Jump to content

Mårfangst 09/10


olla94

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da var fellene våre på heia. Det var mår spor overalt. både gamle og nye. Nå gjenstår det å se, hvor lang tid det tar før de er avklimatisert. Ligger i meisbolle dyppet i honning med anisfrø i. Og har klint honning på stammen og fella. Vi har satt de i et nokså begrenset område siden de/disse mårene har oppholdt seg nokså sentrert.

 

Skal lage ett par kasser i morgen slik at jeg får ut 2 cb feller også. Disse skal plaserers der hvor det kan være noe folk og gå. Dermed vil jeg ikke ha de dyre fellene der i tilfelle de blir borte

Link to comment
Share on other sites

Et tips for å utbedre fks bridger 160 er å bytte til belisle avtrekkermekanisme. De har den hos nwtrappers.com til $2.40 pr felle. Avtrekkerpinnene er lengre og selve avtrekket er mindre slarkete. Det går og an å banke endene på avtrekkerpinnene flate, borre et lite hull i dem og spenne ei tynn fiskesene eller lignende i mellom.

Link to comment
Share on other sites

Teorien din ang bridger 160, stemmer dessverre altfor godt knutis. Ikke en brukbar felle med mindre en utbedrer den. Forlenget utløserpinnene og dro en ståltråd bit mellom utløserpinnene igjen, så har den fungert bra.

Fikk en kjempemår engang i en slik felle og fella slo midt på måren. måren har nok dødd momentant, men et stygt slag..

 

Stor mår! Stygt slag! Er glad min bridger ikke står ute i skogen!

Link to comment
Share on other sites

Hai lurer litt på åter :? har satt opp noen feller men har ikkje tatt noko endå vet ikkje hvorfor har sett masse spor berre noen meter frå fella men har agnet den eine fella med ei kråke eg tok i sommer :lol: er det noko bra åte har brukt stokkesett dær agnet er lengst inne på stokken og conibearen lenger nede på stokken 8)

Link to comment
Share on other sites

Eg å hørt det der me trost, men ikke det der med hjernen.

Nyskoten trost var det beste du konne få tak i.

Eg har aldri prøvd det men til neste år får eg vel ta noen å teste det ut.

Har ikke hat kikkertsikte på salongen så eg har ikke bryd meg med det.

Det er jo jakt på noen av trostefuglane så må bare finne jaktidene så er det trostejakt til høsten :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Hos meg så funker ikke fugl som åte! Har prøvd nøtteskrike, skjære, due, trost, orrfugl og storfugl men aldri fått mår på noe av det :?

Jeg setter alltid fellene i par, altså to feller ganske nær hverandre å agner den ene med kjøtt/fugl og den andre med honning og andre søtsaker...

 

Måren har til nå ALLTID hengt i fella med honning..

Vet ikke hvor mange mår jeg har tatt i feller men det er hvertfall for mange til at det er tilfeldig.....

 

Det vil si, EN gang i fjor hang den i fella ladet med beverkjøtt men det er også eneste unntaket til nå..

 

I år prøver jeg hare også men de 4 mårene jeg har fått til nå har jeg tatt på honning.

 

Leser her inne at flere av dere bruker rypehode eller ving dyppet i honning, jeg tror dere hadde fått samme resultat med KUN honning men det er mine 2 cent :wink: .

 

Til neste år kommer jeg kun til å bruke honning så sant det ikke blir veldig kaldt, da lukter honning lite. Prøver makrellhode eller noe slikt da...

 

Rune

Link to comment
Share on other sites

Tviler på åt den klarte å kjempe særlig lenge med knekt rygg og sammenpressede/knuste lunger.

 

Knekker ikke ryggen på en mår med en 160.

Den måren der jobbe nok lenge før det var over. Sammenpressede lunger, stress eller en kombinasjon.

 

bøylen over bakparten tar opp mye demipng i slaget. Suitcasing.

 

 

-L-

Link to comment
Share on other sites

Uansett om fella knakk ryggen på måren eller ikke, så er dette ett typisk eksempel på feilslag med cb-felle. Kondemner fella og kjøp deg ei ny. På se at bøylene og avtrekket er justert slik at mann slipper rekylslag og dødgang ! Cb- feller skal også festes til underlag eller ved hjelp av kjepper / kvister. Hvis mann skal "passe på alt som er viktig" når mann setter ut cb-feller, så tar det like lang tid, hvis ikke lengre tid å lage sett ferdig til fangst enn andre feller. Dette avviker selvfølgelig med erfaring ! :wink:

 

CB-fangst stiller større krav til fangstmannen enn andre "ferdig-feller"

Link to comment
Share on other sites

Tja... conibear er amerikanske feller, og i amerika er de ikke så opptatt av human fangst som vi er. Se fks fotsaksfangsten. Årsaken til at bøylene ikke går helt sammen på enkelte CBmodeller er at pelsen ikke skal skades. Det er litt andre ting som er viktige enn her i landet. Derfor kan ikke amerikanske feller og fellesett uten videre brukes her i norge.

Skal bodygrippers brukes på en måte som gir human fangst må det ofte gjøres litt ekstra både med fella og settet. Min påstand er at skal fella drepe humant så må den treffe hode/nakke, og bøylene må gå helt sammen. En duke 220 vil ikke drepe en mår momentant ved treff i nakken, åpningen er for stor...

Link to comment
Share on other sites

Bra tur til fellene onsdag kveld. Sesongens femte mår hang i den første fella. Bakkesett med c 160 innebygd i kasse. Åte var skraphonning og hønseegg. Brukte også Sabel oil ved settet.

Hann på 1470g

 

Hadde klokketro på at det skulle henge en til ved den siste fella da det var nye spor som gikk beint mot fella, men ingen fangst. Måren hadde vert inne til settet så tenker den henger der snart :)

 

Forsøkte å legge ut et par bilder jeg tokk med telefonen, men det gikk heller dårlig :?

Skal forsøke igjen seinere.

 

Dere som bruker kaniafella, behandler dere fella med dye? eventuelt, er det noen som har tatt mår i ubehandla felle?

Link to comment
Share on other sites

Jeg trur det er mye psykologisk rundt dette med fellebehandling. Noen setter ikke ut ubehandlede feller, mens andre setter de ut med en gang. Det eneste som er bevist er vell at dya cb-feller blir "glattere" i mekanismen. Dye hindrer også litt på rust angrep og den fungerer liksom som en imprignering av stålet. Den fjerner også menneskelukt, men det hjelper lite hvis en dye felle blir montert uten hansker :wink:

 

Jeg har sett mange bilder av mår i ubehandlet og behandlet (dye) kaniafeller. Noen bilder ligger i den gamle fangsttråden Mårfangst 0809. Grattis med mår forresten :wink:

Link to comment
Share on other sites

Alt som eg har fanget i feller er tatt med ubehandla feller(begynner og bli noen mink 15-20, stk men bare 2 mår).. har liksom bare aldri blitt til at eg har gidda og behandla dei men dei fangster forde!! om det er noen ulemper dvs at eg hadde fanga meir om dei var behandla veit eg ingenting om :roll: kjøpte nett nye conibear feller og dei har fanga allerede (uten behandling) :)

Link to comment
Share on other sites

Du kan få mår i ubehandla feller, som i den mennesklige verden finnes det idioter blandt måren også :lol:

Jeg er likevel overbevist om at du får flere mår om du behandler fellene dine, det kan være de små tingene som får en mår med litt mer vett i skallen til å gå i fella..

 

Du får hvertfall ikke mindre mår ved å behandle fellene..

 

Rune

Link to comment
Share on other sites

Jeg for min del har aldri brukt annet enn storfugl, orrfugl, jerpe, hare (rester) og div fisk. Fungerer veldig godt for meg. Aldri brukt honning eller luktestoff. Måren er altetende og tar det meste. Tror felleplasseringen er vel så viktig som åte. Eneste i kalde perioder må en bruke noe som lukter sterkt. Som mange har nevnt her er løk da et bra alternativ for å vekke interessen.

Han jeg refererte til i stad tok 23 mår på en sesong, bare på trostehoder, så tror så absolutt det har noe for seg. Han plasserte også fellene strategisk veldig bra, på trær som hadde falt natulig over bekker/ små elver, der det er naturlige pasasjer for måren

 

Jeg kan bare si hva som funker hos meg å kjøtt er en dårlig åte her av en eller annen grunn :? Hvis du spør gammle mårfangere rundt her hva slags åte man skal bruke så får du bare et svar, honning..

 

Jeg henger som sagt opp fellene i par å måren har ofte vært innom begge fellene før den går i fella med honning. Har ofte hatt lyst til å henge 2 feller på samme tre for å se hva den velger da, må bare få nok feller så skal jeg prøve det :)

 

Rune

Link to comment
Share on other sites

Fikk mår i fella i dag 8) Det er den første for meg denne sesongen !

 

Bilde0239-791250.jpgBilde0240-799037.jpg

 

Jeg beklager bildekvaliteten på mobilen :| Dere ser kanskje hvor måren fikk slaget av bøylen ? I hvertfall så var kraniet knust ! :D

 

Tresett med oppgangsstokk ut av ei steinrøys

Felle: Hovdenfella for mår (Laga av Hallgeir Hovden)

Åte: Ringdue og lynghonning.

Luktestoff: Laugeman Sable Oil.

Vekt: 1480g

Kjønn: Han

 

Denne måren skal taneflås !!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil tro at Kaniafella er den beste fella for mår som blir produsert i dag. Prisen er også grei i forhold til Syningfella. Kaniafella er etter mitt syn ei honningfelle. John S. Opdahl bruker denne fella, og han bytta ikke fjær før etter 5 fangstsesonger. Han mente også at den fjæra ville ha holdt ihvertfall ytterlige 2 år.

Link to comment
Share on other sites

Jeg veit ikke om mann får kjøpt løse fjærer til syning, men til kaniafella så får du kjøpt det. Hvis du føler fjæra har blitt dårlig på syningfella så er den kass !! Rust er oftest det som sliter ut fjærene/fella om årene. Er syningfella blitt "lett" å spenne, så ville jeg sjekka fjæra !

Link to comment
Share on other sites

Ok.

Var oppå fjellet og sjekket fella mi i dag. Hadde med øks og hogget trappetrinn i nabotreet og oppgangsstokken. Der klæmet jeg på rikelig med skraphonning. Hele veien opp til fella. I fella henger det et meisbollenett med skraphonning + en rypeskrott. Hadde flere spor av mår rundt fella, så jeg er rimelig sikker på det sitter en til i løpet av vinteren.

Link to comment
Share on other sites

noen som har prøvd å egne med maltekstrakt her eller?? Har vurdert å prøve det, men er usikker på om det gir en lukt måren er interesert i.

 

 

hei,jeg har blanda maltekstrakt i honingen,og får ikke mindre fangst av den grund,trur at lukta er tiltrekkende for mår,kankje en ide å prøve det uten honnong for å sjå efekten,virker også som at det holder lenger en med bare honning.

Link to comment
Share on other sites

170120100241c3598133e1ae409190.jpg?53

 

Her er bildet av den siste måren jeg tok i et av bakkesettene mine. Dette er etter min mening et av de desidert mest effektive settene for mårfangst. Conibearfella står midt i kassa. Inngangshullet er såpas lite slik at hunder ikke kommer til.

 

 

170120100244fe61750674d146d1a1.jpg?87

 

Frøya er ikke akkurat uinteressert hun heller :D Liker å være med på fellerunda.

Link to comment
Share on other sites

Var ute og sjekket de 7 fellene jeg har ute. Ingen mår, men at det vært besøk er helt på det rene. Det samme skjedde forrige gang så jeg hadde rigget opp viltkamera på 2 av fellene. Eneste som ble fanget opp av dette var noen nøtteskriker som spiste utenfor og i åpningen.

I den ene, som det selvfølgelig ikke var viltkamera på, var til og med lokket åpnet. RIgget opp et kamera der, så får vi se..

Link to comment
Share on other sites

Grattis med mår til begge! 5-timers gåtur er respektabelt! Du blir i god form av slikt!

Meget artig bilde pang!

 

Sjekka fellene selv i dag. Spor 50 m fra ene fella, men ingen mår inntil. Satte opp ei ny felle i et elvemøte. Var mårspor under ei bru 100m ovenfor. Var også noe som kunne se ut som minkspor i nærheten. Åte ble en kombinasjon av tørrfisk og honning.

Link to comment
Share on other sites

mye kluss med og få lagt inn bilde,men nå har det gått iorden.gikk en runde og sjekka fellene og i den ene fella hang det en stor hannmår.det var jammen artig.det er den andre måren jeg har fanget,begynte ifjor fikk en mår da,og dette er årets første :D det var ikke et spor rundt fella,så jeg ble overrasket da det hang en mår der.virket som den hadde avgått med døden med engang.nakken var tvers av,første måren jeg har tatt i conibear.slaget skal vel egentlig sitte over skalen,men fella var ny og virket kraftig.forøvrig en connibear 120 :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...