Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Helt knall skare her også. Men ingen rev.. Har lokket morgen og kveld, men har hverken sett eller hørt noen ting. Ikke et eneste spor og oppdrive. Så må nok finne meg andre steder å prøve. Noen som har steder så er jeg intrisert?? Har hørt med to bønder, men de ville ha reven der fordi den holdt jordrotter unna så de fikk bedre avlinger. Så nå må jeg bare kjøre rundt å finne egna steder og spørre grunneier. Synd det ikke er rev i mitt terreng med tanke på jakta, men lover godt for småviltbestanden. Og det er jo det som er viktigst for meg. Men nå har jeg plutselig masse av tid til å lokke andre steder så bare rop ut folkens..

Link to comment
Share on other sites

Var ut o lokka ikvell, fick en rev intressert men det er helt hoppløst pga vinden...

Satte mig med vind ut over en åker och fick respons efter 4 rundan med lokking.

Problemet er att vinden snur hele tia så reven kom rett upp i min vind, den satte sig ned på jordet och fann efter ca 1 minutt ut att detta var skumle ting :(:(:(

 

Får håpe på stabilare vindførhold neste gang :):)

Link to comment
Share on other sites

Helt knall skare her også. Men ingen rev.. Har lokket morgen og kveld, men har hverken sett eller hørt noen ting. Ikke et eneste spor og oppdrive.

Ikke noen grunn til å fortvile bare for at du ikke ser noen spor. Her i området er skaren så hard at det ikke blir spor etter reven.

Link to comment
Share on other sites

he he.. Sant det.. Men har vært ute nesten hver dag siden snøen kom og titta, men har ikke sett et eneste tråkk. Det er klart det er en og annen revefant, men hiet som ligger 400m fra jorde der jeg lokker er ubebodd. Skøyt tre valper på lokk der i sommer. Også har jeg en liten mistanke om at Lars Ole og Kristoffer Clausen sin utskyting 1 mil lenger bort her har sine ringvirkninger. All honnør til dem for en knallbra jobb. På den annen side er det 3-5 rådyr og 3-4 elger som er å spiser ferskt høgd osp pluss poteter og div rundt hele gården..

Link to comment
Share on other sites

Hadde en tøff runde i går kveld. Begynnte med at jeg støkka ut en rev på vei til post, den fløy over isen og forsvant sørøstover. Etter 6 min lokking kom det en rev fra øst på isen, så den på 500 m, den stoppa og snudde når den var på 250m. Var nok noe som ikke stemte, denne reven hadde ikke hale, så mulig den har skabb. Etter 10min til så kom en ny rev fra sør, den tok det pent og rolig og forsvant i sivet, så den aldri igjen :cry: . Noen minutter senere hører jeg en rev som skjeller og den kommer stadig nærmere, ser den til slutt mellom to einere på andre siden av isen før den dro sørover. Kontakt med 4 rever!!! Utrolig. Selv om det ikke ble felling så var det moro lell. Brukte forøvrig Dan Thomson PC1 fløyta, syns den lager bra lyd og er enkel å bruke.

Link to comment
Share on other sites

Der tar du feil. Dette er red river bandit. Tor Ola D, kan nok bekrefte dette, siden han var med på den aktuelle jakten..

 

Meget inspirerende sexppc! Ja Dan T pc-1 er en meget realistisk hareskrikfløyte. Hadde 3 poster i går uten resultat. Får skylde på ustabil og forræderisk vind, siden vi ikke såg noe;) Men jeg har drømmeforhold for øyeblikket...

 

Skal til fjells og lokke senere idag..

Link to comment
Share on other sites

Visst en rev kommer på lokk men oppdager jegeren, vil han ikke da tro at det er denne jegeren som har seigpint haren? I så fall skulle man vel tro at reven gjør et nytt forsøk neste gang man lokker. Reven må jo finne ut hva det er som tar haren? Eller er jeg på villspor her?

 

I M&R er det så mye løssnø at lokking er umulig. Får prøve ei økt når skaren setter seg på fjellet. Om det så blir 14. og 15. april. :D

Link to comment
Share on other sites

Ofte kaster den rundt når den ser noe skummelt, men den skjønner ikke hva det er for noe, og med litt innlevelsesfull lokking, hender det ofte at den vender og kommer tilbake. Dog noe mere skeptisk. Dersom den blir veldig støkka, kommer den nok ikke tilbake på den samme lyden på en stund. Switch over til fuglelyd feks, da kommer den :wink:

Link to comment
Share on other sites

Vil vel tro det er individuelle forskjeller på revene også. Noen er naturlig mere skeptiske enn andre og desto mere forsiktige. Ikke godt å vite om du greier å lure en rev flere ganger, men det er verdt et forsøk.

Link to comment
Share on other sites

Rakk en liten runde på morran i dag. Opp halv 6 og så gå 20min på ski før jeg var på post. 2 min lokking, pang og så hjem igjen. :shock: Nesten så jeg føler meg snytt. Hanrev også denne gang. Kom som en kule på første strofa og satte seg ned på 199m. Måtte prøve den der da vinden sto rett mot reven. Lokka mot et bekkeleie med masse revehi. Planen var å begynne litt pent med "Ivan" for så å gå over til PC1 etterhvert slik at jeg lokka på de revene som lå nærme først og så lage høyere lyd til evt de som lå lenger unna. Nå er det gøy å være revejeger. :D

Link to comment
Share on other sites

Hehe, gratulerer :D

Jeg begynner å bli en smule irritert her, har vært ute en del i det siste med dårlig resultat i et område med myye rådyr, men også veldig mye rev. I går kveld toppet det seg da jeg plutselig hørte en rev hyle 300m unna ca halvveis ut i passet. Yes, tenker jeg, denne er min 8) Men den nekta å reagere på lokken og bare gikk lenger unna ut til ca 500. hylte hele veien, så den ikke en eneste gang, men det kan jo tenkes at den hadde vært i skogkanten uten at jeg hadde sett den og sett meg lokke eller no.. vinden lå i en helt annen retning utover et stoort jorde, så den hadde ikke lukta meg. Begynte hvertfall med reveskrik fra Primos catnipen etterhvert, og da ble den veldig hissig :lol: Jeg trodde den ville komme og jage bort inntrengeren, men den gang ei.. Etter en time gav jeg opp, møkkrev :roll:

Det kan jo tenkes de har alt for god tilgang på rådyr? Jeg er overbevist om at den hørte lokkinga mi.

Link to comment
Share on other sites

Kom hjem fra en gedigen fisketur i Tanzania i går, og måtte selvsagt rett ut og prøve reven i dag tidlig.

Vinden var ikke som meldt, men hadde en alternativ post like ved, så vi kunne parkere på samme sted som planlagt. Perfekte forhold med skare og oppholdsvær, noen minutters lokking med Red River Bandit og reven kom ut fra skogkrullen der vi hadde venta at den skulle dukke opp. Satte seg ned på 164 m, og der endte den sine dager. Fin tispe på 7,5 kg :)

Link to comment
Share on other sites

Er nok mange grunner til at reven ikke kommer på lokk, men tror det er andre grunner enn at lyden ikke er helt 100. Først og fremst så bærer lyden fra de beste pipene kanskje 1 km på gunstig vind, det betyr at man må inn på reven, 300-400 meter muligens. Og dette må skje på en måte slik at reven ikke blir støkka( tror dette er det vanskligste). Jeg lokker nå på steder jeg vet det er hi, eller der jeg vet at reven har dagleier. Dagleier betyr østvendt om morran, vestvendt om kvelden. Blåser det så tar jeg hensyn til at reven ofte ligger der det er lunt, og sol. Gjør ingenting om der er litt vegetasjon som siv-kanter, gresspæltæer(som vi i østfold kaller det)mellom 2 jorder osv som reven kan gå langs. Skeptis fan denne rødpelsen. Bruker norgeibilder.no og skriver ut flyfoto over passene jeg bruker, tror en velykka jakt-tur begynner lenge før lokkepipa er i munn. Først når mange av disse faktorene stemmer så kan man begynne å få javnt med rev inn.

Utrolig mye rev her jeg holder til, så jeg er nok litt bortskjemt når det gjelder å skyte rev. Sverre F Fjeldstad(tror det var det han hette) mannen som i min barndom hadde naturprog på nrk satt her i en liten hytte og filma rev om vinteren på isen. Og han mente at dette var et av norges beste revebiotop. Er liksom ekstra viktig da å prøve å holde bestand nede så godt det lar seg gjøre.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Du har nok rett i det ja, sitter mye på google satelittkart før jeg drar ut. Hadde god uttelling tidligere i år med en statistikk på rundt 1 rev inne hvert 3 pass, men nå når forholdene skal være ideelle så er det rimelig svart :roll: De er ikke opplærte heller, har jakta på rykende ferske områder de siste dagene... Jeg så et par rådyr for litt siden, og de sleit noe jævlig for å si det sånn, de hadde snø opp til bogen og vel så det.. Tror ikke det er noe stort problem for reven å ta dem nå.

Mene det blir jo unnskyldninger da, er bare å stå på :D

Skal ut i kveld, meldt overskyet, noe som gir veldig komfortable lysforhold pga Gardermoen som lyser opp hele romerikssletta 8)

Gratulerer forresten, Tor Ola :D

Link to comment
Share on other sites

Noen som har lokka inn mye rev på Crit'R Call eller Dan Thompson fløytene her eller?

 

 

Fått inn endel rev på Crit`R Call peewee`n, og syns den er super. Syns bare at de åpene pipene er såpass like i lyd at det har liten eller ingen betydning hvem av dem du bruker. Hvis du ikke får inn en rev med red river så gjør du nok ikke det med en Crit`R Call heller.

 

Dan Thompson derimot skiller seg mye fra andre piper, og lager en rå raspende lyd som jeg syns revene her hos meg reagerer veldig bra på. Skutt noen for den nå, og fler skal det nok bli. Hørt noe om at levetiden til denne fløyta er lav, og at man må ha et repsett for å skift membran på den. Noen som vet noe om dette, evt hvor man får et repsett fra?

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd å lokke rev noen ganger.

Bruker critt'r call standar men har ikke fått inn rev.

Føler eg får til lyden, men blir usikker når eg ikke får in rev.

Prøvde i helga, var så tili at det nettopp hadde blitt skytelyst og det va skare.

Satt meg ned på en bø/beite som ligger får seg sjølv, satt der i 30 min å lokka.

Så gjekk eg videre lit lengre oppe der såg eg helt ferske spor mot der eg satt å lokka i starten.

Er usikker på om den kom etter lyden eller om den hadde bare tilfeldi gått der.

Prøvde ein plass til men der va det ikke så vellyka, vinden blåste i alle retninger å så snøa eg nesten ner der eg satt.

 

Ser mange som spør om om filmer der dei viser vilke lyder du ska bruke, men det er ikke mer.

sko gjerna hatt noen som tok alt sammen.... Hvordan han starter, pauser mellom lokkinga, hvor høg lyd osv.

Tenkte sepssielt på på critt'r call og syco tweety.

Er ofte bare hvordan lyder kan vere men ikke når og hvordan du skal bruke lydene.

Det er en del jobb men det trur eg hadde hjelpt mange :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Kveldens plan:

De røde prikkene er meg og en kompis. Han sitter ved elva som er islagt med hagle, jeg sitter i jordekanten med Rifla og fløytene. De svarte strekene er vinden som for øyeblikket meldes å bli sydlig i kveld.

lokkjakt.png

 

Det eneste jeg er litt usikker på, er plassering av hagleposten, noen innspill der?

Link to comment
Share on other sites

var oppe på fjellet og sku ta inn mårfellene på mandagen så tok gjerne med meg rifla på turen og planlagte ein liten lokkeseanse på toppen der men det gjekk ikkje så bra hadde tenkt meg ut ein liten dal eg sku sitte og lokke i men når eg kom opp på fjellet blåste det motsatt vei av det det gjorde i heimen, så planen blei litt endra og når eg først var gått dei ekstra meterne for og prøve og lokke måtte eg jo bare gjør det.

Skare laget va heilt perfekt sjølv eg (90 kg +) blei holdt oppe så det var ikkje det som var problemet, men ganske så dødtfødt når vinden blåste mot der eg allerede hadde gått.

Såg godt med revespor i område og det har eg gjort heile sesongen mens eg har sjekka mårfellene så kansje det blir ein tur opp igjen der når været blir litt bede igjen :D

lokker med peewe fløyta. har enno ikkje lykkes med og få inn noe rev men kvar gang har eg feilvurdert vinden så har ikkje hatt all verden trua..

Link to comment
Share on other sites

Jeg bor sånn til så jeg bor 100 meter unna en innsjø. Jeg ser sjøen ifra huset. Reven krysser veldig mye ved meg, det er fordi det er ved meg sjøen er smalest. Det er sykt mye revespor på isen hele året. ehh.. på vinteren :lol:

 

På fredagen som var så jeg det kryssa en rev. Den kom ifra andre siden og gikk inn på terrenget mitt litt langt nord. Dette var klokka 18.00. Jeg fant rifla og lokkefløyter med en gang og sneik meg fram til ett passende sted for å lokke. Jeg satt i 10 min før jeg starta. Jeg lokka i en halvtime før det begynte og bli kaldt. Når jeg så reven gikk den i land 400m nord for der jeg lokket. Vinden var fin. Jeg så aldri reven noe mer. På lørdagen så jeg det kom ei elgku og en kalv over isen, ifra den andre sida og over til meg. Jeg sneik meg inn på dem og jeg lokka dem til meg. Men når jeg satt og filma dem hørte jeg reven skrike i skogen en halv kilometer i luftlinje fra meg. Jeg tenkte med en gang at det var den reven jeg så på fredagen. På lørdags kvelden, altså 00.00 hørte pappa reven skrike ikke så langt unna åtet mitt. altså 2-300 meter ifra huset.

 

På søndagen. Jeg hadde vært og skutt med hagla og da jeg kom hjem ropte pappa på meg. Da gikk den samme lille reven ifra meg og over isen og i land på den andre siden. Når jeg lå i senga mi for å prøve og sove søndag kveld hørte jeg reven skrike. Den skreik 200 meter unna huset. kl. var 23.00.

 

Når jeg senere tenker på det så ser jeg hva jeg har gjort feil. :mrgreen:

 

-Jeg har lokka mens det ennå er parringstid.

-Jeg lokka med hareskrik(Dan Thompson W-1), og som kjent så kommer vel ikke små rever på hareskrik.?

-Jeg kan fort ha støkka den på vei til posten.

 

Noen andre innspill på hva jeg gjorde feil/rett?

Link to comment
Share on other sites

Kveldens plan:

De røde prikkene er meg og en kompis. Han sitter ved elva som er islagt med hagle, jeg sitter i jordekanten med Rifla og fløytene. De svarte strekene er vinden som for øyeblikket meldes å bli sydlig i kveld.

 

Det eneste jeg er litt usikker på, er plassering av hagleposten, noen innspill der?

 

Det som her blir din ulempe slik jeg ser det: Revene kan vinde deg og kompisen din inne i holtet som er i deres vindkorridor. Dvs du må satse på rever som kommer fra høyre side..Hagleposten kan gjerne komme til skuddhold, men det er nok tvilsomt siden du/dere må satse på rever fra høyre, pga vindretningen. hadde han derimot satt seg på høyre side.

 

Ps jeg synes det ser mest giftig ut fra venstre side og at eventuelle rever helst vil komme inne fra denne siden, pga bebgyggelse på høyre side.

Link to comment
Share on other sites

Kom hjem fra en gedigen fisketur i Tanzania i går, og måtte selvsagt rett ut og prøve reven i dag tidlig.

Vinden var ikke som meldt, men hadde en alternativ post like ved, så vi kunne parkere på samme sted som planlagt. Perfekte forhold med skare og oppholdsvær, noen minutters lokking med Red River Bandit og reven kom ut fra skogkrullen der vi hadde venta at den skulle dukke opp. Satte seg ned på 164 m, og der endte den sine dager. Fin tispe på 7,5 kg :)

Var det du og Ulf L. som lokka ? :)

Link to comment
Share on other sites

Tilbake etter en stang ut runde. Første posten lokka jeg inn en liten skabbrev, men kameraten min som satt 100m ned i vind skjøt bom på denne. Post 2 så vi ingenting. Post 3 så kameraten min en rev som var på vei inn til meg, men den så aldri jeg. Ja,ja. 4 pass i dag og fått inn 3 rever, så man skal vel ikke klage selv om jeg hadde håpa på å få felt mer en 1. Men i morra.......................................................................

Link to comment
Share on other sites

Kveldens plan:

De røde prikkene er meg og en kompis. Han sitter ved elva som er islagt med hagle, jeg sitter i jordekanten med Rifla og fløytene. De svarte strekene er vinden som for øyeblikket meldes å bli sydlig i kveld.

 

Det eneste jeg er litt usikker på, er plassering av hagleposten, noen innspill der?

 

Dette er et område med veldig mye rev, så det er absolutt gode sjanser. Har selv skutt to rev der i høst. Jeg ville kanskje ventet til du har vinden fra motsatt retning. Rett sør for posten din er det en rabbe av veldig mye løs sand. Vi kaller den "reverabben" pga av alle revehiene. Jeg hadde selv tenkt å lokke der i løpet av de neste ukene, men det er kanskje liten vits nå. :mrgreen:

 

Gi oss rapporter på hvordan det gikk.

Link to comment
Share on other sites

Dagens økt unnagjort. Oppe litt tidligere idag, så var på post 0540. Vinden var ugrei og kom litt fra alle kanter og ikke akkurat som spådd, men tok den planlagte posten likevel. Valgte å bruke Dan Thompson PC1 idag, fordi den kan man lokke veldig forsiktig med, og tenkte at reven da kanskje ikke er så nøye med å runde rundt for å få vinden av oss, og at vi slik kunne få den til å komme mer rett på oss og unngå at den skulle få tak i vinden som skifta retning hele tida. Jakta med kompis Bjørn, som igår, det er han som tar seg av nettbutikken når jeg er på farten. Tok ikke et minutt før jeg får se reven oppe til venstre på ca 180 m, den setter seg ned, men fortsetter når den får høre lokken igjen. Bjørn får satt opp tofoten i riktig retning og stopper den med plystring på 112 m, der fikk den en kule i halsgropa.

Hannrev på 6,7 kg.

Dagens andre post er en skikkelig godpost, men skjedde ingenting der. Igjen virker det som første posten er den absolutt sikreste.

I kveld blir det ikke noe lokking, da jeg skal holde kurs for Jevnaker Jff.

Link to comment
Share on other sites

Tok en tur ut ved 18 tiden i kveld for å prøve å lokke rev. Satt meg oppe i en jordekant, med god oversikt. Vinden skiftet hele tiden, så hadde ikke stor tro på å lykkes. Satt i ro en 10-15 min før jeg begynte å lokke. (Huff, hørtes ikke bra ut ikke slik som ekspertene på film, men tenkte her er det bare å stå på. Øvelse gjør jo mester sies det.) Det gikk vel en 5-6 min, så plutselig sto en rev i jordkanten ca 100m unna. Rifla lå å hvilte i to fot staven min og fikk lirket den opp til skulderen og fant reven i sikte. Den ble liggende. Oj, hvilket kikk det var :-) utrolig spenede. Satt en stund til før jeg gikk å sjekket den. Viste seg å være en liten hann rev på 5-6 kg

rev%2018mar1.jpg

rev18mar2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Børjar bli lte frustrerad nu....har locka in 5 rever till nu men ikke fått avsluta, dem har kommi sig unna var gång :(:(

 

Idag jogga den førbi i tett bjørkeskog på ca 120 meter, plystra på den men den stoppa med ett par bjørkar mellan mig och bogen :?:?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...