Jump to content

cult

Members
  • Posts

    135
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by cult

  1. Kan noen hjelpe meg med gode ladninger med de komponentene jeg har liggende? Jeg har: Frontier 158 grs CMJ kuler vv n310 og n160 krutt magtech tennhetter .38 special og .357 mag hylser Skal brukes i en S&W 686(-6) 4’’ Er i første omgang ikke ute etter å oppnå noe faktor krav, men heller god presisjon, og ikke alt for slappe eller alt for hissige ladninger. Etter litt research har jeg funnet ut at det burde være innafor med .38 hylser og 4,0 grs n310 og har ladet opp 50 stk slike med COL på 38,2 mm, men jeg har ikke testet disse enda. Har dere som har peiling/erfaring noen innvendinger mot denne ladningen? Så da lurer jeg på om noen kan komme med tips til forbedring ift kruttmengde og evt COL på denne ladningen jeg har kommet frem til, evt i .357 mag hylser, og om noen har kunnskap/erfaring/anbefaling ift kruttmengde ved bruk av n160 krutt i ladninger med samme kule.
  2. Fikk ikke kommet meg hjem for å se nærmere på den og knipse bilder i dag, men det er vell en slik som dette: Er det noen her som aner hvor mye den er verdt, evt hvordan jeg kan finne ut av det? Er det noen spesielle merkinger som er avgjørende for verdien?
  3. For litt siden arvet jeg en gammel, nesten ubrukt revolver som jeg lurer på om noen her vet litt mer om en meg. Lurer først og fremst på hvor gammel den kan være, og om den kan ha noe historisk verdi og hvor mye penger jeg evt kunne regne med å få for den hvis jeg på noe tidspunkt skulle finne ut at jeg vil selge den. Om revolveren: Den ser ut som en model 10, men det står ikke modellbetegnelse noe sted, bortsett fra at det står CTG på løpet. Den er altså produsert før S&W begynte med de modellbetegnelsene som brukes i dag. Den er kamret i kaliber .38 S&W (altså ikke .38 special). Ved siden av serienummeret under grepet er det en 'V' og det mener jeg å ha hørt skal bety at den har en eller annen forbindelse med andre verdenskrig, men det er jeg usikker på.. Ellers er det litt diverse skrift på revolveren, bl.a noe med property of the US eller noe. Husker ikke helt. Jeg kommer tilbake med litt mer utfyllende info litt seinere i dag, og evt et bilde eller to. Må bare hjem å finne den frem først Setter pris på alle tilbakemeldinger som evt kommer i mellomtiden
  4. Jeg kjøpte nettop 10/22 TD på søylen, og nettop fordi jeg vurderer å få kappet og gjenget løpet for demper, spurte jeg mannen om det var mulig å flytte kornet bakover i den forbindelse. Svaret jeg fikk var at det var fullt mulig. Festet til kornet var visstnok bare krympet fast.. Men samtidig anbefalte han innvendige gjenger fordi avstanden mellom skur og korn burde være såpass som det er originalt.. Vet heller ikke hva jeg ender opp med. Sannsynligvis kapper jeg ned til 40cm og går for utvendige gjenger (pga lettere rengjøring) og driter i kornet, siden jeg kun evt ville brukt åpne sikter som backup hvis kikkerten skulle bli ødelagt eller batteriet på rødpunkten ryker.. Edit: omformulere en noe rotete formulering..
  5. Nyter god lesing her! Dette gikk fortere en jeg hadde turt å drømme om. Thumbs up til POD! Og søylen! Får bare håpe at en telefon til våpenkontoret er nok til at de stryker ut unntaket om TD/TDT i søknaden min, så jeg slipper å betale 430 kr for en ekstra søknad..
  6. Ja får vell prøve på det i første omgang.
  7. Skrev en mail til Våpensøylen i går kveld ang dette og fikk følgende svar i dag: "Grunnen er at POD mener at denne modellen ikke er halvautomat pr i dag. Vi er i en dialog med dem ang å få ryddet opp i dette i disse dager, og satser på at det skal være i orden i løpet av kort tid." Så da er det bare å krysse fingrene og håpe på det beste. Men uansett må vell jeg sikkert sende en ny søknad hvis dette ordner seg, da det står konkret på søknaden min at den er innvilget med unntak av TD/TDT. Eller er dette noe som kan endres uten en ny søknadsrunde? F.eks ved å ta en tlf til våpenkontoret når/hvis TD/TDT blir godkjent? Hva tror dere?
  8. takk for info... farken dørken det var skuffende!!
  9. Kansje bra at jeg ikke spesifiserte TD eller TDT i søknaden da. Da hadde jeg vell fått avslag hvis det vaskebjørn sier stemmer..
  10. har prøvd å google dette med typegodkjenning.. Finner ingenting om det! Skal prøve å få ringt i morgen/i løpet av uken og høre om de har noen forklaring. Får det vell neppe omgjort uansett, men hadde vært greit å vite hvorfor.
  11. Er det ikke da litt suspekt at flere forhandlere selger den enda? Bla.a. Våpensøylen som så vidt jeg har forstått er importør?
  12. Har akkurat fått en innvilget søknad på Ruger 10/22 i retur fra politiet, men det står "innvilget med unntak av TD og TDT". En smule kjipt da det er TD/TDT jeg har mest lyst på.. Er dette fordi jeg ikke har spesifisert TD/TDT i søknaden eller har disse modellene blitt forbudt i det siste? Eller kan det være noen annen grunn til dette?
  13. cult

    6,5 på tur ut ?

    tror nok 6,5 er kommet for å bli.. Ellers hadde den nok vært ute for lenge siden... så lenge vi snakker om 6,5x55 Skal du jakte elg eller annet storvilt med den anbefaler jeg norma oryx. Så lenge du holder deg innen for norsk lov (så lenge du jakter i Norge) er det vell din vurdering som jeger som teller, og ikke hva som er "inn" eller "ut"
  14. @heman: ikkje HELT sikker men tror du bør skrive .22lr (long rifle). Finnes jo både .22 short og .22 magnum også... Og 9mm finnes vell også i flere varianter. 9x19mm er vell det vanligste.. .38 special er vell riktig ja
  15. cult

    v-max i 6,5x55

    Jeg lader 95 grs v-max i 6,5 med 46,5 grs vv n-160, norma hylser, cci 200 LR hetter og col på 71mm. god presisjon, ca 900 m/s.
  16. Ja det er nok militær pakning.. grå pappesker a 15 patroner.. Merket med kaliber og lot/år. (53 og 54) Hører kruttet rasle når jeg rister på de ja, og det er ikke noe synlig korrosjon noe sted på hylsene.. Kruttet ser ut som små kvadratiske flak, litt som haglekrutt, men mindre diameter og kansje litt tykkere flak, og svart/mørk på farge.. Betyr kansje R'en på tennhetten at det er Raufoss da?
  17. Ja jeg får prøve å destruere en og en som dere sier Greit å være obs på etterbrennere ja! Hadde utrolig nok ikke tenkt over det før det ble postet her så takk for det Nappet kulen ut av en patron for å inspisere kruttet.. Det så helt og fint ut og viste ikke tegn til oppsmuldring. Det er stemplet inn en "R" på tennhettene.. Vet ikke om dette forteller noen noe om de er korrosive eller ikke? Hva kan jeg se etter for å finne ut om hettene er korrosive? jaha? har ikke erfaring med svartkruttvåpen.. Kan sikkert finne ut av dette på nettet på egenhånd, men hvis noen kan gi noen tips om hva jeg bør tenke på i forbindelse med dette hadde det vært kjempefint
  18. I dette tilfellet tror jeg ammoen stort sett har ligget i ro, selv om jeg ikke vet det sikkert.. kunne det være en ide å nappe ut kulen fra en patron for å se hvordan kruttet ser ut?
  19. hvordan da ekstraarbeid? Bytte tennhetter?
  20. I dag dukket det opp en bærepose med rundt 350 patroner i 7,62x63 ( 30-06 ) da min mor holdt på å rydde i leiligheten etter min avdøde bestefar. Det skal finnes en mauser karabin (vil tro det er en k98) men den har ikke dukket opp enda.. Ønsker selvsagt å overta mauseren når den dukker opp. Vil tro den kan registreres på meg som jaktvåpen...(?) Spørsmålet er om den ammoen fra 1953/54 kan brukes, eller om det bør leveres inn til destruksjon? Det er ikke tegn til korrosjon eller eir på partonene.. Eneste jeg reagerte litt på var at tennhettene ser bittelitt rund ut, og at de kansje sitter bittelitt dypt.. Nærmere 100 av patronene har en kule som er svart på tuppen.. Det ser nesten ut som det er tegnet på med sprit-tusj. Kan dette være sporlys?
  21. Ser den.. Er nok best å søke om et våpen jeg skal/kan bruke.
  22. Takker for alle konstruktive tilbakemeldinger! @Mr.Finkelbaum: Spar meg!! Dette handler ikke om å få i pose og sekk, eller om å slippe unna krav om aktivitet.. Og å kalle politiet for purkesnikken var et forsøk på humor, men det har kansje ikke du? Er du purk sjøl kansje?? Dette er altså ikke en pistol jeg kommer til å bruke, men som jeg ønsker å ha som et klenodie.. Vil ikke få den plombert, da det etter mitt syn ødelegger hele våpenet.. Da kan det like gjerne destrueres for min del... Og! Det må da være bedre at jeg oppbevarer våpenet nedlåst enn at det ligger ikke-nedlåst i en ubebodd leilighet? Kommer nok til å ta en telefon til Odda og forklare situasjonen, og gjøre som de sier.. Hvis de ber meg levere inn våpenet, for så å få det utlevert ved godkjennt søknad får jeg heller gjøre det.
  23. Jeg er jo på banen å skyter litt innimellom, mer enn 4 ganger i året, men har aldri fått dette dokumentert.. Jeg skyter mest for morroskyld/rekreasjon, og har egentlig ikke så voldsom interesse for å skyte på konkuranser/stevner.. Pistolen jeg har i dag er heller ingen typisk konkuransepistol (GSG 1911 .22) Er det forresten noen som vet om det er mulig å få tak i repro magasin til Lugeren? Hadde vært greit å ha i tilfelle originalmagasinet ikke dukker opp..
  24. Vil det si at så lenge jeg påstår at jeg har trent så så mye så godtas det?
  25. Først og fremst: takk for alle tilbakemeldinger! og så: Kan jeg låne et våpen som i utgangspunktet er ulovlig? Bor i Bergen, så våpenkontoret e Odda. Men må si eg syns det e rart at det skal være nevneverdige forskjeller mellom de forskjellige våpenkontorene... Men ting går vell kansje litt på skjønn, så det e kansje ikkje SÅ rart likevell? Aner ikke om våpenet er registrert, og om det evt finnes et våpenkort. Tviler egentlig på det.. I så fall dukker det vell opp etterhvert.. Har ikke kommet så langt i ryddeprosessen enda.. Fant pistolen i dag.. Har ingen dokumentasjon på konk, el. treningsskykting... takk for den mest konstruktive tilbakemeldingen så langt.. Hvis våpenet er registrert vil nok papirene eller evt våpenkort dukke opp etterhvertsom vi går gjennom leiligheten hans..
×
×
  • Create New...