Jump to content

16caliber boy

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 16caliber boy

  1. Hadde jeg vært deg hadde jeg kjøpt meg en vanlig M98, selv om den ikke er links, og vendt meg til å bruke den. Jeg drev en del med jakfelt og elgskyting når jeg var yngre, og begynte da med en lånt gammel mauser. Beste rifla jeg noensinne har skutt med, og skøyt bedre med den enn jeg har gjort med noen av mine links rifler. Som er spesialtilpasset i hue og ræva...
  2. Våpeninstruksen sier vel at de skal gå med patron i kammeret til enhver tid, er jo helt idiotisk, hvertfall med tanke på at P30L blir levert uten sikring. Ikke rart det blir mange tilfeller av vådeskudd.
  3. Måtte krype til korset og gjøre det samme som deg etter 15 timer i skauen...kalte ho inn fra 400 m, men når ho vae 50 m unna kom ho på en hare å tok ut den. Ettet en los på noen hundre meter fikk ho tap, og kom etter hvert tilbake i bakfoten. Tydligvis ikke så skummelt med mørket når ho jager kl 5 på mårran..neste gang blir ho i skauen til ho må ha mat og kommer selv..
  4. Ja. Broren min og jeg har nattskift, så den faren unngår vi. Men håper ikke ho får en lei opplevelse av det å være ute alene i mørket ei natt ...
  5. Altså gå hele losløypa tilbake? Har vært inne på den tanken se. Kan jo funke? Men trur du ho kan få psykiske skader av å ligge ute alene en natt?
  6. Nei, ho ligger i en høyspentlinje oppi en skråning. Ikke vært noen hindring de andre gangene heller..
  7. Låner denne litt. Basseten min har den siste tiden begynt med det samme tullet. Helt siden ho var liten har ho kommet på bakfot, men etter å ha henta ho en gang( fordi vi trodde det hadde skjedd noe), har ho begynt å gjøre dette hver gang. Ho sitter i skogen nå, 2,2km unna. Der har ho vært i over 3 timer. Beveger seg bare noen få meter innimellom. Hva gjør jeg? Kan ho bli redd for å jage mer hvis jeg lar ho overnatte ute? Bør jeg hente ho og gå hele bakfoten hennes hjem? Setter pris på kjappe svar!!
  8. Soting på hylsehals er jo et tegn på for lite krutt, så jeg hadde prøvd å øke litt til og sett om det sota mindre da , men som sagt det er det jeg ville gjort. Har ikke så altfor mye erfaring innen hjemmelading selv akkurat, og null erfaring fra det kaliberet...
  9. Er ikke helt like se. Men bare lurte på om noen hadde prøvd begge..
  10. Hvilken duer ville dere kjøpt, de her: http://envillmann.com/butikk/p/Jaktutstyr/lokkedue eller: http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=2959 Ville ikke ha FUD, fordi de er litt dyre..
  11. Har prøvd å lade no rådyrpatroner til .243`en min. Brukte ladetabellen til Lapua/Vihtavuori: http://www.lapua.com/en/products/reload ... odata/5/50" target="_blank" target="_blank" target="_blank , brukte cci 200lr hetter, winchester hylser, 85grs Partition kule og 37,5grs N160 krutt. Denne ladningen er 0,2grs over min. ladninga så trudde det skulle gå greit, men da jeg tok tre prøveskudd så ble det mye soting på hylsene og merker etter utkasteren på hylsebunnen, og på siste skuddet datt hetta ut. Noe som ikke akkurat er et godt tegn. Noen som har noen formening om hvorfor dette skjedde? eller noen som har noen godladninger? På forhånd tusen takk for alle innspill
  12. Finnes et godt utvalg av alt fra lettekspanderende varmintkuler til mer solide kuler som egener seg til rådyr. Gå inn på hjemmeladning og velg .224 diameter, så er det bare å velge
  13. Har skyti 8 rev med 35 grs v-max i .222rem hittil i år. Resultatet er som følger: 5 knall og fall 3 stykker har løpt 5-30m. Bare 2 har ikke fått gjennomskyting De 6 andre har enten fått store hull eller små splinthull. Det jeg har sett sålangt er at jo lengre holdet er, jo mindre skader på pels blir det. Den ene som kula stoppa i stod skrått imot på ca 50m, den andre med breisida mot på ca 70. De som har sett værst ut er en som blei "sneia" på ca 110m(det er jo min feil, ikke kulas) og to som jeg skøyt igår på ca 35m. Begge blei bare filler... ellers er skinna på de andre brukanes selv om deler av kula har gått igjennom. Kanskje prøve å lade ned litt å se om det er trikset..får håpe jeg får bedre grunnlag for å dømme kula utover sesongen.
  14. Ja var jo det jeg tenkte på..ikke helt ønsklig med valper på ho ennå Så var det jeg lurte på, hvor lang tid det tar fra løpetiden starter til det er trygt for tjuvparring igjen.
  15. Hei! Dette er kanskje litt OT, men da får dere heller bare si ifra... Hvis et våpen er registrert som konkurransevåpen, er det ulovlig å bruke det på jakt da? Fyller snart 16 år, og lurer på om jeg skal søke om å få rifla registrert som konkurransevåpen eller som jaktvåpen pga at jeg skal bruke den først og fremst på jaktfelt og løpeelg, men også til div. småviltjakt...
  16. Vurderer å kjøpe en schultz & larsen classic dl med lang kasse i .243 win pga pipebyttesystemet og at jeg da har muligheten til å kjøpe en pipe i grøvre kaliber seinere...men har det vanligvis ingen betydning om det er kort eller lang kasse?
  17. Hei! vurderer å kjøpe meg rifle i .243 win, og lurer derfor på om det har noe å si om det er kort eller lang låskasse, bortsett fra vekta?
  18. Er det noen som har forslag til bra kule til rev i 6,5x55? helst en som ikke ødelegger skinnet alt for mye
×
×
  • Create New...