Jump to content

Graakall

Members
 • Content count

  277
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Graakall

 • Birthday 11/09/1960

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Graakall

  Kritisk tenkning

  En legeattest er alt som skal til for å endre kjønn. https://www.autoblog.com/2018/07/27/man-changes-birth-certificate-gender-for-car-insurance/ Penger å spare på bilforsikring uten å ofre kølla.
 2. Graakall

  Rifle i 9x-større enn 19

  Pistolpatron med samme trykkstandard som 223. Må lades med small rifle hetter. 9x23 Winchester. http://www.shootingtimes.com/ammo/cartridge-review-9x23-winchester/
 3. De sørafrikanske bøndene blir russere. Bedre betingelser. https://www.zerohedge.com/news/2018-07-09/its-matter-life-and-death-white-south-african-farmers-seek-refuge-russia
 4. Graakall

  6,5x55 fra en svunnen tid

  Egentlig off emne men likevel. Jeg har skutt med de fra 1939 en gang i gamle dager på 70-tallet. Tør ikke prøve i dag.
 5. Graakall

  6,5x55 fra en svunnen tid

  Har litt liggende. Raufoss D-spiss fra gamle dager. 1939 og 1923 mener jeg. Ikke til seljakt og feil fabrikk. Skulle vært stålmantel å få kjøpt fortsatt. Siste håp for slitte løp har jeg hørt.
 6. Graakall

  Patronen passer ikke etter hjemmelading

  En av mine første undringer i ladebenken på rifle var denne: Necksizede hylser som passet perfekt kamret ikke med alle de ferdige patronene. Patronlengde var satt til 1,5 mm friflukt. Etter å ha snudd på ferdige patroner oppdaget jeg feilen. Høye hetter. Da ble den fantastiske håndhettesetteren satt bort og kulehammeren tatt frem. 😓
 7. Graakall

  Spørsmål kaliber for 200 str

  Før ts leser seg bort. Vithavou har egne ladedata for 200 STR. Må ikke benyttes i kj osv. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/ Får jo fart på tunge kuler. Lykke til.
 8. Graakall

  Børsemaker

  Har gjort godt arbeid for meg. Dro innom med revolver. Avtalte arbeid. Fikk med kvittering på innlevert våpen ( i tilfelle hjemmebesøk fra politi) og avtale med hentedato. Hentet våpen på dato og betalte. Arbeidet utført som avtalt. Pris innenfor rammene som ble avtalt. Enkelt og greit. Brukte 0 mb i datatrafikk. Lykke til.
 9. Graakall

  460 Rowland - 45 acp på steroider

  https://clarkcustomguns.com/product/clark-custom-1911-auto-460-rowland-conversion-kit/ Uten comp varer ikke ramma. Lykke til.
 10. Graakall

  Youtube og amerikansk hysteri

  Søk litt etter våpen og magasiner på Google shopping.
 11. Graakall

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  2008: Slike skrivelser får meg til å føle meg som en undersått selv om jeg nitidig utfører mine borgerplikter og overholder nasjonens lover etter beste evne. Skulle privatperson vært endret til undersått?
 12. Graakall

  Trump prøver å få til noe riktig.

  Linken var postet i forventning om at skulle bli lettere å handle deler og komponenter. Mindre byråkrati ved eksport fra USA.
 13. Her er en annen måte å sammenstille fakta på. http://www.thedailybell.com/news-analysis/4-complaints-about-gun-owners-debunked/ Jeg mener ikke så mye om amerikanere. Synes synd på de. Har vel hatt sammenhengende krig og fallende realønn siden Jimmy Carter stod ved roret. Generalisering er dømming så derfor skriver jeg. Politikere leverer i altfor liten grad på partiprogram og løfter. Skaper ikke. Reguleringskåte dronninger mot befolkningen. Avgir mye makt til ikkevalgte. Hehe.
 14. Graakall

  oppbevaring av krutt utover 5KG.

  Spurte brannvernsjefen på jobb om dette. Fikk spørsmål tilbake. Inntil 5 kg er sikkert nok med foreskrevet oppbevaring. Kanskje du kan lagre 5 kg ett annet sted i huset også? Avstand mellom oppbevaringsstedene er av betydning for brannmenn. Er litt i klemma på denne selv. Har fått eldre rekrutter i skytterlaget og da blir det rifle i tillegg til pistollading. Lurer på å søke med dette forslaget.
 15. Graakall

  Dele opp blybarrer?

  Bajonettsag + smøremiddel du har tro på og som ikke stinker for ille når det kommer i gryta. Har også brukt vanlig snekkersag + rapsolje.
×