slemmo Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Tenkte å lage steik på lørdag og trenger tips til passende vin, vil gjerne ha en kraftig vin, er ikke så glad i cabernet, men har en forkjærlighet for spanske viner.....noen tips? Prisklasse maks 140,- eller deromkring. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zetor Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Kan anbefale: Sør-Afrika Allesverloren Touriga Nacional 2006 til 135, Allesverloren Tinta Barocca 2006 til 126,- Frankrike Arne Brimi’s Viltvin Domaine la Montagnette 2006 til 120.- Chateau Campuget Tradition 2005 til 120,- Domaine d’Andézon Côtes du Rhône 2006 til 140,- Domaine de Pierredon 2007 tli 120,- ...i uprioritert rekkefølge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Jeg anbefaler Gran Feudo Reserva 2001 til 100kr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 Jeg anbefaler Gran Feudo Reserva 2001 til 100kr. Den er god den, men siden jeg har smakt den før skal jeg prøve noe annet denne gang Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Hvis jeg skal ha vin til vilt, ikke har noe passende liggende og ikke veit hva jeg skal kjøpe, pleier jeg å kjøpe ei flaske Crozes Hermitage fra Paul Jaboulet Aîné (#6627, fullsortimentet). Rhone-viner (bortsett fra de billigste CdR'ene) er generelt både fyldige og litt krydrete og passer godt til mange slags vilt, og denne er en godt laget vin av stabil og god kvalitet. Den sprenger budsjettet ditt med en femmer, dog er ikke så glad i cabernet, men har en forkjærlighet for spanske viner Da spørs det om du bør høre på vintipsene mine, for jeg er jæ... glad i fransk Cabernet og kan styre min begeistring for spanske viner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Kristian Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Ja ja, jeg vet jeg er litt of T. Men passer ikke et litt fyldig øl(ikke for mørkt) og en god aqevit bedre til en nordisk elgstek enn sydeuropeisk druedrikke? Det finnes utrolig mye godt å velge i her også, og smaksopplevelsen kan bli like fin! Lykke til med steika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 Hvis jeg skal ha vin til vilt, ikke har noe passende liggende og ikke veit hva jeg skal kjøpe, pleier jeg å kjøpe ei flaske Crozes Hermitage fra Paul Jaboulet Aîné (#6627, fullsortimentet). Rhone-viner (bortsett fra de billigste CdR'ene) er generelt både fyldige og litt krydrete og passer godt til mange slags vilt, og denne er en godt laget vin av stabil og god kvalitet. Den sprenger budsjettet ditt med en femmer, dog er ikke så glad i cabernet, men har en forkjærlighet for spanske viner Da spørs det om du bør høre på vintipsene mine, for jeg er jæ... glad i fransk Cabernet og kan styre min begeistring for spanske viner Jeg har drukket gode caberneter til mat når jeg tenker meg om, jeg synes de kan være litt tunge noen ganger, men det er forsåvidt fordi jeg ofte bare drikker vin uten mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 Ja ja, jeg vet jeg er litt of T. Men passer ikke et litt fyldig øl(ikke for mørkt) og en god aqevit bedre til en nordisk elgstek enn sydeuropeisk druedrikke? Det finnes utrolig mye godt å velge i her også, og smaksopplevelsen kan bli like fin! Lykke til med steika Jeg skal ikke spise den alene og damer skjenkes best med rødvin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nissen Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Hvis jeg skal ha vin til vilt, ikke har noe passende liggende og ikke veit hva jeg skal kjøpe, pleier jeg å kjøpe ei flaske Crozes Hermitage fra Paul Jaboulet Aîné (#6627, fullsortimentet). Rhone-viner (bortsett fra de billigste CdR'ene) er generelt både fyldige og litt krydrete og passer godt til mange slags vilt, og denne er en godt laget vin av stabil og god kvalitet. Den sprenger budsjettet ditt med en femmer, dog Vel talt !! Nå vet ikke jeg om den er tilgjengelig lenger, men de gangene man kommer over Crozes Herm. fra Alain Graillot så er det "bare å kjøpe" viner. De koster kanskje også noe mer, men de passer vel stort sett til det meste også, samtidig som de kan lagres en god stund for de som liker det. Jabulet er uansett en klassiker på polet som sjelden skuffer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jespen Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Kan anbefale: Sør-Afrika Allesverloren Touriga Nacional 2006 til 135, Allesverloren Tinta Barocca 2006 til 126,- Frankrike Arne Brimi’s Viltvin Domaine la Montagnette 2006 til 120.- Chateau Campuget Tradition 2005 til 120,- Domaine d’Andézon Côtes du Rhône 2006 til 140,- Domaine de Pierredon 2007 tli 120,- ...i uprioritert rekkefølge Jeg hadde holdt en knapp på Tinta Barocca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zetor Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Om du dobler vinbudsjettet seinere en gang, kan jeg anbefale Rivetto Giulin Barolo 2001til 288,- (Bestillingsutvalget). Det er saker til elgsteika.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 Om du dobler vinbudsjettet seinere en gang, kan jeg anbefale Rivetto Giulin Barolo 2001til 288,- (Bestillingsutvalget). Det er saker til elgsteika.... Så dyr vin drikker jeg kun når jobben betaler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunderbrd Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Først må jeg bare foreslå en som er litt "både ja og nei" En spansk Cabernet Sauvignon Gran Coronas Reserva 2004 fra den utmerkede Torres-familiens gårder i Penendés like ved Barcelona må bare prøves. Og den er jo ikke en ren Cabernetvin... (85% Cabernet S. og 15% Tempranillo) Ellers bør de som fortsatt tror at spanske viner kun er Rioja sjekke ut flere viner fra Catalania-distriktet. Torres er nevnt, og Marqués de Monistrol er en produsent som også holder meget høy klasse. For all del, gamle slægers som Faustino V og Campo Viejo fra Rioja er jo ikke å forakte. Jeg mener bare at Spania er så mye, mye mer enn det! Og når jeg først er igang og "preker": Alle Torres viner er vel verd å bli kjent med! Torres har vingårder i både Spania, USA og Chile. Både røde, rosé, hvite og en og annen hetvin. Mye off-topic her, men det er godt ment... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 14, 2008 Author Share Posted August 14, 2008 Først må jeg bare foreslå en som er litt "både ja og nei"En spansk Cabernet Sauvignon Gran Coronas Reserva 2004 fra den utmerkede Torres-familiens gårder i Penendés like ved Barcelona må bare prøves. Og den er jo ikke en ren Cabernetvin... (85% Cabernet S. og 15% Tempranillo) Ellers bør de som fortsatt tror at spanske viner kun er Rioja sjekke ut flere viner fra Catalania-distriktet. Torres er nevnt, og Marqués de Monistrol er en produsent som også holder meget høy klasse. For all del, gamle slægers som Faustino V og Campo Viejo fra Rioja er jo ikke å forakte. Jeg mener bare at Spania er så mye, mye mer enn det! Og når jeg først er igang og "preker": Alle Torres viner er vel verd å bli kjent med! Torres har vingårder i både Spania, USA og Chile. Både røde, rosé, hvite og en og annen hetvin. Mye off-topic her, men det er godt ment... Gran Coronas Reserva var vel min første store vinopplevelse faktisk, jeg kjøpte den første gang på 90tallet en gang, og da kostet den rundt 140 kroner, det er ikke helt umulig at jeg kunne ha lyst på den igjen, men hva den koster nå tør jeg nesten ikke tenke på Ellers er alt du nevner helt i min smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tunderbrd Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 He, he! Ja, en 1990-årgang av Grand Coronas er nok veldig dyr idag. 2004en koster snaut 150,- og er vel sånn sett like gammel nå som den du drakk da var den gang Og '04en er en bra årgang, mener nå jeg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zetor Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 Kan også anbefale en portugisisk vin, Quinta de Saes Reserva i 2004 eller 2006-årgang til 160 kr. Det er mye vin for pengene.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LarsE Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Det er ikke elgsteik (elg kjøtt) som avgjør hva slags vin du bør velge, men hvordan du tilbereder den. Hva slags tilbehør? Er sausen full av fløte og smør? Er det en lett sky saus? Grønnsaker? hvordan tilberedt? olje? tomat? Kokte, stekte eller fløtegratinerte poteter osv. Når du har det klart er det på tide og velge vin..... Det handler om strukturen i maten og strukturen i vinen All vin passer til en eller annen type tilberedning, det beste er å velge vinen først og så tilberede maten deretter, da kan du få full match. Få høre mer om hvordan du har tenkt å tilberede steika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 15, 2008 Author Share Posted August 15, 2008 Har tenkt å ha soppsaus til, ikke brun saus eller viltsaus. av forslagene så lang heller jeg mot Tinta Barocca. ellers blir det kokte poteter, stekt sopp og grønnsaker av uviss art, tar ting litt på sparket når jeg er på butikken etterpå, muligens stekt rosenkål om jeg får tak i ferske og ikke frosne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Bruker kun Faustino nr1. den er like fin om det er til æljsteik eller pannekaker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bamsegutt Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 Var en tur på omvisning på Torres i Spania i fjor sommer. Fin vingård. Har tidligere også besøkt en annen vingård i samme område. Codornio ( husker ikke helt åssen det skrives). Den nok hakket finere enn Torres. Men de lager nå mest Cava da. (Det er godt det og) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shootist Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 Torres har en "Sangre de Toro" (65% Garnacha, 35% Carinena) som er grei til elg (forholdsvis rimelig pris også ). Kjekt å se at det er flere her inne som liker Torres-viner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 21, 2008 Author Share Posted August 21, 2008 Jeg kan jo bare si at middagen ble en kjempesuksess, ovnsbakte potetbåter, stekt sopp, rosenkål og en "hemmelig" saus laget av mitt middagsselskap, og ikke minst en av de møreste elgstekene jeg har spist noen gang. Vinen ble en Tinta Barocca 2006 og den passet veldig bra til den ikke alt for kraftige sausen.....Takk for alle tips! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.