Jump to content

22.Wmr

Members
 • Content Count

  268
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

22.Wmr last won the day on December 13

22.Wmr had the most liked content!

Community Reputation

146 Excellent

About 22.Wmr

 • Birthday 03/10/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takker og bukker! Har noen hakk i hagla faktisk, men de er forbeholdt tiurer og de har det blitt langt imellom de siste åra. Det er vilt og vakkert her oppe ja, var nok først og fremst derfor jeg endte opp her. Dessverre merker jeg att man lett blir litt blind for det etterhvert, forstå det den som kan.. men det er jaggu mange motbakker her oppe også😏
 2. Måneskinn, klarvær og snøføre... veit ikke hva det betyr for deg, men for meg betyr det revejakt og trøtte arbeidsdager. I føljetongen "Nosler custom competition til alt småvilt" tenkte jeg og prøve ivertfall en rev med kula. Etter ei time på post med litt forsiktig lokking innimellom kom første reven såvidt innom men ga ingen skuddmulighet. Ett par timer senere kom rev nr 2 forbi, denne var ikke like heldig. Den rotet rundt på revevis og jeg prøvde forsiktig med en slik "dodododoo" som jeg har inntrykk av att reven bruker som kontaktlyd under parringa, denne lyden svarer reven ofte på om den er "ivrig" nok. Nordic Fox Heat imiterer denne lyden fint, men den er grei og få til med munnen også.. Uansett, en slik lyd og reven satte seg rett ned og kikket mot meg. Holdet var litt lengre enn jeg vil innrømme, men jeg lå stødig og fint på tofoten og lot kula gå. Den deilige lyden av treff nådde øret samtidig som reven slo haka i snøen og var død. litt av en revehund.. han satt forøvrig ved siden av meg under hele økta. Dette hullet er midt på ryggen og mer en stort nok til att jeg kommer til å prøve en rev til.
 3. Heldig med treffen ja🤣 støkte denne på haglehold og fulgte den med blikket samtidig som jeg brettet ut tofoten og la meg ned. Etterhvert som den løp kneppet jeg på kikkerten, for før eller siden MÅ haren stoppe noen sekunder og se hva det nå var som kom og forstyrret. Det har vert mang en hares bane😎 Takk for det, lett og få bildene bra med bra motiv! Hadde vert veldig fint med kun ei kule når elgjakta er ferdig ja, og planen var og prøve denne på rev men blir skeptisk av at selv en hare med et godt plasert skudd ikke logger ut umiddelbart. Skjøt to harer til på søndag, en på 60m og en på 100 uten noen tegn til ekspansjon. Ncc vil nok utvilsomt få reven i bakken med gode treff men marginene blir små, spesielt under slike forhold som revejakt gjerne bedrives i med dårlig lys. Det er ikke alltid att det som ser ut som en full bredside faktisk er det..
 4. Raporterer om en perfekt søndag. Må regne med og gå litt i mørket for og få mest mulig ut av dagene her nord. Fikk testet tårnet og det fungerer brillefint, ivertfall ut til 550m. Her er det spor etter en 155gr NCC i snøen etter att den har passert gjennom en gnager, holdet var 170m Nysnøen er grei og lese.. Egentlig veldig overasket over att denne kom de 10 meterne den gjorde før den ble klar over att den var død, det betyr ivertfall att jeg ikke kommer til og bruke denne kula på rev.
 5. Har brukt 40gr vmax foran 22gr N130 i 222 og det fungerer utmerket. (Bruk ikke disse data ukritisk, hettelommene ble fort romme.)De litt større revene fikk bare ett hull med disse, men de mindre fikk to hull. Valgte 40gr over 30 da de nok tåler mere vind, gunstig om man skal skyte kråker litt lengre unna var tanken. For pelsjegeren er nok 30gr det beste
 6. Etter 4mnd, 2 "I will resend the item to you dear sir, this time by airmail" og ett tosiffret antall mail dumpet det en stoney point mark China i postkassa idag.. Det ble lovlig høyt, men syns det virker og være bra. Ligger ann til testing i helga.
 7. 10k er vel egentlig ett romslig budsjett for rifle i 17hmr, personlig ville jeg sett på en ruger 77/17. Sako quad ligger vel deromkring i pris og for rundt 7lapper får du vel en tikka T1X. Er nok ikke mye feil å velge noen av disse..
 8. Hadde en plan om og få inn noe skyting og begynne med en klikktabell i helga og ladet opp 50 patroner med 155gr NCC. Men i skrivende stund er vi inne i tredje døgnet med snøstorm her ute i havet. Klarte dog ikke og sitte inne alikevell. Siden jeg såvidt skimtet gongen på 200m ble det ingen notater, bare skytetrening. Kjøpte tidligere i høst en slik stoney point tofot for sittende/knestående og er meget fornøyd. Foretrekker og ha venstre kne i bakken og høyre albue på høyre kne. Her er 3 skudd på 200m uten og forlegge siktepunkt eller skru på kikkerten. Er innskutt på ca 150. Godt fornøyd i sterk kuling og snøføyk. Gongen er 24x24cm for de som måtte lure på slikt. Fikk knust litt is også, men innenfor 200m dessverre da sikten var heller laber.
 9. Ser foresten ut som Nosler Custom Competition vil fungere brillefint etter en solid løpsvask. Svarten er en tomme bred.
 10. Kikkerten ble mersom bare kastet på børsa da de nye montasjene kom for og se att det passet. Siden jeg idag er hjemme med sykt barn har jeg hatt tid til og gjøre det skikkelig. Denne veien er jo grei, det er verre og få bakre base (Leupold std) helt riktig sideveis synes jeg. Min løsning på dette problemet er "sikte gjennom løp og kikkert" basert. Fra kjøkkenvinduet her har jeg ett punkt på 60m hold og ett på 300m. Først knepper jeg inn kikkerten slik att det stemmer på 60m deretter er det å se hvordan det ser ut på 300m, da justerer jeg basen. Etter litt fram og tilbake slik vil det etter hvert stemme både på 300 og på 60 meter. Er det smartere/ bedre løsninger på dette problemet blant kammeratene?
 11. 22.Wmr

  Tirpitz-plate

  Å dævven..
 12. 22.Wmr

  Tirpitz-plate

  Er det noen som er stødigere i tysk en meg og kan oversette den teksten i grove trekk?
 13. Har teipet over høytaler på min, blir bedre men fortsatt litt i meste laget. Den kan også varsle med kun lys..
 14. Prøvde dette ved ett par anledninger, og om man skyter i nakke/hode går det fint men syns ikke noe om det når holdet strekker seg noe særlig over 70m. Det blir nemlig temmelig store hull av AB..
×
×
 • Create New...