Jump to content

Feltfigurer i regnet


Domino

Recommended Posts

Vi har feltstevne til helga, og værmeldinga er ikke lystig lesing. Er det noen som har erfaring med "waterproofing" av feltfigurer? Jeg tenkte umiddelbart på Scotchgard eller noe sånt, men det er visst ikke å få tak i lenger. Noen foreslo klarlakk. Er det noen av dere som har prøvd noe sånt? Det er mulig det er dyrere og mer arbeidskrevende enn det er verdt, men da kommer det sikkert innspill på det óg!

Link to comment
Share on other sites

Da er noen bokser med Biltema spraylim kjøpt inn, takk for tipset!

 

De to siste standplassene er inne på skytebanen, så der er det heldigvis tak over stativene. Dessverre er det ingen automatikk i at regnet bare kommer nedover. Den horisontale komponenten kan til tider være betydelig.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Klesimpregnering funker på papp. Eller bruk kalesjeimpregnering, som  inneholder bla parafinvoks. Biltema sine funker fint(og er billige). Husk å tørke blinkene før bruk ,eh.. ikke før lapping, altså . 😀 Da blir de stive og fine , Dette funker også på vanlige og tynnere 25m , 100m ol.  " Forska litt" på dette og spraya en innstikkskive, - og den hang ute i  vær og vind i nesten 1år før den begynte å gå i oppløsning. Selv de fleste firkanta innpregnerte og ikke inpregnerte "testlappene" hang fortsatt på. 

Link to comment
Share on other sites

Joda, det virket som spraylimet funket greit. Men med ca 2 plussgrader om natta var skivene nesten like våte søndags morgen. Så vi endte med å bytte mange skiver før vi bar ut stativene for dag to.

 

Kalesjeimpregnering høres ut som en god idé!

 

Til neste år satser vi på å montere de fleste skivene på plater i stedet, samt at vi tenker å ha feltstevnet noen uker tidligere. Vinn-vinn, spør du meg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...