Jump to content

OysteinR

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du får masse oppgraderingssett for 650 for fjærer, indekseringskuler, rullelager etc. men ikke nøyaktig det samme. På 750 er tennhette-systemet endret totalt og de har flyttet på hvor platen indekseres under. Dette kan man ikke retrofite en 650 til. De har også endret på kruttmålets vinkel (hvor skal failsafe-stangen gå ned) i forbindelse med flytting av tennhette-systemet. Faktisk er dette siste et lite problem for 750 med noen kulematere. Kjenner ikke noen som har ladet masse på 750 enda men en klar fordel med det nye tennhette-systemet er at om en hette ikke brukes blir det ikke matet inn en ny. Så man slipper dette med en tennhette som kommer akende ned rampen og flyr ut på gulvet. Om matingen med det nye systemet generelt er bedre eller ikke med tanke på snuing, feilmating eller hetteknusing (Federal-hetter i S&B hylser anyone?) er vanskelig å si før noen har trøkket noen tusen patroner igjennom.
 2. For de som liker å tørrtrene er ikke alle dingser like unyttige. Klådde på denne på skyttermessa: https://www.pvas.no/produkter/vaapentilbehor/vaapenmontert/mantisx3-shooting-performance-system Kan monteres på rifle, hagle og pistol.
 3. Faktisk er det å fylle et slik magasin betraktelig kjappere. Du kan bruke begge hender og trenger ikke tenke på det andre som skjer på pressa samtidig. Ellers ser jeg at noen har diskutert dette her: https://forums.brianenos.com/topic/227545-lead-cast-bullets-in-a-daa-mr-bullet-feeder/
 4. Mener MrBulletFeeder mini skal gå. Der fyller du magasinene manuelt i stedet for å bruke en dings til å plukke de, snu de og så sende de ned til dia så kula blir ikke så lett maltraktert. Ulempen er at du må fylle magasinene manuelt. Er ikke sikker på hvordan dia til disse takler SWC så sjekk dette.
 5. Også for norske butikker? https://www.matoghage.no/sitronsyre-citric-acid.html
 6. Du kan kjøpe 1 kg sitronsyre på nett til ca 130-150 kr. Mye billigere enn småpakkene i butikken. Edit: pleier bruke en spiseskje med sitronsyre og en dæsj med Zalo.
 7. OysteinR

  Pump Action Rifle

  Klådde litt på en slik på NM Rifle 2019. Pris mener jeg var i nærheten av Troy PAR. Den virket glatt å operere med et par forskjeller: Fjærbelastet bevegelse framover. Bare slipp pumpa for å lukke. Kjempefordel for liggende skyting. Ingen låsing av pumpe i fremre stilling. Med mindre det er en funksjon jeg ikke oppdaget må man selv passe på å ikke trekke i pumpa før man har trukket av. Utseendemessing veldig ren og pen. Mer flate linjer i stedet for avrundet. Den virket rett og slett slankere enn Troy. Vet ikke om dette påvirker mulighet til å bytte innmat.
 8. Kan være at du rett og slett har trange hettelommer. Om en lomme er på indre toleranse og en hette er på ytre er det vanskelig å få de inn. Eller det kan være dybden på lomma er utenfor spek. I tillegg til freseverktøyet for å ta niting og grade åpningen finnes det noe som heter en Uniformer. Disse er forskjellige for SP og SR etter det jeg husker men det de gjør er å frese hettelomma til korrekt dybde. Har en sånn Lyman case prep center med 5 stasjoner som kom med følgende for rifle: - krymp/grad fres for åpning av lomme. - lomme-renser (ser ikke poenget) - uniformer for dybdefresing av lomme. - gradfjerner utvendig (for munning etter trimming) - gradfjerner innvendig (for munning etter trimming)
 9. Om du blir med i en ny klubb er det mange som har et krav på tatt sikkerhetskurs eller vært aktiv skytter innen 2 år. Så om det er mer enn 2 år siden du tok kurset eller var på en bane bør du forberede deg på nytt kurs uansett.
 10. S&B revolverhysler har samme problemet. Om du har en håndfull eller 2 med hylser funker et freseverktøy som beskrevet over. Har du større mengder er en Dillon Super Swage 600 som avbildet av @Spinnvillt mye bedre. Med en planke og en strikk kan du montere den opp med auto-utkast slik at det går veldig raskt uten at du sliter ut fingrene på å tviholde på hylser som freses.
 11. Min erfaring med samme pistol (kjøpt 2011) er det faste baksiktet er såpass åpnet at det er lett å spre en del på 25m dersom lyset er litt dårlig. Det er mye luft på begge sider av kornet ved sikting og litt vingling fra den ene siden til den andre kan være mye flytting av treffpunkt på skiva (fra 10er til 6er på 25m med kornet i skuret). Med stillbare sikter med smalere skur ble dette merkbart bedre. Du får slike som funker med eksisterende frontsikte https://osloskytesenter.no/butikk/lpa-tpu-2-dot-adjusteble-rear-cz-75-shadow/
 12. Enig, fikk endelig tid til å teste å lade noen slike S&B hylser med blyfrie tennhetter som også hadde små tennhull. Fikk såvidt trøkka de igjennom men utstøteren i sizer dia måtte bokstavelig presse et større hull igjennom. Disse pluss alle disse Frang-hylsene går i metallavfall.
 13. @petrol Kjører på en veldig standard ladning: 245 grain Frontier kule. 20,5 grain N110 LP tennhette (har ikke hatt behov for magnum, selv på kalde dager). COL 40,5mm Har 10 toms pipe så har aldri hatt problem med forbrenning, selv med litt slappe ladninger men 20,5 grain var veldig stabil og samlet pent. Se bilde nedenfor fra anlegg på 25m med kikkert. Et lite obs med disse er at de ikke er rekyldrevet, men gassdrevet. Det betyr at det ikke er faktor som er viktig, men at det blir nok gass til å drive systemet og kaste sleiden helt tilbake. Ellers får man problemer med at sleiden ikke går helt i lås framme. @aps Lot-variasjon er en ting. Her var det helt ny fasong. Sjekk bildene nedenfor.
 14. Oppdaget en ting på stevne som jeg ikke hadde tenkt over før og som jeg ikke finner nevnt andre steder: Magasinene til Desert Eagle er kresne på patronlengde. Om COL overstiger 40,5mm oppstår det problemer med å få i mer enn 2 i magasinet. De får da en feil vinkel når de presses inn og kiler seg fast. Ved å presse ned i bak-kant kan man lure de inn men ved skyting av en 5 skudds serie vil gjerne de siste 2 hoppe litt. Spesielt sistemann har en tendens til å enten ikke komme opp eller komme sprettende opp og ut til en Nose-Up forkiling. Grunnen til at jeg oppdaget dette etter å ladet uten problemer i lengre tid var at Frontier hadde endret litt på fasongen på .44 kulene sine for en stund tilbake. De gikk fra å ha en forholdsvis bred flat snute til å være spissere med mindre overflate på snuta. Da gikk de lenger opp i sette-dia og COL gikk opp til like under 41mm. Har nå kjørt alle slike en "strafferunde" i pressa og satt COL til 40,5mm. Da går de som de skal INN i magasinet men får se på banen om alt nå er OK med mating fra det.
 15. Kjøpte den aller minste Lee pressa (på tilbud) og satte Lee dia i denne. Der kan den decappe .223/5,56 og .45 uten større problemer, men jeg må jobbe litt med håndtaket pga pull-back som skjer minst 1 gang pr 10 hylse. Noen ganger forsvinner også pinnen oppover og må justeres på nytt. De hyslene kan decappes i Harvey-håndverktøyet. Men disse 9mm Frang tar den ikke der heller, tennhullet er rett og slett for lite. Har dessverre ikke rukket teste de nye pinnene til Mighty Armory dia enda.
×
×
 • Create New...