Jump to content

andyki87

Members
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About andyki87

 • Birthday 05/02/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Behovet for en perkusjonsrifle til klassen minie begyner å melde seg, foreløbig har jeg sett på et par våpen fra Pedersoli. 1861 springfield og lorentz infantry rifle. Er det noen som har erfaring med en av disse to?
 2. Jeg skal lade samme kula til magnum 1. Jeg har N110 krutt jeg skal bruke, tenker å legge meg på omlag 15 grain. Fikk du noe ladedata til kula?
 3. Hvor lenge bør et område være i ro om jeg lokker og ikke får respons eller blir oppdaga? Er ei uke nok eller burde jeg vente lengre?
 4. Når jakta går trått går dagene med til rekognosering. Kjørte forbi et område i går hvor jeg har observert endel spor over flere år, uten tidligere å spørre grunneier om å jakte der. Ringte grunneier i dag og ble lovet jakt mot at jeg skøyt det som finnes av rev der😊 Området er ei slakk helling med grustaket som laveste punkt. Der tjernet ligger flater det ut, og den gamle setra sør-øst på bildet ligger som høyeste punkt. Gleder meg til å teste ut området. Harejegerne som var der i helga hadde fått rev i losen. Både rev og hund jagde samme losdyr.
 5. Var ute i dag tidlig å lokket. Kom meg på post så rolig og stille som det var mulig, satte meg ned å ventet noen minutter før jeg startet lokking. Brukte hakkespett fløyte denne gangen, men helt uten resultat. Føret er nok ikke det beste nå heller, med mildvær og lite snø. Det kom litt snø før helga men nå er den nesten borte igjen, triste greier.
 6. Bestilte denne fra jakt og friluft i går, kaliber 223 med grønn stokk og blank låskasse og pipe. Jeg konkluderte med at den er verdt ventetiden😊
 7. Ny rifle til revejakt er bestilt! Det ble ei Remington 700 r5 stainless i .223. Noen her med samme rifle? Det som er litt kjipt er at det er 5-7 måneder leveringstid. Men den er nok her til jakta starter på igjen til sommeren. Venter nå på gode værforhold til å lokke. Det er mye vind, regn og lite snø her nå. Jeg har ikke så mye tro på at lokkinga fungerer så godt under slike forhold. Jeg vet det er rev i området men har til nå ikke lyktes. Jeg vil heller ikke lokke for mye da jeg er redd for at mikkel gjennomskuer meg. Håper på perfekte forhold snart med litt mere snø og skare.
 8. Jeg skulle hatt mer hastighet med denne kula og med N550, maks ladning ligger på 50,3 grain ifølge tabellen. Er det ingen tegn til høyt trykk med 53 grain N550?
 9. Har ladet opp 168 grs TTSX i 30.06 med 49 grain N550, COL 81,7. Hastigheten jeg får er på 750-760 m/s. Max lading er ifølge tabellen til Vihtavuori 50.3 grain (bruker tabellen for 167 grs TSX da det ikke var tabell for TTSX kula). Hvilken hastighet er optimal for kula i kaliberet?
 10. 10 uker nå i trøndelag, ikke hørt et pip siden jeg leverte søknaden
 11. Jeg er ute etter en løsning til 455 rifla som gjør at jeg kan bytte kikkert samtidig som jeg bytter mellom løpene. Så jeg har en kikkert til hvert løp, å slipper å justere så mye hver gang. Er det noen som har lignende løsning på sin 455? jeg har leupold qr montasje på den andre rifla og er storfornøyd med denne, men finner ikke montasje som passer på 455 rifla
 12. Det hadde vert interessant å høre erfaringer, spesielt på hvilken type svartkrutt, kulediameter og patcher som gir grei nok presisjon. At dette ikke er noe presisjonsvåpen er jeg klar over. Men det har en slik sjarm at jeg kan ikke la være å anskaffe meg en
 13. Hei. Noen her med erdaring med dette våpenet? Har bestemt meg for å anskaffe en slik når jeg nå starter med svartkrutt skyting. Den riktige klassen for rifla blir vel Miquelet eller Maximilian?
 14. De selger kun unntagelsesvis deler har de skrevet. så jeg håper det går i orden
 15. Har en Browning medalist, denne mangler utdrageren på. jeg finner ikke noe sted på nett. Noen her som kan hjelpe?
×
×
 • Create New...