Jump to content

JaktrettFraSkaperen

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JaktrettFraSkaperen's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Sikta selvfølgelig til den halvautomatiske sivile versjonen. Blir mye bokstaver og tall å gå rundt å huske på om man skal kunne navna på alle sivile versjoner av våpen...
  2. Den nye våpenloven forbyr 40 halvautomatiske rifler. Gjelder dette kun for jakt eller vil Nordmenn som driver med DSS ikke kunne erverve f.eks HK416 for å konkurrere i VM?
  3. Skal skyte min nye Mauser M18 for første gang på banen i kveld. På nettet er det mange meninger om hvordan man skal skyte inn (break in) en ny rifle. Det er da forskjellige kombinasjoner med skudd og rensing av løpet. Er dette noe dere praktiserer? Fant dette på browning sin side f.eks: https://www.browning.com/support/frequently-asked-questions/break-in-new-barrel.html
  4. Den fungerte perfekt! Demperen er nå av. Håper det var normalt at demperen heller vil demonteres enn å skrus av...
  5. Når jeg sier ytterrør mener jeg den svarte sylinderen med hausken logo på helt ytterst. Ser at jeg kan ha misforstått hva ytterrøret er. Mulig det er frontbeskytter jeg sikter til?
  6. Kjøpte idag en Mauser M18 308win med hausken JD224 lyddemper. Selger skrudde lyddemper på. Når jeg kom hjem forsøkte jeg å skru den av, men istedenfor å skru av hele demperen var det kun ytterrøret som skrude seg av. Såvidt jeg forstår skal dette ytterrøret kun skrus av ved vedlikehold av demperen. Jeg får ikke skrudd den av da det kun er ytterrøret som går rundt. Er dette en feil på demperen eller gjør jeg noe galt? Vedlegger info fra hausken angående ytterrøret: "Hausken Lyddemper kan demonteres for rengjøring og inspeksjon. Skru av frontbeskytteren. Ved hjelp av en skifte-nøkkel holdes demperen fast og det ytre røret skrus fra innmaten. Delene vaskes med varmt vann og mild såpe. La delene tørke. Sørg for at begge o-ringene er intakt og riktig plassert foran (grønn) og bak (svart). Smør gjengene på det ytre røret før montering (Molykote 111 Compound eller tilsvarende). Vedlikehold vil forlenge levetiden på demperen og sikre optimal effekt."
  7. Våre grunnleggende rettigheter er ikke fra staten. De er oss gitt fundamentalt fra skaperen uten menneskelig jurisdiksjon. Retten til liv, frihet, eiendom og streben etter lykke er ikke fra staten. Retten til jakt på fritt vilt er heller ikke fra staten, men gitt oss fra viltets eier. Viltets skaper. Men vedlagt retten til jakt og jordbruk er det i bibelen gitt menneskene et forvaltningansvar som jeg syns staten Norge håndhever på en god måte. Men om du vil diskutere dette videre fins det nok av religionsforum du kan gjøre det på.
  8. At noen diskuterer lovverk? Å sette ting på spissen for å prøve lovverket og gjeldende praksis mot de prinsipper det bygger på? Det er et prinsipp i våpenloven at man kan erverve våpen om man har et gyldig behov. Avlivning ved fangst er et slikt behov. Om det ikke innvilges våpensøknad ved dette behovet er det et avvik fra prinsippet. En interessant ting jeg oppdaget og spør derfor her for å høre andres syn på saken.
  9. Har ikke sagt Norge er et drittland. Enhver uenighet med nåværende lovverk krever ikke at man syns det. Jeg har lest det og påsto heller ikke at det var gyldig ervervelsesgrunn. Hvis DU leser det jeg skrev nøyere spurte jeg. Videre skrev jeg at ettersom slike våpen kunne benyttes til avlivning ved fangst BURDE det være gyldig ervervelsesgrunn. Det er absolutt merkelig om ikke latterlig at man skal gå i pistolklubb i 6 mnd for å erverve et våpen man kan benytte til avlivning ved fangst. Kverrulant! Men takk for svar på spørsmålet. Jeg er dog usikker på om du har rett i praksis. Har noen prøvd å søke politimesteren om en 22 cal pistol med fangst som bruksområde?
  10. Det er lov å benytte 22. Kal pistol til avlivning av dyr i fangstbås/bur. Følgelig er det da også lov å erverve denne som jaktvåpen? Det er åpenbart latterlig om man må gå i pistolklubb i 6 mnd for å erverve et jaktvåpen.
  11. Så fint! Dog merkelig at forskriften så tydelig motsier loven.
  12. Leser våpenloven som kveldslektyre og kommer i det henseende over paragraf 21. "§ 21.Den som vil tilvirke skytevåpen eller våpendeler til eget bruk, må ha fylt 18 år og ha tillatelse fra politimesteren i det distrikt hvor han er bosatt. Det samme gjelder den som vil tilvirke til eget bruk ammunisjon som nevnt i § 3 for så vidt ammunisjonen ikke går inn under lov om eksplosive varer.1" Innebærer dette at en må sende søknad til politimesteren før en begynner med hjemmelading? Litt dumt og spøkefullt spurt: Er dette noe som praktiseres?
  13. Tar jegerprøven om en uke og kjøper min første rifle da. Er nok mest nysgjerrighet og nerding ja For en dag siden visste jeg ikke at hjemmelading var mulig og da åpner det seg en ny verden med en rekke spørsmål som denne tråden er et resultat av. En annen grunn er også at jeg liker å undersøke et felt grundig før jeg legger penger i det. En klubb er nok både læringsrikt og sosialt, så takker for tipset. Men jeg er redd informasjon om hjemmelading o.l er noe man kunn finner på kammeret hehe...
  14. Du leser meg som en åpen bok! Flere gode grunner til det: 1. Få ned prisen på ammo ytterligere (dette er ofte begrunnelsen man gir) 2. Utvidelse av hjemmeladingshobbien (hovedgrunnen). Når man allerede støper sine egne blykuler og setter det sammen til ammunisjon er det kun kruttet, tennhettene og hylsene man ikke lager selv. Om man kunne klare å lage alle disse komponentene selv er man en "komplett" hjemmelader. 3. For prepping. Det var neppe lovlig å kjøpe ammunisjon og være i besittelse av våpen under den tyske okkupasjonen. (Si ifra om jeg tar feil) Skulle noe slikt hende i fremtiden er det kjekt å kunne lage eget. (Prepper ikke selv, så dette er ikke min grunn til å evt. begynne med det, men respekterer de som gjør det)
  15. Er det noen her som lager eget krutt og primere i tillegg til støping av blykuler?
×
×
  • Create New...