Jump to content

Kødd ikke med bamse


Sinnataggen

Recommended Posts

:shock: Hadde aldri i verden stått i ro å sitt på som han svensken gjor :shock: Hadde tatt beina fatt ja:P Men virka som han hadde grei kontroll egentli, så blei egentli litt impornert;)

 

Den første bjørnen virker sur fordi han blir filma :D Med ein gong fyren mista kamera stoppan opp, men med ein gong han fekk opp igjen kamerat klikka bjørnen igjen :lol: Stili å få på film :)

Link to comment
Share on other sites

Ut i fra dette kan vi konkludere med at Finske bjørner er med agressive enn de Svenske bjørnene.

Den går jo litt snodig den finske da, mulig den har blitt påskutt, eller de har "terget" den over tid.

Slik den svenske bjørnen oppfører seg er vel "fasiten" på hvordan en bjørn reagerer ovenfor mennesker. Skinnangrep for å skremme bort, siden den ikke har noe lyst til å havne i kamp med oss.

Link to comment
Share on other sites

Man bør vel ruste seg med det gamle, velpøvde våpnet "bjørnespyd" - et ca. 1,5 - 2 m langt, solid spyd, som man setter ned i bakken og skrått mot bjørnen. Er det da skinnangrep - OK, er det ikke, er det verst for Bamse.

 

I dag kan vel et "bjørnespyd" lages i duralminium, titan eller tilsvarende legeringer (som i sykkelrammer), og med litt "high-tec" utforming av både "jordenden" og spissen, bør det kunne gi brukbar sikkerhet - for de som er like rolige som svensken (han hadde nok folk med grovkalibrete problemløsere bak seg).

Link to comment
Share on other sites

Jeg er alltid skeptisk til sånne filmklipp hvor opphavet er litt ukjent... Det må nødvendigvis ha vært en person som har filmet dette også, og han var merkelig stø på labben, situasjonen tatt i betraktning.. :?:

 

Enig med deg i det, og tanken har slått meg også. Men samtidig virker det som om denne personen står et godt stykke bak når man ser på hvor mye kameraet beveger seg. Men ikke fordi, jeg hadde ikke vært spesiellt mye tryggere selv om jeg stod 50 meter bak... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Svenskene er tøffere altså....

 

 

Dette er jo det standardklippet som blir vist rundt om kring på nett, altså slik "skal" man opptre ved et bjørnemøte. For min del har jeg sett bamsen en del ganger og blir tryggerer og tryggere for hver gang jeg møter den. Videre blir jeg også tryggere på at det jeg antok første gang jeg så dette klippet for 1 år siden eller så.. at det er redigert, man kan jo stille seg følgende spørsmål. Rekker du å stappe skjorta nedi buksa når bamsen kommer? rekker du å bytte ut bærbøtta med kamere? (det er jo flere som prøver å filme) osv..

 

Vel vel gammelt nytt....

Link to comment
Share on other sites

De fuglejegerene jeg kjenner går rundt med slugs på lomma når de er i bjørneland.

Jeg ville ikke skutt den med fugleammo, risikerer vel å gjøre bamsefar mer hissig enn han var i utgangspunktet.

 

Har naturligvis ingen førstehåndserfaringer, så rett meg gjerne om jeg tar feil. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har vært i nærkontakt med bjørn mens jeg var ute på skogsfugl jakt en høst. Trodde det var en elg med engang,inntil jeg hørte buldringen i stemmen dens.Jeg stod på myrkanten og trakk pusten etter en bratt stigning,med da denne bjørnen på andre siden omlag 40m fra der jeg stod.Bjørnen hevet hodet og kikket på meg og jeg stod rolig og unngikk direkte øyekontakt.Ble litt nervøs da den begynte å stampe med forlabbene i bakken,mens den fremdeles kikket på meg.Deretter startet den å løpe i en halvsirkel rundt meg,hvor den løp fra side til side."Bare stå rolig og la den gå" tenkte jeg til meg selv. Omsider etter 10-15min tid så var den borte vekk fra mitt synsfelt og jeg fortsatte på min faste jaktrute.Det opplevdes som både spennende og uhyggelig på samme tid,men den uhyggelige delen veier en smule tyngre enn den spennende delen.Neida,det gikk jo veldig greit og jeg tror ikke denne bjørnen var noe mer hypp på bråk enn hva jeg var.

 

I og med at hytta praktisk talt ligger i mitt jaktterreng så gikk jeg på do med ladd rifle den samme kvelden,da jeg husket å ha lest en avisartikkel om en svenske som ble overfalt av bjørn under sitt nattlige dobesøk. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...