Jump to content

ErlingElev

Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ErlingElev

  Hvor er alle duene?

  I går, på vei hjem fra jobb tok det av 2-400 duer samtidig på vestsiden av Okstadbakken. I skogbrynet nord for gården Formo. Dette var ca kl 1515. Jeg har lagt merke til at det har vært duer der flere dager på vei hjem fra jobb, men ikke i det antallet.
 2. ErlingElev

  Nytt ställe för komponenter

  Skulle tro det var PostNord
 3. ErlingElev

  Valg av kikkert til sako 222?

  Er ikke 10x litt lite til toppjakt og rype? Jeg syntes det, og har en 6,5-20 for toppjakt og en 1,5-6x til rådyr på Vixen. Jeg har på storviltbørsa en 1-6x, en 8x56 og en 3-12x for å optimalisere kompromisset for jaktformen. Mulig jeg er sær.
 4. ErlingElev

  Nytt ställe för komponenter

  Da har pakken kommet!!!! Alt er på plass selv om pakken har vært på interrail rundt om i Europa. Ricarica pakket og sendte pakken ila en dag eller to. Men så har TNT rotet i noen måneder.
 5. ErlingElev

  Valg av kikkert til sako 222?

  Legger du på en lapp eller to kan du få en strøken zeiss diavari-v i 1,5-6x42. Den er mitt valg til en vixen i 222. til rådyr. Jeg har også prøvd duralyt 2-8x42 og VX-1 3-9x42. Nå ser jeg ingen grunn til å lete mere. Har også en Leupold iii-c 6-20x40 til toppjakt. Her kommer jeg nok til å lete mer. Grunnen til at jeg valgte 1,5-6 er at jeg synes 6x er nok på opp til 150 meter, og at på korte hold er 3x for mye på korte hold.
 6. ErlingElev

  I våpenskapet hjemme er det FUKT!

  Jeg har en tilsvarende denne. https://www.clasohlson.com/no/Cotech-20-l-luftavfukter/Pr365205000 Den modellen jeg har har gått ut. Den har stått på kontinuerlig i siden februar 2013 i tørkerommet. Står på som vifte inntil luftfuktigheten overskrider 50%, da slår kjølekretsen seg på. Kjenner ikke spesifikt til prosessen i denne, men tar jeg ikke feil så er den eksoterm. Husker jeg kjøpte min på tilbud til 1200, og med tanke på at vi har tørket sikkert det samme antallet klesvasker + oppvarming + tørr kjeller, så er kost/nytte meget bra. Min har hittil hatt en driftstid på ca 45000 timer uten vedlikehold. I starten var tørketiden på klesvasken 2-3 timer, men etter 5 år kom denne opp i 6-8. Åpnet og blåste rent i mai, så nå er tørketiden på 2-3 igjen.
 7. ErlingElev

  Skutt i stykker

  Merket ingenting. Skulle skyte neste serie. Av rutine kjenner jeg alltid på om demperen sitter fast. Det gjorde den, men kjente ujevnheten på første bilde. TMM-5 med kanskje 3000 skudd. Ikke gjort vedlikehold.
 8. ErlingElev

  Dagens annonse på finn.no

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=120712222 60? Hva er det jeg ikke ser?
 9. ErlingElev

  Nytt ställe för komponenter

  Sendte de en reminder, og fikk svar på minuttet. Pakken er i Milano. Så fort de får den i hus, sendes den til Norge med en annen leverandør. Uten at jeg vet for sikkert ligger problemet hos TNT.
 10. ErlingElev

  Nytt ställe för komponenter

  Oppdatering kommer fortløpende. Jeg vet ennå ikke grunnen til denne tilbakekallingen. Det kan være at de har byttet om på to forsendelser, eller at de faktisk ikke har tilstrekkelig med eksporttilatelser. Jeg aner ikke. Men jeg finner det ut. Jeg må også tilføye at jeg hadde en veldig god kundeopplevelse ved forrige handel. De har laget en meget bra funksjon i nettbutikken som viser fraktkostnader live. Ingen overraskelser.
 11. ErlingElev

  Nytt ställe för komponenter

  Jeg bestilte hylser med hetter. Jeg har ordnet med innførselstilatelse. Fikk en mail fra tnt Norge ved fortolling. De spurte bare om det var tomhylser. Fire dager etterpå fikk jeg beskjed om at pakken var tilbakekalt av Stefano Guidici. Stefano Guidici er identisk med avsender. Samme dag fikk jeg faktura på fortollingsgebyr og mva. I følge sporingen er pakken returnert etter å ha passert tollen. Jeg har ikke fått svar av Ricarica. Sist bestilte jeg bare wads. Pakken kom på 3-4 virkedager.
 12. ErlingElev

  Farge valnøtt

  Prøv Herdins Lackbets. Finnes i mange byggevarebutikker.
 13. ErlingElev

  Krutt til 308w

  Det stemmer at det kan være lot-variasjoner i n-11. Men lotene må være rimelig store. Det er mulig jeg er heldig, men jeg har kjøpt samme lot n-11 i 3 år. På 3 forskjellige plasser. Sist kjøpte jeg de siste 9 boksene på Rogne. Dette var riktig nok i fjor. Den første boksen kjøpte jeg på ABC- fritid i Trondheim. Det er noen år siden.
 14. ErlingElev

  Viltslakteri

  Hvor holder du til i landet?
 15. ErlingElev

  For trang die eller tjukk hylse?

  Pusset bare de ytterste millimeterne for å skape en konus. Har fungert utmerket, både på hylser skutt i mitt våpen, og andre våpen. Er ikke mange tusendelene som skal bort. Pusset litt, presset en hylse, pusset litt...... Brukte kanskje 8-10 hylser og jobben var gjort på 5-10, sikkert 20 minutter.
×