Jump to content

andyki87

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by andyki87

 1. Hvor lenge bør et område være i ro om jeg lokker og ikke får respons eller blir oppdaga? Er ei uke nok eller burde jeg vente lengre?
 2. Når jakta går trått går dagene med til rekognosering. Kjørte forbi et område i går hvor jeg har observert endel spor over flere år, uten tidligere å spørre grunneier om å jakte der. Ringte grunneier i dag og ble lovet jakt mot at jeg skøyt det som finnes av rev der😊 Området er ei slakk helling med grustaket som laveste punkt. Der tjernet ligger flater det ut, og den gamle setra sør-øst på bildet ligger som høyeste punkt. Gleder meg til å teste ut området. Harejegerne som var der i helga hadde fått rev i losen. Både rev og hund jagde samme losdyr.
 3. Var ute i dag tidlig å lokket. Kom meg på post så rolig og stille som det var mulig, satte meg ned å ventet noen minutter før jeg startet lokking. Brukte hakkespett fløyte denne gangen, men helt uten resultat. Føret er nok ikke det beste nå heller, med mildvær og lite snø. Det kom litt snø før helga men nå er den nesten borte igjen, triste greier.
 4. Bestilte denne fra jakt og friluft i går, kaliber 223 med grønn stokk og blank låskasse og pipe. Jeg konkluderte med at den er verdt ventetiden😊
 5. Ny rifle til revejakt er bestilt! Det ble ei Remington 700 r5 stainless i .223. Noen her med samme rifle? Det som er litt kjipt er at det er 5-7 måneder leveringstid. Men den er nok her til jakta starter på igjen til sommeren. Venter nå på gode værforhold til å lokke. Det er mye vind, regn og lite snø her nå. Jeg har ikke så mye tro på at lokkinga fungerer så godt under slike forhold. Jeg vet det er rev i området men har til nå ikke lyktes. Jeg vil heller ikke lokke for mye da jeg er redd for at mikkel gjennomskuer meg. Håper på perfekte forhold snart med litt mere snø og skare.
 6. Jeg skulle hatt mer hastighet med denne kula og med N550, maks ladning ligger på 50,3 grain ifølge tabellen. Er det ingen tegn til høyt trykk med 53 grain N550?
 7. Har ladet opp 168 grs TTSX i 30.06 med 49 grain N550, COL 81,7. Hastigheten jeg får er på 750-760 m/s. Max lading er ifølge tabellen til Vihtavuori 50.3 grain (bruker tabellen for 167 grs TSX da det ikke var tabell for TTSX kula). Hvilken hastighet er optimal for kula i kaliberet?
 8. 10 uker nå i trøndelag, ikke hørt et pip siden jeg leverte søknaden
 9. Jeg er ute etter en løsning til 455 rifla som gjør at jeg kan bytte kikkert samtidig som jeg bytter mellom løpene. Så jeg har en kikkert til hvert løp, å slipper å justere så mye hver gang. Er det noen som har lignende løsning på sin 455? jeg har leupold qr montasje på den andre rifla og er storfornøyd med denne, men finner ikke montasje som passer på 455 rifla
 10. Det hadde vert interessant å høre erfaringer, spesielt på hvilken type svartkrutt, kulediameter og patcher som gir grei nok presisjon. At dette ikke er noe presisjonsvåpen er jeg klar over. Men det har en slik sjarm at jeg kan ikke la være å anskaffe meg en
 11. Hei. Noen her med erdaring med dette våpenet? Har bestemt meg for å anskaffe en slik når jeg nå starter med svartkrutt skyting. Den riktige klassen for rifla blir vel Miquelet eller Maximilian?
 12. De selger kun unntagelsesvis deler har de skrevet. så jeg håper det går i orden
 13. Har en Browning medalist, denne mangler utdrageren på. jeg finner ikke noe sted på nett. Noen her som kan hjelpe?
 14. Mange gode forslag. Vi kjører nå igang NAIS for innendørssesongen, og lager ei liste med "antall uker på topp". Den som ligger på topp flest uker vinner en klubbpokal. Om det er likt med uker på topp kjøres det finale.
 15. Jeg tenker litt på å få opp aktiviteten i klubben og lage et klubbmesterskap som går over tid. Er det noem som har noe lignende, og hvilke øvelser? Målet er at det skal være så gøy som mulig. Kan jo sette sammen noe selv også, men det hadde vert kjekt om noen har noe de vet funker bra å som er gøy
 16. andyki87

  ttsx 30.06

  Jeg skal starte å lade til rifle. kaliber 30.06 og kula jeg skal benytte blir nok 168 grains TTSX. Den skal brukes på elg, hjort og rådyr. Noen her som har forslag til lading av treningsammo til denne, som går noenlunde likt, og som kan benytte samme type krutt, og evt hvilket krutt. har tenkt på N550 krutt, samt funnet ei 150 grains target kule fra supersonic. men finner ingen ladedata til denne. Står på jaktdepotet sin nettside at det kan benyttes hvilken som helst ladedata til kuler av samme vekt. Men hadde vert flott om noen hadde erfaring å kan lede meg litt på rett vei.
 17. Fikk montert ny returfjær, avtrekket holder nå, den gamle var klipt så mye at noen skulle hatt juling for jobben. Mistenker at ''main spring'' også trenger å byttes, har strammet skruen på denne til maks, med .22 lr hylse som skims, og får noen ganger klikk på fabrikkammo. Gidder ikke ha en revolver som er avhengig av kun federalhetter. Skal få tak i ny fjær her også så revolveren blir original. Avtrekksdelene er polerte så avtrekket er veldig jevnt og fint selv om det er noe tungt på DA. men ikke så tungt at det blir veldig dårlig skyting av den grunn
 18. Har en smith 686 som er polert opp for godt avtrekk på DA. Men den holder ikke kravet på SA i revolverfelt. Hva kan jeg gjøre for å få den til å holde?
 19. Med god margin vil si at jeg måtte nappe i vekta for at den skulle klikke. Nå løfter den ikke vekta i det heletatt. Har ennå ikle skutt 2000 skudd med denne. Kan prøve å blåse skikkelig rent, samt fjerne alt av olje som har kommet bak der sear sitter.
 20. Skulle skyte militærfelt forrige helg og skulle måle avtrekket på min shadow, den har hele tiden før holdt vekta på 1360 gram med god margin. Nå gjør den pluttselig ikke det lengre. Hva kan ha skjedd her? har vert opp med sear men kan ikke se at det er noe galt der sånn umiddelbart. Flere som har hatt samme problem? evt løsning på problemet?
 21. Her er link til hjemmeside angående NM luftpistol 2019. www.luftpistolnm.no Planlegginga er godt igang og nettsida vil bli oppdatert fortløpende
 22. Det er nok grevling, har sett mye lignende avføring etter grevling i skogen prikk likt dette.
 23. Har skjært ned endel elg og rådyr, men ikke hjort. Fremgangsmåten er jo den samme. Men hva gjør dere med alt fettet som ligger utenpå kjøttet? Spissbukken jeg fikk hadde et utrolig bra fettlag på lårene og fremme i brystet.
 24. Jeg har røykeri for kaldrøyking og kan være behjelpelig, bor 30 min fra værnes. Røyka selv et rådyrlår her om dagen. Røyka det i 10 timer
 25. Da er det bare å prøve. Jeg mener også at jeg leste da jeg anskaffet denne at den erstattet naturlig tarm på alle slags pølser.
×
×
 • Create New...