Jump to content

Graakall

Members
 • Content Count

  386
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

About Graakall

 • Birthday 11/09/1960

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har hatt 3 625 i ,45 acp. Trange kammer og tønnehalser lik eller mindre enn løpsdiameter. De ble ikke bra før tønner ble rømmer opp til riktig kammer dimensjon og riktig diameter på tønnehalser. Det er et dilemma med optimale tønnehalser. For mantlende kuler skal de helst være lik løpsdiameter. For bly og kobberbelagt bør de minst være ,001" over løpsdiameter. Mine våpen hadde ovale kammer fra fabrikk. Ikke mye men nok til å irritere. Sannsynligvis på grunn av oppspenning under maskinering. Lykke til og god jul.
 2. Den fjæra er der fordi den sammen med andre tekniske tiltak skal hindre pangen i å fyre av skudd hvis den mistes fra 7. etasje et sted i California og treffer asfalten med pipa vertikalt mot bakken. Du har rett i at den er for kraftig. Nå er du klar over hvem sitt ytelseskrav du tukler med når du bytter til fjæra fra en billig kulepenn:) Det originale tennstempelet har vært i titanium på mine. Lett for svakest mulig fjær for å klare krav tror jeg.
 3. Det kan være kula og eller pangen. Hadde selv vansker med å få fart nok på frontier i ,45. Tykkere kule fikk ladedata til å stemme. Faller ei kule gjennom tønna uten motstand fyres det for kråka. Tynn teori: Det lekker mer ettersom trykket går opp.
 4. "Opprettholde en desentralisert skytebaneinfrastruktur og være bærere av god våpenkultur." Hva ligger det i den formålsparagrafen? Fjerning av stålmål er vel en konsekvens av nye prosjektiltyper med økt rikosjettfare og nye miljøkrav. Kanskje en tilnærming til militæret sine miljøkrav? Ja løsninger vil komme. Skal DFS kunne rekruttere til ungdumsklassene bør ikke løsningen havne på samme kostnadsnivå som alpint. Det blir ingen snikinnføring av 5,56. Det virker bare logisk å innføre den for meg. Det må gjøres noen valg for å opprettholde a
 5. Tja. Din mening er like god som min. DFS må gjøre noen kloke valg nå snart. Tradisjonell feltskyting forsvinner når det blir forbudt å spre bly. Da blir det prosjektiler uten bly eller kun skyting mot godkjent kulefang. Det er vel flere viktige faktorer som bestemmer prisen på ei kule. Disse er åpenbare. Råvarepris. Lett å produsere. Blyfri. Stor etterspørsel. Allerede etablert produksjon. 5.56 flyter til topps som veldig gunstig.
 6. Det er ikke bestemt. Først må stålmål fjernes. Da er muligheten tilstede.
 7. Hei. Hele krangelen har sporet av. La meg peke på en annen mulig årsak til fjerning av stålmål enn blyforbudet fra politbyrået i Brüssel og mulighetene det gir. Banene fjerner alle stålmål fordi militæret sin ammo har stålkjerne. 1) 5,56 blir den nye ammunisjonen til DFS og det er jaggu på tide. Ammunisjonskostnaden er betydelig for mange familier. Jeg tror at den kostnaden er til hinder for rekrutteringen og aktiviteten som er ønsket. 2) Det blir greit å skyte med selvladerkarabin med aimpoint for de som ønsker det. 3)
 8. Men å trene og skyte jegerprøven er greit. Eller må man dra til et av jeger & fisk sine anlegg?
 9. Er det ikke forbud mot selvladervåpen i kikkert klassen?
 10. Har en del ,45 acp fra Federal. NT hylsene er sp med ringniting. Verre enn 9mm S&B å sette nye hetter i.
 11. Jeg testet på denne måten etter at jeg oppdaget avvik. Ring tante Pose. Mens hun prekar i veg fører du telefonen gradvis nærmere vekta. Endrer måleverdiene seg repeterbart er vekta ømfintlig. Med fare for konflikt i heimen kan du slå av Wi-Fi greia. Bikkjeforet står under sikringsskapet her. 90 gram på digital kjøkkenvekt veies på minst 2 meter avstand. Avvik på opptil 15 gram hvis det veies under sikringsskapet. Dette er ei 20 år gammel vekt.
 12. Har du telefonen med? Både kruttvekta og den digitale kjøkkenvekta i heimen blir påvirket av radiosignaler. Mobil og apparater med Wi-Fi påvirker begge vektene hos meg.
 13. Det kommer til å bli forbudt med jakting rundt vindmølleparker og annen dyrebar eiendom som tilhører interessentene vi har avgitt makt og resurser til. Bare for å beskytte grønne investeringer for miljøet sin skyld:)
 14. Enig. Men. 0 Problem for de som lever skyting.
×
×
 • Create New...