Jump to content

REVEJAKTA 08/09


Bård 308

Recommended Posts

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

har fått en kar til å lade noen "revepatroner" til meg(v-max)

hvor får jeg tak i kuler

 

fant noe på midway som het Hornady A-max er dette det samme???

http://www.midwaynorge.com/apps/eproductpage.exe/showproduct?SaleItemID=437736

 

Prøv her. Du finner ikke V-max mellom 150 og 180gr i cal 30.

http://www.midwaynorge.com/apps/eproductpage.exe/showproduct?SaleItemID=601277

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal bruke 223. (eller 6,5x55 hvis jeg for kjøpt den innen 2 uker) på rev og lurer på hva slaks ammunisjon jeg burde bruke for å bevare skinnet best mulig både med 6,5x55 og 223. hullspiss eller ikke osv ;)

 

Helmantel med rund nese, og moderat ladning. Generelt den beste oppskriften i fleste calibre for å bevare skinn.

Link to comment
Share on other sites

I en 223 høres det ut som oppskrift for lange ettersøk spør du meg... I 6.5 skal jeg være enig med deg ;)

30 grs Berger MEF, 35 og 40 grs V-max og 40 grs Sierra Blitzking i full fart pleier å stoppe i reven, men med

40grs kulene kan du være uheldig.. 30 grs Berger er vel det beste valget om du unngå gjennomskyting.

Link to comment
Share on other sites

Det står ikke...Eller dvs. det står i forskriftene til storviltjakt og rådyrjakt med rifle at prosjektilet skal være ekspanderende. Dermed er helmantel tillatt til rype og rev.

 

Nå ville heller ikke jeg brukt mantel på rev. Et ettersøk er ikke verdt det. Skinnett har i dag ikke mer verdi enn at du kan sy sammen hull som måtte bli. Dessuten er det nok av spesialammo

Link to comment
Share on other sites

Enig med deg Sammleren.

Ville ungått å bruke helmantel, i hvertfall i de mindre kalibrene. Det er ett mål på størrelse med en tennisball som skal treffes og marginene er små. Dårlig lys og en rev som ikke står stille på åta i mer en 1 sek om gangen kan gjøre skytingen vanskelig. Helmantel kan nok fungere hvis en greier å sette skuddet perfekt, men det greier en ikke hver gang uansett, så det er mye mer å gå på med ei kule som ekspanderer. Går en opp i kaliber til f.eks .30 så blir det nok litt mer å gå på, men i følge flere så bør en unngå "natokula" da denne lett velter i revekroppen og gir ferdig flådd rev. En mer rundneset eller butt kule er nok å foretrekke.

Link to comment
Share on other sites

Helmantel er tilatt på rev ja.!!

 

Hvilket loverk står dette i? jeg lurer siden det er en vilt art som er knall hard å skyte og ville personelig ikke brukt dette.Har skutt en 60 på 3 år og vet hvor hard skutt denne pelsen er.

 

Du sammleren som skyter så mye rev burde igrunn melde ifra etterhvert så får vi deg med på stattestikken. Artig å se hvor mange det blir totalt for de som raporterer inn på kammeret. Hvis du ligger på snittet så har du jo snart 20 bare i år kanskje. Hjelper på statestikken det. :D

Link to comment
Share on other sites

Ja til 6,5x55 blir jeg nokk å bruke helmantel men er usikker på hva jeg skal bruke til 223. vil helst ha knall og fall men samtidig at skinne skal bli godt bevart. :wink:

 

Det kan forekomme at en skyter såkalt tomrommskudd, dvs går gjennom uten å treffe vitale organer. Eller man kan treffe for langt bak, reven har en tendens til å rykke fremover i det skuddet går. I tillegg er reven så liten at det er vanskeligere å ha kontroll på om det blir et godt treff. Med ekspanderende prosjektil unngår man at dyret går langt og så legger seg ned for en smertefull død.

 

Jeg er sterkt imot å bruke helmantel på rev, syns vi skal ta oss rå til ekspanderende kuler selv om de er litt dyrere.

Link to comment
Share on other sites

23.30 i går gikk alarmen på reve-varsleren. Så ingenting ut vinduet men hørte flere rever som "sang i skogen" :D . Satt meg ned og ventet spent :shock: . Etter ca 5 min kom det en luskende ut i lyset,på 15 m, mot åte(30 kg trafikk-drept hjort). Fikk den i siktet, plystret og trakk av. Hodeskudd. Fin rev på litt over 7 kg :P . For den som måtte tenke noe om lyset, så er det en billyskaster koblet til nettet via en trafo samt at den selvsagt er montert fast på husveggen. :P:P Rev nr 4 i år.

Link to comment
Share on other sites

Var ute å så etter gaupespor i nysnøen i dag tidlig. På vei hjem så jeg en skabbrev nedenfor et gårdsbruk. Svingte innom der og spurte om det var greit å ta den skabbreven som tuslet rundt nedenfor låven. Var ikke noe problem det. Den var selvfølgelig borte da jeg kom bak låven, men etter et kvarter så kom den fram skogkanten 200m fra loven. Da var det bare å legge an på noe redskap som sto bak der, og klemme til. Det ble kort prosess! Bonden kom med ei 10 litersbøtte avgiftsfri diesel som vi helte over og tente på.

 

Godt å få tatt ut slike. Den var nesten helt hårløs fra midt på ryggen og bakover.

Link to comment
Share on other sites

Endelig ferdig med oppussing av bad. Det må feires. Med revjakt :mrgreen: Til anledninger tok jeg med meg min "førstedame" CZ, i cal 308. Ladet med 150gr Nosler E-tip.

 

Ble litt utfordring denne gangen. Kom på post ca 11.00. rundt 12.00 var den der. Reven var borte på åta, bråsnudde og la seg bak en busk flere ganger. Aldri i ro :evil: . Dette ble jeg til slutt lei av. Løsningen ble å forflytte seg 20 m til høyre for posten, slik at skudd kunne løsnes selv om reven lå bak buska. Dette var enklere sakt en gjort. Det har vært et dritvær de siste dagene, å den kramme snøen lagde noe jævelig med lyd. Det ble satt av 5 minutter til å lirke av meg fotposer og støvler. Demper støyen mye med å gå i bare ullsokker. Brukte ca 10 min til å forflytter meg til en lav mur. Stilte meg oppå muren, stående med en stolpe som anlegg. Avstand ca 115m. Da reven kom tilbake og la seg bak busken, var det klar bane :twisted: Jakta ble avsluttet med det.

Egentlig en rar adferd på denne reven :roll:

 

IMG_2754.jpg

 

Resultattet av en boattail kule med utgang på 850m/s, var som forventet heftig.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Satt meg i glugga kl 22.00 da var reven å plukket hundsfor på åte, men da jeg skulle åpne vinduet så stakk den, dette skjedde også kl 23.15, men da satt jeg opp vinduet å bare ventet på att den skulle dukke opp, reven kom kl 02.30 og da var den ferdig;)

Link to comment
Share on other sites

Gris i helformat eller hakket opp i så små biter at reven må oppholde seg på åta for å plukke småbiter, personlig foretrekker jeg grisen hel. Lager hakkels av mindre åte emner f eks høner og annet kjøttavfall som i utgangspunktet er noe mindre enn gris. (normalstor gris da, ikke grisunger) Dvs jeg hogger den gjerne opp, åpner den på et vis.

Link to comment
Share on other sites

kluet er i hvertfall at reven alltid må ha gevinst med å komme på åta (mellom hver gang man sitter oppe å jakter) ,derfor kan det være greit å gi mikkel litt hundefor eller husholdningsrester når hovedåta er fordervafrossen,og mikkel ikke greier å få i seg mat fra hovedåta.....men det er en god ide å lage hull i magen på grisen,slik at det blir godlukt som vil trekke inn rev fra lange distanser.... :twisted:

 

men har også god erfaring med i knyte innmat i et tau,og gå på ski i området rumdt åta....reven følger luktesporet opptil flere kilometer,og ender opp på åta tilslutt....og da "pang" død mikkel!!!! :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor hogger du opp purka? det er mye bedre å la den ligge hel,da sliter reven mye mer med å dra åte bort.Jo fler små biter jo lettere drar reven dette bort i skjul for å spise.

 

Sant nok. Purka spretta jeg opp mitt på,så jeg kappa den ikke opp i mange små biter.

Så nå lukter det dau gris over hele bygda`" får jeg håpe ":lol:

Link to comment
Share on other sites

En liten tur hjemmom for å hente juletre. Fulgte med åtene fram til 01.00 i natt. Ikke noe å se. Barmark og litt vind/sludd. Vel, skuffet våknet jeg i dag tidlig uten alarmen på revevarsleren. Jeg satt og skulle fyre opp på stua kl. 09.00 da det peip i den ene varlseren. Sikkert kråke, tenkte jeg. Men ville likevel sjekke hva det var. Der stod det en rev og åt hundemat. 70 m ned til åtet. På med demper på .222 og ut i bislaget (gangen) der glugga er. Eldstedatter (2,5 år) var litt komisk, for med en gang varlseren peip, holdt hun seg for ørene. Vant til at det kommer en smell rett etter sikkert....... Vel, reven stod der fortsatt han. Med siden til meg. Hørte anslaget i det jeg såg at bryteren ble slått av. Helt utrolig disse 35 grs. v-max-kulene. Reven var full av skorper og såg ut til å være tilfreds med å bli skutt....... Ikke gjennomskudd. Vekta estimert til 5,5-6 kg.

 

IMG_3104.JPG

IMG_3107.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...