Jump to content

Graakall

Members
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

About Graakall

 • Birthday 11/09/1960

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.digi.no/artikler/eu-klar-med-nye-regler-for-internett/458042
 2. Vedtatt. Eier kan kreve betaling og erstatning slik jeg forstår det. Vil tråder som nyheter i media forsvinne?
 3. Ja. Det er det. Det er et valg å gjøre når man lader for våpen med svakt anslag. Kjøpe de mykeste hettene eller optimalisere det man får tak i. Har ikke alltid vært like lett å få tak federal.
 4. Jeg foreslår: Du kan slutte å rense hettelommer. Bruk spart tid på å få satt hettene dypt nok. Gjør et forsøk: Mål høyden på hettekoppen, ikke mål på beina til ambolten som stikker litt ut men bare koppen. Mål dybden på hettelomma. Trekk høyde kopp fra bybde lomme Da får du minste avstand hylse bunn til topp satt hette. Litt dypere gjør ingenting. Ikke mere når du ser kulen i senter hetta. Bruk vernebriller😎
 5. Det er flere faktorer enn hettefabrikat som spiller inn for sikker tenning dersom anslaget er svakt. Det viktigste er at koppen på hetta står helt i bunn på hettelomma. (typisk 0,15-0,2 mm lavere enn hylse bunn. ) Det kan beregnes med skyvelære. Det vil ofte bli en liten bul i senter på hetta fordi ambolten er trykket på plass i fulminatet når dette er gjort perfekt. Det er gull med presse som lar deg justere hettedybde men det går også fint ved være bevisst på å anvende passelig kraft på andre presser når hetta settes. Skal se om jeg får til å legge ut et bilde av hvordan det ser ut. Et siste poeng. Presses hettene dypere får man klikk igjen. Det er ikke mer å hente når får den lille bulen i senter av hetta. Bulen betyr stopp her. 🤠
 6. Mindre røyk og klin enn bly.
 7. Siden derringeren ble foreslått til bruksområde magnum 1. Her er en annen lommepang som er bedre egnet til grei pris. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=139436681
 8. https://mansonreamers.com/catalog/ Side 19 i katalogen deres om det ikke finnes verktøy på brownells lenger.
 9. Har nettopp ladet 400 rekrutt patroner til poden med lee sin versjon av necksizer og lee trommelkruttmål på en dillon 550. Gikk veldig bra bortsett fra en hylse med en liten bulk som fikk halsen kortet og presset til trekkspillbelg. Skal runde av enden på doren litt slik at hylser med bulk i tuten ikke henger seg fast på tuppen av doren. Kruttmålet imponerte.
 10. Eller PI Jacobsen. Greie priser sist jeg sjekket. Ring og spør.
 11. Nja. Løpet kan børsmaker bare bytte om det er ferdig Har du bare 2 tommeltotter kan du klare kon og kroning sjøl om du har langt til børsemake.
 12. Hei. Er kulene myke kan de sizes med av hylsa. Brukes Lee fcd dien sizes både hylse og kule og kula også bli i tynneste laget. For å finne ut av dette må du banke ut en ferdig patron og måle kula på nytt. For å løse dette bruker luringene m-type ekspanderer før kuleseting. Riktig innvendig diameter på hylsa og ikke ikke den bulen man lett får når kula settes. Krutt og ekspanderdie fra mr bulletfeeder for de som har Dillon eller en slik. https://www.brownells.no/PISTOL-M-DIES-45-ACP-45-Casul-Neck-Expanding-M-Die-LYMAN-45-Auto-ACP-749012472 Kjør på.
 13. Hei Jeg har hatt 2 stk 5" 625 og har en 625 PC med 4" og 6,5" løp. Det finnes 2 typer løp på disse. JM 4" og 5" har elektrokjemisk etset rifling. Bommene er litt runde i kantene og det kan minne litt om de moderne polygonale løpene. Presisjonen kommer i stor grad an på hvor heldig du har vært med toleranser tønnehalsene litt større enn løpsdiameter. Entringskon uten grader, rett kroning osv Monteringen på fabrikken kan kan av og til være sørgelig. Løpet klokket feil. (påvirker timing mellom tønne og løp siden senterpinn er opplagret der den er.) "thread choke' i gjengepartiet. (Løpet har fått for mye moment slik at innvendig diameter i løpet reduseres i starten.) Ikke gunstig for presisjon eller blying når det trangeste partiet er i starten av løpet. (Man kjenner det lett under puss når det er ille.) Finner du en som er i orden er det bare å gi gass. 4" 625 PC jeg bruker har standard dradd rifling og hadde veldig god presisjon rett fra eska. Satte på den et 6,5" løp av samme type for å få lengre siktelinje. For 625 PC kan montering og maskinering også være mandagsversjon men har opplevd løp med dradd rifling som bedre. Felles for alle disse 3 var kammer trangere enn spesifikasjonen for kaliberet og tønnehalser lik løpsdiameter. (tønnehalser bør være 0,001" større enn løpsdiameter.) Kjøpte meg en finisherbrotsj og fikset det for å få patroner ladd med, 452" kuler til å kamre lett og å skyte coatede blykuler uten blying og med bedre presisjon. Det må egentlig en ganske grundig undersøkelse til for å finne en skikkelig god en. Testskyting med ammo du har tenkt å bruke vil gi en god pekepinn. De som ikke er i orden er sørgelige greier. Håper det hjelper. Ikke bli skremt. Det er S&W. Lykke til.
×
×
 • Create New...