Jump to content

ku-ole

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

About ku-ole

  • Birthday 10/20/1980

ku-ole's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Trenger ikke spørre om alt grevlingen . Er ikke så rart reven ikke har vært på åte ditt som ligger mye mer åpent når den har mat nok i skogen. Blir nok mer dreis på det hvis du setter deg der inne. Neste år er det kanskje lurt å bare fore der du har tenkt å sitte også starte veldig tidlig. Her har det vært veldig stille lenge men nå har det endlig begynt å livne på åte igjen. Problemet nå er at jeg ikke bruker lys også har det ikke vært nok måneskinn. Kunne jo satt opp et lys men det har vært mye trafikk utover hele jorde og det er igrunn utpå jorde jeg har skutt de fleste. Månen skulle stå opp halv tre så jeg så da får jeg ta en kikk å se om det kan være lyst nok. Skulle hatt ett par rever til før snøen gikk. Gratulerer til dere andre som har skutt rev.
  2. Lodjursjægern Du har helt rett. Slik lyder det i skriften: 7.2. DELTAKELSE Hunder. Hunden skal prøves alene. Hunden må være premiert på terminfestet utstilling arrangert av NKK eller samarbeidende klubb/forening. En hund som tidligere har 1. premie skal alltid bedømmes av annen dommer. Samme hund kan ikke bedømmes flere ganger samme høst i et terreng hvor den har oppnådd premie. For å delta på 2-dagers prøve må hunden ha: • Karakteren ”godkjent” på annonsert godkjenningsprøve eller minst 7. poeng på terminfestet fersksporprøve, ved sporing på elg eller hjort. • 1 premie på 1-dags prøve. Er hunden jaktchampion bør den ikke delta på ordinær 2-dagers prøve. Jeg var bare helt sikker på at jeg fikk beskjed om at jeg måtte ha både premie på utstilling og fersksporprøve da jeg skulle gå med min hund for noen år siden. Vet ikke om dette ble forandret i 2005 eller så ble jeg bare feilinformert fra forbundet sin side, eller jeg har missforstått. Kjekt å vite dette uansett nå.
  3. Det er krav om godkjent fersksporprøve før du får starte på jaktprøve. Det bør jo være en kurant sak da det vel bare er å spore elgen en halv time mener jeg. Når det gjelder når det er forsvarlig å trene tenker ihvertfall jeg kun på båndtvang og når jeg synes det er for mye snø i forhold til hunden. 30-40 cm snø bremser ikke en elg men hunden bremses litt av det og treffer du rektig elg kan det være gjort. Ser jo hvor nære det kan være på barmark så da er det jo bare å tenke selv. Sprengkulde er vel kanskje heller ikke tingen men hvor mye det gjør vet jeg ikke. Det er vel kanskje ikke så godt verken for elg, hund eller eier. Lykke til med hunden ihvertfall.
  4. Hadde en kamerat på besøk i helga som ville sitte på åte. Ble en rev på han så det var artig at tren ikke var helt forgjeves. Han var litt uheldig for det er noe mørker nå den det har vært og de merkes at det nok er parringstid. Blir spennende å se neste fullmåne når parina er over. Jeg legger merke til att alle revene jeg har skutt denne sesongen inkludert den som bles skutt i helga er forholdsvis små rever. Alle ligger nok på rundt 4-5 kg, og kan vel da regnes som ungrev. Noen som har noen forklaring på det? Reven må krysse ett stort jorde for å komme til åte. Kan det være at de store og slue finner mat greit ett annet sted slik at de ikke tar risikoen eller er det bare tilfeldig?
  5. Kort raport herfra for de siste par dager. Vært økende trafikk på åte etter store snøfall på disse kanter den senere tid og er nå javn trafikk. Reven har gravd seg godt inn til åte og jeg ser den ikke lenger når den står å spiser. Jeg har ikke så mye tid til å sitte men åte ligger slik at det er greit for meg å gå opp i gluggen å kikke om det er rev på åte eller jordet. Om mandagskvelden gikk jeg opp å kikka og så ingen umiddelbart. Så la jeg ann rifla i gluggen og plystra. Det gikk to sekunder så stakk mikkel seg fram. Den gikk rett bak en tallehaug som åte ligger ved å stoppet der uten at jeg så den. Etter noen sekunder til strøk den nedover jordet uten å stoppe og jeg fikk ikke skutt. Den løp nedover mot ett skuterspor og stoppet på det men jeg synes det ble for langt så jeg gikk ned fra låven og mot en snøhaug som lå noe nermere. Reven hadde flyttet seg litt lenger opp på løypa og noe nermere. La meg ned i snøhaugen og holdet var ca 100 m. Reven satt rett mot meg og jeg brente av. Reven skvatt avgårde og borte ble den. Så den langt oppover jordet og var nede å titta på sporet og det var ikke ett bloddrypp så det ble nok kava bom. Forbanna iriterende. Tirsdagskvelden var jeg på ny oppe å kikke i halv elleve tiden. Sto noen minutter å kikka så kom reven frem. Dro på den å den datt i smellen så det var jo godt. Det var rev nr 11 sesongen 08/09 Satt opp revevarsleren i går efta men var inget å høre derfra i natt. Må nok prøve å stille litt på den. Har hatt litt problemer med å få den til å slå ut.
  6. Til neste gang du skal oppgradere berglid. Jeg har 10 rever denne sesongen. Lenge siden det har blitt noe rev her nå men så har jeg ikke fått jaktet stort heller da. Har ikke hengt opp noe lys i år og derfor er jeg helt avhengi av måneskinn. Det har det endlig blitt igjen men jeg har ikke fått sett så mye etter mikkel. Kom en springende her en kveld men den løp bare rett over jordet, bort til åte og rett derfra og videre i en annen retning. Skulle ha prøvd å plystra men hadde nok trudd den stoppa to sekunder en eller anne gang, men det gjorde den altså ikke. Eller er det mye trafikk på åta så må prøve å få til noe nå når det er lyst igjen.
  7. Kjedelig sak. Vil nok tro du har møtt en litt kjip elgjeger jeg. Ikke så dum måte å bli kvitt dere på det da. Ingen ting å tape på det. Når det gjelder kortselger virker jo pris grei. At hun skal ha kontant betaling er jo naturlig, ikke helt vanlig å ha betalingsterminal hjemme. At du mente det kunne se litt slitent ut er vel heller ikke helt unormalt på den svenske landsbygda. Mange der har kanskje ikke den råeste økonomien. Ville jo også tro inatur har en viss kvalitetsikring så tenker nok du har en høne å plukke med den elgjegern. Blir spennende å høre hva resultatet blir. Jeg synser jo bare jeg også nå som alle andre.
  8. Quoting fjernet Jmonsen Butikk eller slakteri.
  9. Var inne å kikka på ejff nå. Så jo kjempeflott ut. Dere har vært utrolig flinke og kjempehonør til deg Inge. Krever en god leder for å planlegge dette og ikke minst skape motivasjon til at så mange møter på dugnad. Kjempejobb!! Lykke til videre.
  10. Før jeg skulle legge meg nå skulle jeg ut å hente litt ved å klarte da ikke å la være å gå bort i gluggen for¨å titte. Tror du ikke da det gikk en rev til å svinsa rundt der den andre lå. Den hadde vont for å stå stille men fikk etterhvert skutt og det gikk bra. Da kan jeg notere meg nr 10 for sesongen. Var å henta dem å den første var ei lita tispe mens den andre var en hannrev som nok var voksen. Hvis jeg får det tid og får det til skal jeg prøve å legge ut ett bilde i morgen. Har prøvd med tlf men klarer ikke å få de over på pc`n. Gøy var det iallefall. Merkelig at det ikke minker også. Nå har jeg skutt 5 stykker bak på jordet her etter nyttår og jeg har nesten ikke sitttet ute. Alle revene har jeg skutt når jeg bare har gått opp å kikket. Litt flaks er det sikkert men betyr jo også at de må oppholde seg en del på jordet. De andre 5 føre nyttår er også skutt bak på jordet her bortsett fra 1. Alle revene har vært fine i pelsen.
  11. Da kan revefall nr 9 raporteres inn for sesongen for min del. Var oppe å titta i glugga litt over 22 i kveld og der sto den å åt på ett grisekadaver de har dratt langt ned på jordet. Satt litt å kikka men så intet mer. Har ikke hentet den enda så vet ikke kjønn å størrelse enda.
  12. Da kan nr 8 for sesongen noteres for min del. Halvstor hannrev.
  13. Da kan du bokføre rev nummer 7 for sesongen for min del. Nå var det stor aktivitet. Er bra måneskinn og litt snø så jeg ser greit utover jordet. Så tre rever til men de hadde det så travelt og på litt langt hold så det ble ikke noe. Den jeg skjøt var foresten ei voksen tispe så den var jo god å få vekk.
  14. Var en eller annen her som skrev at han nesten aldri skjøt hare og det spilte ikke noen rolle for hunden hans. Dette tror jeg er helt rilktig når det gjelder harehund men fullstendig på jordet når det gjelder elghund. Trådstarteren har en elghund og det kan dermed ikke rådgis i forhold til en harehund. Det var det jeg mente. Når det gjelder alder for innjaging mener jeg det er veldig individuelt. Jeg skjøt for min når han var 8 måneder og han har jakta bra etter det. Det ble skutt en på post det året før jeg skjøt i los. Bikja var forsiktig på elgen i losen og det gikk greit. Vet det er viktig at de ikke er for unge og tøffe men tror det er litt individuelt fra hund til hund. Man må ta noen sjangser og tror jeg for å få hunden tidlig igang.
  15. Det går ikke ann å sammenligne en harehund med en elghund. Har hatt en drever og har gråhund nå og det er to helt forskjellige type hunder. Hadde elghund hatt samme løsta til å jage som ei harabikje tror jeg det hadde vært lite å se til den. Drevern jeg hadde var lite inntrisert i dødt vilt mens elghunden har virker til å ha større glede av felling. Var veldig heldig selv å skjøt i en av de aller første stålosene jeg hadde og tror det var gunstig. Er jo også stor foskjell på individ til individ også da så det finnes nok ingen fasit. Til trådstarte. Lykke til til høsten igjen da er du heldigere. Mitt råd er alikevell å ikke tom jage for mye nå føre jakta starter igjen men det kan godt være feil. Er bare min oppfatning av det.
×
×
  • Create New...