Jump to content

Pava

Members
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har den større nå. Før brukte jeg en OBH i samme størrelse som den mindre maskin. Den fungerte greit, men hvis du trenger pakke litt mer på en gang, seter du pris på litt bedre fart med større maskin. Begge gjør jobben bra nokk.
 2. Kommer se ut litt grinete, men les ladeboka først. Alle kapitler framme, ikke bare ladetabbel. Hvis du har lyst å lade hard, er du nær grenser som er ikke smart å gå over. Da trenger du lade en del først til å få en veldig stabil ladning. Det er mer vrient en det ser ut fra på youtube. Videre trenger du en kronograf, uten å måle dine resultater vet du ikke hva du har skapt og det er ikke smart måte å nærme seg en farlig grense. Mer erfarne ladere kan sikkert skrive mer, hvis dem gidder å skrive på nytt det dem har skrevet mange ganger før.
 3. Ring våpenkontoret og forklar det du trenger. Det skal ikke by på problemer å skrive to våpenkort.
 4. Jo det er der, men det skal du tolke som et prisforslag, videre i teksten er det skrevet pris etter avtale.
 5. :-Prisen er etter avtale i følge annonsen, for dem som interessert og sliter med Tsjekkisk språk
 6. Pava

  Bettinsoli Finnmark

  Salgsargument for førstegangskjøpere som skal ha "det beste" når dem kjøper et nytt våpen.
 7. Vil si kommer an på hvor mye du bomma. Hvis du bomma med en meter, kommer den kanskje, hvis du svidde pelsen på den, kommer den neppe.
 8. Du konkluderte ikke riktig. 223 er utmerket kaliber til rådyr, det er kulevalg som er ikke optimalt til oppgaven. Du fikk flere forslag til bedre kuler og forklaring hvorfor dem er bedre.
 9. Rask oppsummering er at med varmintkuler er risiko for skadeskyting betydelig høyere en med jaktkuler. Så hvis hensyn til dyret rager så høyt, spanderer du en dyrere kule til rådyret.
 10. Hvor stor demper mener du? Jeg har en Sonic 45 på 223 og da er den nesten som 17HMR uten demper. Ellers er jeg ening i det meste som er skrevet før. 17HMR er lettere å dempe, nesten ingen rekyl. 223 er bedre på nesten alt det andre.
 11. På første blikk ser det ut som salt som krystalliserer på overflaten.
 12. Hvorfor vil du kjøpe kamera for 30 år fremover? Utvikling kommer å gjøre den utdatert om 5 år og ubrukelig om 15 år. Min første kamera brukte filmrull og 6x6cm felt i svarthvit. Neste brukte kinofilm, fortsatt svarthvit, fargefilm hadde jeg ikke råd å kjøpe eller fremkalle. 15 år siden brukte jeg mye positiv film eller dias i farge fordi prisen og fremkalling bar billig eller fargefilm. Etter mye sparing kjøpte jeg en halvproffkamera med 10 megapixel oppløsning. Dagens telefoner har faktisk høyre oppløsning i dag.
 13. Tanken om å få andre lade for deg er ikke helt nytt, men ikke lovlig. En mye bedre tanke er å se at ladeutstyr koster ikke all verden, for 1500 har du pressa, en kjipt, men fungerende vekt og alt du trenger. Dier finner du rund 3-500 i rimeligere enden av prisleie. Ladeboka er meget bra start til å finne ut basics. Med utstyret på plass kan du finne fram tråden om fadderordning på kammeret og spørre pent en av erfarne hjemmeladere i nærområde om hjelp til å komme i gang selv.
 14. Du henter mest poeng med dress på stående skyting. Til kne og ligg er det greit med en rimelig jakke for 1200,-. Skyttersko er lite å hente på på kne og ingenting på ligg. Da er regnskapet omtrent lik som skyting med tofot.
 15. Pava

  Stativ

  Prøv fotobutikker, finnes sikkert på nett også.
×
×
 • Create New...