Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Oppdatering på problemstillingen: Det var ammo som var årsaken. Kjøpte en kasse billig S&B .223 som treningsammo og denne er for hardt ladet. Fikk også kommentarer fra andre om at den gnistret sterkt i kulefanger. Testet med IMI og Winchester .223 helmantel og null problem.
 2. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Jeg er ikke sikker på om svaret over er sarkasme eller uvitenhet men det jeg testet var hvor mange skudd jeg kunne sette i svarten på en 25m presisjonsskive (pistol), på 50 meters hold, på kortest mulig tid (8 før låsing btw). Den er tiltenkt dynamisk manual action hvor skudd-takt er relevant. En Troy PAR har bolt og låsemekaniskme som en AR-15 modifisert litt for pumpe. Teknisk sett skal du kunne pumpe med en gang skuddet har gått da hammerfall også utløser bolt/pumpe-låsen. Noen som har relevante innspill?
 3. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Opplever et problem: Når jeg skyter raskt låser bolten/pumpa seg ettersom kammer/mekanisme går varmt. Første gang skjedde dette på skudd nr 5 i serien. Jeg pusset og oljet alt og ved siste test stoppet det på skudd 8. Om jeg bare venter et sekund ved låsning får jeg pumpet og skutt videre. Om jeg legger inn en pause (skudd - 1 sek pause - pump) oppstår det ikke men jeg merker at pumpingen blir hardere fra skudd 2-3 til 4-5. Skyter jeg langsomt med god siktetid merker jeg ikke noe. Uten patroner glir det lett hele tiden. Jeg kjøpte den av en som kjøpte i januar fra Pvas og så aldri hadde skutt med den så den har stått i skapet hans i nesten 1 år uten bruk. Noen forslag til hva som kan gjøres?
 4. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Forsvant da problemet med treffpunkt endring?
 5. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Takk, da skal jeg passe på dette eller teste en demper som ikke kommer innenfor.
 6. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Går den for langt inn eller er det for trangt mht. diameter?
 7. OysteinR

  Pump Action Rifle

  @LynxCAT Beklager å dra opp noe som er over 1 år gammelt, men hvilke gjenger var det på løpet ditt? Hørte rykter om 5/8-24 men ser ikke at den demperen du nevner kommer i disse gjengene. Måtte du gjenge om eller spesialbestille demper?
 8. OysteinR

  1911 typer?

  Da jeg ikke eier en Kimber kan jeg dessverre ikke si noe om de er bedre eller verre en andre. De jeg har prøveskutt har fungert utmerket men det betyr ikke nødvendigvis noe. Det jeg vet er at 1911 kan være kresne på magasiner. Kimber selges av Oslo Skytesenter og der er det mulig å prøveskyte eller leie disse. Etter det jeg vet ligger de på 14k til 30k for .45 ACP avhengig av modell. 2 Alfa selger Bul https://www.2alfa.no/bul-no.html De ser ut til å starte på rett under 8k og gå opp. Om mustang så mente jeg at dette var en av de første bilmodellene der en basic utgave hadde en start pris og så kunne du oppgradere deg oppover med ekstrautstyr til omtrent det eneste som var igjen var utseende. 1911'er er litt det samme. En masseprodusert WWII-utgave ser forvekslende lik ut som en Les Baer. Men innmaten og tolleransene er noe helt annet i sistnevnte. Lykke til ellers med jakten!
 9. OysteinR

  1911 typer?

  What he said! .45 ER gøy, veldig gøy faktisk Men ammoprisen svir og en ladepresse blir neste investering om du skyter en del. Det var slik jeg kom i gang med det. Om typer 1911, sjekk også Bull og Kimber og se på hva du ønsker deg av oppsett/sikter/etc. En 1911 er litt som gamle Ford Mustang, det finnes at hav av konfigurasjoner og tilleggsdingser.
 10. OysteinR

  Nybegynner i Oslo-området

  Som @Eldhannas skriver er Oslo Skytesenter et kommersielt sted og er derfor dyrere. Til gjengjeld er de åpne alle dager i uken og det er mulig å bestille time med instruktør, leie våpen av forskjellig art og skyte pistol, rifle (50m) og på skytekino. Men det koster. Rent økonomisk lønner det seg å melde seg inn i et vanlig skytterlag/pistolklubb. Fordelen er også at disse også gjerne holder organiserte treninger og har oppfølging av nybegynnere. Dette med trening/oppfølging er faktisk viktig. Alle klubber pleier å ha .22 klubbvåpen til nye medlemmer og det er flere grunner til det. Siktebilde, avtrekk, etc må læres og en .22 er snill å lære med. Klubbvåpen er ofte så generiske som mulig, så spør gjerne andre om du kan prøve deres. Vi er alle litt forskjellige og det som passer i en hånd passer ikke alltid like bra i en annen. Som flere av andre skriver lønner det seg å ha en .22 å trene med, men finn en som passer for deg. 9mm er et kaliber som krever litt for å mestre. Personlig ble jeg ikke helt venn med min før etter en del tusen skudd. Jeg anbefaler å teste hva som passer i din hånd uansett hvilket kaliber og hatt et fast søk inne på Finn etter noe brukt om du vil spare penger.
 11. OysteinR

  Magnum 1/Felt, hvilken revolver?

  For de som vil ha noe utenom det vanlige presenterer jeg denne: https://osloskytesenter.no/butikk/chiappa-rhino-60ds-357m-6-black/
 12. OysteinR

  1911 Coonan??

  Om du vil ha 1911, sjekk også Bull som selges av 2Alfa eller Kimber som selges av Oslo Skytesenter. Jeg har testet Coonan i .357 og den var også for lang i skjeftet for mine fingre. Gøy men vanskelig for meg å skyte bra med.
 13. OysteinR

  Ny i gamet Hjemmelading

  Alle disse historiene er egentlig bare gode argumenter for valget med turret og mot enstasjon Kjør på med turret, så slipper du å rote med dette.
 14. OysteinR

  Ny i gamet Hjemmelading

  Nei, nei, DETTE:
 15. OysteinR

  Ny i gamet Hjemmelading

  Selvfølgelig har du rett @Jegermeistern ! Men siden han startet med det stygge B-ordet (budsjett) tenkte jeg det var en god ide å følge tråden. VI har jo ikke engang begynt å snakke om hylserensing/trommel/vibrator Legg inn fast søk på Finn.no på pressene som er på ønskelisten. Av og til kan man gjøre et kupp. Så en Dillon 650 med hylsemater der i år ferdig satt opp til 6,5x55 til en veldig hyggelig pris. Da var den en DFS'er som la opp og solgte unna. Men ja, tar tid å "spare inn" pistol-lading. Jo dyrere kjøpe-ammo jo raskere lønner det seg. Magnum-patroner, odde kaliber, etc. først. Med mindre man skyter dynamisk. Da går det mange tusen patroner i året og selv bare 50 øre spart per patron blir det penger av det. For billig ammo anbefaler jeg å teste belagte kuler fra Frontier. Disse har så og si uslåelig pris og finnes i de fleste kalibre. Magne Landrø sender i posten om du ikke har noen i nærheten som selger. De går ikke alltid like bra i alle våpen men dette er den ting alle hjemmeladere opplever. Noen kuler går bedre enn andre i våpen X mens våpen Y vil ha noe helt annet.
×