Jump to content

andyki87

Members
 • Content Count

  274
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About andyki87

 • Birthday 05/02/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da har jeg begynt på nettskjæringa med nålfiler. Nettskjæringa er såpass tett at jeg ødelegger den bare, selv med den tynneste fila. Spørsmålet er om jeg burde hoppe over dette og bare la det bli som det blir, eller om jeg skal gå på med børste og terpentin for å prøve å få det ut på det viset?
 2. Jeg ser frem til å få på de første strøka med red root olja. Jeg tror det kan komme frem mye flott i stokken min. Den er aldri behandlet med noe etter den kom fra fabrikk. Birde jeg vaske den med vegetabilsk terpentin først?
 3. Da er CCL settet bestilt og det blir å bruke fremgangsmåten der med innoljing, lukking av porene og polering til slutt etter en mnd eller to. Er det slik at porelukkingen foregår på følgende vis: stryke på ‘’herderen’’ i noen omgamger og la denne tørke, for så å gå på med eksempelvis 800 pappir med olje? For så å pusse etter tørking og gjenta? Eller skal man benytte herder sammens med olja i dette trinnet?
 4. Jeg har vurdert litt mer og dropper beis. Det er jo livet i treet jeg vil få frem. Er Raudnakke ennå aktiv så jeg kan skaffe olja han lager mon tro? Det gikk ikke å sende ham en PM.
 5. Etter å ha sett i tråden er tiden inne for å få min stokk til Mauser M12’n litt mer etter min smak. Jeg synes den er for lys, og vil heller ha en speilblank finish istedet for den silkematte. Er godt i gang med sikling nå og det virker som det er mere spill i treet enn den gir originalt uttrykk for. planen er som følger: -sikle og pusse med 400 pappir, fukte for å reise fibre og pusse igjen. Vaske med terpentin og klut. -beise med vannbeis en mørkere farge. Herdins mørk valnøtt for eksempel. - gå på med liberon finnishing oil og lukke porene.
 6. Pistolen er anskaffet og første skyting gjennomført. Nydelig våpen! Gikk for en standard med Nill skjefte. Fikk også byttet kornet til et som var 1 mm høyere. Når det gjelder avtrekket er dette udiskutabelt det beste som finnes i noe match våpen. (ja, jeg har prøvd pardini, walther, morini og match gun)
 7. Jeg har lest hele tråden din Think! Veldig mye bra skrevet der. Leste også kommentaren din på facebook (var ikke jeg som var trådstarter der). Jeg lander nok på en std versjon, så fremt forhandleren ikke overbeviser meg om noe annet. Jeg startet min "karriere" med en SSP, men ble aldri fortrolig med avtrekket. Deretter ble det en Pardini med elektronisk avtrekk. Pardinien hadde en skjeftevinkel som for meg ble rarere og rarere desto mer jeg brukte den, samt at noen ganger hengte avtrekket seg opp og den spøy ut alle 5 skuddene på en gang. Har også prøvd Morini noen få ganger, men ingen av diss
 8. Jeg har nå bestemt meg for å gå til anskaffelse av en Feinwerkbau AW93. Bruktmarkedet ser ut til å være lik null, så mine antakelser om at dette er en meget bra pistol er styrket. Det blir nok derfor kjøpt en helt ny. Det jeg derimot er i tvil om er om jeg skal gå for standard eller light versjonen. Øvelsene jeg skal skyte er både bane (hurtig og pres) og felt. Kan man bygge om standard vesjonen til light versjon ved å bytte rekyldempesystemet og omvendt? Er det noen Feinwerkbau brukere her som kan si litt om de forsjellige versjonene og hva jeg bør velge?
 9. Behovet for en perkusjonsrifle til klassen minie begyner å melde seg, foreløbig har jeg sett på et par våpen fra Pedersoli. 1861 springfield og lorentz infantry rifle. Er det noen som har erfaring med en av disse to?
 10. Jeg skal lade samme kula til magnum 1. Jeg har N110 krutt jeg skal bruke, tenker å legge meg på omlag 15 grain. Fikk du noe ladedata til kula?
 11. Hvor lenge bør et område være i ro om jeg lokker og ikke får respons eller blir oppdaga? Er ei uke nok eller burde jeg vente lengre?
 12. Når jakta går trått går dagene med til rekognosering. Kjørte forbi et område i går hvor jeg har observert endel spor over flere år, uten tidligere å spørre grunneier om å jakte der. Ringte grunneier i dag og ble lovet jakt mot at jeg skøyt det som finnes av rev der😊 Området er ei slakk helling med grustaket som laveste punkt. Der tjernet ligger flater det ut, og den gamle setra sør-øst på bildet ligger som høyeste punkt. Gleder meg til å teste ut området. Harejegerne som var der i helga hadde fått rev i losen. Både rev og hund jagde samme losdyr.
 13. Var ute i dag tidlig å lokket. Kom meg på post så rolig og stille som det var mulig, satte meg ned å ventet noen minutter før jeg startet lokking. Brukte hakkespett fløyte denne gangen, men helt uten resultat. Føret er nok ikke det beste nå heller, med mildvær og lite snø. Det kom litt snø før helga men nå er den nesten borte igjen, triste greier.
 14. Bestilte denne fra jakt og friluft i går, kaliber 223 med grønn stokk og blank låskasse og pipe. Jeg konkluderte med at den er verdt ventetiden😊
 15. Ny rifle til revejakt er bestilt! Det ble ei Remington 700 r5 stainless i .223. Noen her med samme rifle? Det som er litt kjipt er at det er 5-7 måneder leveringstid. Men den er nok her til jakta starter på igjen til sommeren. Venter nå på gode værforhold til å lokke. Det er mye vind, regn og lite snø her nå. Jeg har ikke så mye tro på at lokkinga fungerer så godt under slike forhold. Jeg vet det er rev i området men har til nå ikke lyktes. Jeg vil heller ikke lokke for mye da jeg er redd for at mikkel gjennomskuer meg. Håper på perfekte forhold snart med litt mere
×
×
 • Create New...