Sixpointer Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Muligens litt ot. Men har kjøpt meg gassgrill, og lurer på om man må ha lavastein i den? Er en Weber grill. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
multifasciatus Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Hei Glem lavastein,reis heller til Island. Sjekk ut hjemmesidene til Weber for tips om feks inndirekte grilling. Lykke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltimaRatio Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Gratulerer sinnsykt bra grill! Hvilken modell er det? Du trenger ikke lavastein i denne, men du kan kjøpe treflis for ekstra røyksmak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sixpointer Posted April 28, 2011 Author Share Posted April 28, 2011 Godt å høre, da slipper jeg kjøpe det. Står spirit på den,2 brennere. Ble kanonbra grillmat i den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Tror ikke Weber bruker lavastein i noen av sine modeller, men andre "billigere" fabrikanter gjør det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltimaRatio Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Ok da har du såkalte flavourizer bars dvs at fettet av maten drypper ned og brenner på varmeskjoldet over brenneren og gir grill-aroma og smak på kjøttet. Vil du ha mer røyksmak kan du prøve deg frem med flis tilsatt forskjellige "smaker" som du kjøper hos de fleste forhandlere av Weber. Disse legges i en liten beholder i det ene hjørnet av grillen. Har endel erfaring med forskjellige gassgriller og Weber er helt suveren - har hatt min spirit silver B med tre brennere stående ute på verandaen på 5te året nå og den holder seg sykt bra!!!! Den har stått ute med trekk hele året!!!! måtte skifte gass-slangen i år fordi den var morken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanT Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Hvordan vasker dere ristene når de er blitt fulle av dritt etter mye grill fett? Hva var det man skal sette inn børstet stål med? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Usj, alt dette grillpratet gjør meg sulten! Gikk med tanker ang. kjøp av gassgrill ifjor. Kanskje man må ta steget opp fra kulegrill i år da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Weber OneTouch Gold, største modell.. Det er grill det.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bangbang Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Jeg vasker aldri min Weber. Når jeg er ferdig med å grille, lar jeg den brenne på full pinne i noen minutter slik at restene blir til aske. Børster den etter at den er avkjølt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skee Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Hvordan vasker dere ristene når de er blitt fulle av dritt etter mye grill fett? Hva var det man skal sette inn børstet stål med? Jag tar ut ristene og bruker høytrykken på de. Deretter smører jeg på litt matolje for å hindre rust, funker som gull. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Å grille på gass er morosamt. Men forskjellen mellom dei ulike merka er stor. Har prøvd ulike merker, både med og uten lavastein. Billige gassgriller er dårlige på korleis varmefordlinga er. Dei kan virke bra i nokre år for så å bli bortimot ubrukelege. Den forrige grillen eg hadde hadde eit felt på midten som var bra. Medan de på kantane var elendigt! Grilling av pølser krevde snuing av pølsa 4 ganger, Berre halve pølsene vart grilla om gangen Nå er det ein trebrenners Weber Spirit som blir brukt. Forskjelen mellom den og dei andre eg har brukt kan samanliknast med forskjelen på ein engangsgrill mot ein god kolgrill. Ristene er emaljerte og kan vaskast eller ein brenn dei reine. Eg brenn dei som regel reine og børster vekk restane med ei messingbørste. Erfaringen tilseier at billig gassgrill ikkje vert kjøpt i framtida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HalvorV Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Har solgt min Weber gassgrill, fyrer kun med kull eller ved.. For hverdagsmat: http://www.webergrill.no/Master-Touch%C2%AE-67-790.aspx For de litt mer spesielle anledninger: http://www.gatorpit.net/backyard_pits/party_gator.htm Flådd smågris (15kg) på Gatoren en 10 timers tid på lav varme med litt treflis på eikekull er alltid en vinner!! Ikke glem Rub-a-dubb eller annen fortrukken krydderblanding. Ølhøner eller pølser i øl slenges inn i smokeren noen timer før grisen er klar, voila! Instant grillfest! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Noen som kjenner til forhandlere av "smokere" i Norge?....eneste jeg har sett tilgjengelig er Webers smokey mountain cooker og den er sikkert bra den, men kunne tenkt meg litt mere utvalg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.