Jump to content

småviltjegern

Members
  • Posts

    157
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

småviltjegern's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det har i Sverige vært som i Norge i år. Svært dårlig med skogsfugl, og veldig dårlig med kull.
  2. Nei, heldigvis tok jeg ikke den veien
  3. skyter man på en orrhana i topp på over 200meter tar man en "sjangs" det er så små marginer. Man kan enktelt forhindre skadskyting og miste fugl på og gå nærmere. Går ikke dette, så er det alltids lov og gå videre. Det er poenget. små lette kuler feks er jo veldig lett påvirket av vind. Et lite pust kan være forksjellen på blink og skade skyting... Jeg var ikke helt perfekt før. Jeg gjorde de samme feilene. I dag kommer fuglen ned fra treet slik den skal. Dette har sikkert noe med erfaring og gjøre
  4. ja i all hovedsak... Hva mener du er grunnen? selv skad skyter jeg ikke lengre. Da jeg kan beregne avstand, og vet hva skytteren (og våpen) er god for....
  5. Det er helt individuelt. men over 200m på en hana er for de aller fleste for langt hold. Også for skytteren over. Dersom ikke hadde det vært unødvendig med etter søk.
  6. skyte på for lange hold gir ofte ettersøk. Dette bør unngås. Det er lov og smyge lengre inn på fuglen. en hana er ikke rare blinken.
  7. Det handler jo om og være sikker når man skyter. At man vet at skuddet får den effekt som det er tiltenkt. Dette gjelder ALL form for jakt. Så støkk jakt er forsvalig uansett. Bare man følger noen prinsipper. Går man og skyter på for lange hold med for dårlig ammunisjon (noe jeg tror mange gjør) blir det nok liggende igjen en del fugl i skogen etter en høst. Og ha en hund som kan apport er jo gull verdt... At hunden kan forfølge og markere skadeskutt vilt. Dette er det jo ingen som helst tvil om. Støkkjakt funker bra. Man må bare bruke hue litt. Noe som desverre blir sjeldnere og sjeldnere virker det som...
  8. Var en liten oppgang i fjor. Den er ikke der i år. Lite med fugl. Spesielt har det gått dårlig med produksjon av storfugl i år.
  9. Hei. Hvilket viltkamera skal man velge? mulighet for mms er ikke noe must. Da dekningen ofte er dårlig. Det viktigste er bildekvaliteten. Spesielt om natta. keepguard kg-680? eller et spypoint? hvordan tåler disse vann og uvær?
  10. slutt og skyt dissa røyene da. Det er jo ingen utfordring engang..
  11. Går du tur med en puddel går det sikkert bra. Går du tur med en løs jakthund regnes det som trening, og det krever grunneiers tillatelse/ treningskort. da må vel i så fall grunneier kunne "bevise" at man har reist dit for og "trene" hund. Og gå med hund løs i fjellet utenfor båndtvangen tviler jeg på at noen kan nekte deg. Er man på hytta si og skal opp på fjellet med fiskestanga, og bikkja er løs er det vel ikke mye man får gjort med det. Når det er sagt. Er "treningskort" bare en latterlig greie for at dem skal tjene penger. Og hører ingen steds hjemme spør du meg. Dersom en klubb/lag eller forening organiserer en tur er det noe helt annet.
  12. er vel kanskje en fare for at dem ikke samler seg så mye rundt åtene nå? siden det er mye anni mat og få tak i ?
  13. Noen som har noen erfaringer med åtejakt etter villsvin på denne tiden av året?
  14. http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx? ... ID=7069938
×
×
  • Create New...