Jump to content

LisleArne

Members
 • Posts

  794
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LisleArne's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

30

Reputation

 1. Jeg skjønner tanken din, men akkurat dette skjønner jeg ikke noe av. Totalen blir vel uansett lettere og mer hendig med Seven kontra 700 eller T3? Før jeg fikk moffesystem på min Seven kappa jeg 308-pipa på 40 cm og satte på en lett Atec CTM4-demper. Det fungerte riktig så bra i mange år og var nok lettere og mer hendig enn de aller fleste 700 og T3 med demper.
 2. Kikkerten bør "matche" børsa, ja. Men bruksområde og jaktform trumfer vel likevel dette? Hadde ikke skumring/nattjakt vært et alternativ, hadde f.eks. Swaro 3-9x36 vært perfekt. Har både det og Vixen selv, men på Vixen står en Zeiss 3-12x56 pga skumring- og nattjakt. Edit; ser du skriver hovedtyngde dagjakt. Da må du bli enig med deg selv hvor mye kompromisser du må gjøre
 3. Skal du jakte rev på åte, bør du investere i en kikkert med lys 😊
 4. Er endel tråder om kikkertsikter, men prøver meg... Sliter med å finne et ok sikte til mini-skytebanen. De fleste jeg har prøvd oppleves uklare, spesielt når forstørrelsen økes. Noen som har konkrete tips til rimelige kikkertsikter som fungerer bra på under 10 meter?
 5. Interessant. Nå har ikke jeg noen voldsomteknisk innsikt, men jeg trodde at gasstrykket blåste ut det som var av vannmolekyler lenge før kula nådde fram...? Og hvis ikke så er tilfelle og at kula faktisk når vanndråpen, så ville vel den presse/legge seg mellom bommene og forårsake minimal trykkøkning på det aktuelle punktet?
 6. Dette er et optimalt utgangspunkt for systembørse i 308-familien. Ei billig 200str-pipe i 6,5 kan gi et 260-løp for en billig penge, f.eks. Selv brukte jeg ei Krag-pipe. https://www.finn.no/160449990
 7. Usikker på hvordan det skal være, men jeg oljer gjengene. Merker ingen endring på treffpunkt eller presisjon med/uten olje. Vet kobberpasta også blir brukt, da det ikke påvirkes ved varmskyting. Pipa kan sette seg litt om du skyter veldig varmt.
 8. Ei slik presse og låskassenøkkel er vel minst like mye dilldall som ei moffe som sitter fast i låskassa, der du kun bruker håndmakt for å bytte pipe?
 9. Støtter siste taler. "Alle" børser kan bli systemvåpen med en moffeløsning ala Heen eller Rafdal. Ikke koster det skjorta heller. Jeg har en Remington Seven i 260 rem, 308 og 358 win. Dønn stabilt med Leupold QR hurtigmontasje. Da åpner det seg brått mange flere muligheter i markedet.
 10. Synes dette var vel bombastisk... Enig i at hjorten er mer vàr enn elgen, men vil likevel oppfordre trådstarter til å være så stille som mulig på post Jakta starter idet du går ut av bilen, mange dyr som har blitt støkt før drevet starta/bikkja blei sluppet. Og ikke minst; tenk hva som skjer hvis. Ikke alltid elgen kommer der du har tenkt. F.eks. "hva skjer om elgen kommer der, eller der?" Kan jeg flytte meg noen meter for å få et bedre skudd? Bedre tid? All forflytning og bevegelse bør skje når elgen løper selv, da er den mest uoppmerksom.
 11. Blei litt nysgjerrig her. Hvordan løser du dette? Snakker da ikke på snødekt jorde med fullmåne, men i skumring/kveldsmørke på barmark.
 12. Kjøp deg stabile hurtigmontasjer i god kvalitet, så kan du veksle problemfritt mellom en kikkert til skogsjakt på 1-4x og f.eks en 3-12x50/56 til skumringsjakt. Som skrevet over så er en kikkert med 1-4 dugende på de aller fleste situasjoner i dagslys på storvilt, dessuten blir børsa lett og hendig å drasse rundt på med en lett 1-4 kontra noe større. Selv har jeg brukt Leupold QR hurtigmontasjer i sikkert 10 år og er strålende fornøyd med de, men alternativene er jo flere.
 13. Jeg er påmeldt både bane og felt, ja. Skyter i kl. 4.
 14. Ser den, helt klart. Ikke flytt den før neste sesong, da kan det bli stille de siste dagene. Prøv heller strøåte fra hovedåtet og mot bua.
 15. Er det nødvendig med lys i kikkerten, i og med at du har lys på åta? Kjøper du kikkert uten lys så slanker du budsjettet ditt betraktelig. Selv bruker jeg Zeiss HT 3-12x56, men kunne godt tenkt meg noe mer forstørrelse når avstanden blir over 100 meter. Skygger, bare flekker og ulik kontrast gjør til at reven ikke alltid er like lett å se i mørket. Et tips kan være å strø åte fra hovedåtet og nærmere bua, for å lokke inn reven på kortere hold. First Price våtfor til hund er billig og lukter sterkt og godt. 10 kr. for en boks på 1 kg.
×
×
 • Create New...