Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja da er dagen over, har vært organisert revejakt på helgøya i dag med tipper ca 40-60stk. var dårlig med rev egentlig men du verden hvor mye rådyr det var. tror jeg har sett 13 rådyr og en (død) grevling.

Var veldig arti og være med og et veldig bra organisert og bra tiltak for viltpleie.

Link to comment
Share on other sites

Hadde havørna pluss 10-12 kråker på åtet i dag. Artig innslag. Ellers unngår jeg for tiden å skyte kråkefugler på åtet. Disse lokker inn revene, noe jeg tror er lurt nå når jeg har tatt ut såpass mange. Streiferne finner raskere fram til åtet.

 

Heiv i tillegg på en villkatt. Noe ørna og reven finner interessant. Hadde gjort seg med 3 cm nysnø nå. Viske ut gamle spor slik at jeg lettere får oversikt over aktivitet.

Link to comment
Share on other sites

snøen kom som bestilt...er 3 cm her nå....og det er akkurat nok for meg..ble observert en sølvrev på åte nummer 3 hos meg i går...sauebonden sendte sms,at den svarte reven stod på åtet,når han kom hjem...såg reven i billysene...har hadd 14 dagers avbært nå på marka,så håper at det er flere rever som har trekkt inn i området siden sist jeg satt i glugga....

Link to comment
Share on other sites

Da er det revejakt i fra sove rommet :mrgreen: reven har vært på tillegsåte mitt rett på nedsia soverommet mitt i natt.Nede på sjøen.. :D kaffe, p4, kammeret og varm seng er ikke og forakte :) Eneste er at jeg var nede og sjekka der istad, men får håpe denna reven er litt ekstra tolerant siden det er så nærme huset

Link to comment
Share on other sites

Da klaffa det endelig!! :D Jeg og jakt_fred blei nemlig invitert på åpning av troferom hos han som eier låven der glugga mi ligger. Dermed passa vi på å utnytte de sene nattimer etter festen til åtejakt. Reven har nemlig tråkka no jævli der i det siste, og grunneiern hadde sett rev flere dager på rad. Han kunne fortelle om en svær rev som var lys i pelsen.

 

Vi forlot ei varm stue med jaktfilm og pizza, til fordel for ei isolert gluggebu med oljeovn i. Jakt_fred satt seg til å sove, mens jeg skulle overliste mikkel. Etter 45minutter får jeg se en skygge 130meter nede på jorde. Med puls som ei forskremt katte, og adrenalinet oppunder haka, satte jeg battery boksen rolig fra meg på golvet. Treklossen som låste det gamle stålvindu blei sakte fjærnet, og vinduet gled så og si lydløst opp. Weatherby`n kal.308 blei sakte lirka ut av vinduet, og sekunder seinere fant jeg den reven i retikkelet. Korset fant bogen,og like etter sendte jeg ei 11,7grams winchester blyspiss kule igjennom begge lungene på reven. Den forsvant ut av lyset. Samtalen etterpå blei nok så usærriøs. Jakt_fred som hadde sovi hele tia, brå våkna og løfta på hørselværna. "Skaut du?" "Ja, hørte du ikke smellen?" "Nei, faen jeg kjente bare at det lokta krutt :lol: "

 

Vi kom ned til skuddplassen, og var nesten ikke blod å finne. Etter litt leiting fant vi reven bare 11meter fra skuddplassen. :lol: (Vansklig med så mye lausnøs) Det var ei tispe, og vekta stoppa på nesten 12 kilo. Vi skal kontrollveie, så vekt og bilder kommer seinere :D

(Må legge til at grunneier var sikker på at detta ikke var reven han hadde sett, den er nemlig større :shock: )

Link to comment
Share on other sites

Etter to dager med posting i -20, og eneste hending å loggføre var en stk observert bak åta. Jaktet begge dagene fra 22.00 - 07.00

 

Når jeg kom inn i morgest, var det enda jaktlyst igjen, og søvnen hadde ikke fått overtaket enda. Jeg hadde fått lokkefløyte i posten i forrige uke, og tenkte jeg skulle prøve den. Jeg dro på meg skallene, vinercamoen, kasta rifla på ryggen og labbet i vei inn i skogen, i mørket. Er jo egentlig helt grønn på denne jaktformen, men hadde forstått at en åpen flate, og vinden i ryggen, var nødvendig. Jeg hadde en gressmyr i tankene, ca 1,5 km unna, og fkk manøvrert meg til rett side.

 

Når jeg skulle sette meg ned, fikk jeg første bevis på manglende rutine. "Hvor i svarte er de jævla sitteunderlagene, når man trenger dem?" Det ble til at jeg satt meg på skallet til vottene. "Jaja, i 22 minus blir jeg ikke sittende her, lenge" Jeg merket også at trua uteble, men jeg startet å blåse noen sure toner, som vist på instruksjons-DVDen. Nå var det tilstrekkelig med lys, til at jeg hadde god kontroll over myra, uten kikkert.

 

Det gikk ikke lang tid før jeg var kald på andre plasser enn bare på fingrene.... :| Plutselig registrerer jeg bevegelse, i sidesynet. Der kommer faktisk mikkel joggende, omtrent 150 meter unna, et stykke ute på myra. Den kom inn klokka 8(retning), og hadde en kurs, som ville ført den 50 meter forbi, foran meg. Den må ha kommet i medvind :?

Får rotet frem rifla, og mikkel fortsetter kursen sin. Ca 80 meter unna bjeffer jeg, og mikkel danset ca førti meter etter at Howaen hadde sunget siste verset. :D Sittende med anlegg i form av albue på kne, samt rimelig høy puls, så vil jeg si at det var et bra resultat. Skuddet var ca ti cm for langt bak, og federal powershsock hadde gått rett gjennom.

 

Når jeg går for å plukke den opp, ser jeg grunnen til den rare retninga den hadde. Scooterspor! Uten sporet, ville jeg sannsynligvis ikke fått vite av hele mikkel, for jeg hadde jo ikke utsyn bak meg. Litt flaks skal man ha på første lokkjakt :mrgreen:

 

97777_s.jpg

Fikk se sola også, seinere på dagen :)

 

Opplevelsen gav helt klart mersmak, og med tanke på fullmåne neste helg, har jeg store planer :lol:

Link to comment
Share on other sites

lokka rev for første gang i helga med crit`r call !

var halvmåne, og en del skyer, med andre ord dårlig sikt.

etter en halvtimes lokking hører jeg bjeffing, altså dette parringsropet fra en hanrev,pulsen steg rimelig raskt ja :)

Den var å gikk frem og tilbake i tett skog, mens jeg lå i mer åpent lende, og den kom aldri nærmere :? prøvde med hareskrik, men den var vist mye kåtere en den var sulten :lol:

noen som vet hvordan man får reven interresert i å komme nærmere?

Link to comment
Share on other sites

Var rimelig klar for revejakt i går kveld, og dro ut med godt mot..... har montert nytt kikkertsikte som jeg gjerne skulle prøvd på rev.... (Nikon 2,5-10 x 56, med rødpunkt).

 

m7uxb8.jpg

 

har observert mye spor i området rundt åte, så trua var stor. ( hadde med en kompis og han sa da vi dro hjemmenfra; i kveill smell d! ) :twisted:

 

Og det var akkurat det som skjedde.

Kl. 22.30 kom mikkel luskende, eller rettere sagt haltende. det viste seg i etterkant at den hadde et betennt sår på en framfot.

Jeg så at den haltet, men den ville ikke stoppe så jeg slapp et skudd mot den før den forsvant inn i skogen. Det viste seg at dette skuddet ble bom, men reven bråsnudde og sprang 30m tilbake og stoppet med bredsiden til.

Da var det allerede kommet en ny patron i kammeret, og denne fant veien i bogen på reven. Den datt momentant :D

 

Denne er nr. 9 som har "vandret" for meg og Ruger`n 7mm Rem Mag. i år

 

25ib246.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da er div. veieutstyr på vei hit, for når jeg sammenligner min med andre bilder, så virker den vekta vi fikk i går litt usannsynlig. Men hvem vet gleder meg til å se..

 

 

Veit ikke hva dere drevne revejegere mener, kan 12 kg være sannsynlige for denna frøkna her??

 

 

Er mye mulig, men er vanskelig å se på bilder, men skjøt selv ei års tispe på 8kg rett før jul å ho var kjempe lita..

Link to comment
Share on other sites

Er heldig ja. Har forberedt meg bra til denne vinteren. Flyttet litt på åteplassen. Har tre åtegroper som er på skuddhold fra samme glugge. Lang avstand til huset og lys er tingen. Da kommer de gjerne både tidlig og sent. Jeg har jo ikke akkurat de timelange nærveøktene i en liten glugg, men rev er rev. Syns det er viktigere at småvilt og rådyrbestanden tar seg opp. Forresten, har ei lita jaktbu langt på fjellet. Men der har enda ikke reven vært tøff nok til å begynne. La ut tidlig i desember. Men jakttida er lang, og jeg satser på noen fine kvelder i mars når skaren har satt seg. :D

Link to comment
Share on other sites

kommer inn fra glugga nå.skulle till og gi meg for en halvtime siden.lukket opp døra inni garasjen helt stille.da hører jeg noe tusle nepå jordet,blir stående helt stille.og joda der springer det en svart skygge rundt på jordet.er ikkje mye revelyder jeg har hørt men den lakte liksom en blanding av lav bjeffing og murring på en måte :roll: lokket litt med peewee etter den for av sted.etter 6-7 min hører jeg lyden igjen.men fikk ikkje øye på den.at det var rev er garantert.den eksponerte seg så vidt i lyset men den tok meg litt på senga for og si det sånn :lol:

Link to comment
Share on other sites

Må bare benytte de få sjansene man får til revejakt i år. Det har vært mye aktivitet i åte området den siste tiden. Både ved tanke på observasjoner av min far, spor og reve hyl.

IMG_0535.jpg

Nr 18 ble en liten han rev på 6,5kg. Ikke noe særlig pent eksemplar. Kom sammen med en annen og litt større rev. Tydelig et elskovssjukt reve par. Mye lek og moro før de bestemte seg for å spise. Trodde faktisk det var tispa jeg skjøt, siden den virket lit mindre og at den la seg ned og så på mens den andre spiste av rådyrkadavret jeg har liggende. Da ble det et sikkert og velplassert hodeskudd. Avstand ca70m. Den andre reven forduftet, selvfølgelig... Det går seint å runde 20stk i år :evil:

 

Nytt kikkertsikte ble bestilt fra ”over dammen” (med påfølgende ventetid) og ikke lokalt som først planlagt. Siden det var gode lysforhold ble Howa`n og Conquest`n med på en tur til.

IMG_0536.jpg

Bilde av tårnet og en del av området jeg observerer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns du er kommet godt igang jeg Sofus, grattis

Jo takker for det :D

 

Vektene begynner å gå nedover på hannrevene som kommer inn. Er dette en trend jeg kan vente meg, eller vil større hanner komme igjen? Sofus, du som kan dette. :D

IMG_4889.JPG

 

Kan og kan. Dette er det nok ingen fasit på. Kommmer nok ann på fra plass til plass. Hvor stor og hvor tett bestanden er, og hva den inneholder. Og ikke minst, etter min erfaring, når på året man jakter. Det har faktisk varier mellom jaktsesongene de siste to årene hos meg. I fjord på denne tiden kom det plutselig et "rush" med tisper.

 

Men som oftes, når sjefen(e) har falt, kommer det et lite knippe unge "friere" på søken etter en prinsesse og et kongerike. Skal ikke se bort fra at det blir tilfelle hos deg også.

 

Godt jobba forresten :wink: Og grattulerer :D Fortsetter du slik i sesongene fremmover blir det nok resultater. Husk å få med sambygdningene på jobben også. Da blir det vei i vellinga :wink:

Link to comment
Share on other sites

Vi i utmarkslaget prøver så godt vi kan å dra de i gang. Men den gang ei. I fjor var det to andre bortsett fra meg som meldte inn rev. I år er jeg foreløpig alene.

Se forøvrig www.utmarkslaget.com for info.

 

Men, jeg vet at en litt borti bygda her sitter i glugga. Har litt vanskelig for å oppfatte de reelle tall han kommer med, men i fjor tror jeg han la ned over ti. Sa han.

Link to comment
Share on other sites

Har gått inn for å skyte rev nå siste måneden, det har resultert i to rev på to uker.. Tror den tredje er innenfor rekkevidde da åtet har nye revespor :)

Har et lite spørsmål til revejegere som er litt mer erfarne enn meg, vil den reven som er på åte gjøre at flere rever oppdager åtet mitt? Har en følelse av dette, og tror derfor jeg kommer til å vente litt med å skyte den, slik at flere rever kommer på åtet. Hva tror dere om det?

 

Bilder av revene jeg har skutt hittil ligger på siden min: http://www.jegerprat.com/

Den ene var en liten tispe på 4,5 kg og den andre en hann på 7 kg.

Link to comment
Share on other sites

har vert rev på åte mitt ein gang siden 18 desember :( har sottet ute i rundt 20-30 timer i år pga dårlig aktivitet på åte.. mulig endel av reven som gjekk på åte har måtte tre av pga mykje snø/kulde og skabb.. veit det er ein del skabb i område og i fjor blei det skutt 3 revevalper i nærleiken alle med skabb og ein blei funne dau i sommer også den med skabb..

Link to comment
Share on other sites

andyki87: Det er vel aldri for sent det. Om du vet om en trekkrute el. så kan du jo prøve å legge ut åte der. Er du heldig trenger det ikke ta lange tiden før det er liv der.

 

Selv har jeg prøvd nye plasser, som er rensket for mat allerede etter første natten :)

men noe fangst har det ikke blitt siden august :cry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...