Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

I dag hadde jeg trua på lokkinga, men neida :(. Ingen sett ingen hørt, har hatt endel turer nå men ingenting. Føler jeg har gangen på RRB og mini predator fløyta. Vet det er rev i området. OG var grei vind i dag. Og postet med god oversikt over ei svær myr og de nandre plassen over ett vann.Solhelling på i side vinden på begge plassene. Mistenker at det er en gammel slu en i området, for den vil ikke på åte, i hvertfall ikke hvis det er antydning til lys der.

 

Ble lokket inn 3 rever av en bekjent i Lyngdalsdistriktet i helga, så det funker. Men vær tolmodig og prøv flere poster. Tror jeg vil vente til det blir mere skare nå. Hadde tenkt meg ut ikveld, men syntes det var veldig løst..

Link to comment
Share on other sites

Når jeg har drevet med lokkinga har jeg bare brukt vanlige jaktsko.. Det bråker litt, men satt bare stille ca 1min før vi begynte å lokke, og reven var der 5-6minutter etterpå... Så tror ikke den lyden spiller noen rolle, hvis du går så stille som mulig frem til post hvertfall : )

Link to comment
Share on other sites

Satt meg ut for ca. ein time sidan. Sat å lokka i 6-7 minutt, og der kjem revetassen i 300 km/t ut frå skogen. Legger an våpenet og så skyggar hetta på kamuflasjen kikkerten, så eg ser ingenting. Når eg får dratt bak hetta så har reven stoppa og ser mot meg. Finn reven i trådkorset og i det eg trekker av så kastar reven seg rundt og lar på sprang inn i skogen. Bom!

Var bort å såg der reven stod, ingen blod eller hår.

 

Tross eit surt bom, så var dette ein fantastisk opplevelse, og at fløyta virker.

Håpar eg får sjansen igjen seinare. Skal ut på samme plass imorgon til samme tid.

Link to comment
Share on other sites

Meg og bror min var ute ein tur og lokket i stad :) etter bare ca 40 sekunder med musepipen kommer det ein svart strek i god fart mot meg.. Ser egentli det ligner litt på ein katt, men stor i trua sier noe meg at det er ein rev :shock: Den setter seg i ro like ved ein skogsvei eg hiver opp børsa, men klarer ikkje bestemme meg om det er ein rev eller ein katt..

Etter dette dukker det opp rev over alt på jordet.. Hehe :wink: lokker tiden ut og får bekreftet på sporene seinare at det var ein katt :( men artig og se at faktisk det kommer noe på lokken og at vi bevegde oss ganske lydløst ut på post osv..

Satser på noen lokkeøkter i mårra tidlig og :D

Link to comment
Share on other sites

vurderer å ta en økt i morgen tidlig jeg også.

 

er det fremdeles lys nok i månen til at det kan være en ide å gå ut noen timer før det lysner?

har vært overskyet her i det siste :( så vet ikke hvor "full" den er... hvis jeg så riktig på yr.no skal den komme frem 3.30 i natt...

 

og nå der det endelig skyfritt da... i hvertfall helt til i morgen formiddag hehe..

Link to comment
Share on other sites

Om det går må du neste bare teste utt selv, det er veldig forskjelig hvor mye lys der er når solen har gått ned. Siste gang jeg var ute siste onsdag var jeg ute og satt til 20:30 kl 20:00 kom der 2 rever inn man da var det simpelhent for mørkt til jeg ville skyte. 2 dager før det var det en hveldig lys natt da hadde jeg kunne skyte hele natten. Det er mange ting som hvor mye snø er der, klart, måne, kikkert erfaring osv. :)

Link to comment
Share on other sites

Var ute og lokket i dag tidlig.

Dro til et område preget av myrlende, med et middels stort kjern rett nord for meg. Vinden var sør vestlig, dvs at forventet "innområde" var kjernet. I kanten av kjernet plasserte jeg en attraktor (hare som ser dødende ut). Selv plasserte jeg med rundt 30 m fra attraktoren.

 

Lokket i 3 min før jeg får se en rev komme i stor fart på skrått mot meg på andre siden av kjernet. Den stopper, setter seg og kikker mot attraktoren meg hode på skakke. Selvfølgelig går "haran" bat tom akkurat da. Samtidig kommer det et skikkelig vindgufs rett mot reven. Det virker som den har fått nok, og løper rett mot skogkanten av kjernet på min venstre side. Situasjonen virker spolert, men jeg setter igang en heftig konsert med hyperventilerende unghareskrik. Tar så et minutt før samme reven kommer skjærnede rett over kjernet mot haran fra der jeg sist så den.

På passelig hold bjeffer jeg til den, og den stopper med siden rett mot meg på 100 m hold. PERFEKT.

Finner reven i kikkerten, legger trådkorset i bogen og begynner å skvise avtrekkeren. Reven står urørlig. I de skuddet går skjer det utenkelige! Skytestaven går gjennom skaren! Helbom er resultatet.... Reven spurter mot skogkanten på min høyre side, og jeg prøver å bjeffe høyt et par ganger uten resultat. I det reven er i skogen finner jeg frem fløyta igjen, og lokker igjen med hyperventilering (inn og utpust), og jaggu kommer reven mot meg i skogkanten igjen! Men denne gangen kommer den i direkte kroppsvitring av meg og stikker før jeg har åpent skuddfelt.

Fantastisk spennende, sjøl om det resulterte i en meningsløs bom.

Brukte denne fløyta BR-84

Baby Cottontail & Jackrabbit Predator Coaxer, som mikkel var svært svak for.

link med lydklipp her. http://www.haydels.com/pages/predatorcalls.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Lurer på om jeg skal ut å lokke ikveld også, er fint vær her no, men når har jeg lokka på fredag (da kom det en rev, men ble bom) og igår (helt stillt)

Burde jeg la være å dra ut? Er det noen sjans for at jeg vender reven til lokken ? Skal sitte på nesten samme sted, 10 meter fra der jeg satt fredag.

Syco tweety jeg har brukt fredag og lørdag.

Link to comment
Share on other sites

Ok :) Ulf Lindroth har en film hvor han viser å forteller hvordan du bruker alle dissa fløytene. Husker ikke helt hva den filmen heter men tror den følger med den boka "Lokkejakt på räv" om jeg ikke husker helt feil... Blir psycho tweety til sommern på meg tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Må innrømme at æ bynn å bli rimeli hekta på lokkejakta nu :) 5 rever skutt på 7 turer. Kveldsøkta er her http://sotkajarvi.wordpress.com/2011/03 ... -27-03-11/" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

Morro å lykkes! Når du bruker Psyco fløyta bruker du hareskrik da eller fugleskrik?

 

Hareskrik. Ikke lært mæ fuglelyd enda. Nån som kan linke oppskrifta på fuglelyd? :)

 

Grattis med fullklaff på lokkinga :) Vært messe på meg i 3 dager nå, men nå blir det lokking denna uka.

 

Har sendt deg Pm i forbindelse med dette innlegget. Har fjernet en setning her.

Ko-stens

moderator

Link to comment
Share on other sites

Har gått trått for meg den siste tiden. Er veldig plaget med skiturister i skogen og scooterfolk..

 

Men også åtene er urørte av annet enn kråkefugl. Vet ikke hva det er...En kompis lokket inn 2 rever på samme post på fjellet, med nordik predator. Men det ble bom.

 

Har istedet brukt tiden på å perfeksjonere lyden på flere av fløytene. Har funnet ut av en ting jeg har lurt på lenge.

 

Ulf lindroth bla. får til en veldig lys hareskriklyd med red river bandit. Fikk selv til en ganske lys lyd, men ikke slik som han. Men har funnet ut nogenlunde hvordan man får denne lyden (sikkert flere måter også). Men jeg gjør slik:

 

Mange bruker tennene til å lage lyder istedet for leppene (meg inkludert). Hvis du setter bare EI tann på membranen så får du en helt annen og langt lysere tone enn ved bruk av leppene og/eller begge tennene. Plasser tanna langt bak der man får de lysere tonene. La også luft strømme ut fra kjeften mens du holder på. Dette hjelper til med å få denne lyse lyden. Øv på dette hjemme. Kombiner dette med vibrerende klagelyder og hese skrik.

 

En annen ting jeg liker å gjøre og som låter veldig skarpt og fint:

 

Så sant posten tillater det og jeg har godt skjul så hender det jeg bruker begge hendene. Lokker som vanlig, men bruker den andre hånda til å skape en slags kul akkustikk. Holder hånden halvt lukket og blåser inn i denne. Varierer også dette i tillegg til at jeg åpner og lukker som vanlig. Prøv dette, som en variasjon under lokkingen.

Link to comment
Share on other sites

Lokka inn en på første posten idag. Kom etter ganske lang tid, tipper rundt 20 min. Lokka med Long Range Bandit.

Den stoppa opp på 200 m, og jeg regna med at den skulle komme nærmere, men da den starta opp igjen etter den korte stoppen så satte den bare opp farta og forsvant på skrå i fra meg. En vindtrekk i nakken og rett i mot reven ga meg forklaringa på den oppførselen.

Ergelig å få inn rev på lokk og ikke få skutt. Hadde jeg visst at den ikke skulle nærmere hadde jeg nok klart å få ivei et skudd, da den stoppa så vidt. Men sånt er jo alltid lett å vite i etterkant.

Det var uansett godt å komme seg ut i terrenget igjen etter 3 lange dager på Villmarkslivmessa på Hamar.

Link to comment
Share on other sites

noen som kan henvise til et lydklipp av døende mus/angstskrik fra mus?

 

har lokket en del med nordic predator(hareskrik), uten suksess.

nå tenker jeg å prøve med museskrik med samme fløyten, men er usikker på hvordan lyd jeg skal trylle ut av fløyten.

 

jeg vet det skal være korte støt i pipen, men er usikker i forhold til varighet, intervaller og intensitet osv, så hadde vært greit å høre lyden fra en ekte døende eller livredd mus...

eller om noen kan demonstrere med en lokkepipe og legge det ut så settes det stor pris på :)

 

 

edit: skal dette forestille musepip?

Link to comment
Share on other sites

Har gått trått for meg den siste tiden. Er veldig plaget med skiturister i skogen og scooterfolk..

 

Men også åtene er urørte av annet enn kråkefugl. Vet ikke hva det er...En kompis lokket inn 2 rever på samme post på fjellet, med nordik predator. Men det ble bom.

 

Har istedet brukt tiden på å perfeksjonere lyden på flere av fløytene. Har funnet ut av en ting jeg har lurt på lenge.

 

Ulf lindroth bla. får til en veldig lys hareskriklyd med red river bandit. Fikk selv til en ganske lys lyd, men ikke slik som han. Men har funnet ut nogenlunde hvordan man får denne lyden (sikkert flere måter også). Men jeg gjør slik:

 

Mange bruker tennene til å lage lyder istedet for leppene (meg inkludert). Hvis du setter bare EI tann på membranen så får du en helt annen og langt lysere tone enn ved bruk av leppene og/eller begge tennene. Plasser tanna langt bak der man får de lysere tonene. La også luft strømme ut fra kjeften mens du holder på. Dette hjelper til med å få denne lyse lyden. Øv på dette hjemme. Kombiner dette med vibrerende klagelyder og hese skrik.

En annen ting jeg liker å gjøre og som låter veldig skarpt og fint:

 

Så sant posten tillater det og jeg har godt skjul så hender det jeg bruker begge hendene. Lokker som vanlig, men bruker den andre hånda til å skape en slags kul akkustikk. Holder hånden halvt lukket og blåser inn i denne. Varierer også dette i tillegg til at jeg åpner og lukker som vanlig. Prøv dette, som en variasjon under lokkingen.

 

 

En annen teknikk med RRB-fløyta, og forsjåvidt mange lignende, er å sette tenna heelt ytterst på membranen, men IKKE klemme de ned på blokka. Da får man et ekstremt raspete hareskrik. I kombo med begge henda-teknikken blir det fine lyder :moresarcasm:

Link to comment
Share on other sites

Kom på post 05:30 idag, 16minus og veldig bråkete snø. Lokket med syco tweety, og prøvde og etterligne en skada hakespett.

 

Nesten helt vindstille, så jeg valgte fugl skrik.

 

Etter 10 sekunder kom ugla, og etter 30 sekunder sto reven 40m unna, litt skrått for meg. Flyttet rifla til skudd, men da travet mikkel ned i skogen igjenn. Lokket videre, for reven kunne umulig fått været av meg. Plutselig kom mikkel opp igjen, men han fikk overleve pga usikker bakgrunn.... Nok en erfaring rikere, og ennå mer overbevist om viktigheten av en godt gjennom tenkt post!! (noe jeg ikke hadde gjort) :roll:

 

Legger med bilde av reven jeg fikk forrige uke:

 

6hrccl.jpg

m7qu12.jpg

Link to comment
Share on other sites

Grattis med reven fra forrige uke!

Stusser over at reven gir mer eller mindre blaffen i bråk fra ski på skaren på vei ut på post.

Har opplevd noe av det samme, men det varierer sikkert en del fra rev til rev.

Noen andre erfaringer ift lokking etter å ha gått ut på skikkelig bråkeføre? Blir reven nevneverdig mer skeptisk? Min erfaring sålangt er at dette har lite å si, og at reven ikke forbinder denne lyden med folk hvis den ikke har kroppsvittring av deg. Men som sagt, mulig at gamle erfarene rever kobler denne lyden til folk, og søker vekk fra området?

Link to comment
Share on other sites

Til samtlige lokkejegere; Hvor mange dager i uka lokker dere på samme lokkepost?

Er redd for at jeg har vendt reven til lokken, for jeg lokka sist fredag (da kom det en, men jeg bommet), lørdag, søndag, og i går. Den helga lokka jeg på samme post på kvelden når det begynte å mørkne.

Link to comment
Share on other sites

@Vetlevetln: Jeg lokker aldri flere ganger i uka på samme posten. Helst ikke flere ganger i måneden heller. Jeg er ikke veldig erfaren, men har absolutt inntrykk av at det er som forrige skribent nevner; vent tålmodig på gode forhold, og prøv deg da :)

 

Var litt spesiellt i natt, for jeg fikk absolutt ikke sove. Lå i grunn bare og glana i taket med vidåpne øyne. Revejaktfeberen herja i kroppen. Jeg tenkte kanskje jeg kunne klare å sovne dersom jeg trakk litt frisk luft, så jeg sto opp og gikk ut på verandaen. I det jeg hadde kommet meg ut hørte jeg knasing i snøen borte ved fuglebrettet, og jaggu var det en liten revefant som forsvant i full fart inn i mørket! Da var det gjort, jaktfeberen kunne ikke temmes! Siden det var ganske overskya i natt var det mulig å få greit nok skytelys på store, åpne flater så det var bare å hive på seg jakthabiten og komme seg ut.

 

Første posten var en plass jeg ikke har lokka før, men hadde god tro da jeg rigga meg til i liggende stilling på pleddet. Jeg hadde ikke lokka mer enn 3-4 minutter i Dan Thomson pc-1 før jeg ble var en skygge i øyekroken. Og ganske riktig, der kom reven smygende. Holdet var rundt seksti meter, men reven dukka opp 90grader til venstre for meg, så det var ikke så lett å få vridd seg såpass at skudd ble mulig. Jeg visste at det hastet litt hvis jeg skulle rekke å kneppe den før den kom inn i vinden min, så avsikringen av våpenet gikk litt for fort. Et tydelig ''knepp'' brøt stillheten, og reven som akkurat var i dekning av en furu stoppa momentant. Det ble noen ulidelig lange sekunder med intens venting før reven fortsatte i samme retning med raske steg. En veldig lav smatting med leppene fikk reven til å stoppe igjen, og nå var jeg klar. Varmintkula traff litt lavt i brystet, og reven tok noen vaklende runder rundt seg selv før den ble liggende. En fin, men brunstpreget hannrev på 6 kg ble åpningen på det nye jaktåret :)

 

Jeg prøvde to poster til med lokking før jeg gav meg, men så ikke snurten av rev på disse. Lokka 15 minutter på hver av postene med DT pc-1.

På vei hjem så jeg forøvrig rågeit med to kje. Slikt varmer et jegerhjerte :wink:

 

normal_DSC00427_%5B640x480%5D.JPG Reven kjente neppe stort da den tok sine siste runder ute på isen..

 

normal_DSC00jj428_%5B640x480%5D.JPG

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kun lokka når det har vært fint vær og gode forhold. Men da er jeg en lærdom rikere, takk for svar til dere begge ;)

Blir nok ikke mer lokking nå fremover, 2 ukersregnet kom idag, så da får man være klar med flere lokkefløyter og en driveway patrol til neste sesong :) Har fått godt med mat også, en hel hjortekalv er snart spist opp, fant ryggraden finskrapet litt lenger borte under et tre.

Link to comment
Share on other sites

Var ute igjen 0600 i dag tidlig.

Det var ganske tett tåke og stabil vind fra syd. Gikk på truger til en ganske stor hogstflate og fant en fin overhøyde. Plasserte haraattraktoren 40 meter nedenfor meg med vinden.

 

Lokket i ca 5 min før jeg blir var en bevegelse i øyekroken til venstre. Der kommer det en rev i rolig gange rett mot haran, og reven er ikke mer enn 30 m fra meg og 20 m fra attraktoren. For å unngå at reven kommer for nære attraktoren forsøker jeg å vri meg på liggeunderlaget for å komme til skudd, men dette hører dessverre reven og stikker før jeg før justert meg nok.

Reven kom denne gangen med vinden og bak meg. Brukte HAYDELS baby cottontail LR.

Har kommet rev alle 3 gangene jeg har brukt denne fløyta, og det virker som vinden ikke har så mye å si.

Utrolig lovende fløyte!

Link to comment
Share on other sites

ENDELIG!!!!

 

Har vert ute mange ganger å lokket i vinter, men ikke sett noe så helst. føler jeg har gjort alt etter boka, mtp vind og innpass til posten. Uten å ha sett snurten av noe som helst. Jeg har sett mye spor i områdene jeg har lokket, så det er rev der, uten tvil.

Men i kvel lyktes jeg endelig! Så på flyfoto og værmeldinger før jeg gikk ut, og hadde bestemt meg for hvor jeg skulle sitte og lokke.

Kjørte hjemmefra ca. 19.30 og var vel på plass 19.50. Gikk de 200 metrene til post, før jeg finner ut at fløytene mine ligger igjen i bilen. Legger alt utstyret fra meg, og trasker opp til bilen igjen.

Finner meg kjapt en god plass med utsikt over en stor mark, men vinden i ryggen. I følge flyfotoene jeg så, så er marka ca 350 m lang. Lokker først med den tyske kaninskrik fløyta i vel 5 min, uten reaksjon, før jeg går over til red river fox fløyta. lokker ikke lenge med den før jeg ser en rev komme i stor fart mot meg ute på ca 250 m hold. Den stopper opp å ser mot meg. Mojo Critteren står å danser 40 m forran meg, å jeg håper at reven skal se denne å komme nermere. Jeg lokker litt til, men reven gjør en stor kurs-endring, og løper rett ned i vinden for å skjekke ut dette. Den stopper vel på ca 200 meter hold, og jeg føler at tofoten gjør siktebilde så pass stabilt at jeg slipper et sikkert skudd. Jeg hører innslaget i reven, og ser den går rett ned for telling. Sikter litt fremdeles på den når den reiser seg å trekker rettning skogen i rykk og napp. stopper etter ca 10 meter, og jeg ser da kun hode på den, men vet at reven må ned før den stikker til skogs. Sender avgårde et nytt skudd, og det er totalt kvelden for reven.

Går bort til den og forstår ikke helt hvordan den har klart å komme seg så langt. skuddet er litt lavt i bogen, men likevel mer enn dødelig nok.

Men reven var en stor hannrev på ca 8 kg. gammel kriger med slitte tenner.

bonden var i kjempehumør at denne var tatt, bare en uke før han tenker å slippe lamma ut på beite for våren :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer, Loffen.

Det er ikke mye som slår den første lokkereven, og særlig når en har jobba litt for det :)

 

Ble en på meg idag og. Lokka først inn en grevling på første posten, ingenting å se på post nummer 2, men så ble det en liten tass på Red River Bandit på 3. og siste posten for morran.

Få meg litt søvn før jeg skriver en lengre rapport på bloggen.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg jakter i bygda synes jeg det ikke er så mye vits i mer enn 3 poster, så da er det vel ofte slutt i 7 tida. Jakter du mer øde til kan du nok drive mye lenger, kanskje med hell fram til kl 10.

Har hørt noen har lokka inn midt på dagen på skauen, så det kan jo være unntak, men i bygda syns jeg de to første posta er klart best hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...