Jump to content

svartlin

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by svartlin

  1. Hei. Begynner å bli en litt gammel tråd dette, nå er det to uker siden jeg hentet min første Hygenhund, ei tispe, har hatt tre stk Hamilton før, som har hvert alt fra jch til nesten ubrukelige. Bor jo midt i ulveland, så for å slippe må det kjøres i ca to timer føre det er nesten trygt, dette var det mest betenkelige med å kjøpe ny hund. Men nå er den her og gleder meg til å starte opp med denne hunden og føler jeg har gjort et riktig valg med tanke på å bevare den norske rasen. Er det fortsatt slik at det er gratis prøvestart og utstillingstart for de norske drivende rasene?
  2. svartlin

    Harehund

    http://www.nnhk.no/
  3. Kok i kaustisk soda og heng de ut.men den speed dippen fra fangsbua er vel ganske bra og enkel i bruk.og kan brukes flere ganger.har dyppa endel aasbøfeller i det,uten at det blir noe klin,bare en henger di opp til tørk noen dager føre en hånterer de. http://pelsjeger.blogg.no/1303027085_speed_dip_dye.html
  4. Har brukt anisolje med ganske godt hell ,har i år kjøpt ei flaske fra trappern,så det blir spennende.har dytta en bomullsdott nedi medisinboks av plast og borra masse små hull i den,og hengt den i et tre rett ved fella.
  5. Nytt sett oppe i dag.Nermer seg nå.
  6. ssamik. Hvordan dyer du fellene ?
  7. to nye fellekasser ute på nye plasser i dag.
  8. har plukka meg ut noen nye plasser i nytt terreng,skal til å sette ut kasser nå i æljjakta da det er småvilfredning i skogen,må da finne på noe,bruker trapper 90 og aasbøfella,forer inn på nye plasser for å øke sjangsen,har kjøpt et luktestoff fra trappern i år som skal testes ut,bruker for det meste tørrfisk,honning,og anisolje i fellene,og noen ganger hundetørrfor.lykke til med nytt fangstår legger ved et bilde fra fjoråret.
  9. Det finnes vel nesten ikke en trekkhund som har de klørne,nettop på grunn av sokkebruk,sokker som går høyere opp på foten vil komme i konflikt med kneleddet og er derfor uaktuelt,ja er avhengig av sokker,vet at det er lett å fjerne disse klørne på valper,men lurte på om det lar seg gjøre på voksne hunder.
  10. Noen som har erfaringer med å fjerne lappklør,heller hva det nå heter oppe på framføtene til hundene?er problemer med de når en bruker sokker på hunden.
  11. Skjønner dette med foret,har valgt å fortsette med samme for,men tilsetter nå selolje,mulig jeg er for opptimist,men etter to uker med dette i foret,ser potene allerede bedre ut,har også jakta litt i det siste,da med sokker,men ser ut som at potene tåler det bedre.
  12. Hei igjen. nei hunden blir ikke brukt til jakt når tilstanden er slik,trener både sommer og vinter,ski,sykkel,kløving og jakt selvfølgelig,men etter at potene er grodd,og de ser fine ut igjen,blir det som regel samme helvete igjen.så derfor har jeg begynt med sokker å smøring stort sett hele tida.
  13. Hallo,forer med laks og vom fra vom og hundemat,og apetitt tørrfor,dette bare for at han skal få brukt tennene sine,hunden er hellers frisk i både kropp og pels.bruker potesalve som kommer i fra hundekjører butikken,noe som fungerer bra,men enda er det et problem,nå er skinnet borte fra alle poter,og smører hver gang vi er ute,og bruker sokker,men det er litt fra og til,ettersom det er tørt eller vått i skogen.
  14. Hei. Potene på min hund er slettes ikke bra,huden løsner fra potene på alle labbene under hard belastning,akkurat som vi mennesker får vannblemmer,lurer på om andre har erfaringer med dette,om det kan være en sykdom,heller om det rett og slett er dårlige poter?
  15. var ute i går,tok inn fire aasbø som må behandles,mårn vil ikke inn i de,hadde hvertmår inne i den ene trapperfella,men hadde glemt å fjerne sikringa sist jeg var der så da får vi tru han sitt der til hælja at.
  16. var ute å fangsta et juletre i nye marker i går,har jakta litt i området i høst,men virker som det har hvert dårlig med vilt.såg spor etter en hare på en tur på ca 5 km,men mye spor etter mår,røyskatt og rev.trengs nok en liten innsats her ja.heldigvis ingen spor etter ulv denne gang.
  17. tomt i alle feller i helga,itte så mye som et mårspor å sjå i 3 dager gammal snø,men er vel ganske normalt,itte så mye andre spor heller,hadd besøk av jerv i to av fellene,men hadde hvert snill å ikke rørt noe.
  18. jeg bruker trapper 90,bare å snekre sammen kasser til dem,de kan henge ute hele året,enkle og sette opp,men det er jo de fleste feller i dag.
  19. Da var mår nr 3 et faktum tatt i aasbø,med honningtampong og anisolje,blir morsomt å sjå hvor mye mår det er at i området nå når snøen har begynt å komme.ladet opp alle fellene med rype og honning igjen nå,i mangel på anisolje kjøpte jeg stjerne anis og blandet i honningen,synes det lukter litt mindre en olja,men funker sikkert.Morsomt å sjå at det er så mange som holder fangsttradisjon i gang,vi som driver på må også prøve å rekrutere yngre til å ta etter,en kjempefin hobby er det
  20. akuratt de samme tenkte jeg da jeg så bildene,jeg tenker felle med slappe fjører????
  21. skikkelig musespist,veldig mye mus i og rundt denna fella,var ovså spist på den andre.
  22. fikk opp alle nå,viktig med litt stening å
  23. Ny felletur i dag,satt en mår i samme felle som sist helg,har spedd på med honning blanda med anisolje på alle fellene nå,så da er det bare å håpe på mere fangst sender inn bilder av begge mårene som jeg har fått til nå
×
×
  • Create New...