Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  206
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jepp, liker CZ generelt men har testet og liker M&P-en og Apex-avtrekket som finnes til den. Er også mulig med et drop-in 9mm løp på den som er alt som trengs for å konvertere. Legger inn en søknad når en bunke skal inn uansett og så får vi se til våren når de kommer tilbake.
 2. https://www.nordbygunshop.no har omtrent alt du trenger om du skal kjøpe nytt. F.eks. denne https://www.nordbygunshop.no/produkt/ladepresser-dillon/xl650-pistol/dillon-xl650-med-hylsemater-hylsematerhjul-konv-sett-og-dier-pistol Bare spesifiser kaliber og om du vil ha Dillons karbid-dier eller ikke. Du kan også kjøpe kulemater der: https://www.nordbygunshop.no/produkt/mrbullettfeeder/mrbullettfeeder-kal-308-10011 Eneste aber med 750 og kulemater er at du ikke kan kjøre krutt-sjekk i stasjon 3 og Mrbulletfeeder i stasjon 4 uten å også bytte en del
 3. Bruker CZ 75 Shadow (først 1, nå 2) i prod. Har testet Glock 21 i standard og det funker men med bare 13 (12 + 1 for å i magasinet) skyter jeg meg fort tom fordi jeg er vant til 15. Snuser på .40 siden det er plass til flere i magasinet og nesten like store hull Jeg vet at mange bruker 1911 av en eller annen variant i standard men jeg har aldri blitt helt komfortabel med disse. Det kule med Smith'en over er at den satt "riktig" i hånda med en gang og ca. 20 skudd etter å ha plukket den opp satte jeg konsekvent hullene med ca. 1-2 cm avstand på IPSC mini-skiver.
 4. Så i nyhetsbrevet fra CZ at det kommer en ny CZ 75 TS2 laget for IPSC standardklassen. Kommer i 9mm og .40. https://www.czub.cz/en/news/cz-ts-2-a-new-generation-of-the-successful-sports-special Med det i tankene funderte jeg litt på en pistol i .40 uten å legge 30 lapper på bordet og var og testet denne: https://osloskytesenter.no/butikk/smith-wesson-mp40-m2-0-5-fde-thumb-safety/ Noen som vet om den går ned i kassa? Finnes det andre som er brukbare til en overkommelig pris? Jeg skyter normalt production men det er gøy å skyte standard fra tid til annen.
 5. For å pense samtalen inn på noe mindre "eksplosivt" så mener jeg det også finnes et veldig basic IPSC program på skytekinoen til Oslo Skytesenter. Var i det minste det da de hadde intro-tilbud men jeg har ikke vært der siden.
 6. Er ikke beskrevet i håndboka men om jeg skal gjette så er det med tykkere buffer for om man bruker hardere ladd ammo eller lettere rekylfjær. Det er veldig vanlig i dynamisk skyting å bytte til lettere slag- og rekylfjær. Det første for lettere DA-avtrekk, det andre for mindre munningsvipp når sleiden går framover. En typisk slite-del på Shadow-pistolene er sleidestoppen. Disse får en del juling og knekker etterhvert. Tipper at denne bufferen er der for å minske litt på hvor mye belastning sleidestoppen får.
 7. Funker fint med rett middel for våpenrengjøring. F.eks. denne: https://www.brownells.no/TURBO-SONIC-CLEANING-SOLUTIONS-AND-ACCESSORIES-Gun-Parts-Cleaning-Solution-16oz-LYMAN-749012601 Perfekt for å rengjøre AR-bolt og bolt-deler som blir veldig møkkete. Også fint for revolvertønner med fastbrent krutt foran. Hadde jeg hatt stor nok maskin hadde jeg tatt av skjefteplater på pistoler og kjørt de også nedi. Om du bruker noe hjemmesnekra middel har du fare for rust om du ikke etterpå tørker alt godt og setter inn grundig med olje. Så dette med et løp (ikke blånert) som ble va
 8. For de som også har en slik så har dere kanskje også opplevd at extractor på bolten plutselig forsvinner ut i det blå. Opplevde dette for andre gang denne uken men oppdaget det ikke før etter noen dager (hylse kastes ut etter skudd om du ikke skyter fort) og da var det ikke sjanse å finne ingen delene. Heldigvis viser det seg at Oslo Skytesenter har både en Volquartsen extractor for 15-22 og en pakke med fjær og plunger fra Tandemcross for SW22 Victory som passer. Kan anbefale å ha dette i sekken på linje med andre reservedeler da dette ser ut til å være et kjent problem,
 9. Dette ser greit ut. En kjapp test er også som nevnt å sette de på et lite speil og se om de står støtt.
 10. Jeg endte med en Dillon Superswage og fikk laget 2 ekstra adaptere for .357 mag og .44 mag. Da fikk jeg fikset .44 hylsene mine og kunne også ta .357. Men som tidligere nevnt var dette fordi jeg ikke hadde håndledd til å frese de.
 11. Merk at det også er forskjell på tennhetter. S&B tennhetter er bittelitt mindre enn vanlige og går inn i S&B hylser. Hvor bor du hen? Kanskje det er noen i nærheten som har SwageIt eller en Dillon Superswage som kan la deg presse om alle hylselommene på sitt utstyr. Trengs jo bare gjøres 1 gang.
 12. OysteinR

  Fornying

  Tja, for maks presisjon for trimming har jeg hørt denne er en av de bedre: https://www.brownells.no/WILSON-STAINLESS-MICROMETER-TRIMMER-WITH-STAND-Stainless-Case-Trimmer-Kit-w-Micrometer-Stand-SINCLAIR-LE-WILSON-749101021
 13. Denne? https://www.jaktdepotet.no/ladeutstyr/hylsebehandling/lyman/lyman-primer-pocket-reamer-small
 14. Jeg kjøpet også en slik som håndverktøy da jeg skulle lade .44 mag og bare hadde S&B hylser. Funka, men ga den opp da jeg hadde tilløp til håndledds-problemer og over 1000 hylser. Kjøpte til slutt en slik: https://www.nordbygunshop.no/produkt/super-swage/super-swage-600 Fikk en kar til å dreie ekstra adapter til meg senere for .44 mag slik at det skulle gå enda lettere. Heldigvis er dette noe som man bare gjør én gang med slike hylser.
 15. For rifle er det @aps nevner viktig å huske på. For rettveggede patroner er noen som Dillon sine vanligvis nok. Det er kanskje mindre kritisk for revolver men jeg er, som mange ladere litt OCD på at ting blir "riktig" Jeg bruker de for å sjekke at size-dia er langt nok ned (hadde en size-die som løsnet og skrudde seg opp en gang), at munningen (belling) som ble åpnet for å få inn kula, er krympet tilbake korrekt (diskusjon om krymp og kulehold gir jeg meg ikke inn på her) og at kulediameter ikke har tatt ting utenfor spek som @meatpukk nevner. For revolver gidder jeg ikke sj
×
×
 • Create New...