Jegermeistern Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Nationens kommentator Hans Baardsgård (småbruker og skogeier fra Selbu) kommenterer bruk og misbruk av betegnelsene "viltsmak" og "viltkjøtt", og andre bevisste feilmerkinger og -betegnelser på matvarer: https://www.nationen.no/motkultur/kommentar/spinnvilt-fra-nortura/ Jeg synes dette føyer seg inn i trenden med å merke grønnsakstuinger som veganer-"pølse", -"burger" etc. Og man skal ikke bare skylde på ondsinnede produsenter, i dette tilfellet har faktisk "kunden" IKKE rett, når vedkommende, ganske bevisst, vil la seg lure. Jeg tok dette opp med min mor, for ca. 40 år siden, hun hadde kjøpt hermetikk-bokser med noe som ble kalt "bogskinke". Jeg påpekte at hun, som var en kløpper i å tilberede kjøtt fra heile slakt, burde vite at bogen og skinka var i to forskjellige ender på dyret. Akkurat som skuldra og rævva på oss mennesker. Jeg kalte dette produktet for "skulder-rævv". Hvis jeg hadde valgt litt en litt mer diplomatisk ordbruk, kunne jeg kanskje fått jobb i markedsavdelinga hos konsernet med det merkverdige navnesammensuriet "NORTURA". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 (edited) Husker godt Bogskinke. Snakk om selvmotsigende navn..... Forøvrig et meget godt innlegg av Hans Bårdsgård Edited September 5, 2021 by seawolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olesøn Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Grandiosa er jo halal, for skinka er laget av storfekjøtt.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rotorhead Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Kan nevne "grillribbe fra nakke" .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridgecroft Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 (edited) Veganske pølser og burgere er i mine øyne egentlig helt greie betegnelser. Det kan karakteriseres som farseprodukter, og en farse trenger ikke inneholde kjøtt. Men prinsippet om at veganske utgaver av matretter som vanligvis inneholder kjøtt skal hete det samme som originalen kan få pussige utslag. Så et program på matkanalen hvor en svenske laget «veganske köttbullar» . Og eksemplene overfor viser hvor lite peiling «vanlige folk» har på hvor maten i butikken kommer fra Edited September 5, 2021 by alkymist Glemte et poeng… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1937M98 Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Pig wings... har dere sett griser med vinger? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Pink Floyd har jo flyvende griser ihvertfall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Har spist Buffalo Wings i USA, men mistenker at det egentlig var kylling .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Kjent kylling "rett" fra Buffalo i New York det 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Så det er der navnet kommer fra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakoen75 Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Legenden sier så 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.