FROSTFOX Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Dette passer nok bedre til reven, etter hva jeg har erfart. Har lest flere steder at måren liker ferskt åte. Bruker selv ekorn og skogsfugl, men vet at andre har brukt slakteavfall med stort hell. Hvis det er mildvær så åtet råtner, bruker mange honning.(denne kan godt være gjæret etter hva jeg har hørt, men ikke prøvd) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Tok mår på rakfisk sist vinter. Var riktignok ikke hue, men om du bruker hue,ræva, eller en annen bit så lukter det vel omtrent like ille, så det gjør neppe noen forskjell. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hjortjegern Posted December 16, 2011 Share Posted December 16, 2011 merka det ja, kom mår i fella i går! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTJ Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 For noen år siden hadde jeg laget en skikkelig mix. Brukte honning, finhakket fiken, finhakket hvitløk og cognac. Lagde en smørje av dette på en norgesglass. Fungerte fint Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joergen_holt Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Hva er normal pris for skraphonning? Jeg får tak i usilet honning/skraphonning til 50 kr per kilo, men synes kanskje dette er i meste laget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hjortjegern Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 tok røyskatt i slagfelle i dag, hanne på 264gram. min første røyskatt! åte var bacon og anisolje gleder meg videre denne sessongen :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raysaur Posted January 1, 2012 Share Posted January 1, 2012 Når dere agner med honning, hvordan fester dere det i fella? Jeg har haugenfella, og prøvde med tampong jeg dyppa ned i honningen. Synes ikke det ble noe særlig egentli, da honningen var litt seig og tykk. Bør man ordne det før man drar ut, evt varme opp honningen så den blir tyntflytende før man dypper tampongen nedi? Tips mottas med takk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joergen_holt Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Jeg pleier å marinere tampongene i varm flytende honning til de er "gjennomtrekte". Funker fint å bruke strips til å feste de i Haugenfella. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiskeren873 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 fikk lånt en felle av naboen. har noen tips til åte ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaf12 Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 honning og fiken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
30.06 Posted January 31, 2012 Share Posted January 31, 2012 hva er det beste åtet for røyskatt går fisk og kjøtt for det samme, og er det dumt å bruke kjøtt som er saltet, eller har ikke dette noe betydning ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PerOTTO Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Hei Ser noen skriver at de bruker løk som åte. Tiltrekker den seg mår???? Legger dere den utenfor fellen da eller inne? Smører dere honning eller bare strør dere litt løk rundt omkring? Har fanget mår på en blanding av honning, rosiner,fiken. Strør små eple biter rundt fella på bakken. Anis olje som luktestoff. Prøvde dadler men det tror ikke jeg var så bra. I helgen skal jeg putte i nytt åte som blir honning,rosiner,anisfrø blandet i honningen,løk(?) Så ved siden av henger jeg opp griseører (Kjøpt på butikk som hundesnacks). Så skal jeg henge opp 1 el 2 tamponger med honning rundt fella for å spre lukten. Så håper jeg på mer fangst etter dette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bard1487687027 Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 Min favoritt på mink er ferske reker, de funker i minusgrader også. reker lukter jo fantastisk mye og er rå, har fått mink rett etter jeg har satt ut felle og enda vært innen 50 meter fra som kommer ut snusende og går i fellen. Ellers funker jo all fisk, makrell er veldig bra. For ikke å glemme krabber er meget bra. Men gamleminken er vond å få på åte, da er det bedre å sette en cb110 eller 120 i en sti de bruker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristoffersen Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Mår siller ikke på varmt og kaldt vær: Fiken, rosiner honning og litt luktestoff (matren lure) Mink Steinbit og sild. Røyskatt Bruker lår fra rype/orrfugl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Mår: Kalt vær Inne i strømpa: rå hakket løk, hermetisk våtfor til hund, makrell i tomat, et kvart kokt egg. Utenfor strømpa: Et par løkringer, 2 honningtamponger surret sammen med fiken og en bit karrisild hvis tilgjengelig Varmt vær Løkringer, fiken og honningtampon med en sammensmeltet miks av 50% kongen av Danmark og 50% honning. Dette for å "herde" honningen for å tåle mer fuktighet. Skulle jeg valgt bare en ting til mår hadde det blitt honning. Bruker Valeriana dråper på stamma som trigger uansett temp. Mink: Småørret og billig makrell i tomat. Røyskatt: Bacon og salami. Fjernsynskjøkkenet?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joergen_holt Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Noen som vet om en eller annen birøkter i Telemark/Vestfold regionen som har billig honning å selge? Ønsker å kjøpe rundt 30 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanT Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Kan man bruke honning man får kjøpt på matvarebutikk som åte til måren? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knutis Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Så absolutt. Eneste ulempen er prisen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanT Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Noen som har prøvd marsipan som mår åte? Er jo søtt og jævlig;)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larseren Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Noen som har erfaring med tran i minkfeller, og hvordan det eventuelt er best å bruke. Tran har jo en ganske intens fiskelukt så tenkte at litt tran dryppet på en fille kunne være en ide til minkfangsten? Noen som ser for seg hvor mye en da bør ha på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigHorn Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 Ingen regel på hvor mye av slikt du kan bruke. Tran fungerer godt som lokkemiddel eller som en basis i et åte. Vet flere pelsjegere brukte tran spesielt på fellehus for å få vekk "trelukta", b.la på gamle Syningfeller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
30.06 Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Hva er best til røyskatt av fisk eller kjøtt ? Og hvilken fisk/kjøtt funker best ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Jeg har en røyskatt rund huset og den er uten tvil glad i fisken Når jeg egner lina kommer den hente fiskebiter fra balja rett som det er. Men den får leve, sidden den fanger mus rund huset også. Av kjøtt fungerer best det som er naturlig mat. Hvis du har ikke en fersk mus eller småfugl blir kylling og fisk det nest beste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjokas Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 (edited) Har noen erfaring med å bruke nøtteskrike og skogsfugl som åte i tillegg til honning/fiken i mårfeller? Er vanvittige mengder nøtteskrike, så har skutt en del ved bruk av lokkelyder. Edited October 16, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Hadde stor suksess med involler fra lam og sau som åte. Etter at Gråpus gikk ut av livet har jeg latt røyskattene i fred Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullars Posted October 28, 2016 Share Posted October 28, 2016 Han som hadde mårfangst kurset her i Bergen, hadde veldig god erfaring å ta måren på Laksehoder som han fikk på det lokale fiskeoppdrett anlegget. Du får jo dem gratis, så da er det bare å dra med seg så mange man orker, og hive dem i frysen. Jeg tipper også lakehodet vil fungere utmerket på mink. Har forstått det slikt at minken helst vil ha ferskvannfisk som ørret, ikke like gode resultater på feks torsk, sei etc. Så laksehoder er vel kanskje en mellomting. Personlig har jeg ikke hat noe spesielt god utelling på verken mink eller mår. Tamponger med honning og stjerneanis, samt noe tørket dadler, ser ut til å være det vanlige. Så kjører det i år. Ellers så tror jeg man bare må prøve seg frem. Hva fungerer i ditt området. Innlandet kontra ved kysten, hva minken og måren spiser i ditt området. Kanskje teste litt forskjellige pr felle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ØyvindK Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 På røyskatt fungerer rype veldig bra for min del. Bruker bittelitt rypevinge. Begynte fellefangsten i høst, første røyskatt gikk i fella 1,5 timer etter den var satt ut. Rypeskrog er forøvrig svært effektivt for å lokke reven på åta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matmonsen Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Ser det er noen som lager "hjemmelaget blanding" for å ha i fellene. Er det noen som har noe tips til hva man kan lage blandingen av? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fury Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Mår Jeg pleier å varme opp vrakhonning og anis i en kjele...tilsetter brødbiter slik at den tynnflytende honningblandingen trekker seg godt inn i brødet. Hvorfor brød? ... fordi åtet holder seg lengre intakt. Liker ikke å bruke tampunger fordi jeg forer inn fellene med det samme som jeg gildrer med under fangsten. Tanken på at måren flyr rundt med tampungrester i magen liker jeg ikke. Når først blandingen er avkjølt til passelig håndvarme, lager jeg meiseboller i diverse størrelser. Disse blir fryst ned i dusin pakninger. (Tomme eggekartonger er fint til slikt,- én meisebolle per egg) Dette tar litt tid ... Jeg går først over til kjøttåter når det blir for kaldt til honningåte. Her bruker jeg oftest innmat av fugl, ekorn og beverkjøtt. Kjøttrester blir gnidd på trevirket rundt fella og eventuelt på fellehus før jeg gildrer åtet. Små kjøttbiter blir lagt på bakken under eller ved fella. Til flagging bruker jeg en duevinge som jeg binder fast med tanntråd (mye sterkere enn hyssing) like ved fella. Luktestoff bruker jeg alltid ved mine sett. (Sable Oil) Jeg bruker også luktestoff under innforingen i august-oktober, påfører litt nytt hver gang jeg besøker settet. Favorittsett; Skrå oppgangstokk med Belisle 120SX i boks. - Er det mye mår i området så plasserer jeg også en Kaniafelle i cubby sett på bakken ved oppgangstokken. (Selvfølgelig skjermet for andre dyr) Røyskatt Jeg har aldri drevet med selektiv røyskatt fangst, men de ganger hvor jeg har observert røyskatt spor ved mårfellene mine, så har jeg notert meg dette. ( regner med det er flere som noterer) Neste fellerunde tar jeg med meg røyskatt felle (fellehus med rottefelle) og monterer det ved siden av mårsettet. Røyskatten er glad i blodig kjøtt, og beverkjøtt er nok det som har fungert best for meg. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.