Jump to content

ATnT

Members
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Når du shopper hos Hunters så fjerner de dansk mva så lenge det er søkt om eksport ut av landet. Du betaler ikke mva inn i Norge dersom du holder deg under 6000 kroners grensen og er utenlands i mer enn 24 timer. Sjekk regler på toll.no. Du må selvsagt stoppe på grensa og deklarere vekselsettet. Og du må selvsagt ha godkjente våpensøknad (som også gjelder som importpapirer)
 2. Hunters skal ha 4980,-DKK for denne. Uten dansk mva så koster den 3984,-DKK. Dette tilsvarer 5356,-NOK og kommer under 6000,-NOK grensen for 24-timers utenlandstur. Dersom du må momse den inn i Norge så er det ikke så mye å hente så vidt jeg kan se (6700,-NOK). Om ikke andre butikker ligger under hunters i pris.
 3. Kjøp deg en CZ eller Tanfo avhengig av hva som passer best i labben. Jeg sanker tilnærmet like mange poeng i feltløypa med min Shadow 2 kontra P220'en min.
 4. Er vel svar på tiltale for kreativ stevnegjennomføring med flere starter pr. stevne slik at folk (for?) enkelt har fått ervervet reservevåpen. Dette vil sikkert miljøet svare på ved å arrangere forskjellige stevner samtidig også har vi det gående Her må NSF på banen.
 5. ATnT

  1911-tråden

  Kan du ta bilde av ett av originalmagasinene som alltid låser og ett som aldri låser ? Slik at vi kan se hvor feilen ligger.
 6. ATnT

  1911-tråden

  Jeg skyter fabrikk som gir mer enn nok faktor. Jeg tror det er magasinene som ikke er helt kurrant uten å forsket alt for mye på det.
 7. ATnT

  1911-tråden

  Samme problem med min P.P.C. Open Class. Les Baer sa at det bare var å sende den inn så skulle de fikse det, men litt problematisk når man befinner seg i Norge. Lever fint med det. Sluttstykket henger bak i ny og ne på min, men som oftest ikke.
 8. ATnT

  Fiber sikter

  Sist jeg tok opp farge-tematikken i min klubb så var det i ISSF sort og intet annet som var lov. Ingen ting er bedre enn om det er feil, men flott om en eller annen fra forbundet kan gi et svar som kan etterprøves. Det er ikke første gangen regler tolkes ulikt fra klubb til klubb.
 9. ATnT

  Fiber sikter

  Så vidt jeg kan bedømme så ligger det skjult i begrepet "reflecting color surfaces" .. Sort er som kjent ikke reflekterende (absorberer alle farger), mens en farge reflekterer den/de bølgelengder gjeldende farge består av. Hvitt reflekterer alle farger/bølger.
 10. ATnT

  Fiber sikter

  Du har ikke lov til å endre fargen på siktene i ISSF programmene. Siktene skal være sort. Det du kan gjøre er å sote dem slik at de blir ekstra sorte for kontrast mot skivene. https://www.issf-sports.org/getfile.aspx?mod=docf&pane=1&inst=31&iist=26&file=Pistol_Equipment_Control_Guide_-_Edition_2018.pdf Sights Only open sights are allowed. Sights using fiber optic, light enhancing or reflecting color surfaces are prohibited. Optical, mirror, telescope, laser-beam, electronically projected dot sights etc., are prohibited. Any aiming device programmed to activate the firing mechanism is prohibited. No protective covering is permitted on front or rear open sights. 8.4.1.3, 8.12, 8.13 Jeg skyter flere disipliner og sikter "midt i". Men det er ingen tvil om at om du skal bli god baneskytter så sikter du "rullende" for å få kontrast mot skiva. Jeg kjenner ingen av de beste som ikke skyter en eller annen form for rullende. Når det er sagt så skal jo fokus være på kornet og blinken blir da, for min del, en gråere blurry ting der framme. Og jeg har ikke store issues med å skyte sort mot sort.
 11. ATnT

  Fiber sikter

  Det som det henvises til her er 2018 regler. Det kommer nye regler fra 1.1. 2019 med litt annen ordlyd og manglende presisering av at fiberoptikk er lov. Men så vidt jeg kan tolke så er fiber fortsatt lov i de nasjonale øvelser (bl.a. felt og hurtig). Den generelle formuleringen er nå "Bare åpne sikter er tillatt. Beskyttende deksel på åpne for- eller baksikter er forbudt." https://www.skyting.no/wp-content/uploads/2018/12/nasjonalt-regelverk-for-pistol-november-2018-v3.pdf Legg også merke til følgende, litt spesielle regel: "Våpen med justerbare sikter kan benyttes, men justering av sikter ikke tillatt før og under match." (min uthevelse av før) Det er nå altså ikke lov til å skru på siktene fra fabrikk om man leser regelen bokstavelig.. *sigh*
 12. Luftpistol trening er gull verdt for alle skytedisipliner etter min mening. Jeg prøver å trene en del luft om vinteren.
 13. +1 for AW93.. og skulle den mot formodning klikke så har du mulighet for å racke noe som tar en liten evighet med pardini. Bare husk å ha med en tannpirker for å grave ut guffe rett under kammeret.. jeg pleier fjerne litt rusk halvveis i feltløypa da jeg har opplevd klikk pga. at patronen ikke kamrer helt pga. dritt der. Og jeg pusser pangen etter enhver bruk så det er ikke noe feilkilde. En liten feildesign fra tyskerne der etter min mening. Når det skal sies så foretrekker jeg å bruke Pardinien min i baneprogrammene. Men selvsagt med Rink grep. Pardiniknekken klarer jeg ikke.
 14. ZC Shadow er gode og billige 9mm der man kan få kadett sett. Så vidt jeg har hørt så er kadett settet til Shadow 1 ganske greie. Shadow 2 har akkurat fått kadett sett, men jeg kjenner ingen som har/har prøvd. Vurderer selv å anskaffe kadettsett til min Shadow 2, men jeg ville ikke brukt noe slikt i konkurranse. Selv om man by intention bare konkurrerer med seg selv så er det kjedelig å havne nederst på resultatlistene fordi våpenet sprer for mye. Jeg tenker da spesielt på baneskyting. Når jeg var fersk ville jeg også, av naturlige årsaker, ha en pistol med forskjellige vekselsett, men ble heldigvis fort overtalt til å kjøpe dedikerte match-våpen. Man kan si hva man vil, men det er desidert mer moro å skyte når pangen funker hver gang og presisjonen langt overgår det skytter klarer å prestere.
 15. Enig med siste taler. Jeg skyter med begge øyne åpne og i dynamisk er det en stor fordel. Men det er utfordringer for TS som har venstre som dominerende øye. Enten kan han prøve å trene opp øynene slik linken over beskriver. Dersom ikke er det lapp som er tingen. Å knipe igjen det ene øyet er siste utvei. Etter min mening.
×
×
 • Create New...