Jump to content

ErlingElev

Members
 • Content count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ErlingElev

  Magnetospeed

  Jeg tar en for laget. Neste helg kan jeg forhåpentligvis fortelle om sporteren fungere på hagl.
 2. ErlingElev

  Magnetospeed

  Takk for svar. Er det dette du refererer til? Magnetospeed chronographs can work with both lead and steel projectiles, though the sensitivity may need to be adjust for lead-only rounds. The same applies for shot loads, however we do not recommend use with #7 bird shot and smaller due to a drop in accuracy. Jeg ser at noen vet at V3 fungerer, men har ingen kilder til at sporteren fungerer. Magnetospeed beskriver forskjellen slik The main difference is that the Sporter can fit on barrels from .5" to 1" in diameter. The V3 can fit on barrels and suppressors from .5" to 2" in diameter. Use this comparison chart to see major and minor differences. (insert comparison chart) Sammenligningskartet har jeg ikke funnet ennå
 3. ErlingElev

  Magnetospeed

  Fungerer sporteren til hagle? Eller bør jeg gå for en V3. Isåfall hvorfor?
 4. ErlingElev

  Fårekjøtt 700kr pr.kilo

  Det der er faktisk et supert produkt.
 5. ErlingElev

  Plast skytes ut i naturen

  Er det nå hamstringstiden for wads starter?
 6. ErlingElev

  Oppstartsproblemer

  Sist jeg sjekket, så tillot ikke TJFF dette. Regner med at ingenting kommer gratis. Må nok gjøre det selv.
 7. ErlingElev

  Oppstartsproblemer

  Takk for svar. Becotrading/jaktkroken kommer ikke til å ta inn hylser igjen. Hylser og tennhetter har jeg fått gode løsninger på. At Federal GM, Cheddite og Fiocchi kan bruke samme data har jeg også fått gode indikasjoner på, og da ser verden mye mer tilgjengelig ut.
 8. ErlingElev

  Tennhetter og hylser

  Jeg prøvde å bestille den 15. april. Fikk melding om at bestillingen ikke kunne fullføres rett før betalingen. Sendte så en mail den 16. og har ikke fått svar.
 9. ErlingElev

  Oppstartsproblemer

  Leste litt for mye om haglelading i påsken, og det resulterte i en MEC jr, Lymans ladebok + litt mer (remington hetter, WAA12F114++). (Takk skal du faen meg ha, HS precision!!)Tok over utstyret til en som ikke kom igang. Jeg har selvfølgelig ikke kommet lenger enn at jeg sliter med å finne tilgjengelige komponenter til ladedata. Jeg er sikkert ikke den første som er i denne posisjonen, så kanskje noen her kan hjelpe meg. Tennhetter: Har funnet norske leverandører på CCI og Winchester. Jaktdepotet tar inn CX2000 om leverandøren tillater. Usikkert når. Vet noen om noen andre merker av tennhetter som er tilgjengelige? Hylser: Har en stor mengde RWS/Geco som jeg er nesten 100% sikker på at er Fiocchi. Stemmer dette? Finnes det leverandør av hylser med/uten primer i Norge? Finnes det leverandør av uprimede hylser i 12/76 som sender til Norge? Fra shotgunworld: Federal GM, Fiocchi og cheditte-hylser kan bruke samme ladedata. De ligner jo. Stemmer dette? Wads: Tilgjengeligheten er jo i og for seg grei nok, men hva gjør den enkelte waden med svermen har jeg litt lite info på. Kan man bruke ladedata for hevishot til en blylading? Eller påvirker hardheten til prosjektilene trykket for mye? Hagl: Jeg jakter rype/storfugl litt sent i sesongen. Dette sammen med at jeg sikkert er en dårlig jeger gjør at rypa letter på 30 meter. Har noen et forslag til ladning, med enkelt tilgjengelige komponenter? Testing av halgesverm. Er det noen bane i nærheten av Trondheim, der dette er tilrettelagt? Eller må jeg på hytta?
 10. ErlingElev

  222 rem med 1:14 twist anbefalinger

  Rogne våpen. Regner med at de fleste Schou-partnere kan skaffe den. Fra 80 m og oppover har den gitt fine slakt, med en V0 på 890 m/s
 11. ErlingElev

  222 rem med 1:14 twist anbefalinger

  Til Vixen med 1:12 twist bruker jeg Sako 50gr fmj 105g heter den. 40 gr V-max til rev, og NCC 52gr på banen. Har også ladet opp 55gr til rådyr. Har også prøvd 64gr SP fra Winchester. Disse ble ikke stabilisert.
 12. ErlingElev

  Bære rifle på ski m.m.

  Jeg har en finnskogen med vixen påmontert en 6,5-20 x 40. Det jeg liker med denne sekken er at jeg klarer å trekke børsa uten å ta av sekken. Det har kanskje ikke så mye for seg alltid, da sekken ofte er sen gode støtten for skudd i topp. Når hagla skal i koggeret for innmarsj eller at jeg må ha begge hendene får jeg også matet denne i koggeret. Dette er selvfølgelig uten rifle.
 13. ErlingElev

  Sako Vixen-klubben

  55 Oryx samler bedre enn meg. Lapua hylse og husker ikke antall grain N-201.
 14. ErlingElev

  Hylsevekt

  Bare for å avrunde. Brownells mistet noen paller før jul, og der var blant annet mine hylser. Jaktdepotet leverte 200 Lapuahylser, og fikk skutt ladestiger i 0,5grains steg. 3x3 skudd i 5 forskjellige kruttvekter. Oryx55, Sako50 og Vmax40 er nå i samme klistrelapp. Da er jeg i mål. Ja, jeg veide faktisk alle 200 hylsene. 3-åringen, som nå har blitt 4 digger det. 198 av de var innenfor +/- 0.5 grain. Ca 94 grain om jeg husker rett. De to siste var + 0,7 og -0,8.
 15. ErlingElev

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  @Olesøn Takk for tipset. Flott kolbe, og et kaliber man ikke ser så ofte på Finn, men prisen er jo nesten det samme som jeg har gitt for mine 3. På en annen side kunne jeg nok gitt den summen for et pipesett i 9,3x74.
×