Jump to content

OysteinR

Members
  • Posts

    276
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by OysteinR

  1. Hovedgrunnen til at jeg sorterer er at da kan jeg kjenne om det er noe stikker seg ut ved ladning. Plutselig motstand eller for lite motstand etc. I Dillon 650 presses tennhette inn når man skyver spaken framover så det er lett å kjenne om det er forskjeller. Det betyr for også at om det ble noe feil pga for trange eller for romslige tennhettelommer kan jeg sortere bort de hylsene slik at neste gang får jeg ikke knuste tennhetter eller patroner hvor tennhettene så og si faller ut ved mating fra magasin (har opplevd begge deler). Hadde jeg hatt en Dillon Super 1050 som har swagger-stasjon for tennhettelommer og hvor tennhetter settes i ved "downstroke" hadde jeg hovedsakelig sortert bort de som jeg vet har for romslige tennhettelommer og kjørt resten samlet.
  2. Grøsser litt når jeg leser dette. Plukket masse hylser etter siste innendørs stevne og alt var fullt av støv, og skit. Måtte 2 runder i trommelen før de kom ut noenlunde ok. En annen grunn til å sortere er om du har plukket masse etter andre. Har fått meg .40 S&W, .38 super comp og 9mm short blandet med vanlig 9mm.
  3. Ta en tur innom Lillestrøm og kjenn på hvordan denne sitter i hånden: https://www.landro.no/arex/118732/arex-zero-2-optics-ready-pistol-9x19mm-standard-black-11cm-pipe Ellers er nok bruktmarkedet beste løsning.
  4. Lader på Dillon 650 så jeg sorter slik at jeg kan kjenne om noe rart skjer ved innsetting av tennhette. Hjelper også med på å se/kjenne om noe annet går galt når de er alle av samme merke. Rutinen for 9mm er: - grov vask i våttrommel - rollsize - deprime i ladepressa - finvask med sitronsyre og Zalo - sortering
  5. Hei. Jeg fant i forbindelse med flytting en del gamle patroner jeg arvet for ca. 20 år siden. Det er en del .303 British fra 40-tallet som kom med en Lee Enfield ombygd til jakt, noe gamle haglpatroner i kaliber 12 og 16 og noe 9mm Flobert som tilhører en gammel 9mm hagle. Har lagt ved noen bilder. Er dette noe som er verd bryet å legge på Finn? Eller er det like greit å levere til politiet for destruksjon?
  6. Jeg har et gammelt våpenskap som jeg skal bli kvitt. Jeg mener det ikke lenger er FG-godkjent da jeg har boret hull i det for flere år siden for å sette inn noen hyller så det kan like gjerne selges som skrap. Er det noen som vet om noe firma som henter slikt i Oslo?
  7. Kan være jeg ikke har fulgt med helt, men kommer det noe mer utover den nye våpenloven fra 2021?
  8. Lurer på om den bruker AR-10 magasiner eller noe Ruger-spesifikk.
  9. Har du byttet tennhetter før du fikk problemet? Er de en bittelitt større i størrelsen? Sjekk at primer punch (delen som er fjernbelastet og presser inn tennhetta) ikke har begynt å skru seg opp. Jeg klarte å skru denne fra hverandre delvis en gang på 650 og fikk problem med den. Har også opplevd at jeg har feiljustert noe annet på 650 som førte til at jeg ikke kunne skyve spaken helt framover. Med en tennhette klar men uten hylse skal du kunne se at du kan løfte tennhetta over maks settedybde. Sjekk ellers kapittel 9.3 om å bytte tennhette størrelse her: https://dilloncdn.com/manuals/dillon-rl550c-manual-english.pdf
  10. Du kan få slike forholdsvis billig: https://www.game-on.no/products/3x-forstoerrelse-til-roedpunktsikter-flip-mount-og-qr-feste Middels: https://jaktfall.no/produsent/produkt/vortex-optics/vortex-vmx3-magnifier-with-swing-mount https://www.brownells.no/VORTEX-OPTICS-MICRO-3X-MAGNIFIER/no/eu Eller veldig dyrt: https://www.brownells.no/G33-3X-Magnifier-w/-STS-Side-Mount-black/no Det viktige blir øyeavstand og høyde.
  11. Det er mulig å få montert kompensator som kan tas av og på av skytter uten av den flytter seg (kontakt børsemaker for dette) eller montere en kompensator som lar deg montere lyddemper på utsiden.
  12. Faktor som jeg kjenner det er vekt på kule i grain ganget med munningshastighet i fot per sekund og delt på 1000. Så om du skyter pistol med 124 grain kule og den måles til 1100 fps på kronograf blir faktor: (124*1100)/1000 = 136,4 I internasjonale konkurranser i dynamisk pistolskyting blir enten alle eller tilfeldige deltagere plukket ut til kronografering. Da plukkes 5 patroner fra et magasin til utøver, 3 skytes igjennom utøvers våpen over kronograf og snitt regnes ut. 1 kule plukkes ut av en patron og veies. Så regnes faktor ut. Dersom faktor er for lav for klassen (125 for minor, 170 for major) kan utøver velge å skyte den siste patronen over kronograf og håpe variasjonen er over snittet slik at påkrevd faktor er nådd.
  13. 2Alfa har på lager i Oslo til 66.- https://www.2alfa.no/bravo-company-ar-15-extractor-spring-upgrade-kit.html
  14. Bolten er en forholdsvis standard AR-bolt og de lukkes normalt ved hjelp av rekylfjæra. Fjæra med o-ring som jeg nevnte er den som presser utdrager inn mot patronen. Ikke alle AR-bolter har en slik o-ring, det er forskjellig fra produsent til produsent. Jeg gjetter på at den er der på standard AR-bolter fra Troy for å redusere belastningen mot fjæra ved hurtigskyting i halvauto og de bare bruker de samme boltene som de bruker på sine halvauto-rifler. Brownells selger alt du trenger for å bytte eller erstatte disse bitene: https://www.brownells.no/Deler-til-rifle/Bolt-deler/Ekstraktor-deler/Ekstraktorfjerer
  15. Mht. avtrekk så har Troy en låsemekanisme for bolten som blir utløst av hammeren. Derfor må man ha et avtrekk med en hammer som både treffer denne korrekt og som slår hardt nok til å både utløse denne og få patronen til å gå av. ISSC mener jeg ikke har denne låsingen. Det er noen år siden jeg fikk klådd på en men jeg mener å huske at ladegrepet var fritt for låsing. Har hørt rykter om at det er mulig å fjerne denne låsingen (er 1 del med en fjær) men har ikke testet dette selv.
  16. Min erfaring er at S&B fikk kammeret til å gå varmt ved litt rask skyting og sluttstykket låste seg og ikke ville åpne før etter 1-3 sekunder. Ikke noe problem med IMI eller Winchester. En modifisering som jeg vet noen har gjort for dynamisk skyting er å fjerne o-ringen som som sitter på fjæren til utdrager og i noen tilfelle bytte eller slipe ned fjæren også. Dette fører til at man trenger mindre kraft for å lukke bolten.
  17. Man betaler for forbund bare 1 gang i klubben man konkurrer for. Du er bare ikke hovedmedlem i andre klubber. Startkort bruker man for klubben man er hovedmedlem i og jeg mener å huske noe om at man måtte varsle om man bytter klubb man konkurrerer for.
  18. Det har litt å si om du skal lade for billigst mulig, maks presisjon eller andre kriterier. Tennhetter Om du har en tunet revolver med lett slagfjær er Federal tennhetter å anbefale. Winchester er også forholdsvis myke men Federal er standarden de fleste bruker. Ellers går det på hva får du tak i til en god pris. Merk at S&B hylser i .38 og .357 har trange tennhettelommer og i noen ladepresser er det vanskelig å få annet enn S&B tennhetter inn. Man må da enten frese eller swage hettelommene. Kuler Billigst mulig? Prøv Frontier belagte kuler. Ikke så stort utvalg i vekt men vanskelig å få billigere. Selges blant annet på https://www.landro.no Prøv gjerne støpte blykuler for .38 fra http://www.blykula.com Sjekk også hosd https://hjemmelading.no/ "Best"? Dette må prøves fram i ditt våpen, men prøv da noe du får kjøpt i små partier for testing. Krutt Igjen, sjekk hva du får tak i til rimelig pris. Sjekk også ladetabellene til produsenten for om de har ladninger for kuler du vil bruke. Vihtavuori er vanligvis lett tilgjengelig i Norge og du kan lade .38 med N310 (med litt forsiktighet), N320, 3N37 eller N340. 3N37, N340 og N110 kan brukes til magnum. Sjekk ladetabellene her: https://www.vihtavuori.com/reloading-data/handgun-reloading/ Tigg, lån eller kjøp en kronograf. Det er vanskelig til umulig å måle trykk uten spesialverktøy men en kronograf gir en god pekepinn for hvor ladningen din ligger i forhold til ladetabellen.
  19. Har også kjøpt inn Lynx og venter bare på halv-linken da det enten er litt for kort eller litt for langt med de vanlige. Dette er noe som endrer seg med vekta men det er en enkel sak å legge på eller ta bort ledd. Mitt gamle belte er fra DAA (2016 årgang) og jeg merker at Lynx kommer bedre inn på innerbeltet og derfor sitter bedre.
  20. Hadde flaks og fikk tak i saksbehandler som gjorde om søknaden fra kaliberkonvertering til separat våpen. I den originale søknaden hadde jeg dokumentert alt jeg mente jeg trengte pluss litt til og da var det enkelt å gjøre om.
  21. Nå er kronograf en fin ting å ha. Da kan du måle faktisk hastighet mot forventet. Er FP kula like lang som RN kula? Om den er kortere vil "buen" i kula komme lenger fram med samme COL og da kan den treffe riflingen. Du vil da også få større volum i hylsa. En del år tilbake fant jeg en lang avhandling om dette med diagrammer om kuleformer og hvordan det affekterte COL men jeg ser ut til å ha glemt å lagre linken. Her har jeg sakset ut noe jeg postet for 2 år siden: Sitat COL er noe som til tider må justeres basert på kuleform og funksjon i ditt våpen. Med standard rund-nese er 29mm vanligvis "passe" men det kan avhenge av våpen. Anbefaler å finne en COL som funker i din pistol ved å lage 5-6 dummy patroner uten hette eller krutt og så teste å mate de med manuelt ladegrep. COL og kulas lengde påvirker også volum i hylsa som igjen påvirker trykk. Jeg erfarte at f.eks. West Coast Bullets 124gr RNFP (round nose flat point) var 1mm kortere enn Frontier 124gr RN og måtte settes 1mm dypere for å få samme volum inne i hylsa. Ladetabellen til Vihtavuori gir meg konsekvent lavere hastigheter enn forventet med deres COL (29mm) så der måtte jeg velge mellom kortere COL eller ladning over maks i tabellen. Når du har funnet en COL som funker, lad opp en ladestige med forskjellige kruttmengder og test de for samling. Om du har tilgang til eller kan låne en kronograf kan dette gi deg en god pekepinn på hvor ladningen er i forhold til tabellen. Sitat slutt
  22. Magne Landrø AS har Magtech i runde bokser ned til 0,67 om man kjøper mer enn 6000: https://www.landro.no/magtech/109304/magtech-22-lr-40gr-lrn-sv-in-cans-22b
  23. Mener det er nevnt i denne tråden at om man har demper som går inn i forskjeftet og ikke freser blir det problem med samlinger da demperen slår i forskjeftet under skudd. En demper som ikke bygger bakover har ikke dette problemet.
  24. Avtrekkstrening er viktig på Glock siden det er generelt hardere enn en DA/SA. Personlig bruker jeg .22 for trening med å plukke bort uvaner og napping. Om du ikke kan samle 2 og 2 skudd med .22 går det generelt ikke så bra med 9mm heller. For dynamisk er tørr-trening også sterkt anbefalt:
×
×
  • Create New...