og r8.
  19. Hadde du skrevet noe om hvilket kaliber du har så hadde det vært lettere å uttalt seg..
  20. Den jeg har sett på er Vortex Viper PST FFP Mrad den kikkerten du nevner her kjøpte jeg for en liten måned siden. jeg må si at jeg er innmari fornøyd. hadde en meopta meostar 3-12x56 før, å viperen er faktisk mye klarere når det gjelder optikken. kan ikke si noe negativt om viperen ennå
  21. gå til innkjøp av skaphenger, å reise tur retur sør-sverige:))
  22. etter mye leting på nettet etter hvorvidt villsvinet er på full vei inn i vår fauna, finner jeg en del interessant lesestoff. personlig så syntes jeg det hadde vært artig å fått svin som "fast inventar i norske skoger". jeg klarer ikke å lete frem hvor mange villsvinn som har blitt felt de siste årene, noe jeg hadde hatt morro av å se. hvis noen har noen innspill om dette, vær vennlig å post! http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedm ... /1.7225413 http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... tid=577791
  23. bytta akkurat ut en meopta 3-12x56 mot en viper pst ffp jeg også.. det er det smarteste jeg har gjort noen gang. meopta har så kort øyeavstand. jeg mener også vortexen er skarpere i optikken:)
×
×
  • Create New...