Jump to content

salongduden

Members
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

salongduden's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det noen butikker som har shotshells i Norge?
  2. Forsøk på straffbar handling er følgelig straffbart etter strl. § 49,men så har vi tolkningsspørsmålet om et forsøk er blitt gjort i det hele tatt.Jf min tenkte dialog,så vil denne teksten være vanskelig å tolke som straffbar.Som sagt så foreligger det ingen dispositive utsagn i teksten. Etter strl. av 1902 så straffes ikke forsøk på forseelse ved mindre det står i lov,unntaket til dette er forsøk på å kjøre motorvogn i påvirket tilstand.Ifølge den nye straffeloven av 2005 så kan forsøk straffes ved lovbrudd som kan medføre fengsel i 1år eller mer,jf § 16. Som tidligere vil tilbaketreden av forsøk frita for straff,jf strl. 1902 § 50 eller strl. 2005 § 16.
  3. Ok,da legger jeg frem en TENKT dialog over telefon til en selger.Svar hvordan dere ville tolket en person som sa dette over telefonen; "Hei,dette er Ola Nordmann Storbonde som ringer her.Ringer i sammenheng revolveren som jeg ser du selger på finn.no.......ja,nettopp.MEN du,den er ikke solgt vel?...nei vel,det er fint.Er dette våpenet registrert eller?.....Ok,så den er registrert altså og prisen var 5000,-.......og heller ikke plombert?.....Nei vel,MEN du,dette vil jeg ikke avgjøre sånn umiddelbart over telefon,men får heller tenke litt over det. Greit...så sier vi så og ha en fortsatt god helg..." Dette er da en tolkbar tekst,men det er for eksempel ingen dispositive utsagn her.Ingenting er lovet om å hverken selge eller kjøpe.
  4. Nja,synes det blir litt vel ekstremt å angi personer til politiet på den måten,det vil jeg kalle å overreagere.At det ringer useriøse ungdommer og andre interessenter som ikke er oppdaterte på at man må ha godkjennelse fra politiet bør man ta høyde for at kan skje.Ser ingen grunn til å angi mennesker av den grunn med det første.Saken kan bli en annen dersom personen er svært pågående og maser,til tross for at jeg har forklart og gjort meg tydelig på hva som kreves.
  5. Jeg har vært i nærkontakt med bjørn mens jeg var ute på skogsfugl jakt en høst. Trodde det var en elg med engang,inntil jeg hørte buldringen i stemmen dens.Jeg stod på myrkanten og trakk pusten etter en bratt stigning,med da denne bjørnen på andre siden omlag 40m fra der jeg stod.Bjørnen hevet hodet og kikket på meg og jeg stod rolig og unngikk direkte øyekontakt.Ble litt nervøs da den begynte å stampe med forlabbene i bakken,mens den fremdeles kikket på meg.Deretter startet den å løpe i en halvsirkel rundt meg,hvor den løp fra side til side."Bare stå rolig og la den gå" tenkte jeg til meg selv. Omsider etter 10-15min tid så var den borte vekk fra mitt synsfelt og jeg fortsatte på min faste jaktrute.Det opplevdes som både spennende og uhyggelig på samme tid,men den uhyggelige delen veier en smule tyngre enn den spennende delen.Neida,det gikk jo veldig greit og jeg tror ikke denne bjørnen var noe mer hypp på bråk enn hva jeg var. I og med at hytta praktisk talt ligger i mitt jaktterreng så gikk jeg på do med ladd rifle den samme kvelden,da jeg husket å ha lest en avisartikkel om en svenske som ble overfalt av bjørn under sitt nattlige dobesøk.
  6. Når vi først snakker om lokkemidler for å få jenter til å oppdage pistolskyting,så er det vel bare å få en attraktiv motebutikk for kvinner plassert vegg i vegg med klubben.Motebutikken må følgelig ha gunstige tilbud relatert til pistolklubben ved siden av. "Kjøp 3 Gucci klesplagg og få medlemskap i pistolklubb inkludert i prisen". Eller enda bedre,utkle klubbhuset som en attraktiv motebutikk for kvinner.Da blir det straks mange besøkende kvinner skal man se;).
  7. Finnes det? Vi har min bror som er ganske veltrent med godt markerte muskler,men vet ikke hva folk ville tenke om man skulle komme å skyte i bar overkropp. Men ja,få noen super-hotties inn i klubben som et trekkplaster for kvinner;P
  8. salongduden

    Brno

    Har en gammel Brno 2 fra 71 og den går som en klokke fremdeles.
  9. Hva med den ny GSG AK-47 i cal.22? http://www.gsg-ak47.de/index.pl?mode=2 Denne hadde vært stilig!
  10. hvis man ser på tønna,så er det ingen synlige hull der for patronene,men det kan godt bare være bildets feil også
  11. salongduden

    Blånering?

    pistolen blir mindre motstandsdyktig mot rust der hvor blåneringen er slitt vekk. det er vel det eneste minuset. men det er ikke verre enn at man bare oljer litt for å holde rusten unna.
  12. jeg kjøpte en elektronisk kruttvekt som het "Frankford Arsenal micro powderscale" fra midwaynorge.com. rask levering fra midway,men nok om det. den funket fint en stund. omlag 2år før den begynte å tulle. nå tørr jeg ikke bruke den mer pga den måler helt feil til tider,kan ikke stole på den. den var veldig lett og grei når den fungerte. en slik en:
  13. selv om sikkert flere syns det er stygt, så må jeg si at LITT gravyr på børsene kan være fint. noen av disse våpnene som avbildet kunne se LITT ut som jubeleums modeller. en slik ble faren min tilbudt engang i orginaleske som vederlag fra en gammel mann,men mannen døde før faren min hadde rukket å snakke med politiet. denne lekre jubeleumsmodellen med gullgravyr fikk vi aldri. ikke vet hva som hendte med den heller. det var synd,for den var lekker. sikkert mange samlere som gjerne ville slått klørne sine i den.
  14. Quoting fjernet jmonsen bare artig å vite tenkte jeg. jeg driver med hjemmelading og ble plutselig litt interessert i å lese noe ladedata dersom det fantes. satt å diskuterte forskjellene mellom 223rem og 5,56mm nato ammo,derav ville jeg undersøke om det fantes noe data på dette. av den militære varianten. fikk høre at dersom man har en 223rem rifle så kan man ikke skyte med 5,56mm nato dersom man har noen slike. pga høyere trykk osv. jeg vet at det er utallige krutttyper osv,man bruker det man liker etter kvalitet eller pris.somsagt så driver jeg med hjemmelading av diverse jaktkalibere. men de må vel ha en standard de går utifra som en hovedregel ved produksjon av 5,56mm nato tenkte jeg. en hovedprodusent de velger å satse på.
  15. hva med krutttype da? og hva slags ladninger? fant ut at loaddata.com hadde ladadataen ,men jeg måtte betale et abonnement for å kunne lese av ladningen. men lengdene stod der. de bruker visstnok 55grs kuler fra midwayfmj(et eller annet) og oal lengde var 2,260". hylselengden var 1,760". ser det brukes hogdon krutt på flere av dem,men dette er vel bare den sivile varianten dessverre. ikke militær variant:( http://loaddata.com/members/search_deta ... W=&PM=&PT=
×
×
  • Create New...