jerognal Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Ankommer 13.55 med flight DY168, så håper jeg noen kommer å plukker opp en forkommen Bergenser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Forkommen bergenser Jøss finnes det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 Ankommer 13.55 med flight DY168, så håper jeg noen kommer å plukker opp en forkommen Bergenser. Din annkomst er notert og registrert, og etter alle solemerker vil du også bli hentet... selv om det ikke er lange biten å gå. Hoppe av i fart er dessverre utelukket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 Da nærmer det seg med stormskritt. Tempen utendørs er anslått til en rundt 8 speik på lørdag. Innetempen bestemmer vi selv, og vanligvis pleier den å stige utover kvelden.. Nå er dette et bryggerhus som ikke oppfyller dagens krav til isolasjon og tetthet, så jeg vil anbefale at dere tar på noen varme klær og godt fottøy. Selv bruker jeg jaktbuksa og et par goretexsko, Tynn t-skjorte, skjorte og en ullgenser. Det meste av dette pleier å forsvinne i løpet av kvelden.. avhengig av fyrbøteren selvfølgelig. Nå er det flere som har antydet noe om mat, noen har med ferdig mat, mens andre vil grille. Jeg kommer til å sette opp en grill om det er ønskelig. Er det noen som har andre spesielle behov innen kokkekunsten, får dere gi et lite hint, så får vi se om det kan la seg gjøre. Jeg regner med at vi starter sånn i 19 tiden, eller klokka sju som vi innfødte sier. Ellers er det bare å ta med godt humør, gode jakthistorier og ei eller anna skrøne. Velkommen skal dere være. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Selv bruker jeg jaktbuksa og et par goretexsko, Tynn t-skjorte, skjorte og en ullgenser. Det meste av dette pleier å forsvinne i løpet av kvelden.. Når det kommer til mat er det kanskje greit å ha ei lita liste et eller annet sted så noen har oversikt over hva som faktisk dukker opp av mat. Skulle egetlig ta med gravlaks, men den ble aldri gravet Så jeg har med en liten smakebit av saltlakeavkjølt stek av rein. Den er ikke stor, så det blir nok bare en smak til hver når vi er så mange. Utover det så gleder jeg meg - sånn i tilfelle jeg glemte å nevne det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 En liste er en god ide Ilatad: Røkt elghjerte Litt hjemmelaget flatbrød Funnsjødalen: røkt rådyrkjøtt og røykalaks. Han kunne også lage eggerøre Lille My: Liten bit saltlakeavkjølt stek av rein Tika: elg-jerkey, spekelår Sako 30-06: sylte- og lammerullrester macchiato spekepølse av elg Ranger Tenker litt på saken Dunkerante: rakfisk, smør, potetkak og mandelpotet Ble en fin liste det der. Nå er det ikke alle som har bekreftet at de skal ha med det på lista, men iallefall hintet litt Vi skulle kanskje hatt litt potetsalat? Noen her som ønsker å lage? eventuelt andre ting? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Jeg har tint opp rådyrkjøtt fra høstens jakt, og tenkte jeg skulle dele det opp i passe biter og ta med for grilling. Trenger ikke rare grillen for dette da, om så en liten engangsgrill eller en enkel kulegrill, så jeg håper det ikke blir for mye styr for fattern med dette..? Tilbehør har jeg ikke handla inn, men hvis noen føler seg kallet så kan det jo gå an med litt løk, paprika, chili og feks litt mer av den potetsalaten Ilatad nevnte her. Salt og pepper og litt grillolje hadde vært flott også. Noe tilbehør kan jo pakkes i folie og varmes på bålet også. Er ikke meninga det skal bli en gourmétaften sånn sett, så det enkle er greit? Man skal ha tid til å drikke maltøl og. Forøvrig så merker jeg meg at det på matlista ellers er veldig mye tørstefremkallende saker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hårråjegern Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 (edited) tar med litt morrpølse og ølpølse va tomt for ølpølse, men blir med litt rødvispølseavskjær og flattbrød i tilleg til morrpølsa Edited January 14, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Bekrefter innholdet i lista for min del Ilatad Jakt på lørdag ser derimot ut til å bli vanskelig. Dunkern er kvesset, men familiære forpliktelser setter en effektiv stopper for dagaktiviteter på lørdag. Heldigvis er forholdene dårlig. Var ute en tur i går og fikk bekreftet det Tar med to øl. Rikelig av mitt, og en smaksprøve fra en nabo som atltid har godt øl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Den lista gjorde at jeg gleder meg bare enda mer. Skulle gjerne laget potetsalat, men togturen gjør at det utgår. Kan imidlertid sende oppskrift til en eller annen dersom det er ønskelig. Den bør jo lages kvelden før egentlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funnsjødalen Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Send oppskrifta til meg My.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funnsjødalen Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Også mulig jeg smeller ihop en soppstuing, dog styrer jeg unna fleinsoppen i helga, da jeg regner med maltølet holder godkjent kvalitet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Jeg kan ta med en "butt" med sennepsmarinerte poteter, dersom funnsjø ikke allerede har smelt sammen nok potetsalat til alle mann . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tika Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Jeg tar med ett saltet og tørket rådyrlår. Tar med ett par bokser rømme også. Er ikke mer igjen av elg-jerkyen. Lagde for liten porsjon Men skal se om jeg ikke klarer å lage en porsjon med rådyr-jerkey. Fattern: Er det en dugelig kniv og skjærefjøl tilgjengelig hos dere? Eller kan du ordne med det? Så slipper jeg å drasse på det tur-retur Trondheim. Sikkert upopulært med en stor kjøttkniv på nattbussen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Genial ide Macchiato - hvis da ikke Funnsjødalen insisterer på å lage selv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 dog styrer jeg unna fleinsoppen i helga*klukk-klukk-klukk* Kylling! Ellers kan det sikkert være greit å legge igjen den grå blekksoppen også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 Fattern: Er det en dugelig kniv og skjærefjøl tilgjengelig hos dere? Eller kan du ordne med det? Så slipper jeg å drasse på det tur-retur Trondheim. Sikkert upopulært med en stor kjøttkniv på nattbussen Redskap finnes vet du Kniver , øks, motorsag.... you name it, I have it . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funnsjødalen Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Nei har ikke begynt med potetsalaten enda, så alle bidrag er velkomne Ellers bergynner det å se ut som det ikke er noen fare for at folk skal sulte ihjel heller, i motsatt tilfelle får vi rekvirere drosje med Napoli-kebab.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Nei har ikke begynt med potetsalaten enda, så alle bidrag er velkomne Ellers bergynner det å se ut som det ikke er noen fare for at folk skal sulte ihjel heller, i motsatt tilfelle får vi rekvirere drosje med Napoli-kebab.... Da setter jeg på en stor kjele poteter i kveld . Babben kan du få ha for deg sjøl, i såfall. Så tar jeg heller en øl ekstra . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 Glem nå ikke folkens, at det er mye mat i godt drikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Macca, den poteten, kan den funke i lag med rådyrkjøttet og sikkert...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Macca, den poteten, kan den funke i lag med rådyrkjøttet og sikkert...? Den funka ihvertfall bra til elg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 Da er desverre en falt ut pga. lungebendelse, dessverre! (lurer forresten på om ikke maltøl hjelper mot det også???) Da er det en plass ledig faktisk. Førstemann til mølla får derfor nå en glimrende anledning til å treffe nye venner, og smake god mat og godt drikke. PS. Overnatting kan ordnes om det behøves. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 Da blir det ordnet lavo m/ovn. den har plass til en 7mann og en kvinne eller to Bør jo bli ett supert "røykerom". dessuten har jeg ordnet med smaksprøver fra flere ølbryggere, slik at dere kan få kjenne på variasjonen fra brygger til brygger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Macca, den poteten, kan den funke i lag med rådyrkjøttet og sikkert...? Kan garantere at den poteten fungerer god både til rein og rådyr og det som ellers måtte være der av kjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Oi oi, toppers! Da skal jeg straks brassere litt rådyrkjøtt her, blir vel et par kilo kanskje. Fattern, du får sætt opp plakat på døra te Husmorhuset om at det e fæst på H**nesaunet i helga da! Men hvis æ ikke huske feil fra min ungdom så ryktes det fort at det e fæst nånn stan, å da kjæm folket luran uansett! Nei fra spøk til revolver, dette blir jo bare glimrende, bedre og bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Ikke umulig at jeg tar et dypdykk i frysen og finner noe godt fra et dyr med 4 føtter og stort gevir.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Note to self: Ta med akevitt, for her kan det bli behov for å motvirke en hel del fettsyrer. Jeg kan ikke si at jeg ikke gleder meg til maten, jeg håper bare at det blir igjen plass til ølet . oioioioioioioioioioioioioi.... gleder meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funnsjødalen Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Trenger ingen note to self for å huske akkerten Steinvikholm e innkjøpt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Funnsjødalen Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Denne incidenten hadde vært lett å rydde opp i, med Stjørdalsøl på tanken http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.6946384 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hårråjegern Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Farsken ...ska det nytes akkebrus å.......jaja takke mæ te multipurpose i stedet, får vel dra med sæ en thermos kaffe å da sikkert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 Kaffe træng du itj ta med næi, deinn koke vi på rengovn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Kaffe træng du itj ta med næi, deinn koke vi på rengovn Da tæk je mæ kopp, og et håpefullt flir . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hårråjegern Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Kaffe træng du itj ta med næi, deinn koke vi på rengovn det bli bærre lækkert...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 Da tæk je mæ kopp, og et håpefullt flir . Om du ikke har helt spesifikke krav til det du skal drikke av, så har vi kopper også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Da tæk je mæ kopp, og et håpefullt flir . Om du ikke har helt spesifikke krav til det du skal drikke av, så har vi kopper også Har vært på fest med trøndere før, så jeg har spesialkopp! En slik en med enveisventil på, slik at ingen heller i mer multipurpose når jeg ser en annen vei . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Trenger ingen note to self for å huske akkerten Steinvikholm e innkjøpt Er du forresten klar over at det ikke går an å si vakkert uten å si akkert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 jeg har spesialkopp! En slik en med enveisventil på, slik at ingen heller i mer multipurpose når jeg ser en annen vei .Hørtes usedvanlig plundrete ut. Hvordan i helgeroa fyller du den opp når du har suttet ut alt innholdet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 jeg har spesialkopp! En slik en med enveisventil på, slik at ingen heller i mer multipurpose når jeg ser en annen vei .Hørtes usedvanlig plundrete ut. Hvordan i helgeroa fyller du den opp når du har suttet ut alt innholdet? Neida, man bare demonterer koppen og refyller. Enkelt og greit. Poenget er at det skal være litt mer jobb å "etterfylle" enn bare å skvalpe oppi mer. Jeg har vært utsatt for sabotasjeattentat på dette området før, så jeg tar den ekstra jobben . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Aha! Da skjønner jeg hva du snakker om! Alle ungene mine har hatt en sånn en. Men da de passerte toårsalderen nekta de å bruke sånn der babykopp lenger... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Neida, man bare demonterer koppen og refyller. Enkelt og greit. Poenget er at det skal være litt mer jobb å "etterfylle" enn bare å skvalpe oppi mer. Jeg har vært utsatt for sabotasjeattentat på dette området før, så jeg tar den ekstra jobben . Dette er jo ikke sabotasje. Bare trøndersk gjestfrihet. De synes vel du blandet litt svakt og var så elskverdig å kvesse på`n litt Direkte spandabelt vil jeg si Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Den første gangen var det gjestfrihet, men så gikk det sport i det. De 12-15 gangene etterpå begynte det å virke som bevisst sabotasje . Jeg liker folk som tilbyr seg å "kvesse på" kaffen min, det er ikke det . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormal Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Er du forresten klar over at det ikke går an å si vakkert uten å si akkert HUR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Jeg liker folk som tilbyr seg å "kvesse på" kaffen min, det er ikke det . Da kommer du til å like oss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Er du forresten klar over at det ikke går an å si vakkert uten å si akkert HUR? Har vært på Hurstival ja. Endel år siden men... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 For dere som vi utvide horisonten og stille forberedt på ølsmaking kan dere studere denne siden. Dårlig med oppdateringer her, men mye god informasjon http://www.forn.no/maltol/index.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 ...Hvorfra jeg sakser følgende sitat: "Heimebrygget er den drikken som har dei djupaste røter i norsk tradisjon og historie. Det er vanskelig å lage, og vanskelig å drikke. Men den som får klaff med det første og andre, han blir ei stor oppleving rikare." Med andre ord; klarer du de første par seidlene så er kvelden berga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fattern Posted January 16, 2010 Author Share Posted January 16, 2010 Da er dagen kommet, og lista er full. Pointeren og Stille er de to siste påmeldte, og ifølge sikre kilder skal alle 3 søringene være på vei oppover. Så da gleder vi oss til en hyggelig kveld. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Tappet nettopp opp et av bryggene. Tror faktisk jeg tjuvstarter med en liten smak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Tror faktisk jeg tjuvstarter med en liten smak Snakket med Macca for et par timer siden. Du er ikke den eneste som tjuvstarter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.