Jump to content

LisleArne

Members
 • Content Count

  790
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Interessant. Nå har ikke jeg noen voldsomteknisk innsikt, men jeg trodde at gasstrykket blåste ut det som var av vannmolekyler lenge før kula nådde fram...? Og hvis ikke så er tilfelle og at kula faktisk når vanndråpen, så ville vel den presse/legge seg mellom bommene og forårsake minimal trykkøkning på det aktuelle punktet?
 2. Dette er et optimalt utgangspunkt for systembørse i 308-familien. Ei billig 200str-pipe i 6,5 kan gi et 260-løp for en billig penge, f.eks. Selv brukte jeg ei Krag-pipe. https://www.finn.no/160449990
 3. Usikker på hvordan det skal være, men jeg oljer gjengene. Merker ingen endring på treffpunkt eller presisjon med/uten olje. Vet kobberpasta også blir brukt, da det ikke påvirkes ved varmskyting. Pipa kan sette seg litt om du skyter veldig varmt.
 4. Ei slik presse og låskassenøkkel er vel minst like mye dilldall som ei moffe som sitter fast i låskassa, der du kun bruker håndmakt for å bytte pipe?
 5. Støtter siste taler. "Alle" børser kan bli systemvåpen med en moffeløsning ala Heen eller Rafdal. Ikke koster det skjorta heller. Jeg har en Remington Seven i 260 rem, 308 og 358 win. Dønn stabilt med Leupold QR hurtigmontasje. Da åpner det seg brått mange flere muligheter i markedet.
 6. Synes dette var vel bombastisk... Enig i at hjorten er mer vàr enn elgen, men vil likevel oppfordre trådstarter til å være så stille som mulig på post Jakta starter idet du går ut av bilen, mange dyr som har blitt støkt før drevet starta/bikkja blei sluppet. Og ikke minst; tenk hva som skjer hvis. Ikke alltid elgen kommer der du har tenkt. F.eks. "hva skjer om elgen kommer der, eller der?" Kan jeg flytte meg noen meter for å få et bedre skudd? Bedre tid? All forflytning og bevegelse bør skje når elgen løper selv, da er den mest uoppmerksom.
 7. Blei litt nysgjerrig her. Hvordan løser du dette? Snakker da ikke på snødekt jorde med fullmåne, men i skumring/kveldsmørke på barmark.
 8. Kjøp deg stabile hurtigmontasjer i god kvalitet, så kan du veksle problemfritt mellom en kikkert til skogsjakt på 1-4x og f.eks en 3-12x50/56 til skumringsjakt. Som skrevet over så er en kikkert med 1-4 dugende på de aller fleste situasjoner i dagslys på storvilt, dessuten blir børsa lett og hendig å drasse rundt på med en lett 1-4 kontra noe større. Selv har jeg brukt Leupold QR hurtigmontasjer i sikkert 10 år og er strålende fornøyd med de, men alternativene er jo flere.
 9. Jeg er påmeldt både bane og felt, ja. Skyter i kl. 4.
 10. Ser den, helt klart. Ikke flytt den før neste sesong, da kan det bli stille de siste dagene. Prøv heller strøåte fra hovedåtet og mot bua.
 11. Er det nødvendig med lys i kikkerten, i og med at du har lys på åta? Kjøper du kikkert uten lys så slanker du budsjettet ditt betraktelig. Selv bruker jeg Zeiss HT 3-12x56, men kunne godt tenkt meg noe mer forstørrelse når avstanden blir over 100 meter. Skygger, bare flekker og ulik kontrast gjør til at reven ikke alltid er like lett å se i mørket. Et tips kan være å strø åte fra hovedåtet og nærmere bua, for å lokke inn reven på kortere hold. First Price våtfor til hund er billig og lukter sterkt og godt. 10 kr. for en boks på 1 kg.
 12. Fikk skutt en elgkalv og 5 hjort med Remington Seven i 358 win i år. Elgkalven med 220 grs Speer FN og hjortene med 200 grs Hornady RN. 3 mellomstore bukker, hind og kalv. Fikk faktisk gjennomskyting på alle hjortene med Hornadykula, hadde egentlig ikke regnet med at det skulle bli det, ihvertfall ikke på bukkene. At 220 grs Speer ga gjennomskyting på elgkalven var mer forventa.
 13. Ok, det visste jeg ikke. Takk for informasjonen!
 14. Familien min hadde en slik når jeg var liten. Definitivt jaktinstinkt i den vi hadde, så å få til NOE er kanskje ikke helt på jordet? Den tok ihvertfall knekken på naboens kanin og elsket katter som sprang (men var desto mer skeptisk til de som ble stående 😂 ). Jeg mener å ha lest at disse opprinnelig var brukt som hihund på kanin, stemmer det eller er jeg helt på jordet?
 15. Federalen viser ihvertfall at det er potensiale i børsa! 21 mm på GGG var vel omtrent likt som det jeg fikk og syns det er godt nok til jaktfeltskyting. Er omtrent der jeg ligger med Hornady. Vet ikke om dette var flere serier og snittmåling, men flere seier med hver type gir jo det beste bildet. Ville prøvd Hornady Steel Match også, hvis jeg var deg 😊
×
×
 • Create New...