Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. OysteinR

  Magnum 1/Felt, hvilken revolver?

  For de som vil ha noe utenom det vanlige presenterer jeg denne: https://osloskytesenter.no/butikk/chiappa-rhino-60ds-357m-6-black/
 2. OysteinR

  1911 Coonan??

  Om du vil ha 1911, sjekk også Bull som selges av 2Alfa eller Kimber som selges av Oslo Skytesenter. Jeg har testet Coonan i .357 og den var også for lang i skjeftet for mine fingre. Gøy men vanskelig for meg å skyte bra med.
 3. OysteinR

  Ny i gamet Hjemmelading

  Alle disse historiene er egentlig bare gode argumenter for valget med turret og mot enstasjon Kjør på med turret, så slipper du å rote med dette.
 4. OysteinR

  Ny i gamet Hjemmelading

  Nei, nei, DETTE:
 5. OysteinR

  Ny i gamet Hjemmelading

  Selvfølgelig har du rett @Jegermeistern ! Men siden han startet med det stygge B-ordet (budsjett) tenkte jeg det var en god ide å følge tråden. VI har jo ikke engang begynt å snakke om hylserensing/trommel/vibrator Legg inn fast søk på Finn.no på pressene som er på ønskelisten. Av og til kan man gjøre et kupp. Så en Dillon 650 med hylsemater der i år ferdig satt opp til 6,5x55 til en veldig hyggelig pris. Da var den en DFS'er som la opp og solgte unna. Men ja, tar tid å "spare inn" pistol-lading. Jo dyrere kjøpe-ammo jo raskere lønner det seg. Magnum-patroner, odde kaliber, etc. først. Med mindre man skyter dynamisk. Da går det mange tusen patroner i året og selv bare 50 øre spart per patron blir det penger av det. For billig ammo anbefaler jeg å teste belagte kuler fra Frontier. Disse har så og si uslåelig pris og finnes i de fleste kalibre. Magne Landrø sender i posten om du ikke har noen i nærheten som selger. De går ikke alltid like bra i alle våpen men dette er den ting alle hjemmeladere opplever. Noen kuler går bedre enn andre i våpen X mens våpen Y vil ha noe helt annet.
 6. OysteinR

  22. ombyggingssett vs ren 22.

  Shadow 1 med kadettsett funker bra helt til man setter på lettere slagfjær. Da blir det en del klikk. Men utover dette er presisjon etc helt ok.
 7. OysteinR

  Ny i gamet Hjemmelading

  Jepp, en Turret er ikke dum som inngangs-presse. Kjør den manuell i starten (eventuelt hele tiden). Prøv å finne en rytme og plasser kuler, hylser og ferdig ammo fornuftig rundt der du jobber. For all lading lønner det seg å telle litt på knappene (eller sette opp et Excel-ark) over hvor mye du skyter, hvor mye det koster med kjøpe-ammo og hvor mye det vil koste å lade selv (Kuler er ofte det dyreste). Altså hvor lenge tar det før det du brukte på lade-utstyr er spart inn. Husk at have-syken kommer fort og du bare må ha en dings til, og en til, og en til... Enstasjon er greit når man lader opp 20-50 patroner om gangen. f.eks. for rifle. Når det blir 100 pistolpatroner i en omgang er en turret eller progressiv nesten et must med mindre hobbyen er å lade, ikke å skyte. Når det går 200+ patroner per trening (med minst en trening i uka ) og 300+ på et stevne (hint: dynamisk) begynner større presser med hylse-/kulemater å bli veldig attraktive. For en "den skal jeg kjøpe når jeg vinner i lotto"-presse, sjekk Dillon 1050 Mark7
 8. OysteinR

  Hagle match

  AL48-mekanismen er såkalt long recoil og det er bevegelsen av løpet som slipper patroner ut fra magasinet. Du kan dra sluttstykke frem og tilbake så mye du vil uten å påvirke magasinet. Måten man tømmer på er ved å åpne porten og rulle en finger over den liten sak inni. Da kommer de hoppende ut.
 9. OysteinR

  Hagle match

  Det er en Franchi "Black Magic" kjøpt på 90-tallet en gang for leirdue. Den er basert på AL48: https://web.archive.org/web/20090305130955/http://www.franchiusa.com/firearms/48al.php Rekyldrevet, lett og meget behagelig å skyte med. Når knappen trykkes inn slippes sluttstykket fram og ladeporten låses opp. Største problemer er faktisk å tømme magasinet. Det krever litt fikling for de uinnvidde. Tipper med litt trening kan jeg få til dette bedre men med tanke på at hagle-program ikke er godkjent enda gidder jeg ikke legge mye penger i det.
 10. OysteinR

  Hagle match

  Om ikke annet kan det bestilles direkte fra Double Alpha. På min hagle må jeg holde en knapp inne for å låse opp ladeporten. Samme knappen som slipper fram sluttstykke. Testet dette med quad loading med et par klikkpatroner (mer dual loading siden jeg bare hadde 2) men det ble mer "hvordan slippe patroner i bakken"-loading. Tipper de med konkurranse-hagler har lettet en god del på fjærer for både ladeport og magasin. I videoen med Lena Miculek sa hun også hun hadde utvidet åpningen med Dremmel.
 11. OysteinR

  Hagle match

  Har aldri skutt dette men har en halvauto hagle. Hva trenger man for å delta?
 12. OysteinR

  Tennhette oppsamler til Dillon 650

  Jeg satt å googlet en del rundt i går kveld og fant noe lignende på Double Alpha Academy også: https://www.doublealpha.biz/daa-xl650-primer-output-tube-assembly Tenkte bare å støtte en norsk butikk om det fantes. Men da bestiller jeg der. De hadde også versjon 2 av justerings-hjulet for kruttmålet: https://www.doublealpha.biz/daa-click-adjustable-powder-knob-v2
 13. Noen som vet om dette selges i norge noe sted? http://dillonupgrades.com/xl650spentprimerupgradenomount.html Mener jeg har sett det men FB gruppen om hjemmelading var brått borte.
 14. OysteinR

  Problemer med Magtech SP Tennhetter

  Har brukt mange tusen i 9mm og har aldri hatt noe problem.
 15. OysteinR

  Desert eagle

  Jeg bruker Frontier 245gr belagte kuler og 20,5gn N110 krutt. Magtech LP tennhetter. Jeg setter kulene til krymperanden, noe som COL på 40.3 om jeg husker rett. Kulene kjøpes her: http://www.landro.no/Lading/Ladekomponenter/Frontier-kule-9mm-115gr-RN-CMJ/Frontier-kule-.44-245gr-FP-CMJ Dette gir utmerket presisjon og veksling. Her er fra 25m med anlegg. 4 nesten hull i hull og 1 slenger som var meg:
×