Jump to content

madped

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Hei. Fikk tilslag på Ullensvang, 2 bukker over 2,5 år. Hvilket av de 3 alternativene anser dere som best? Alt: 1: Du kan ta Rv. 7 over Hardangervidda til Tråastølen, (Eidfjord statsallmenning), køyr Tinnhølvegen (bomveg) til parkeringsplass ved Tinnhylen. Derfrå ta beina fatt på turstien innover mot Sandhaug og vidare i retning t.d. Litlos Alt: 2: Køyr E-134 til Røldal, ta av innover Valldalsvegen 14 km til parkering. Så er det beina fatt opp Vivassdalen, gå turvegen i retning Litlos. Her går du over Røldal statsallmenning før du kjem inn i Ullensvang statsallmennig. Alt: 3: Gå frå Haukelisæter (på E-134 over Haukelifjell) innover mot/over Røldal statsallmenning og vidare til Ullensvang statsallmenning. Dette alternativet er kanskje det lengste og tyngste, men ein flott tur. Ser og at det går en DNT-sti rett øst for Odda og opp i terrenget, er den ett alternativ? Hvor har dyrene historisk stått? Forstår jo at vinden er en viktig faktor men er det noen "go'plasser" ? Mvh Mads.
 2. madped

  Kajakkjakt-tråden

  Hei. Gjerne ett dumt spørsmål. Men hvilke jakt-tider er det jeg skal forholde meg til når jeg bor i Rogaland, og da Stavanger, spesielt i forhold til det å jakte fra båt u/motor evt kajakk på hav eller i fjord? Er det da de gitte jakt tidene for hver enkel jakt med unntak? Vil lov om "Den frie jakten på hav og fjord, jf. viltloven § 32, fra svenskegrensen til og med Vest-Agder fylke" Ha noe å si for meg på noen som helst måte? Mulig bare jeg som syns dette kan være litt uklart.. M.
 3. madped

  T/C Contender

  Takk for svar sålangt! Skal ta å videreformidle dette til han og gi dere beskjed på hva vi landet på. M
 4. madped

  T/C Contender

  Takk for svar M67. Så det er ikke noen lov i forhold til selve lengden på løpet? Så i prinsipp så kan løpet være likt normal lengde til pistol, såfremt man har en kolbe som er lang nok som gir en total lengde på 84 cm? Jeg mener å ha lest at demper ikke teller med i total lengde, stemmer dette? Høres jo heller ikke så lett ut å å bare finne ett stykke som kan skrus/loddes på, som er likt som f. eks 30-30(?). Det kan jo og nevnes at det løpet som står på Contenderen pr.nå ikke er i cal. 30-30. M
 5. madped

  T/C Contender

  Hei! Svigers er i prosessen med å få arvet en T/C Contender, men løpet er under 40(?)cm og den er da registrert som en pistol. Han er ikke med i en pistolklubb og har ikke mulighet for å overta den som en pistol. Vi har snakket med en lokal forhandler her i Stavanger og de har vanskeligheter for å klare å skaffe ett løp som er såpass langt, at den lovlig kan registreres som en rifle(40-42cm?) Så derfor henvender jeg meg til dere! Hvis noen av dere vet om noen som har ett slikt løp - nytt eller brukt, så er vi veldig interessert. Mvh.
 6. Hei! Puster litt liv i denne tråden på nytt. Ser ikke helt poenget med å lage en ny post med samme "tråd-navn". Håper det går bra Har bodd i Stavanger området i ca. ett års tid og ønsker virkelig å komme i kontakt med likesinnede som ønsker å jakte og som eventuelt kan komme med noen tips/tilbud om jakt i Rogaland generelt. Etter hva jeg leste så klarte de å organisere seg ett jaktlag/kompisgjeng når de startet denne tråden. Hadde vært kjekt om vi hadde fått til dette igjen! Mads.
 7. Kan varmt anbefale jæren sitt anlegg ved Lye. Meget hyggelige folk og de har skyting 3 ganger i uken nå fremmover hvis jeg ikke hørte helt feil. Mads.
 8. madped

  Cz-Klubben

  Ja, skjønner. Er jo inneforstått med poenget av å ha en 17hmr. Og skjønner og at effektiv rekkevidde faller dramatisk med lettere laddet ammo. Hvor har dere kjøpt deres 22.løp og hvem ligger som regel lavt i pris på disse?
 9. madped

  Cz-Klubben

  Hei, har omsider kjøpt meg ei 455 american i 17. hmr. Har fått skutt litt med riflen og jeg må si jeg er strålende fornøyd! Det jeg lurer litt på er om det er noen muligheter for å få dempet den noe særlig mer? Har en ny a-tec med 7 moduler om jeg ikke husker helt feil. Men den piskelyden jammrer jammen godt i nabolaget når jeg prøvde her om dagen. Gjerne ett dumt spørsmål men er det noen ammo til 17. på markedet som er subsonic? Og ville dette hadd noe for seg? Mads.
 10. madped

  Churchill hagle

  Jeg satt å grublet en god stund før jeg landet på nettopp denne haglen. Fant selv lite informasjon om haglen, men på noen amerikanske forum leste jeg at enkelte sa at den sparka som ett esel.. Når jeg nå har både kjøpt haglen og skutt en god del med den, så kan jeg avkrefte det i hvertfall for min egen del. Mekanismen er litt stram i begynnelsen men etter en runde på leirduebanen så føles det perfekt ut. Når det kommer til kvaliteten på selve haglen, har jeg ingenting å utsette. Absolutt en hagle jeg varmt kan anbefale andre!
 11. Hei, Lenge siden jeg har vært her inne nå grunnet mye å gjøre ellers.. Uansett så falt tilslutt valget på en Churchill 12/76, o/u med justerbar kolbekam, 5 choker og koffert. Haglen valgte jeg mye grunnet pris, kvaliteten i mekanismen og treverket generelt! Anbefaler denne haglen varmt videre. Takker for tips jeg har fått i tråden! Mvh Mads.
 12. Har prøvd noen hagler og kjenner når de sitter og når de ikke passer i det heletatt. Jeg prøvde bla en finnskogen compact som jeg ble anbefalt av en bekjend.. jeg fant fort ut at jeg ikke passet den! I forhold til passform så tror jeg tror nok at jeg kan passe de aller fleste hagler relativt godt. Og i forhold til kinnkontakt og slikt "MetalMorty" så er jeg inneforstått med det Skal teste noen hagler til i løpet av uken men jeg tror nok at jeg kommer til å lande på ett valg i slutte av uken! Skal holde dere informert om valget og hvorfor. Mads.
 13. Nå har jeg vært innom xxl og jeg kan si at jeg ikke ble så veldig mye smartere av den grunn, men litt. fant ut at en compact hagle blir for liten for meg. Han som jobbet der bar egentlig ikke så veldig behjelpelig igrunn og klarte å avbryte meg hver eneste gang jeg skulle spørre han om noe... Han viste meg noen våpen bl.a en baikal, og du verden så lite begeistret han var for det våpenet! Og etter å ha klådd litt på det same prøvd å brekke det opplevde jeg det nesten som om det var lim i mekanikke på det våpenet.. Tror nok det står imellom yldizen, churchill evt hvis jeg kommer over ett brukt våpen av f. Eks beretta. Mads
 14. Hei, Jeg er nyinnflyttet til stavangerområdet og er litt på leting etter jaktområde og gjerne andre med samme interesse for jakting, primært på småvilt i første omgang! Er det noen som har tips til hvordan jeg kan komme igang? Og forstår jeg det riktig at hvis jeg skal melde meg inn i stavanger og rogaland jff så må jeg betale årsprisen, altså fullpris for den siste halvannen måneden som er igjen av året? Takker for tips og innspill ! - Mads
 15. Ser absolutt poengene deres "mp18" og "ko-stens" Jeg skal reise til xxl, av den enkle årsak at de har en god del forskjellige hagler der til enhver tid, slik at jeg får testet hvilke som passer meg best, og forhåpentligvis komme i kontakt med en der som har litt peiling og kan veilede meg. Med tanke på forslaget ditt om å kjøpe en baikal for så å spare penger å kjøpe meg godt utstyr så er det ett godt poeng. Jeg er ikke så veldig opptatt av at det skal se se utrolig flott ut, dette våpenet skal være en bruksgjenstand, med måte selvfølgelig. Så hvis jeg ser ett våpen som har god kvalitet og som har fått greie anmeldelser og i tilegg ser greit ut så er det midt i blinken for min del. De jeg har sett på til nå som tiltrekker meg mest er disse: http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... rough=true - > Churchill 12/76 m våpenskap: 7490,- EXXO SE 12/76 demovare til 5200,- YLDIZ SPZ ME 12/76 pakke fra pvas.no - > 7990,- Evt: http://www.xxl.no/jakt/skyting/smavilt/ ... 83_1_style Finnskogen Compact 12/76 - 7990,- Forøvrig har jeg lett etter en brukt beretta o.l men har pr dags dato ikke funnet så veldig mange brukte av de.. Virker som markedet er forholdsvis tomt for de, eller at jeg rett og slett bare ikke har sett de. Setter pris på tipsene og erfaringene deres! Mvh Mads.
×
×
 • Create New...