Jump to content

Tormal

Members
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

About Tormal

  • Birthday February 14

Tormal's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Den historia fikk jeg også servert da jeg tjente i kongens klær; Med "korekturlakk" ble beredskapslagrene av sektorminer omgjort til sektorvirkende ladninger, og snubletråden ble til en utløsersnor som det måtte sitte en soldat i andre enden av. De er veldig effektive i nærforsvar av patruljebase så at de brukes i trening til utenlandsoppdrag er forståelig, at de brukes i hyttefelt er intet mindre enn utilgivelig.
  2. Flybuss inn til Trondheim, gå av på jernbanen (Trondheim S), gå ca 300m ut til pirterminalen og ta kystekspressen. Sandstad er første stopp på Hitra, det ligger ved Trondheimsleia, fin pick-up hvis de seiler innsida. Ellers korresponderer båten med buss på Hitra, så der er det bare å velge og vrake. På Kvenvær har du mulighet for å hoppe på straks seilbåten har kryssa over fra Smøla. Dolmsundet eller Sistranda(Frøya) er muligheter hvis båten skal seile utsida av øya.
  3. 75 grader, blir jo steiking, ikke tørking det?
  4. Baking her i gården er litt på slump; bruker å tømme omtrent to never byggkorn i bakebollen og helle på kokende vann, etter ei stund har jeg i sånn passelig med finmalt byggmjøl og ei klype salt. Når blandinga når kroppstemperatur har jeg i gjær (bruker tørrgjær) og kveitemjølet til det får rett konsistens. Byggryna suger endel vann, så du må se det litt an. Så får det heve over natta på et litt kjølig sted. Litt brødkydder i deigen gjør seg godt.
  5. Regner med du mener Dette? Brødet er knallgodt, men ikke så grovt som jeg skulle ønske. Har med hell bløtlagt to mannfolknever med heile byggkorn i deigen og brukt 20% byggmjøl i deigen i stendet for kveitmjøl.
  6. 239,- kroner for fire 10X90 ekspansjonsbolter?! Det får man si var orginalt...
  7. ...og for de svimete av oss, når går det i reprise?
  8. Jogger skremte elg utom stup. http://www.adressa.no/nyheter/kuriosa/article1564547.ece
  9. Off tå-pikk: burde ikke denne tråden vært under "fangst og feller"? M77, vil det si at du bruker NATO-plank? Mi erfaring er at det er best med relativt korte, brede ski med stålkant. I allefall i skogen. Feller har jeg ikke prøvd så mange forskjellige av, men så lenge de sitter fast i skia er det etter mi erfaring greit.
  10. Tørrsalt det i et kar, gildebakk eller lignende. Gni inn noen never med finsalt og sukker i sidene dekk det så med grovsalt, snu morgen og kveld. Pass på å dekk kjøttet med saltsørpe etterhvert som det vesker seg. Skyll av saltet og blodlaka. heng tørt og luftig, kjølerom ville jeg ikke hengt det i. Det beste er loft eller stabbur om du har. Min salige morfar fra indre sogn bar det ut på turkedagadn (milde vinfulle dager). ps: Pinnekjøtt skal selvfølgelig ikke røykes, enn å ødelegge godt kjøtt med tjære?! Etter dampinga må det skjerpes over glørne i grua.(eller under grillelementet for moderne husholdninger...)
  11. Tørker i kald, tørr bod, 7-8 grader der nå. Er tørka både fenalår og pinnekjøtt der før. Smaken var god, men neste gang (Ja det blir en neste gang ) skal jeg ha i en knivsodd salt eller noen dråper soyasaus. Nå var det bare currypasten som i følge etiketten hadde 8% salt, det ble litt lite. Det smaker ikke cola i den forstand, du hadde neppe gjetta at det var det i miksen. Det blir en søtlig sterk kryddersmak. Cola har mange typer krydder i sin hemmelige recept. Colasirup er ikke en uvanlig ingrediens i bbq-sauser. Har prøvesmakt etpar dager nå, tok det ned nettop. På tirsdag var det tørt utenpa, men hadde råsmak inni. I kveld er det tørt helt igjennom, hard klang når jeg kakker på det med knoken. Skivene er bøyelige uten at de knekker, og passe tyggemotstand.
  12. Gode læstadianere har ikke gardiner. Visstnok fordi du, hvis du har gardiner, signaliserer at du av og til driver med noe du ikke vil at naboen skal se.
  13. Har siden jeg oppdaga denne tråden hatt lyst til å prøve å lage jerkey sjøl. Nå har jeg endelig hivd meg rundt. En mørbrad ble skåret i tynne skiver. Marinaden er laga av det jeg hadde for hånden: 4-5 kvitløksfedd, finhakka. En rød chilli, finhakka. Fres i litt olje ca halvt minutt. Ei teskjei rød tai-curry paste. 10-12 dråper tabasko chipottle (tabasko av røkt chilli med god røyksmak) Tilslutt resten av ei doven colaflaske skal vi si to dl? Kokte dette inn til colaen begynte å ligne litt tynn sirup. Avkjøl. Tømte det over kjøttet og lot det stå over natta. I morges var det tid for å pynte treet.. Så jeg får komme tilbake med smaksrapport når det er ferdig tørket.
  14. Enig med høggern her. Det finnes tusen gode grunner for at man ikke vil ha fremmedfolk snokende rundt i huset sitt uten at det skal føre til mistanke for at man skjuler noe kriminelt.
×
×
  • Create New...