Jump to content

olla94

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

About olla94

  • Birthday 09/03/1994

olla94's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, idag satt jeg meg i revehuset ca kl 4. Det var blitt halvmørkt. Jeg satt å så ut gluggen og ca kl 5 kom det tuslende en rev ned på åta. Jeg drog børsa forsiktig opp og uten en lyd fikk jeg den i kikkersiktet. Dessverre var halen tynn som en flis og jeg skjønte med en gang at det var en skabbrev. Jeg knepte på avtrekkeren og der lå den dau. Jeg forsatte og sitte uten og gå bort. Det var bekmørkt ute. Jeg satt og hadde meg ein sigarett og så ned i gulvet. Jeg løftet blikket og 5 meter unna sto mikkel. Den såg på den andre reven som lå 30 meter unna. Så tuslet den seg bortover. Jeg opp med børsa og fyrte et skudd. Den datt som en sekk. Da ga jeg meg og gikk bort. På den siste reven var det et kjempestort hull etter 308 kula Morsom kveld som alltid. Dette er igjen et bevis på det jeg sier, at reven kommer tidlig nå så tidlig på vinteren.
  2. To uker siden jeg la ut åte, 3 hjortevomber og diverse andre slakteavfall. Har komt rundt 1,5 m snø, reven har gravd seg en fin grop i bakken. Nå så tidlig på sesongen har jeg erfart at den kommer tidligere enn på senvinteren. Setter meg i revehuset i 6-tida, så skal jeg eventuelt legge ut bilde viss den er å se død.
  3. Slipp henne på spor viss hun ikke vil søke. Pass på så det ikke har regnet natta før, for da sitter det lite lukt i terrenget. La henne ragge bare elg.
  4. Satt i revehuset igjen i går kveld, lørdag. Da jeg hadde sittet 3 timer, skulle jeg legge meg bak for å slappe av i noen minutter, men jeg tenkte jeg burde se rundt meg først. Det var ganske mørkt ute, men jeg hadde prøvd å bli kjent med steiner og tre ute. Der så jeg plutselig noe som jeg ikke hadde lagt merke til før. 100 meter unna. Dro opp kombien og sjekka hva det var, og det var jo selvsagt en rev..! Jeg fikk ganske høy puls da jeg skjønte hva det var. Det så ut som om han lekte seg ute i lia. Jeg ville ikke kneppe den ned med rifla på kombien, så jeg venta heller for å se om den ville gå mot åta. Det gjorde den etter vel 15 min. Når reven var kommet til åta hadde jeg sett den såpass lenge at jeg omtrent ikke hadde puls. Reven stod med hodet frem mot meg, jeg fikk den i sikte og kaldt og rolig fyrte jeg av et skudd med hagla. Den sprang ca 60 meter og la seg død om rett ved en stor stein..! En stor og fin rødrev uten antydning til skabb! Takk for spenningen!
  5. Ser man det. Årets første mår.. Fella var spikra opp i et tre. Åte var Rypevinge med honning og hundekjeks..! Da jeg tok meg en kveldstur for å sjekke samtlige av mine 11 feller, hang denne hunnmåren i treet. Det var kjekt å få se at det lever noe her(enn så lenge), hehe. Takk for i kveld!
  6. To dager siden satte jeg ut 2 nye feller. To CB 120 i kasse med rypevinge og honning som åte. Skal sette ut 10 nye idag. Har sett en del spor, så nå venter jeg på uttelling. Patience is Glory!
  7. Første snøfallet var for et par dager siden. Hadde lagt ut mye åte. Idag var jeg opp for å se om det hadde vært noe aktivitet. Det letta mange ravner. Men jeg så revespor. Og trur du faen meg ikke reven stod på 60 meter da jeg kom opp? Jeg hadde ikke børse eller noen ting med meg, dessverre. Jeg tenkte med meg selv at det ikke var noen vits i å sette seg i glugg siden jeg allerede hadde støkket den. Men jeg gjorde et forsøk. Satte meg i gluggen i 4 tida. Jeg satt å hutra og halvsov. Plutselig bare tar jeg et lite blikk ut og der er jaggu reven på mot åta. Jeg fikk ganske høy puls må jeg innrømme. Kombien lå ved sida av meg og jeg kjente løpet og dro den forsiktig opp. Jeg hadde lagt en ullsokk oppå gluggen sånn at det ikke skulle skrape med børsa. Dette klarte jeg uten å bli oppdaga. Jeg fikk se reven i kornet og lirka forsiktig sikringen av. Pustet lett ut og pang. Der var min første rødrev dæv. Den hadde imidlertidig mye skabb på seg(ingen pels på hale eller føtter og det var en ungrev. Jeg gikk ut og dro stakkaren litt unna åta og henta parafin for å fyre på den, vil jo ikke at hunder skal komme bort å få skabb! Takk for en fin dag!
  8. Klarte ikke å vente lenger. Satt ut en Cb idag i kasse. honning og strømpe som åte! Satte fella like ved en elv. Skitt Jakt!
  9. Var en uke inne på hardangervidda, nærmere bestemt Hellevass(Røldal) i hytta vår. Der var det UTROLIG lite fugl å se. Vi støkkte maks 3-4kull hver dag, og gikk i gjennomsnitt 8 timer hver dag! Men jeg var heldig og fikk skutt 14 ryper 6Lieryper og 8Skarryper. Skjøt bare 2 på bakken resten i lufta Vi hadde heldigvis fint vær og koste oss veldig. Takk for en fin høst på hardangervidda! -Olav
  10. Dvs at du har en totalt ubrukelig fuglehund? Har du en god fuglehund... så er det slutt for rypene(at du er god å skyte tatt i betraktning)
  11. tomasjj, en rype er en rype om den er skutt foran hund eller ikke? Ja rypa er den samma, men måten en hund støvsuger terrenget for fugl er ikke den samma som når en støkkjeger jakter!
  12. Åsmund94 det du har hørt er bare TULL! I år er et av de årene det har vært minst ryper i terrenget på MANGE år! Jeg har snakka med folk som har gått rundt på fjellet, men har ikke støkkt opp EN ENESTE fugl, er det det du kaller for et godt rypeår? Det har nesten aldri vært så dårlig som nå! De burde forby hund og sette kvote på maks 1 fugl hver dag! Folk RENSKER jo bokstavlig talt terrenget for fugl! Og det skal kalles høsting av bestanden? Hva er det EGENTLIG folk gjør? Tenker de ikke på fremtidens jakt? - Olav
  13. Ingen aktive mårfangere rundt omkring?
  14. Lurte på om noen hadde noen erfaringer med denne hagla, både positive og negative! Hadde vært moro og lest noen saftige innlegg! Takk! - Olav
×
×
  • Create New...