Jump to content

Domino

Members
 • Content Count

  2,717
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Domino last won the day on August 26

Domino had the most liked content!

Community Reputation

74 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da er noen bokser med Biltema spraylim kjøpt inn, takk for tipset! De to siste standplassene er inne på skytebanen, så der er det heldigvis tak over stativene. Dessverre er det ingen automatikk i at regnet bare kommer nedover. Den horisontale komponenten kan til tider være betydelig.
 2. Vi har feltstevne til helga, og værmeldinga er ikke lystig lesing. Er det noen som har erfaring med "waterproofing" av feltfigurer? Jeg tenkte umiddelbart på Scotchgard eller noe sånt, men det er visst ikke å få tak i lenger. Noen foreslo klarlakk. Er det noen av dere som har prøvd noe sånt? Det er mulig det er dyrere og mer arbeidskrevende enn det er verdt, men da kommer det sikkert innspill på det óg!
 3. Dette er jo et interessant perspektiv. Jeg tror jeg må spille inn dette og høre hva han tenker om det. Jeg vil jo tro at Tromsøundersøkelsen har endel data om generell livsstil utover valg av "kjøttfarge".
 4. Dette med rødt kjøtt har en annen dimensjon også. Tidligere i sommer snakket jeg med en kar i "svigerfamilien" som holder på med en doktorgrad i medisin, og temaet for avhandlingen er relatert til kreft. Han sa det rimelig klart og tydelig i forbindelse med at vi diskuterte kosthold at "det er iallfall ikke noe tvil om at vi bør spise mindre rødt kjøtt". Det er kanskje en vel så god grunn til å spise mer fisk, fugl og nøff-nøff? Han var for øvrig heller ikke noen stor fan av margarin. Smør og diverse vegetabilske oljer er nok å foretrekke.
 5. Eller så kan man lese diktet "Likegyldighet" av Martin Niemöller.
 6. Sannsynligvis fordi at dersom de lykkes i å fjerne halvautovåpen så vil de ikke stoppe der. Da vil de se seg om etter nye våpen å forby. Først blir det repetérvåpen, da ryker revolveren og diverse bolt- og bøylerifler. Og til slutt tar de sikte på eventuelle enkeltskuddsvåpen vi har i skapene. Da forsvinner også fripistolen. Det blir litt som at du hjelper til med å slokke skogbrannen før den tar naboens hus. For dersom naboens hus brenner, er ditt hus det neste.
 7. Jeg har alltid hatt litt skjevt forsikte på min .22. Men jeg har aldri sett på det som et problem. Så lenge man ikke henger seg opp i det, vil det heller ikke være et problem. Og dersom du ikke har lagt merke til det tidligere, er det neppe det som har ført til at du har skutt dårlig finpistol. YMMV
 8. Domino

  Finpistol

  Dersom du synes du har for stor lysåpning mellom skur og korn kan du enten kjøpe et bredere korn eller sette på et sikteblad med mindre lysåpning. Sjøl liker jeg stor lysåpning og bredt korn, men smaken er som baken. Du vil sannsynligvis oppleve at behovet for større lysåpning øker i takt med alderen. Og når det gjelder skjeftet (forutsatt at grepsvinkelen passer deg i utgangspunktet) så kan man gjøre mye med Dremel og formtre.
 9. Dersom en slik ordning skulle bli innført, vil klubbene neppe få utlevert en attest som forteller hva den enkelte er dømt for. De vil mest sannsynlig få en attest som bekrefter at det ikke er noe som er til hinder for at vedkommende søker tas opp som medlem i skytterlag o.l. Dette vil være det alternativet som er mest i tråd med personvernlovgivningen. Dersom du ikke kan framvise en slik attest, får du ikke bli medlem. Og det er jo den som søker som skal framskaffe attest, det er ikke slik at klubbene skal kunne rekvirere politiattester på hvem som helst. Og den som da bestemmer seg for å ikke søke om medlemskap likevel kan oppgi mange plausible grunner for å ha ombestemt seg.
 10. Jeg lader 9 mm til Glock, men det er primært fordi jeg trenger litt myke hetter. Det blir iallfall ikke noe dyrere enn fabrikk.
 11. Jeg lader 9 mm med HN sin 115 gr belagte kule og opplever at presisjonen er tilfredsstillende. Kruttet er Norma P4, så når det er tomt er det tomt. Da blir det en ny prosess for å finne ei god ladning.
 12. Sommerens utenlandstur gikk til Edinburgh og Yorkshire. Det virket som de fleste souvenirsjappene på the Royal Mile var store fans av Red Hot Chilli Pipers, og jeg skjønner hvorfor! Litt morsomt å se ansiktsuttrykket til samboeren når jeg sier at jeg kunne tenke meg å lære å spille sekkepipe...
 13. Flere somre på rad har jeg fabulert om å begynne å fiske litt igjen. Primært i bekker/vann eller Målselva, jeg har aldri vært så begeistret for å fiske i sjøen. Mye rar fisk der... I år gjorde jeg endelig alvor av det. Brukte et par gavekort på å kjøpe nytt snøre til Ambassadeuren og til fluesnella, samt noen fluer og sluker. Plukket sund snellene og gjorde rent og smurte opp. Ser at noen rustne treblekroker må byttes ut, men det gjenstår. Jeg har hatt et par turer i elva. Ikke noe fisk, men det er kos likevel!
 14. Domino

  Kjøpe mc

  Denne tråden har vekket MC-lysten i meg... Jeg hadde en Honda CB500 Four i forrige århundre som jeg savner hver gang sola skinner. Men jeg har konkludert med at dersom man skulle kjøpe tohjuling igjen vil det bli en veteran og det vil bli Yamaha FJ1100 eller FJ1200. Lånte en FJ1100 en gang og det var et veldig trivelig bekjentskap. Det ser ut til å være sykler som går og går og går. Vi får se hva som kan dukke opp etter hvert...
 15. Domino

  Harehund gravid?

  En apporterende harehund må jo være rene Kinderegget?
×
×
 • Create New...