Kronhjorten69 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Tar 250 kr kg og da er steika surret og pakket i vakum,samt merket! Tar 150 kr kg for biffdeig.Indrefilet og ytrefilet beholdes av meg,samt all biffer. Har smaksgaranti på kjøttet og lar det henge minst 55 døgngrader,kjøttet blir ikke mørt på 40 døgngrader på Vestlandet! Da sitter jeg igjen med både profitt,billig jakt og det beste kjøttet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JonasB Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Er det mulig å få sendt biffdeig fra vestlandet til Oslo da? Har ikke peil på frakt av mat men skal vel ligge kaldt hele veien og sånn? Kunne jo smakt med hjorteburgere tenkte jeg på Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reinsjeger Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Jeg sendte kjøtt med Nor-Way bussexpress en gang for noen år siden! Det gikk bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guovza Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Hva når dere selger foredlet kjøtt da? Sitter her med en halv fryser med vakumpakket steik, mørbrad, bankebiff, flatbiff, ytrefilet etc. har allereden solgt en del, men mistenker at prisen er litt lav så jeg vil gjerne ha noen inputs fra dere så jeg eventuelt kan justere prisene. NB: Dette er elgkjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Så forleden en annonse i Aftenposten fra Nordås Gardskjøtt. Eksempel fra annonsen: 35 kg pakker med "alt" (ikke beinfritt) kr 109,- pr kg for elg 125,- for rein, 135,- for hjort. Karbonadedeig av elg kr 119,- pr kg Elgsteik kr 189,- pr kg Grytekjøtt elg kr 159,- pr kg Hjortesteik kr 219,- pr kg Vårt lag skyter mer elg enn det vi klarer med selv og selger videre for det vi betaler grunneier selv(90 kr pr kg), dog minimum halve dyr. Denne prisen er nok i nærheten av hva som noen er villig til å betale. Skal man selge fryserferdig kjøtt av elg til noenlunde selvkost (da tar jeg selvsagt ikke med hva jakta faktisk koster!) er det bare å ta utgangspunkt i pris til grunneier, trekke av ca 30 % på slaktevekta for voksne dyr, noe mer for kalv, legge på 10 til 15 kr pr kg for utgift til slakter. I Trøndelag ble det tidlig i høst inntaksstopp hos slakteriene som tar i mot viltkjøtt pga manglende omsetning. Disse har vanligvis betalt rundt kr 70 pr kg for elg. Ting tyder altså på at prisene på viltkjøtt har beveget seg i overkant av hva makedet er villig til å betale. Da står det igjen å se om dette gir seg utslag på prisene på storviltjakta etter hvert. Dessuten, med de store problemer det mange steder er å få fylt hjortekvota tror jeg vi vil se at prisene på denne jakta vil falle kraftig i mange områder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 En liten link - bare for sammenligning..... http://www.loitenhjorteoppdrett.no/produkter.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guovza Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Hvis jeg med grunnlag i prisene hos Løiten hjorteoppdrett ser på forskjellen i kvalitet hos hjort og elg ved å dele kilosprisen for kjøttdeig (regner med 100 kr/kg for elg og 140 kr/kg for hjort hos hjorteoppdrettet) kommer jeg frem til en faktor på 0,714285714. Prisene blir da som følger: Disse prisene vil jeg si er litt i høyeste laget og en må nok belage seg på å justere disse ytterligere ned. Men vi selger jo VILTkjøtt i motsetnig til oppdreterne, noe en også bør ta med i regnestykket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 På ei anna side so selger oppdrettarane kjøt som ofte er av ein heilt anna kvalitet når det gjelder slaktehygiene, slakteforhold, stressnivå osv osv. Det må nok vi jegerar berre innsjå, uansett kor dyktige vi sjølv meinar vi er. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reinsjeger Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Det er vel ikke samme kvaliteten på hele slakteprosessen nei. Men det kan også være forskjeller på kjøttkvaliteten på vilt kontra kraftfor-oppdrettet tamdyr. Jegeren har et stort salgsfortrinn der. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Overfor Ola og Kari Forbruker, ja. Overfor Bagatelle, nei... Å sette stempelet "ekte jakt-vilt" på kjøtet kan nok hjelpe litt på marknadsføringa mot enkelte grupper. Om det er skilnad på den reelle kvaliteten i favør "jakt-vilt", der stridast dei lærde. Eg trur uansett mange ville fått problem i ein blindtest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stykkjunkeren Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Overfor Ola og Kari Forbruker, ja. Overfor Bagatelle, nei... Å sette stempelet "ekte jakt-vilt" på kjøtet kan nok hjelpe litt på marknadsføringa mot enkelte grupper. Om det er skilnad på den reelle kvaliteten i favør "jakt-vilt", der stridast dei lærde. Eg trur uansett mange ville fått problem i ein blindtest. I hvilken grad det gjelder hjort skal jeg ikke uttale meg om, men jeg smaker stor forskjell på "havreelgen" fra Østfold kontra fjellelgen i Trøndelag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GL-fangstmannen Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 (edited) moskus Moskuskjøtt hørtes veldig spennende ut. Er det mulig å få en beskrivelse av moskuskjøtt - hva kan det sammenlignes med? Moskuskjøtt har samme konsistens som storfekjøtt men smaker mer av sau... Det er nydelig kjøtt og personlig mener jeg det er mye bedre enn reinsdyr. Edited November 23, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
East Clintwood Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Hva syns dere er en reall pris for norsk villsau (ursau). Skal skyte ut en del sau for en bonde som ikke skal drive med det lenger. Hva syns dere kiloprisen burde ligge på for hele slakt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugsen Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 For enkelte er alt dyrt, men for en slik super råvare synes jeg 55-65 kr er grei pris. Ursauen er vel ikke så store som andre saueraser, så alt etter vekta 1000-1500 pr slakt. Knut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.