Jump to content

jakt vegar

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

About jakt vegar

  • Birthday 09/02/1992

jakt vegar's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Morro å se andre lykkes i bukkejakta ! : )) Jeg har selv bukkejakt for første gang i år. Siktet på 6-7 bukker under jakta, men ville ikke skyte dem pga fått en diger bukk på viltkamera som folk trodde var medaljebukk.. Men den har ikke vist seg mens jeg har vært der, og nå er brunsten over.. Ikke sett bukk på 2-3 uker nå selvom jeg har vært endel ute.. Nå har det heldigvis blitt tresket av endel på jorder rundt her, så skal sette meg ut igjen imorgen tidlig, men kommer vel ingenting da heller.. Fått frem bukk på den tyske håndlagde fløyta, men virker ikke som den fungerer så mye mer nå som brunsten er over, så får vel bare sitte å kope på mårran og kvelden, selvom det har vært dødt i det siste nå. Jakta er over 1 oktober her, men kan skje mye frem til da.. Noen som veit om bukken er så aktiv da det regner? Har sittet litt når det har regnet også, men ikke sett noen dyr da..
  2. Åtet mitt består av høner og kyllinger. Bruker en pall som ligger over. Ligger ca 30m fra husveggen. Brukt på å kaste uttpå first price hundefor der i vinter og kjørt opp så reven har traktorspor å gå i fra skogen, samt skiløypa krysser der jeg har kjørt med traktor. Bruker ei lampe på 500w og ei til som er festa på terrasen min i lavere nivå på 150w. Revevarsler er påmontert der, men står helt på åtet, så den står feil. Det skal gjøres opp igjen i høst. Vært rev der i vinter, fått skutt 2 der, etter det har det blitt stille derfra.
  3. Når jeg har drevet med lokkinga har jeg bare brukt vanlige jaktsko.. Det bråker litt, men satt bare stille ca 1min før vi begynte å lokke, og reven var der 5-6minutter etterpå... Så tror ikke den lyden spiller noen rolle, hvis du går så stille som mulig frem til post hvertfall : )
  4. Det er jeg som var med Mads under lokkejakta inatt, og det var jeg som skaut. Vi er seriøse revjegere som tar jakta på alvor, jeg hadde bomskudd, og vi tok ettersøk i område rundt der jeg skaut på reven. Fulgte også sporene uten å finne blod. Så etter en halvtimes tid totalt på ettersøkning og ingen blodspor, da må jeg bare si jeg føler for at reven går like fint videre !
  5. Mads og jeg har aldri flaks når det gjelder jakt generelt, så den dagen ting virkelig begynner å klaffe så vi får dem inn så lett som du gjør, så blir det kjempe morro
  6. Når det gjelder bruken av rifle før man er 18, så er jeg veldig usikker ! Jeg jakter med Mads, å fikk ett helvete i sommer, før jeg fylte 18. Men jeg fikk beskjed via tlf at jeg kunne jakte rev alene med rifle før fylte 18, men etter jeg fikk helvete i sommer, så dro jeg å fikk det skriftlig. Ble litt bråk igjen etter det da å, så jeg venta med å bruke rifla under revjakta til etter jeg ble 18 i høst. Natt til søndag så fikk jeg skutt ei revtispe på 7,9 kg på ca 150m hold så nå er jeg fornøyd med at jeg kan bruke rifla mi uten at det skal være krangling å bråk om alt! å Mads, bare jakt med rifle på småvilt, du har lov !
×
×
  • Create New...