Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

LisleArne

Members
 • Content Count

  778
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. LisleArne

  Bichon frise som jakthund?

  Ok, det visste jeg ikke. Takk for informasjonen!
 2. LisleArne

  Bichon frise som jakthund?

  Familien min hadde en slik når jeg var liten. Definitivt jaktinstinkt i den vi hadde, så å få til NOE er kanskje ikke helt på jordet? Den tok ihvertfall knekken på naboens kanin og elsket katter som sprang (men var desto mer skeptisk til de som ble stående 😂 ). Jeg mener å ha lest at disse opprinnelig var brukt som hihund på kanin, stemmer det eller er jeg helt på jordet?
 3. LisleArne

  223 eller 6,5 til jaktfelt

  Federalen viser ihvertfall at det er potensiale i børsa! 21 mm på GGG var vel omtrent likt som det jeg fikk og syns det er godt nok til jaktfeltskyting. Er omtrent der jeg ligger med Hornady. Vet ikke om dette var flere serier og snittmåling, men flere seier med hver type gir jo det beste bildet. Ville prøvd Hornady Steel Match også, hvis jeg var deg 😊
 4. LisleArne

  Verdivurdering: Schmidt & Bender 1.25-4x24

  Du trenger ikke å handle i utlandet for å få tak i slike, Jegermeistern. Jeg solgte nettopp en slik SuB 4-12x42 med elgbaneretikkel og kulebanekompensator. Fortreffelig sikte til jaktfelt i jegerklassen, med knallgod komp og fint trådkors. Modellen med 50 mm linse er mer vanlig, og dukker regelmessig opp på finn.no, det samme med 4-16x50.
 5. LisleArne

  .358 Win-tråden

  Jeg presser om Remington-hylser og det går veldig greit. Har god tilgang på de, så har ikke hatt bry til å teste andre hylsefabrikater.
 6. LisleArne

  Vis meg din drilling

  Har hatt noen drillinger, både Krieghoff og Heym, men den jeg har nå er nok den mest anvendelige jeg har hatt. Det er en Vorm. Sauer Suhl fra '91. Til tross for "feil" montasje (Weaverskinne), "feil" riflekaliber (6,5x55) og litt for mye vekt (3,3 kg) er den meget brukervennlig med sikring og omsjalter på kolbehals og relativt standard montasjebaser. Liker også at haglepipene er kal. 20/76. Bruker den mest, og liker best å bruke den med, åpne sikter, men har både Docter Sight og kikkert med meg på jakt. Går veldig bra med 155 grs Lapua Mega, så da trenger jeg egentlig ikke så mye mer kuleutvalg til min bruk.
 7. LisleArne

  Kikkert kompromiss

  Jeg skaut med 200 STR i jegerklasse med Swarovski Z3 4-12x50. Den er ca 25-30 gram tyngre enn Leupolden, etter det jeg finner ut av (383 gram VS 410 gram). Men så lenge trådstarter skal jakte rev i tillegg og har masse vekt å gå, så på ville jeg ikke valgt noen av de.
 8. LisleArne

  .358 Win-tråden

  Fikk en kalv på 48 kg med 358'en forrige helg. 220 grs Speer FN i ca 725 ms, skuddavstand 15-20 meter. Et lavt sideskudd i toppen avhjertet og et oppfølgingsskudd skrått skrått forfra. Som forventet gjennomskyting på begge. Kula så ut til å ha ekspandert noe, men ikke stort. Slaktet var fint på inngangssiden, men noe blodslått på utgangssiden. Remington Seven med Rafdal-moffe, 50 cm pipe og Docter Sight.
 9. LisleArne

  Kikkert kompromiss

  Med det budsjettet og bruksområdet ville jeg gått for en brukt Zeiss Victory HT 3-12x56 med eller uten ASV. Evt en V4 Conquest som er litt snillere med budsjettet. Veldig fin nullstilling og markerte klikk på disse også. Noe mer enn 12x er lite hensiktsmessig, med mindre du føler behov for det til jakt. I jegerklassen er det max 12x forstørrelse, så på de større stevnene blir siktet plombert på en plass, slik at du mister muligheten til å variere. Den mye omtalte Leupold FX-3 har ikke jeg personlig sett mye til på jaktfeltstevner... Dessuten liker jeg, og mange andre, å ha muligheten til å skru ned forstørrelsen på stående skyting. Ikke trenger du å jage lett vekt heller, siden du er langt under 5 kg med god margin. Dessuten har den ikke lys, det er du avhengig av, med mindre du har opplyst åte.
 10. LisleArne

  Kulevekt 6,5x55 til elgbane

  Frykta at jeg kom til å gå på en smell der ja🤣
 11. LisleArne

  Kulevekt 6,5x55 til elgbane

  😂 Bare trekker litt på deg. Du får ikke 110 grs kule i .264, 107 grs er vel det nærmeste. Kaliberet jeg brukte var .308 😉
 12. LisleArne

  Kulevekt 6,5x55 til elgbane

  Å? Da kan ikke du ha så mye erfaring med 6,5x55...
 13. LisleArne

  Stolsekk

  Bærekomforten er ikke terningkast 6, det er jeg enig i, men det ikke på noen stolsekker jeg har testa. Savner magebelte på Stubben. Uten sidelommene hadde den definitivt blitt i minste laget.
 14. LisleArne

  Kulevekt 6,5x55 til elgbane

  Har ikke mye erfaring med elgbane, men det er vel ca 850 ms som er "normen". Mange baner har jo en flekk eller lignende å sikte på foran figuren, og foranholdet blir jo da feil om du gjør som meg og bruker 110 grs kule med nesten 1000 ms... 🤬 Har ikke noe spesielle ladetips, men det er vel bare å lese ladetabeller og teste i di børse til du finner noe som fungerer mtp hastighet og presisjon.
 15. LisleArne

  Stolsekk

  Bruker stolsekk, men sitter kun på den stort sett i matpauser o.l. Det er da savnet er størst om jeg ikke har stolsekk. På post sitter jeg lavere enn stolsekken kan tilby. Sitter jeg mot formodning på stolsekken i skuddsituasjon så går jeg ned på kne. Ville ha relativt god plass og lite skrangling, og endte opp med Fjellräven Stubben med sidelommer. Denne er bygd på en stålramme, så du sitter oppå selve sekken, og den kan sittes på når sekken ligger også, har jeg funnet ut av. Så langt godt fornøyd...
×