Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er ikke ervervgrunnlag men teller som aktivitet for reservevåpen var det siste jeg hørte. Så om du skyter sivilpistol 5 kan du stille i denne klassen i SC og det teller som aktivitet. Men om du stiller i samme stevne i flere klasser kan du bare ta med 1 av klassene som aktivitet. Så stiller du på NM SC med Production, Revolver og Siv5 kan du ikke bruke stevnet som aktivitet for alle 3. Igjen, dette kan avhenge av hvor søknaden din går og saksbehandler.
 2. Slett en stund med noe ligende med N110 i Dillon kruttmål (650-presse) til .44 mag og var sikker på at det var kruttet. Så testet jeg det samme kruttet i .357 mag og der funket det fint. Oppdaget at det ble en voldsom statisk ladning ved sizing av .44 hylsene i pressa. Jordet hele pressa og kruttmålet + antistatisk spray og da ble det mye bedre. Variasjoner nå er på ca 0,04-0,08 grain (min 20,52 grain, max 20.60 grain) avhengig av hvor flink jeg er til å bruke antistatisk spray og hvor jevnt jeg drar i spaken.
 3. Jeg arvet en gammel lang-krag av min farfar hvor vi ikke fant noen registreringspapirer og polititet heller ikke fant noen registrering. Dette gikk uten større problemer. 6 måneder senere ble familien kontaktet at et politikammer langt unna der farfar bodde med spørsmål om hva som hadde skjedd med kragen siden de nå hadde oppdaget han var død...
 4. Glock 21 eller 41? 41 er konkurranse-versjonen av 21 med lenger løp og sleide. Putt inn et Zev tech avtrekk (dropin) så blir dette bedre.
 5. Er ikke lenger fersk men startet med dynamisk i 2016 og husker en del enda. Noen snublesteiener i dynamisk: Finn matcher på : https://shootnscoreit.com Se også på Facebook grupper som IPSC Matcher i Norge (søk på IPSC). Her kommer det ofte informasjon om matcher som ikke er lagt ut enda. Hva BETYR alle disse rare bokstavene på denne nettsiden? PM? U?A?P?S?X? Level 1? 2? 3? Svar: Hold musen over bokstaven på listene. Level 1 er klubbstevne, level 2 åpne for andre klubber, level 3 er international. Angående level 1 kan man ofte spørre om å få være med og få ja. Alle matcher er alltid fulle! Legg inn på venteliste og betal for match uansett. Det er så mange som faller fra de siste dagene før match at det ofte er god sjanse å komme inn. Om du ikke har kommet inn kvelden før kan du ta en sjanse og møte opp. Spør om det er en squad som mangler en. Det er det nesten alltid. Og om du er påmeldt og vet du ikke kan komme, meld deg av så fort du kan. Er du tidlig nok kan du få refundert det du betalte. Prematch (PM) teller for resultatlister og matchpoeng. Dette fikk jeg først høre etter at jegt hadde meldt meg på, betalt og skutt en match som vanlig utøver. Matchen ble holdt av klubben jeg skjøt i. Om din klubb holder match, bli med å hjelpe til. Masse tips å få og du blir bedre kjent med de andre. Om du jobber på en stage kan du også observere hvordan andre gjør ting. Det er LETT å bli disket! Du VIL bli disket før eller senere! Dette er IKKE verdens undergang (bare veldig surt der og da). Det er MYE venting: Kjøp en sammenleggbar stol eller krakk som enkelt kan bæres med. Knærne dine vil takke deg. Apropos bære: skaff en ryggsekk til å bære ting med. En bag blir fort tung å slepe på. Du har våpen, ammo, magasiner, verktøy, mat og drikke (nevnte jeg venting?), myggspray, solkrem, etc, etc.
 6. OysteinR

  Desert Eagle 44 cal

  Stemmer, ut av esken er det langt og hardt som et vondt år. Men om det ikke gjøres rett kan du oppleve at hanen ikke hekter seg i sear og da er hanen nede (har bare fulgt sleiden) når den lukker seg. På min er halvspenn funksjonen borte men avtrekket er på ca 1400 og mye kortere. Natt og dag.
 7. OysteinR

  Desert Eagle 44 cal

  Om du skal ha det kortere/lettere bør du ta en tur til børsemaker. Her må du file/polere på deler og vinklene etc er viktige. Holdstad Våpen har en børsemaker som kan fikse DE.
 8. Har sett på Shadow2 OR og prisen svir såpass at jeg har slått det fra meg inntil videre. En flunka ny Shadow2 er 12-13K avhengig av tilbud. Går brukt til ca 11-12 ser det ut som. En Shadow2 OR er ca. 19K og det ser ut til å være er uten plata du trenger for å montere rødpunkten. Faktisk er det lite informasjon om platene i det hele tatt er tilgjengelige. Ingen av nettbutikkene har de i dele-listene som jeg finner. Nærmeste er CZ selv som ser ut til å ha priset de på ca 36 euro. For den prisen kan du kjøpe en Shadow2 + en brukt Shadow1 som kan settes optikk på.
 9. Har brukt Magtech, CCI og Federal til CZ Shadow 1 uten merkbar forskjell. Eneste jeg har merket er at Magtech er bittelitt mindre i diameter enn CCI så de entrer lettere.
 10. Vet du noe om ladadate for disse kulene eller hva man kan bruke i tabeller?
 11. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Tips for de som vil ha en liten rail foran pumpa for å sette på 2-fot: Original-rails for Troys handguard selges bare i statene (såvidt jeg kan finne) og leveres ikke til Norge MEN! De minste MLOK-railene kan settes på med litt fikling: Jeg brukte en fra en 3-pakke kjøpt på Game On og som bildet vises passer den akkurat. Trikset er å bruke en litt lenger skrue (M4) enne det som følger med og legge en skive i mellom mutter og handguard som er stor nok til å holde på innsiden. Eventuelt kan en liten stripe aluminium med 2 hull brukes i stedet.
 12. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Oppdatering på problemstillingen: Det var ammo som var årsaken. Kjøpte en kasse billig S&B .223 som treningsammo og denne er for hardt ladet. Fikk også kommentarer fra andre om at den gnistret sterkt i kulefanger. Testet med IMI og Winchester .223 helmantel og null problem.
 13. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Jeg er ikke sikker på om svaret over er sarkasme eller uvitenhet men det jeg testet var hvor mange skudd jeg kunne sette i svarten på en 25m presisjonsskive (pistol), på 50 meters hold, på kortest mulig tid (8 før låsing btw). Den er tiltenkt dynamisk manual action hvor skudd-takt er relevant. En Troy PAR har bolt og låsemekaniskme som en AR-15 modifisert litt for pumpe. Teknisk sett skal du kunne pumpe med en gang skuddet har gått da hammerfall også utløser bolt/pumpe-låsen. Noen som har relevante innspill?
 14. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Opplever et problem: Når jeg skyter raskt låser bolten/pumpa seg ettersom kammer/mekanisme går varmt. Første gang skjedde dette på skudd nr 5 i serien. Jeg pusset og oljet alt og ved siste test stoppet det på skudd 8. Om jeg bare venter et sekund ved låsning får jeg pumpet og skutt videre. Om jeg legger inn en pause (skudd - 1 sek pause - pump) oppstår det ikke men jeg merker at pumpingen blir hardere fra skudd 2-3 til 4-5. Skyter jeg langsomt med god siktetid merker jeg ikke noe. Uten patroner glir det lett hele tiden. Jeg kjøpte den av en som kjøpte i januar fra Pvas og så aldri hadde skutt med den så den har stått i skapet hans i nesten 1 år uten bruk. Noen forslag til hva som kan gjøres?
 15. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Forsvant da problemet med treffpunkt endring?
×
×
 • Create New...