Jump to content

FROSTFOX

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

About FROSTFOX

  • Birthday 05/03/1978

FROSTFOX's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Bringer denne tråden til live igjen da jeg vurderer kaliberet. Ut i fra mine beregninger på PCB, med lapua mega, vil den klare kravet på 100m hvis den holder over 734m/s ut av pipa. I ladeboken klarer den 760m/s, altså godt over kravet.
  2. Har blaser løp med 1-9snurr, så det er ikke noe problem. Har vurdert rhino sin 55gr kule, men den er litt i overkant av hva jeg ønsker å betale. De forhandlerene jeg har kontaktet vet ikke når eller om de får nosler i år.
  3. Har lenge irritert meg over at ingen selger tyngre bonda kuler i kaliber 224, slik som federal fusion(62gr), og remington core-lock bonded(62gr). Ble derfor ekstatisk når jeg så at nosler kom med en 64gr bonded performance kule, og at swift kom med en 62gr sciroccoII kule. Har funnet swiften hos alvestad, men har hørt historire om at den har hatt varierende preisjon i andre kalibre, så vil egentlig ha nosler. Problemet er at INGEN har den, bortsett fra i usa.... Noen som har prøvd swiften, og kan gi meg noen beroligende ord? Eller noen som vet hvor man kan skaffe nosler? er jo tydligvis umulig å få sendt et par bokser fra usa....
  4. Liker 140grn kuler, siden man kan få dem opp i litt hastighet. Swift A-frame er unødvendig solid og dyr til rådyr, men gull til elg. Kona har skutt en del med Remington Core-lock Ultra Bondet, og det har sett pent ut. Funnet noen kuler i elg, og de hadde soppet seg pent. Har blitt imponert over Speer Deep Curl i cal 30, så håper at denne er dugandes i 6,5 også. Prisen på både Remington og Speer er jo pen, og begge er bondede kuler.
  5. Nosler partitione, helst i 165grn. Masse sjokk effekt, og bra gjennomtrengning. Du kan velge 180grn også, men ville valgt 165 for å få opp farten litt:)
  6. Takker og bukker:) Har snakket med noen i selskapet, og de ante ikke hvorfor det sto oppført som forbudt. Håper bare at det ikke er en lokal regel på farmen, fordi de er redde for krypskyttere.
  7. Har akkurat betilt bryllupsreise til sør-afrika der vi skal jakte. Ble veldig skuffet da lyddempere sto på lista over ting vi ikke fikk ta med.... Er lyddempere forbudt i sør-afrika, eller er det bare reiseselskapet? Reiser merd limpopo/diana
  8. Har selv hatt flere rifler, og prøvd en del andre, i 243, og den har en tendens til å være sær:( Er mange kuler jeg ikke har fått til å gå godt, og fabrikk ammo er enda værre. Veldig synd, for den var topp når jeg fikk den til å gå. Jeg gav opp når jeg ikke fikk blaser sitt match løp til å samle. Har byttet til 6XC, og angrer ikke. Er bare en kule som jeg ikke har fått samlet under 20mm, men den var for lett for riflestigningen, så det telles ikke:) Nå produserer ikke blaser 6xc løp, men hørte noen rykter om at det var vurdert. Men 6,5x55 er jo like bra, har god presisjon, men desverre er ammoen billigre;)
  9. FROSTFOX

    sauer 200

    Hvilken stigning har 308 løpene? Hvis det er flere som produserer dem? Passer forresten 202 løp i 200str?
  10. Men seriøst, hvordan hadde det fungert å brodsje opp løpene til 6,5-284, eller 300win? Noen som har prøvd det på sauer?
  11. Tror hekt klart jeg hadde gått for ssg3000. I følge Wikipedia har den en utgangshastighet på 16300m/s Det er jo en del mer en DFS saueren http://en.wikipedia.org/wiki/SIG-Sauer_SSG_3000
  12. Sitter å knasker på første forsøk på BJ. Ble ikke bra..... Har lagt en del i marinade, men stappet en liten bit i ovnen for å prøve. Klarte ikke å vente så ble naturell, og den smakte ikke noe særlig. De ble også for tørre, og sprø. Er det mulig jeg skar dem for tynne? Er det bedre å ha dem for tykke, og heller tørke dem lengre?
  13. FROSTFOX

    7x33 Sako

    Sako har produsert kuler og ammo. Har bare funnet FMJ kulen på siden deres, men det sikreste ville nok være å kontakte en schou forhandler, og høre med dem.
  14. Har brukt nosler BT i 55grns på bever og rev, med litt for god effekt. Revene ble alle sprengt, med stort utgangshull. Det ble også noen mindre bevere, som revnet over ryggen ved treff i frampart. Gikk bra på større dyr, hvor jeg fikk tredd kula fram i fra, og inn i dyret. Remington core lock ultra bonded fungerte bra på det ene rådyret jeg skjøt med den:)
  15. Har sett litt etter en langholds kikkert, og kom over kahles K624i. Ble imponert over det jeg så, og skulle gjerne holdt i en:) Var en del tekniske løsninger som virket geniale, sammen med noe som virket som en gjennomtenkt kikkert. Den har hvertfall det jeg ser etter: - Paralaksejustering på underkant av tårnet - Mil retikkel, OG 0,1mil justering - Tynt opplyst kors, med justering på siden - Retikkel i 1. billedplan - 6-24x56 Hvis optikken er det en burde forvente av østerikerene, er jeg spent på hva prisen blir når schau tar den inn. Noen som har sett på denne, og har erfaring? Tror den er rimlig ny....
×
×
  • Create New...