Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  199
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For de som også har en slik så har dere kanskje også opplevd at extractor på bolten plutselig forsvinner ut i det blå. Opplevde dette for andre gang denne uken men oppdaget det ikke før etter noen dager (hylse kastes ut etter skudd om du ikke skyter fort) og da var det ikke sjanse å finne ingen delene. Heldigvis viser det seg at Oslo Skytesenter har både en Volquartsen extractor for 15-22 og en pakke med fjær og plunger fra Tandemcross for SW22 Victory som passer. Kan anbefale å ha dette i sekken på linje med andre reservedeler da dette ser ut til å være et kjent problem,
 2. Dette ser greit ut. En kjapp test er også som nevnt å sette de på et lite speil og se om de står støtt.
 3. Jeg endte med en Dillon Superswage og fikk laget 2 ekstra adaptere for .357 mag og .44 mag. Da fikk jeg fikset .44 hylsene mine og kunne også ta .357. Men som tidligere nevnt var dette fordi jeg ikke hadde håndledd til å frese de.
 4. Merk at det også er forskjell på tennhetter. S&B tennhetter er bittelitt mindre enn vanlige og går inn i S&B hylser. Hvor bor du hen? Kanskje det er noen i nærheten som har SwageIt eller en Dillon Superswage som kan la deg presse om alle hylselommene på sitt utstyr. Trengs jo bare gjøres 1 gang.
 5. OysteinR

  Fornying

  Tja, for maks presisjon for trimming har jeg hørt denne er en av de bedre: https://www.brownells.no/WILSON-STAINLESS-MICROMETER-TRIMMER-WITH-STAND-Stainless-Case-Trimmer-Kit-w-Micrometer-Stand-SINCLAIR-LE-WILSON-749101021
 6. Denne? https://www.jaktdepotet.no/ladeutstyr/hylsebehandling/lyman/lyman-primer-pocket-reamer-small
 7. Jeg kjøpet også en slik som håndverktøy da jeg skulle lade .44 mag og bare hadde S&B hylser. Funka, men ga den opp da jeg hadde tilløp til håndledds-problemer og over 1000 hylser. Kjøpte til slutt en slik: https://www.nordbygunshop.no/produkt/super-swage/super-swage-600 Fikk en kar til å dreie ekstra adapter til meg senere for .44 mag slik at det skulle gå enda lettere. Heldigvis er dette noe som man bare gjør én gang med slike hylser.
 8. For rifle er det @aps nevner viktig å huske på. For rettveggede patroner er noen som Dillon sine vanligvis nok. Det er kanskje mindre kritisk for revolver men jeg er, som mange ladere litt OCD på at ting blir "riktig" Jeg bruker de for å sjekke at size-dia er langt nok ned (hadde en size-die som løsnet og skrudde seg opp en gang), at munningen (belling) som ble åpnet for å få inn kula, er krympet tilbake korrekt (diskusjon om krymp og kulehold gir jeg meg ikke inn på her) og at kulediameter ikke har tatt ting utenfor spek som @meatpukk nevner. For revolver gidder jeg ikke sj
 9. En ting som kan være kjekt om du ikke har tatt med: en case gauge aka hylse-sjekk. Den viser deg om en ferdig patron vil kamre eller ikke. Ferdige patroner skal skli lett både inn og ut. Dillon sine er rustfrie og enkle å ha med å gjøre. Du kan også bruke revolvertønna men da bør du enten gjøre dette separat eller ta tønna av revolver. Våpen på ladebenken er fyfy!
 10. Min erfaring med denne S&B 55gr .223 er at den er hardt ladet og får børsa til å gå varm fortere enn noe annet. Samling kommer også an på våpen. I en børse samlet den helt akseptabelt på 100m men i en annen var spredningen merkbar. Om du skal prøve hel-mantel, test også Fiocchi sin 55gr. Dessverre er den dyr hos XXL nå men kanskje noen andre selger den billigere. Samlet 10 skudd i innertier på 100m i den børsa som ikke likte S&B.
 11. Kjører vaskerunde etter decapping for å rengjøre hettelommene så har opplevd jeg har rota det til. Og det er ikke uvanlig med stålpinner som er igjen i hullet for hetta selv med manuell sjekk etter vask. Uten noe som presser ut dette ved lading kan det bli en liten uffda. Men er man nok OCD går det bra.
 12. Jepp, men om du skal ha et separat verktøyhode for decapping, har du tenkt å skru denne dia ut og inn av det vanlige verktøyhodet? Du bør ha den i ved lading i tilfelle en hylse ikke er sizet og i tilfelle det er igjen stålpinner i hullet for tennhetta.
 13. Jeg satt i 10" slagfjær i S2 og fikk da 1 klikk på 300 skudd på Ginex-hetter og 3 klikk på 300 med Magtech-hetter (litt hardere). Gikk tilbake til originalfjær og problemet forsvant. Besluttet at litt lettere DA-avtrekk ikke var verd bryet.
 14. Tips for decap: https://jbshooting.com/produkt/ma-magnum/ Funker mye bedre enn andre universal decappere i progressiv presse. Alternativ er å bare kjøre en billig standard size-die i 38/357.
 15. Hylsemater er sterkt anbefalt. Det vanlige røret tar ca. 22 9mm hylser men .38 hylser er dobbelt så lange så det blir bare halvparten. Nordby selger en billigere mini-versjon laget av Double Alpha Academy: https://www.nordbygunshop.no/produkt/hylsematerkulemater/hylsemater-mini-for-650-9-38 Denne selges også hos JB Shooting: https://jbshooting.com/produkt/daa-case-feeder-650-750/ Nordby selger også 3 "pakkeløsninger" https://www.nordbygunshop.no/butikk/ladepresser-dillon/xl650-pistol Med konverteringssett men uten hylsemater og dier. Med konverter
×
×
 • Create New...