Jump to content

joakimH

Members
  • Posts

    374
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by joakimH

  1. ble 1000 duer og skudd til prisen ovenfor , på xxl!
  2. Hva koster det på XXL for tiden?Eller andre plasser (mellom Trondheim og bodø). Skal på en roadtrip-ish tur og lurer på hvor man får billigst. Regner nesten med at xxl har billigst men hvis du vet om andre er jeg evig takksam!
  3. joakimH

    Actionkamera

    du kan ikke bruke beskyttelseslokket når skjermen er på naturligvis. det er en usb lignende ingang du bare putter skjermen inn i. Si ifra hvis noen vet om våpenfester til gopro!
  4. Jeg og en kompis var ute å sprengte tomater og colabokser i vinter en gang.. litt over 20 minusgrader Begge riflene er i .17 hmr, v-max.
  5. Hvor får man tak i katalogen? helst uten å betale en formue for bladet jeger
  6. demperen brukes foreløpig bare til en .223! og den rifla blir så å si aldri brukt. så at dempingen kan bli littegrann dårligere i det kaliberet gir jeg meg katten i
  7. hva koster dette hos børsemaker da? takk for svar, nå ble jeg lettet!
  8. Har en demper som brukes på .223`en, og den kan brukes på alt opp til 6,5. Nå har det seg slik at jeg har planer om å kjøpe en .308, og vil gjerne kunne bruke samme demper! Kan den gamle demperen borres opp, eller må jeg kjøpe ny demper med større åpning?
  9. Jeg synes det var et supert program.. kan ikke skjønne hvordan noen jegere kan synes det programmet strider imot jakt! Han hadde ikke mer kritikk om dagens jakt en den gjennomsnittlige jeger har. Den fyren vet nok mer om hva som er bra for elgbestanden en de aller aller aller fleste her inne.
  10. Onkel blå er enig så lenge du ikke har mer en 6 våpen til jakt. Gjerne 6 identiske hagler.
  11. kjøp brukt! Jeg ville også ha halvauto, men valget falt på en Benelli nova pumpehagle. Skyter ekstremt godt med denne! Og pumpingen blir du vant med etter 100 skudd på leirduebanen. I en jaktsituasjon skyter du to skudd like fort med en pumpe som med en halvauto. Betalte 3000 for den, nypris 7-9000. Da får du mye kvalitet og glede for pengene!
  12. hva med å leverer samme rifla i valgfri riflestigning, ikke VALGFRI , men minst to alternativer.. ser for meg det har kunnet vært en smart måte?
  13. takk for svar ! Nå fallt ting på greip
  14. joakimH

    ny rifle

    Åssen lagde du den finurlige saken der, om jeg tør spørre?? http://lmgtfy.com/?q=how+to+make+a+let+ ... at+for+you
  15. Jeg har skjønt at lette kuler trenger stor(?) riflestigning som feks 1-12 eller 1-14, og tunge kuler skal helst ha feks 1-8. Men hva betyr det? 12 omdreininger rillene har per meter ,eller 8 alt etter som? Og jeg mener folk flest sier at lavt tall som 1-8 er kjapp stigning, den er i mine øyne slak hvis det er 8 omdreinger på rillene per meter? Og i feks kaliber som .223 .. hvorfor har ikke alle bare 1:8 eller noe, siden den stabiliserer nesten alt av kulevekter? Er det sånn at en 50grs kule vil ha bedre pressisjon i riflestrigning 1-12 vs 1-8 , teoretisk sett?
  16. Har x antall positive erfaringer ved kjøp hos jaktfall! Trenger jeg jaktutstyr, sjekker jeg alltid der før jeg sjekker andre plasser.
  17. Derfor jeg reagerte litt på det med heldempet .17hmr.. Du burde foresten høre på hva de andre her inne har å si, å ikke bare dra på med egne oppfattninger/konklusjoner som bare funker i ditt eget hode Lønner seg også å droppe fjortisikoner som feks "x)" også, Hvertfall jeg tar deg litt mindre seriøst når du skriver slik.'
  18. har vel ingen hensikt med heldempende .17hmr.. Det er kulas hastighet som lager den siste smellen du ikke får fjernet. Med heldempet rifle demper du så å si bare kruttsmellet.
  19. For ikke mange år siden lekte jeg selv og hele vennekretsen med selvlagde våpen. Vi hadde lag å det var om å rope pang mens man pekte med den stakkars pinna på motstanderen. Det kan sammenliknes med paintball, egentlig. Krig blir litt feil (selv om kansje paintball også skal etterligne krig, så er det jo til syvende å sist bare for gøy). Vi hadde det hvertfall gøy, helt harmløst..
  20. Også Elg Hvis jeg kunne velge hadde jeg valgt 6,5x55! Hvem kan fikse noe slikt? Hva vil det koste?
  21. Den gamle enkeltløpshagla er Star baika, ble tipper den er fra 1965-70 eller der omkring. Skaubjønn, helt subjektivt, er det akkurat noe slikt jeg hadde tenkt meg! Ja, 45-70 gov er alt for grovt for mitt bruk
  22. Har foresten en Gammel enkeltløpshagle, hvor mye energi/penger kreves det for å lage noe morsomt ut av den? Feks en 6,5x55? Selfølelig er det mulig, alt som er mekanisk går an å fikse på, men vil det lønne seg kontra å kjøpe nytt?
  23. Unødvendig sitering , mvh JoakimH Kan jeg spørre hvilket art du skjøt?
  24. Yhaug, den kunne jeg gjerne tenkt meg! Det ligger en dobbeltløpet baikal i 30-06 på finn, er dette noe å satse på? er litt skeptisk med tanke på lyddemper på en slik
×
×
  • Create New...