Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  177
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om du gjerne vil ha noe som ligner Glock, sjekk Walther Q5 Match, de er på ca. samme pris som Shadow 2. Denne fås også med stål-ramme men er da ca 4k dyrere.
 2. Hva trenger man på søknaden for en 9mm upper eller 9mm løp? Når man har AR altså Vedlegg fra klubben? Skal man der huke på for rifle? Finnes ikke noe om PCC på arket. Noe mer?
 3. Det siste jeg hørte fra Tore fra 2Alfa var at dette med magasiner skulle bli en forholdsvis smidig løsning for både oss og politiet. Men det er for oss. Når den nye våpenloven tar effekt blir det ikke tillatt med rifler for jakt med større magasin enn 10 og, med forskriften ikke salg av magasin til de utenfor karantene med mer enn 10. Så de som "trenger" å hamstre magasiner er de som vil har mer enn 10 til jaktrifla eller en .22 rifle (Ruger 10/22 anyone?) da den nye forskriften gjelder merkelig nok også for .22.
 4. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Det jeg bruker er Velocity med 4LB og det har fungert utmerket for meg (kjøpt av en kompis for ca. 1000.-). Det finnes bedre (og dyrere) avtrekk men jeg gidder ikke bruke nesten like mye på et avtrekk som på børsa. For montering var det bare å ta ut det gamle (ta ut pinnene så kommer det ut i 3 biter), fjerne sikring (må løsne greps-skruen), droppe inn huset med det nye, sette i pinnene og så skru til 2 strammeskruer (som låser huset med avtrekket på plass i lower). Så sette i sikring og stramme greps-skruen igjen. Siste punkt i bruksanvisning før upper går på er faktisk å teste sikring. Om du blar bakover her i denne tråden finner du også andre avtrekk som funker. Noen av disse kommer med flere fjærsett og der skal de kraftigste fjærene brukes. Disse gir også det letteste avtrekket. Det som funker i én Troy PAR .223 skal funke i en annen. Forskjellen er .308 versjonen som skal ha AR-10 deler og der er jeg mer usikker.
 5. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Her har noen byttet eller fiklet med avtrekket. Med både original og korrekt uorginal skal sikringen låse selve avtrekker slik at avtrekk ikke skal kunne tas. Testet akkurat med min egen. Den har fått et Velocity-avtrekk (drop in) siden det originale er litt hard men det er det samme med det originale. Det at du får for lett anslag på tennhetta er også et klart tegn på at noen har satt inn et annet avtrekk eller byttet fjærer. Når hammeren faller skal det både utløse låsen som holder boltholdet på plass og slå på tenn-nåla. Om du har en hammer som er enten er for lett, feil formet eller fjærer som ikke slår hard nok får du for lett anslag på tennhetta. Det er derfor man må passe på å få rett avtrekk til disse og ikke bare kan sette inn hva som helst AR-avtrekk. Dette er nevnt flere steder i denne tråden. Da jeg testet min med det nye avtrekket testet jeg 5 forskjellige typer ammo (Fiocchi, S&B, Winchester, IMI og Norma) som jeg hadde igjen rester av etter tester med original avtrekk. Eneste gangen det ikke sa pang i begge tester var når bolten ikke var lukket korrekt (ikke nok kraft i ladegrep framover) og da var det ikke merke i tennhetta i det hele tatt og utdrageren hadde ofte ikke tak i patronen heller. Ta av overdelen (2 pinner) og ta bilde ned i åpningen for avtrekk både med hammer spent og ikke og post de her. Kanskje noen kan identifisere hva som står i. Ellers er ikke det å demontere avtrekket vanskelig. Sjekk noen videoer på youtube om AR-avtrekk (identisk), spesielt om det å sette det sammen igjen når det ikke er drop in.
 6. OysteinR

  CZ 75 SP-01 Shadow

  Om fiber er forstyrrende er det bare å kappe dette og putte inn en liten svart plastikk bit i hullet. Vips, svart frontsikte.
 7. Production: CZ Shadow 2 (tidligere Shadow 1) Standard: Glock 21 i .45 ACP Minirifle: S&W M&P 15-22 Rifle Open: franken-Bushmaster Rifle Manual Open: Troy PAR Rifle Manual Standard: Oldefars Krag fra 1907
 8. Noen rutinerte jeg snakket med (i fjor var det vel) nevnte de hadde skutt hele VM med ett eller to 30 skudds, et 20 med en +bunn (husker ikke hvor mange +) og en 60 skudds trommel. Pmag-trommelen er kortere enn 30 skudds mag så den passer inn de fleste steder såvidt jeg forsto. Men når du først er ute av karantene for AR er du også ute av karantene for magasiner så jeg hadde ikke giddet bekymre så mye om dette med mindre du har planer om å skyte dynamisk rifle med en gang med noe du allerede har. Eventuelt, om du har planer om å skyte manual action med en pumpe-rifle (finnes minst 2 som tar AR-mags) holder det med et par 30 skudds. En 38 skudds stage blir normalt bare 20ish for manual action om de ikke er mye stål.
 9. Eneste jeg har hørt om som har klart dette har vært de med Swage-IT som er en dings som presser om hettelomma der hette-isetter normalt sitter. Men det kan jo være det har vært et dårlig parti med plater i omløp også. Disse platene til Dillon har ikke endret seg siden pressa var ny såvidt jeg vet...
 10. Noen som vet om det er mulig å tak i CMMGs 9mm top med delayed blowback? Kan finne noen som fører den i Norge.
 11. Legg inn et fast søk på Finn etter Dillon 650 om du vil lade pistol og rifle på samme presse. Noen bytter til 750 eller legger opp lading og da kan du ofte få ferdig oppsatt presse til enten 9mm eller 6,5x55 til en hyggelig pris. Har sett ferdig til 9mm ute til salgs til 9000.- og ca. samme for en i 6,5x55. Fordelen med 650/750 er at de kan bygges ut med ekstrautstyr om basillen biter deg Hylsemater, kulemater, lys-kit, etc. etc. Om du har plass til flere kan du som nevnt kjøpe 1 eller 2 Square Deal for å lade pistol og en en-stasjon for rifle (SD er for kort for rifle). Det ligger 3 stk Square Deal på Finn nå fra 2600.- til 4500.- Obs på at Square Deal ikke bruker standard dier så du må kjøpe disse fra Dillon sammen med konverteringssett. Du kan også kjøpe diverse andre progressive presser (Lee etc) og de fungerer men det er en grunn til at det er egne tråder her med all slags tips og triks man bør kunne for å få noen av disse til å gå bra.
 12. Lurer også på dette! Og om jeg må kjøpe AR-biter og bygge selv eller om man kan bestille noe ferdig? Var en undersøkelse på FB i fjor om hva folk ønsket seg av ferdige PCC saker men har ikke hørt noe siden.
 13. Problemet til Dillon er at denne kula låser hylseplata i posisjon og når den gjør dette gir den hylseplata et lite tapp under. Samme gjør indekseringstappen for å flytte plata. Om du så lader med nesten fulle hylser kan det være nok til at det hopper ut krutt. Dette med at hylser henger igjen i expander er noe jeg opplevde i Dillon etter at jeg startet å våt-tromle hylser med stålmedia. Det som skjedde da var at de var så knusktørre at det ble for mye friksjon og etterhvert samlet seg messing-avleiringer på expanderen (som også er krutt-die for Dillon-presser) som igjen gjorde at de satt mer og mer fast. Da jeg tok den av og sjekket den i godt lys kunne jeg se striper med messing-rester på den. Grunnen til dette er nok at denne er av stål. Sizer-dia som er karbid hadde ikke dette problemet. Løsningen var å polere expander/krutt-die (satte den i drillen og brukte en gryteskrubb + poleringsmiddel) og begynne å lett smøre hylsene før lading. Man trenger ikke mye smøring, bare en liten spray med Oneshot eller noe slik ned i munningene. Jeg legger bare 200ish hylser i en gammel is-boks, rister til de fleste har munningene opp og sprayer litt ned mot de. Så setter jeg på lokket og rister/snur boksen litt for at de skal få litt smøring på utsiden også. Etter dette må de bare tørke litt med lokket av før bruk (sjekk sprayen for tørketid).
 14. Om denne kula så har Dillon XL650 et lignende problem og der finnes det kit med en lettere kule og fjær å få kjøpt for å lette på akkurat dette. Sjekk om det finnes noe slikt til Lee også. Søk også på LED-lys kit som kan monteres på pressa for å se bedre. Du får slike som er en stripe som bare limes fast på innsiden eller undersiden. Jeg fant dette da jeg søkte:
 15. Rakk ikke ned før etter halv seks så vi får se en annen gang.
×
×
 • Create New...