Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. OysteinR

  Er bøylerifler noe å ha?

  Jepp, men disse har litt ymse rykte. Noen er bra og noen har store problemer. Gjense oppfatning ser ut til å være at de bør testes (spesielt mating av .357) før man kjøper.
 2. OysteinR

  Skyting med knekt kravebein?

  Kravebenet er det som holder skulder fast til resten av skjelettet. Om dette ikke gror som det skal kan du få problemer resten av livet. Min mor gjorde noe lignende da hun var i 40 årene og passet ikke på å la det gro. Det grodde sammen feil og hun kunne ikke gå med ryggsekk på den skulderen i 20 år og fikk som pensjonist problemer med sener som førte til nedsatt bevegelighet i armen. Et par månder uten rifle og jakt er verd å ha en bra fungerende skulder resten av livet.
 3. OysteinR

  Ny på lading og 9mm

  Tidligere kunne man kjøpe blykuler fra Svelgen Bullets men de ble kjøpt opp i starten av året og den nye nettbutikken er ikke aktiv enda. Om du skal skyte blykuler (med etter uten belegg eller farge) bør du først "slugge" løpet for å se hvilke kuler du trenger. Dette fordi kule skal matche eller være +0,001" av løpet. En god video om dette er her:
 4. OysteinR

  Nye Vihtavuori data til 45ACP

  Ser ut som COL har gått ned også. Alle mine tidligere ladninger har 32mm som COL og nå sier tabellen 31mm.
 5. Jeg startet med å lade .45 ACP og litt .38/.357 på siden. Har etterhvert bygget opp til å ha ferdig oppsatt quick change for .45, .38, .44 mag og 9mm. Dette er bygget opp over 5-6 år. Angående verktøy er et digitalt skyvelær en kjekk ting og du får disse på bla. Claes Olshon. Det er også flere tråder her på forumet om billige digitalvekter som funker helt utmerket. Jeg kjøpte en slik på nett og et billig AC-adapter fra Claes Olshon. En kulehammer eller en kule-utdrager for å ta kuler ut av patroner er veldig kjekk å ha da du vil oppleve at du må "demontere" ammo som er feil før eller senere. Anbefaler å kjøpe case gauge for kalibrene (https://www.nordbygunshop.no/produkt/case-gages/case-gages-38-super). Dette er en tykk kalibrert stålhylse som ferdige patroner skal passe nedi. Om de ikke passer nedi vet du at noe er galt og de vil sannsynligvis ikke passe i våpen heller. Jeg pleier å lade opp en haug og så gauge de en og en mens jeg putter i bokser fra oppsamler til pressa om det er konkurranse ammo. Annet kjekt triks spesielt for ladning for revolver er å ha ferdige patroner i esker/bokser på 50 med en god ramme med bunnen opp og holde de opp mot lyset slik at du kan se at alle tennhetter er i plan med hylsebunnen. Om hettene stikker opp, selv om det bare er ørelite, vil tømma ikke lukke seg eller rotere korrekt. Spesielt S&B .38/357/44 hylser er notoriske for trange hettelommer og der kan det være vanskelig å få hettene helt nedi uten å klemme de i stykker. Jeg prøvde å lade disse i starten men ga opp og byttet til GFL-hylser (Fiocchi ammo). Nå har jeg en Dillon Super Swage 600 og kan fikse dette der men sorterer ut S&B hylser og lader bare med disse som siste utvei.
 6. Nordby er såvidt jeg vet hovedimportør av Dillon og etter det jeg ser er han også billigst. Ser ut at han selger ferdig oppsatt 650 med hylsemater, konverteringssett og dier til 10 490.- Skytterlinken har en 650 til 6990.- men den "Leveres uten hylsemater, dier og kruttsjekker." Samme fra Nordby koster 6155.- Eneste du ikke har med i pakken til 10 490.- er kulemater og eventuelt varselsdings for krutt-nivå i hylsene under ladning. Jeg startet med denne pakken og med kruttsjekken kjøpt ekstra men endte opp med å ta bort sjekken til fordel for en MrBulletFeeder mini (https://www.nordbygunshop.no/produkt/mrbullettfeeder/mrbullett-mini-kal-935). Denne installeres normalt i samme stasjon. Installerete i stedet LED-lys kittet fra Inline (anbefales på det sterkeste!) og titter ned i hylsa under lading. Det som er viktig er å finne en passe høyde for å stå eller sitte når du jobber. Jeg må sitte pga vonde knær. Om du har en lav benk finnes det flere monterings-skinner etc for å få høyden opp både fra Dillon og fra 3-part. Personlig har jeg montert pressa på en arbeidsbenk og har en kontorstol som kan justeres akkurat passe til å kunne sitte og jobbe og kunne titte ned i hylsene uten å måtte strekke meg. Startet med Strong Mount men flyttet den ned for å kunne sitte uten å strekke armen så mye. Angående dette med å bytte kaliber/ladning så er et quick change set en velsignelse (https://www.nordbygunshop.no/produkt/ladepresser-dillon/xl650-pistol/utstyrreservdeler-xl650/quick-changs-650). Dette kommer med toolhead og kruttmål. Du har da stillet inn dier, kruttmål etc og kan bytte kaliber på 10-15 min ved å bytte toolhead og konverteringssett og gjøre noen justeringer. Om du må skru ut/inn dier og justere inn kruttmål på nytt for hvert bytte tar dette raskt 1 time. Husk at du da må måle opp at du setter rett COL på nytt for kuledybde, justere crimp på nytt, justere flare (åpning av patronmunning for mottak av kule) på nytt og stille på kryttmålet til du har korrekt ladning igjen. Det er dermed lettere å få variasjoner mellom batcher. Innstilling av standard krutt-mål på Dillon er bare en mutter du dreier på med en fastnøkkel. Du får 3-parts knotter du kan sette på og slike mål med mikrometer-justeringer også men dette koster ekstra (spesielt mikrometer). Jeg startet med å lade 1 kaliber mest og et par andre av og til og hadde 1 slikt quick change set. Hver gang jeg skulle fikle med de andre kalibrene var det alltid så mye dill at jeg helst ikke ville men etter å ha skaffet ett quick change per kaliber er det mye mindre terskel for å bytte. Men husk at du må ikke handle alt på en gang. Jeg ville started med det kaliberet som det går mest av og bygget opp sett etterhvert som behovet kommer.
 7. OysteinR

  Large pistol primers magnum til 45acp

  Du er nå utenfor alle ladetabeller jeg kjenner så jeg ville kronografere ladningene og starte med absolutt minimumsladning. Du skriver ikke noe om kulevekt heller.
 8. OysteinR

  Tønna låser seg på ny revolver?

  Til slutt, prøv å pusse veldig rent foran på tønna med kruttløser. På min 686 kunne jeg få dette etter 150-200 skudd pga for lite airgap mellom sylinder og løp. Så om dette fikser problemet for deg trenger du en tur til børsemaker for å sjekke airgap.
 9. OysteinR

  Frontier-kuler til felt i 38 spec?

  Jeg har ladet: Kule: Frontier .38/357 CMJ FP 158gn Krutt: Vihtavuori N320 4,7gn Hette: Federal SP COL: 37,5mm Se også https://www.vihtavuori.com/reloading-data/handgun-reloading/?cartridge=41 158gn Rainier FP kule er en forholdsvis god match til Frontiers. I en S&W 686 med 6" løp ga dette snitt hastighet på 815 fps og meget behagelig rekyl men høy nok faktor til å kunne brukes i dynamisk Steel Challenge i tillegg til felt. Har ikke fått testet presisjon i ransom-rest men skyter helt greit med dette. Vær oppmerksom på at løpslengde, airgap (mellom sylinder og løp), etc vil påvirke hastighet så YMMV. Om du skal ha virkelige puseladninger i .38 (slik som noen vil) må du begynne å eksperimentere med N310 og kule satt så dypt du såvidt kan se den nede i hylsa (for å få nok trykk). Dette er i så fall noe du må teste fram til selv i eget våpen.
 10. OysteinR

  Leter etter en Desert eagle, .44 mag.

  Jupp, prisene fra USA gikk opp sommer 2016. Jeg kjøpte den siste Oslo Skytesenter hadde inne den våren til "gammel" pris og de gikk alle opp ca. 10k når neste parti kom inn etter sommeren. På den tiden var markedet blåst for DE i norge. Intersport hadde ikke inne og tror ikke de har fått inn siden heller.
 11. OysteinR

  Trange hettelommer S&b 44ma

  Jepp, jeg monterte min på en planke og med en strikk fikk jeg auto-utkast. Link til video her: https://www.facebook.com/o.ramb/videos/pcb.895593640600627/2041161669497669/?type=3&theater&ifg=1 Litt krøkkete med 1 hånd men går radig med 2. Som sagt er det eneste problemet at den bare kommer med adapter for .45 ACP og man kan kjøpe .38 spes/9mm adapter og .40 adapter ved siden av men .44 og .357 mag hylser er for lange for disse.
 12. OysteinR

  Trange hettelommer S&b 44ma

  Jepp, dette er et problem med all S&B revolver ammo. Det rare er at 9mm og .45ACP er helt ok. Har prøvd diverse "reamers" etc for å fikse dette men var et stadig knot (og slet ut 2 reamers så de ble sløve) til jeg fikk meg en Dillon Super Swage 600. Denne bruker presser ut lomma og lager en kon i åpningen i stedet for å fjerne materiale som en reamer gjør. Hadde jeg kjøpt denne med en gang hadde jeg nok spart en tusenlapp eller så på andre verktøy. Super Swage har ikke adapter for .44 mag eller .357 mag men var i kontakt med en kar på Facebook (gruppen "Hjemmelading - Håndvåpen") som dreiet disse for meg for en hyggelig pris. Swaget hettelomma på alle S&B hylsene mine på ca. 1 time 15 min etter at alt var justert (ligger en video på gruppa fra meg om det). Justeringen er viktig da du må passe på at du åpner nok til å få inn hettene men ikke så mye at hylsebunnen deformeres og hylsene ikke lenger passer i shellplate på ladepressa. Hylser som allerede var trimmet med reamer var enklere å ha med å gjøre der. S&B-hylsene er fremdeles merkbart trangere enn CBC/GFL (må bruke litt mer kraft) men hettene går inn uten å deformeres og ferdige patroner fungerer feilfritt. Om jeg skulle startet på nytt i dag hadde jeg nok brukt en reamer i en drill først (håndverktøy + flere hundre hylser er = RSI) for en kjapp trim av litt materiale og så swaget de til korrekt form etterpå.
 13. OysteinR

  SW629, 44mag og 44spesial

  Liten obs med dette med ladninger. Forskjellige revolvere selv av samme merke og modell kan reagere litt forskjellig med samme ladning. Kommer an på airgap mellom tømme og løp etc. å gjøre. Påvirker sjelden trygghet da.
 14. OysteinR

  NROF/dynamisk rifle.

  Ligger en ute nå: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=114535582&fks=114535582
 15. OysteinR

  SW629, 44mag og 44spesial

  20.5gn var det jeg fikk anbefalt av en erfaren revolerskytter. I følge ham var dette en "sweet spot" for kruttet i .44 mag. Men jeg ladet faktisk ned til 18.5gn uten å få feil funksjonering men dette er nok pga 10" løp og 100% lukket kammer i DE. 22gn var gøy men overkill. Måtte også lete litt etter hylsene
×