Jump to content

JaktrettFraSkaperen

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Våre grunnleggende rettigheter er ikke fra staten. De er oss gitt fundamentalt fra skaperen uten menneskelig jurisdiksjon. Retten til liv, frihet, eiendom og streben etter lykke er ikke fra staten. Retten til jakt på fritt vilt er heller ikke fra staten, men gitt oss fra viltets eier. Viltets skaper. Men vedlagt retten til jakt og jordbruk er det i bibelen gitt menneskene et forvaltningansvar som jeg syns staten Norge håndhever på en god måte. Men om du vil diskutere dette videre fins det nok av religionsforum du kan gjøre det på.
 2. At noen diskuterer lovverk? Å sette ting på spissen for å prøve lovverket og gjeldende praksis mot de prinsipper det bygger på? Det er et prinsipp i våpenloven at man kan erverve våpen om man har et gyldig behov. Avlivning ved fangst er et slikt behov. Om det ikke innvilges våpensøknad ved dette behovet er det et avvik fra prinsippet. En interessant ting jeg oppdaget og spør derfor her for å høre andres syn på saken.
 3. Har ikke sagt Norge er et drittland. Enhver uenighet med nåværende lovverk krever ikke at man syns det. Jeg har lest det og påsto heller ikke at det var gyldig ervervelsesgrunn. Hvis DU leser det jeg skrev nøyere spurte jeg. Videre skrev jeg at ettersom slike våpen kunne benyttes til avlivning ved fangst BURDE det være gyldig ervervelsesgrunn. Det er absolutt merkelig om ikke latterlig at man skal gå i pistolklubb i 6 mnd for å erverve et våpen man kan benytte til avlivning ved fangst. Kverrulant! Men takk for svar på spørsmålet. Jeg er dog usikker på om du har rett i praksis. Har noen prøvd å søke politimesteren om en 22 cal pistol med fangst som bruksområde?
 4. Det er lov å benytte 22. Kal pistol til avlivning av dyr i fangstbås/bur. Følgelig er det da også lov å erverve denne som jaktvåpen? Det er åpenbart latterlig om man må gå i pistolklubb i 6 mnd for å erverve et jaktvåpen.
 5. Så fint! Dog merkelig at forskriften så tydelig motsier loven.
 6. Leser våpenloven som kveldslektyre og kommer i det henseende over paragraf 21. "§ 21.Den som vil tilvirke skytevåpen eller våpendeler til eget bruk, må ha fylt 18 år og ha tillatelse fra politimesteren i det distrikt hvor han er bosatt. Det samme gjelder den som vil tilvirke til eget bruk ammunisjon som nevnt i § 3 for så vidt ammunisjonen ikke går inn under lov om eksplosive varer.1" Innebærer dette at en må sende søknad til politimesteren før en begynner med hjemmelading? Litt dumt og spøkefullt spurt: Er dette noe som praktiseres? 😆
 7. Tar jegerprøven om en uke og kjøper min første rifle da. Er nok mest nysgjerrighet og nerding ja For en dag siden visste jeg ikke at hjemmelading var mulig og da åpner det seg en ny verden med en rekke spørsmål som denne tråden er et resultat av. En annen grunn er også at jeg liker å undersøke et felt grundig før jeg legger penger i det. En klubb er nok både læringsrikt og sosialt, så takker for tipset. Men jeg er redd informasjon om hjemmelading o.l er noe man kunn finner på kammeret hehe...
 8. Du leser meg som en åpen bok! Flere gode grunner til det: 1. Få ned prisen på ammo ytterligere (dette er ofte begrunnelsen man gir) 2. Utvidelse av hjemmeladingshobbien (hovedgrunnen). Når man allerede støper sine egne blykuler og setter det sammen til ammunisjon er det kun kruttet, tennhettene og hylsene man ikke lager selv. Om man kunne klare å lage alle disse komponentene selv er man en "komplett" hjemmelader. 3. For prepping. Det var neppe lovlig å kjøpe ammunisjon og være i besittelse av våpen under den tyske okkupasjonen. (Si ifra om jeg tar feil) Skulle noe slikt hende i fremtiden er det kjekt å kunne lage eget. (Prepper ikke selv, så dette er ikke min grunn til å evt. begynne med det, men respekterer de som gjør det)
 9. Er det noen her som lager eget krutt og primere i tillegg til støping av blykuler?
 10. Skal begynne med hjemmelading, men har ingen erfaring så lurer egentlig på: Spørsmål 1: Hvor billig klarer du å lage egen ammunisjon i forskjellige kalibre? Er spesielt interessert i .308 og 22LR, men skryt i vei om alle kalibre! Tenker da kun det du bruker på å lage selve skuddene og ikke på utstyret. Spørsmål 2: Hvor mye ca. har du brukt på hjemmeladingsutstyr totalt?
 11. At en rifle er tørst på ammo burde vel bety at den er moro å skyte med
 12. Oi! Hvis den prisen varer er det jo bare å krysse fingrene for at rifla jeg kjøper liker ammoet!
 13. Da er det bestemt. Får skaffe meg en salong. Noen tips til gode rifler? Er det innafor med ruger 10-22?
 14. Hvis du tenker på PMC FMJ-BT 147grs. 20pk. til 6 kroner på jaktdepotet.no er jeg redd det kun er midlertidig. Står: "INTRODUKSJONSPRISER - BESTILL NÅ !". https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5856&prodid=17260 Tenkte du på en annen?
 15. Får vel begynne med hjemmelading da tenk jeg Kan kanskje evt. øve med en 22LR og hovedsakelig jakte med større kaliber. Hvor forskjellig er det med 22LR fra f.eks 6,5? Vil øvelseskyting med 22LR være brukbart?
×
×
 • Create New...