Jump to content

rotorhead

Members
 • Content Count

  456
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

About rotorhead

 • Birthday 10/24/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @znopi de har den her: https://www.skittjakt.no/blaser/160184/blaser-patronholder-nr-2-patronholder-for-kal7x57r-93-m-fler
 2. Skulle jeg hatt anledning til å dra på bukkejakt så hadde min Haenel Jaeger 9 i 308win blitt med! Den skal forøvrig være med på all jakt i høst...
 3. Går stort sett i Audrey Horne her i huset..
 4. Jeg kappet en 601 til 45cm i nevnte kaliber, ikke noe problem å skyte godt uten demper, opplevde god balanse selv uten. Sakoen min er på 47 på andre løpet og jeg er kjempefornøyd med det!
 5. I min sako ble jeg fortalt at 44,2grs med N-140 var rødt i QL.
 6. Etter min erfaring trenger du ikke mere fart enn du har oppnådd for å få effekt med denne kulen..
 7. rotorhead

  Go light!

  Jeg har med gummihansker for hånd hygiene, swingblade og knyter knute på tarmen. Spiserøret bryr jeg meg ikke om. Vasker godt ut med blod og har aldri hatt noe problemer med det.
 8. Jeg kan anbefale nosler e-tip 150grs i 308win. Har ikke skutt rådyr, men de hjortene og reinsdyr jeg har skutt har ikke gått langt. Ypperlig presisjon og lite kjøttødeleggelse med n-140 bak. Men kule alene er ikke garanti for pent slakt. Det er også som nevnt tidligere avhengig av skudd plassering.
 9. Angående skyte/våpen opplæring i forbindelse med jegerprøven, så er det kanskje et viktig moment at tidligere så var vel (nesten) hver eneste hankjønn over en viss alder innom førstegangs tjeneste med våpen opplæring der. I dag er det vel noe annerledes... Dette synes jeg bør føre til at den våpen opplæringen i jegerprøvekurset burde være for det meste praktisk og vektlagt.
 10. Jeg bruker kart herfra på min astro. http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html
 11. Jeg har byttet ut mange sikter oppigjennom, og har for min del landet på en Kahles 1,5-6x42 som står på kippen, og som brukes stort sett til all jakt. På sakoen står det en Leupold vxR 4-12x50 med lys til bøjakt/måneskinnsjakt. Blir min kombo fremover.
 12. Ser det referers til rillen i e-tip kulen som krymperille, de første ble lagd uten. Dette er en rille for at trykket ikke skal bli for høyt. "The bands on the E-Tip bullets are a way to reduce the pressure by reducingthe bearing surface. All of our E-Tip bullets now have this band on them. Itshould not change your load or have a significant impact on your currentaccuracy. "
 13. Jeg har brukt denne kulen i flere år nå, med col 71mm, og 43,5grs n-140 bak i en gammel sako. Får 18mm presisjon når jeg gjør min jobb. Går ikke kjemperaskt, men det trenger ikke denne kulen heller. Ingen av de dyrene jeg har skutt har gått mer enn 5m..
 14. Jeg har i alle år søkt med åpen søknad i flere politidistrikt, og med ett unntak handlet fra private. Ikke vært et problem i Bergen eller Kristiansund for min del.
×
×
 • Create New...