Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

eg kan værtfall si at kråkelokk er det ingen vits i å kjøpe.

 

Last ned filen inne på denne linken å brenn den på en CD å bruk en cdspiller.de kommer nesten med en gang.

 

http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=10220

 

Linken står som :klikk her

 

EDIT:kjøp en hubro i stedet for kråkelokken så henger du en død kråke i føttene på den,funker som bare det.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tenkte jeg skulle skaffe meg en revfløyte og prøve meg på reven igjen, prøvde dete for noen år

siden og syns det var spennende jakt. Men har mistet den fløyta jeg hadde så nå må jeg

ha meg ei ny, husker ikke navnet på den jeg mista men det var en liten grønn fløyte, hører

mye skryt om psyco twety fløyta, er den enkel i bruk ?

Link to comment
Share on other sites

Snakker om rask leveranse fra jaktfall, bestillte 2stk fløyter til reven i går

og i dag lå de i postkassa, supert :D . Var å skøyt inn ny børsa(browning a-bolt 6,5) i dag, men hadde

barre med meg norma jaktmatch, glemte selfølgelig eska med nosler :oops: , må

vel en tur til for å teste om noslern går likedan som jaktmatchen. Å bruke jaktmatch

på reven er vel sikert ikke noe skjakktrekk, best med blyspiss sikert.

Link to comment
Share on other sites

Tidligare har eg jakta rev ved åtejakt, eller eg har ramla over rev på hjortejakt.

Lokkjakt på rev verkar spennande og eg vil prøve dette i vinter.

Hvis eg kjøper filmen - lokkjakt på rev (den svenske som blir anbefalt) og den fløyta som heiter nordic predator, har eg det som trengs? Er det fleire fløyter eller filmer/bøker eg bør ha?

 

Arnfinn

Link to comment
Share on other sites

Hei magnum_mauser !

Nordic-fløyta er nok ikke den beste fløyta å bruke. Hvis du ikke har prøvd denne jaktformen før og vil ha lettblåste fløyter så vil jeg annbefale Crit'R-Call, både standard og peewee. Disse er enkle å få riktig lyd med syns jeg. På vinteren med skareføre syns jeg at Dan Thompson PC-1 er helt rå. Ingen regel uten unntak, men nordik er ei fløyte jeg aldri bruker. Filmen du snakker om er bra, alt du trenger å lære fra sofaen har du der.

Skitt jakt!

Link to comment
Share on other sites

Magnum_mauser: enig i det ovenfor ang filmen! Se filmen om lokkjakt på rev av M. Tham! Det gikk opp et par-tre lys for meg når jeg så filmen, og først da begynte revene å rause inn på post! :D ...og hvis du skummer gjennom alle 38 sidene i denne tråden, vil du se, rent statistisk, at nordic predator fløyta ikke er veien å gå!

 

 

I dag: Lokket inn en stor rev med VPT'en. Satt på min favoritt-post, god oversikt, og så reven komme på ca 300 meter. Den svinset litt fram og tilbake, men kom tilslutt på ca 120 meters hold. Jeg gjorde en grov feilberegning og skaut litt over. Reven gjorde tegn til å være truffet, men sprang fint vekk. Fulgte sporene i over to timer til de ble mørkt, uten resultat.

Jeg "skylder" på ildrøret mitt!! På tide å skaffe noe med mere futt!!

 

...og dagen etter :shock: lokket jeg inn min første korsrev!

:twisted:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ok, nordic-fløyta blir ikkje kjøpt, takk for tips ;)

Ein kompis anbefalte meg Verminator syco tweety, så den er bestilt og kjem i løpet av neste veke.

Men eg blir anbefalt Crit'r Call, eg vil også bestille meg ein av desse, men de blir nemnt både standard og pee wee. Kva fløyte meiner de eg burde satse på? Kunne sjølvsagt kjøpt begge to. Men det kan vere greitt å lære meg å beherske eit par lokker, før eg utvider og kjøper meg ørten stk :oops:

Så standard eller pee wee?

Link to comment
Share on other sites

Pee wee..;) ikke vet jeg hvorfor, men den har jeg lykkest mest med:)

 

Har lokket med de fleste fløyter og kan fint anbefale verminator psyco tweety, pc1, critn call, red river bandit;)

De har jeg fått et godt resultat av, men kjøp gjerne med en musepip:) fint for og få reven nærme:)

 

Har prøvd nordic crying bird, har ikke noe godt resultat med den, tror den funker viss reven er i nærheten;)

Filmen til mikael tham er verdt en titt:)

Lykke til;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg holder en knapp på peewee`n vis jeg skulle velge en av dem, men noen liker mora andre dattera osv. Alle fløytene lager en grei nok lyd til å få inn rev, ingen tvil om det, men noen er lettere å få riktig lyd med. Personlig syns jeg psyco tweety lager fin lyd, men er en fløyte som man trenger å trene litt med. Mener at hvis man bruker samme fremgangsmetoden for å lage fuglelyd, så blir resultatet best med peewee`n enn med psyco tweety.

Har prøvd mye de siste 5-6 åra, og min oppfatning er vel at lyden er ikke det som er viktigst for å lykkes med lokking. Det tar en stund hvor man føler at man gjør alt riktig, men det kommer fan ingen rev. Var faktisk der at jeg trodde at filmen til Tham bare var kødd, men så en dag løsnet det. Skjønte vel litt mer av hvordan revens vaner var kanskje. En ting er sikkert, det er ikke bare å sette seg ned å begynne å blåse. Her møter man reven på hjemmebane, og hvem som vinner er på ingen måte sikkert.

Syns jeg lærte mye av å spore på rev på nysnøen, hvor ligger reven, hvordan den flytter seg etter sola osv.

Er en fantastisk følelse i allefall når man lykkes.

Link to comment
Share on other sites

Kammerfolket har dårleg innflytelse på meg :shock:

Har i løpet av helga klart å bestille:

Lokkjakt på rev (dvd)

Verminator syco tweety

pusepip (hugser ikkje namnet på den lokken)

pee wee

Dan Thompson Pc-1

 

Eg blir gal av utstyrshysteriet :shock::shock:

Hadde eg enda ikkje vert så fordømt interesert i alt som er nytt (og dyrt for ein som lever på studentbudsjett på sine gamle dagar)

 

Meeennn, her er skuddpremie på rev i min kommune, godt med rev og som student har ein ofte godt med tid :wink:

Skal bli spennande å sjå om eg lykkast framover seinhausten/vinteren :P

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte meg nettopp en Verminator Psycho Tweety.. Bor nermt sjøen og prøvde denne utenfor huset i noen minutter. Gikk inn igjen så kom det en mink svømmende mot der jeg hadde "lokka". Noen som har erfaring med dette?? Var det bare helt tilfeldig?

ps: minken svømte ikke langt:)

Link to comment
Share on other sites

ang Verminator Psycho Tweety.

Hvis ein plasserer leppene ytterst på membranen og inn til litt over midten, så høyres dette ut som fuglelyder for meg. Men hvis ein plasserer leppene innerst, så er det hareskrik, har eg oppfatta det rett?

Og nokon som har gjort erfaringar med kva lyd som verkar best? Den lyse, eller den forferdlige låten som kjem innerst på menbranen?

Link to comment
Share on other sites

Hvilken lyd som virker best er selvfølgelig avhengig av situasjonen, men det kan virke som om det er mer "aksept" for å bruke VPT'en til lyse fuglelyder, og heller bruke andre fløyter til den mer "tradisjonelle" hareskrik-lyden.

 

Jeg har kun brukt VPT litt til harelyd, og da uten suksess. Med VPT og fuglelyd derimot, har det gått så det suser! :D

 

Lyden blir vel kanskje litt vel raspy og psyco til hareskrik, men Ulf demonstrere på en film en teknikk der han kun bruker den ene delen/siden av membranen for å lage en mer realistisk hareskrik-lyd.

 

VPT er min favoritt fløyte i disse dager, men til hareskrik velger jeg andre alternativer!

Link to comment
Share on other sites

Ja, kun den ytre delen.

 

Det med vinden er vel ansett for å ikke være så aktuelt/viktig med fuglelyder. Jeg forstår det dithen at tanken er at det som forårsaker fugleskrikingen potensielt ikke er så farlig som det som forårsaker hareskrik. Noe sånt som at det som dreper en hare er ganske stort og skummelt, men alle kan drepe en fugl. Dermed er det kanskje ikke så viktig å gå ned i vind for å få vitring av dødaren (deg), og reven kan komme mer rett på. Jeg har opplevd begge deler! Å ha kontroll på vinden er uansett (det aller) viktig(ste)!

Link to comment
Share on other sites

Var ute og skulle lokke rev i går kveld, da jeg kom frem på posten såg jeg 3 rever som drev og rotet i åkern på ca 300 meter.

Satt rolig i ca 10 min og så på dem før jeg begynte og lokke med nordic predator fløyta, lokket som jeg vanligvis bruker og gjøre men revene brydde seg fint lite.

Såg i kikkerten att de stoppet opp litt og kikket mot meg, men ga ingen tegn til og ville komme på lokken. ventet 2-3 min og fyrte i vegen en ny lokkestrofe med samme utfall. krabbet til slutt 100 meter nærmere og skøyt den ene.

Var irriterende og se att de ikke brydde seg i det heletatt når jeg har lokket inn 6 andre rever på samme måte i samme området, men er vel ikke vær gang det klaffer:P

Link to comment
Share on other sites

Sierra Varminter 85 grains. Synes denne som regel er snill med pelsen, selv om mange påstår det motsatte. Mulig at det er litt forskjell på lot'ene. Har opplevd alt fra fullstendig sprengt rev, til rev med kun et inngangshull. Er litt sånn enten eller etter min erfaring. De som blir ødelagt, blir veldig ødelagt. Men de fleste jeg har skutt med denne kula har sett helt fine ut. Og reven slokner mer momentant med denne kula, enn typiske storviltkuler.

Link to comment
Share on other sites

ang Verminator Psycho Tweety.

Hvis ein plasserer leppene ytterst på membranen og inn til litt over midten, så høyres dette ut som fuglelyder for meg. Men hvis ein plasserer leppene innerst, så er det hareskrik, har eg oppfatta det rett?

Og nokon som har gjort erfaringar med kva lyd som verkar best? Den lyse, eller den forferdlige låten som kjem innerst på menbranen?

 

I denne video bruker jeg VPT å har leppene helt innerst. Delte meninger om det er hareskrik eller lyd fra en døende gås. Samme for meg, skutt 5-6 rev på den lyden til nå :D viktigste er jo at den kommer...

 

http://stiansaetre.blogspot.com/2010_03_01_archive.html

Link to comment
Share on other sites

Hei

Skulle gjerne filmet et klipp. Den føles ganske simpel når man bare trykker på den. Men hvis du tar det stykket hvor lyden kommer ut og putter den inn i hånda som du ville gjort med PeeWee´n f.eks. Da kan bare med å forandre hulrommet og form i hånda få et høyt antall forskjellige lyder og mange meget høye lyder i tillegg. Bare å øve litt :) Har fått inn rev på denne måten. Du kan lett få den til å høres ut som hvilken som helst smågnager som dør eller til og med fuggel som dør med denne.. Genial sak, når man prøver seg litt frem her...

Link to comment
Share on other sites

Var ute i grålysninga i dag tidlig og posterte på elg som bruker å komme inn på et jorde. Da ingen elg dukket opp, tok jeg fram den nyinnkjøpte Psyco Tweety fløyta og drog et par strofer.

Fikk umiddelbart svar fra forskjellige kanter, og plutselig var grana jeg satt under full av granmeis, bare på en armlengdes avstand. Jeg fløyta og de svarte med liknendes lyd, helt til en ravn satte seg i toppen av treet. Da drog meisene og ravner,kråker og skjærer tok over konserten.

Jeg fortsatte fløytinga i håp om at mikkel skulle dukke opp for å sjekke levenet, men etter et kvarters tid ga jeg meg. Da var det bare skjærene som fremdeles var interiserte i lyden, men ingen satte seg med sikker bakgrunn for 30-06..

Så fløyta virker, men ikke helt etter plana enda :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...