Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Graakall

Members
 • Content Count

  292
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About Graakall

 • Birthday 11/09/1960

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Graakall

  Dagens annonse på finn.no

  Er dette et samleobjekt? Mener å huske at de kostet 100-lapper i gamle dager. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=135391120
 2. Graakall

  Går det til helvete..??

  Jeg mistenker de øvde. Skulle snike seg innpå noe. Liksom bare gjemme seg litt bak båten de kjørte på. Ellers har vel Orwell en grei forklaring på hvorfor vi godt voksne mener at alt går til helvete.
 3. Graakall

  Støpe kuler til 45acp

  Hei. Ja den der. Har den. Rillene må ikke stikke utenfor hylsa (i særlig grad.) Prøv å lade uten å size. Plopper patronen er det lykke og arbeid spart. , 452" hvis du må size. Lykke til.
 4. Graakall

  Støpe kuler til 45acp

  Bruker disse. 233-5 grains med coating. Litt 310. PF 175-180 Rent og pent etter skyting. Ikke så pene hull i skiva som aps liker. God deng på popper, Har skutt en del smurte kuler på dager med grått vær. Helt kurant så lenge man ser gjennom røyken. Hvis jeg skulle kjøpe ei Lee tang hadde jeg valgt 200 grs semiwadcutteren med microriller. (eller 230 grs rn med microriller.) Støp, shakelube, la de tørke, lad og skyt. Som regel ikke nødvendig å size. Sørg for å bruke m-type expander om kulene er i mykeste laget.
 5. Graakall

  Støpe kuler til 45acp

  https://www.brownells.no/6-CAVITY-HANDGUN-MOULDS-6-Cavity-452-228-1R-45-Cal-452-228gr-1R-LEE-PRECISION-100053340 Gir ofte korte patroner. 2R nese er bedre. Det er ikke sikkert du må size. Har du kontroll på hvor stor diameter løpet ditt trenger? Lykke til.
 6. Graakall

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Jepp. Helt uskyldig. Men ikke gode nok på kommunikasjon. Minner litt om gamle dager og jakten på ei god Steyrkasse. Jeg vet ikke hvordan avtalen med fabrikken er Jeg sier til gutta at de har flaks om de har egne våpen til ls 2019.
 7. Graakall

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Mm mm. Tjaa. Det drar litt ut i butikken til dfs også. Har hatt innvilgede søknader til 2 rekrutter liggende på skytterkontoret siden før ls. Kanskje leveranse ved neste sending er det litt lodne svaret. Podene er utålmodige. Jeg lurer på hvordan ventelisteordningen fungerer. Nå vil de heller dra å skyte glock mens ventetiden går. Jeg kjører med glede nybegynner og godkjenningskurs DSSN jeg. Litt rart at de ikke vil skyte 1911 eller 2011. De er sikkert påvirket av glock sin coolhet.
 8. Graakall

  Dagens annonse på finn.no

  Brukt kanon. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=131891653
 9. For å spre litt håp og glede.
 10. Den også. Retur må stå i forhold til hovedfjær. For lite "rebound" gjør at avtrekker ikke kommer frem igjen og det ikke blir nytt avtrekk. Returfjær avtrekker er 1 av 2 fjærer som bestemmer hvor tungt det blir å spenne hanen. Returfjæra på tennstempelet stjeler av hastigheten det har fått av hanen. Noen letter hanen (bobber) for å få mest mulig fart på hanen med et visst fjærspenn på hovedfjær. Farten overføres til tennstempelet. Går tennstempelet tørt og trangt med mye returfjær må man ha mer fart på hanen. (Mer hovedfjær som krever mer returfjær på avtrekker.) Ond sirkel.
 11. Hei. Har du sjekket: Subber hanen i ramma? Subbing stjeler fart på hanen og gjør det tyngre å spenne opp. Er tennstempelet i orden og flyter fritt i ramma? Det er vanlig å bruke en mykere returfjær på tennstempelet når revolver tunes. Hvor langt ut av rekyl skjoldet stikker tennstempelet når det press til bunns med dor eller lignende? Lengden her må være tilstrekkelig for å nå frem til hetta med god margin. Dessverre er ikke alle revolvere helt ferdig når de forlater den fabrikken. Det er heldigvis dekket av livstidsgarantien de gir. Lykke til med feilsøking.
 12. Graakall

  Think! - S&W model 14-3

  Den factorycrimpdia kan ødelegge en god patron. sizer ned kula og gir dårlig kulehold fordi messingen fjærer men det gjør ikke kula. enkelt å finne ut av hvis det blyet og går dårlig. lyman expander er gull. lykke til.
 13. Graakall

  Vokskuler .38

  Smeltelim funker også. http://castboolits.gunloads.com/showthread.php?17577-Casting-hot-glue-boolits/page2&highlight=dk17hmr Se side 2 i tråden. Fortell gjerne hva løsningen ble.
 14. Kanskje bruke lovverket som allerede finnes før man klekker ut nye spesielle lover som går på tvers av norsk kultur og tradisjon?
×