Jump to content

Jespen

Members
  • Posts

    214
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jespen

  1. Jespen

    Technichoke

    Hvem fører technichoke i Norge?
  2. Nei. Gåsa ser ikke ut til å bry seg. Kan jo være bare tilfeldigheter.
  3. Har prøvd det flere ganger uten å fått has på ei eneste due. Flere ulike oppsett også. Men skjønner ikke helt hvorfor det ikke skal virke da! Jakter du på Byneset er det må du avklare med grunneier ang duejakt, byneskortet på gås åpner ikke for due, om det ikke er noe nytt av året.
  4. Det er vel det minste problemet at ingen har jaktet der enda. Sikrer i allefall at denne flokken holder seg i området noe lengre. Værste som kan skje om det ligger et lag på hvert jorde og jakter!
  5. Hvordan er det med stokker som er belagt med Duratouch, Browning og Houge ? Vil ikke Duracoate feste til disse? Og er det noen som vet om det er lett å fjerne Duratouch på disse stokkene.
  6. Ja, Asterix. Lista er oppdatert. Kanskje blir det Auretur etterhvert og.
  7. Du kan kjøpe kort på Øysand, kortselgeren heter Øye, fornavn kommer. Du kan og kjøpe på "hele byneset" gjennom grunneierlaget kontaktperson er Anders Kviseth. Det er et eget kort på området rundt Brå på byneset, her kan kort kjøpes av Per Brå. Ingen av kortene inkluderer and eller duejakt. Duejakta er forbeholdt innenbygds, men noen grunneiere kan la deg jakte om du spør.
  8. Asterix har du peiling på fellingsprosenten i Aure de siste åra?
  9. Her ern en tråd som viser hvordan en kan måle riflestigningen i børsja. måle riflestigning Og her er en link fra lija ang anbefalte rater: anbefalte twistrater
  10. På Grønland er det den varmeste januar siden målingene startet, i tillegg har det aldri vært så varmt i atmosfæren som i januar i år, kun en mnd tidligere har vært varmere februar 98.
  11. Jespen

    7mm rem mag

    Nå må noen arrestere meg om jeg tar feil, men jeg har aldri hatt problemer med å benytte lettere kuler enn anbefalingene mht twist. Problemene kommer vel stort sett når du går mot tyngre kuler enn anbefalingene.
  12. Jespen

    7mm rem mag

    Hva med å prøve Berger VLD jakt kula, den skulle duge til det meste, både trening og jakt! Ikke er den spesielt dyr heller.
  13. Blir det Kammeret-stand på messa i år da?
  14. Spurte en gang Berger Bullets angående forskjellen på hunting og target kula; dette er svaret jeg fikk: The target bullet has a thicker jacket than our Hunting VLD bullet and it has not been tested on game and should not be used as a hunting bullet. Shape and BC are the same and load data is the same for both bullets. Walt Berger Berger Bullets Technical Adviser
  15. Jo, men det har vert diskutert om det kunne ha vert rådyr. sitat: Historiske tilbakeblikk på vilt- og fiskeforvaltningen i Norge Presten Peder Clausson Friis nevner i 1613 at det var rådyr på Vikna. Han bruker betegnelsen "raudyr" som betyr hjort. Hvis dette i realiteten gjelder rådyr, kan rådyret hatt nesten like stor utbredelse som i dag. Senere blir rådyret omtalt av Peder Rasmus i 1715 og biskop Erik Pontoppidan i 1753, men som oftest angis en langt mer begrenset utbredelse enn i dag. Enkelte mener at det kunne ha vert rådyr i Norge enda tidligere.
  16. Det finnes vistnok i skrifter fra 12-1300 tallet, et vilt omtalt som Raudyr. Det har blitt diskutert om dette kan være rådyr, men det er usikkert. Har hørt teorier på at det fantes i Norge på disse tider, men forsvant for så å komme tilbake på 1900-tallet.
  17. Sirhitalot, kan du ikke lage et par flere da, med ulik vinkling og ulik avstand til kula og teste hva som er best! Kjempe prosjekttråd. Jeg hadde en 7mmRm som det var drillet 24 porter direkte i løpet på, portene hadde 15 grader vinkling fremover og avstanden til kula var 1/10 mm. Rekylen ble redusert til omtrent ingenting, og det var sikkert litt mer behagelig for sidemann og.....
  18. På disse boksene er det fult av hemper, her kan du bare stappe med gress. Har skal finne ut hvilken svensk forhandler som fører om du ikke fant den hos racerback. Har du sett på Cabelas? Vet at den finnes i forskjellige fargevarianter, men usikker på grønn. Her er et eksempel
  19. Cabelas, også tror jeg racerback.se har
  20. Du kan også vurdere å teste Berger VLD 168 grs i dette kaliberet. Skulle vel passe til din Twist.
×
×
  • Create New...