Jump to content

22.Wmr

Members
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

22.Wmr last won the day on June 9

22.Wmr had the most liked content!

Community Reputation

36 Excellent

About 22.Wmr

 • Birthday 03/10/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 22.Wmr

  Dagens youtube

  Kan man skyte bjørn med salong? Sjølsagt! https://youtu.be/-S_x0BC3jyM
 2. Disse tre månedene uten revejakt er ganske slitsomme fyr en fyr som meg med relativt nyutsprungen men likefult alvorlig revekløe. Har jo altid jaktet, på alt og så mye som mulig. Har jo blitt en og annen rev på meg, men av rene tilfeldigheter under annen jakt. Men for ett par år siden (17/18) bestemte jeg meg for og starte aktivt og jakte på rev. Først og fremst så jeg på dette som viltstell, etterhvert som jeg fikk skutt noen rever og begynte å forstå disse fasinerende dyra litt mere har revejakta utviklet seg til noe av det artigste jeg driver med. "Lur som en rev" er ikke ett uttrykk som er tatt ut av lufta og å overliste en slik er like tilfredstillende hver gang! Begynte og fore et par åter, ett like bak huset og bygde ei enkel bu på åte nr 2. Etterhvert kom det jo noen rever innom åtene og 4 ble skutt på åta bak huset men ingen i bua selv om det var litt traffikk gjennom vinteren. Men dette var ikke nok, jeg har ikke tall på hvor mange kilometer jeg har trasket etter revespor denne vinteren for og forstå hva en rev driver med og hvor den gjør det. ALLE netter med måneskinn og forsvarlige lysforhold har jeg sittet ute og ventet på rev, lokket og sporet. Har etterhvert funnet flere ruter reven ser ut til å foretrekke og bruker disse for det det er verdt. Denne første sesongen ble det 16 rev på meg totalt og det er mere en dobbelt så mange som jeg hadde skutt fram til dette. Det må kunne kalles en suksess! Her er bilde av åta bak huset tatt fra glugga, et lite vindu helt oppunder takskjegget med død rev midt i bildet. Den ligger like til venstre for den store steinen. Den observante leser vil se att det er ikke lange biten opp til åta, 12 meter i luftlinje for og være nøyaktig. Da nytter det ikke å bråke på tur i glugga. Har brent meg på det.. Her er bua: Enkelt og greit. 12v bateri og ledlys. Her er åta plassert på 35 meter. Forrige sesong ble fantastisk med 24 felte rev, hvor fire ble skutt bak huset, fire i fra bua og resten rundt omkring. Begynte å få dreisen på lokkinga og mesteparten ble skutt slik. Når det kommer til våpen ble min remington seven i 308 brukt i starten, det fungerer jo, men er ikke optimalt. På åta bak huset brukte jeg en dempet remington 597 mag i 22.wmr Like etter jul i år fikk jeg en pakke i posten fra @ko-stens der lå den nye reverifla mi, en Bergara ba13 i kaliber 222 rem. Denne får 40grains vmax i frisk hastighet og slukker lyset hos reven stort sett umiddelbart og skyter som en drøm! med 3cm overslag på 100 meter treffer man også der man vil ut til 200 meter uten annet å tenke på enn ett godt avtrekk. Nå er det heldigvis snart bare en måned igjen...
 3. Nix, ikke fra fabrikk.
 4. Må vel være værdens mest påkostede izh 18..
 5. Kom over no litt arti på facebook.
 6. Ja det er børsa di ja ko-stens! vi har blitt riktig så gode busser bergaraen og jeg, vi har lagt ned 7-8 rever, en bever og en 10-15 kråker siden du så den sist.. Grattis med nok en sværing castor!
 7. Ser fram imot filmen castor! Sånne plugger blir jaggu svære når man kommer inpå og skal løfte på dem ja! Min første bever var 28kg, Jeg gremmes enda over den, var jo selvfølgelig "the big mama" i mitt forsvar hadde jeg jo knapt sett en bever før.. skjøt foresten en bever for ei ukes tid siden, og "trofebildet" ligner av en eller annen grunn litt på ditt😉
 8. Satte meg i bilen en fredag ettermiddag etter jobb og 750km senere var jeg "hjemme" i trøndelag igjen. Noen vil kanskje si att det er i overkant for ei langhelg med beverjakt, men det får så være🤔 Nyydelig vær hele tia, helt snøfritt og skogen er proppfull av liv! Hovedpersonen i sagan denne gang var en hannbever på 17kg som fikk servert 40 grains vmax fra knestående på ungefær 35 meters hold. Legg merke til den grønne sportsteipen på lyddemperen, den la jeg på for og sende de som får kramper og hetetokter av og se syntstokk og lyddemper på en kipp over kanten..
 9. Altså, jeg har laget meg en plinke/sekkebørse med åpne sikter av en 597mag i 22.wmr😎 (nevermind slangeklemma på framsiktet, denne er på til gugga herder..) synes sålangt denne fungerer fint, det blir som i gamle dager med luftgevær der man bare "peker" på det man vil treffe uten og sikte bevisst. Men er det noen kloke hoder som kan lære meg formelen for og regne ut hvor mye kornet dekker på 100m? Avstand mellom øyet og kornet er 595mm og kornet er 2.2mm i diameter.
 10. Har hatt en sxp med 18tommers pipe og A12 på tuppen. Ble jo noe lang å bære med seg, men utmerket og skyte med. Om man skyter opp i været (type kråke eller duejakt) demper den som bare det men med skudd bortetter bakken er ikke dempingen enorm, men det oppleves absolutt trygt for hørselen.
 11. Driver og roter med en ide om å lage noe slikt, litt for og ha en liten og lett sak og forsere vannveier hvor fjellstøvlene kommer til kort men mest for og ha noe å pjuske med utti snekkerbua. Selve rammen har jeg brukbar kontroll på, står ei rank osp bak huset her som er tiltenkt prosjektet. Men hva skal man kle med? Kommer ikke til og bruke selskinn som inuittene, lurer på glassfiber og epoxy men hvor holdbart vil det bli?
 12. I selskap med alt dette edle treverket blir vel dette som og banne i kirka men skit au! Overtok denne fra en trivelig Kammerat i julestria, Bergara BA 13 i det spennende kaliberet 222 rem! Hovedføden blir 40grains vmax med 22 grain n130 bak, disse lager treskuddsgrupper på 20mm relativt konsekvent med feltmessig skytestøtte. I hovedsak tiltenkt rever, harer og kråker. Idag har guttungen på tre og jeg vært ute på kombinert ake/skytetur og mang en istapp fikk vmax ut til 400m. Både far og sønn er strålende fornøyd
 13. "Det beste" til slik jakt hadde vel vært ei lettekspanderende kule i 5.56-6mm med kulevekter rundt 50-70grain og med rundt 1000ms utgangshastighet, men det er som kjent ikke lov. Ett selhode er lite ute på 150meters hold, men når du først får hull på det er det jo hull i det.. sålenge du får ok presisjon ut av orryx er det ingen grunn til og bruke noe annet, har aldri opplevd noe vilt som har tusla videre etter hjerneskudd, uansett kaliber eller kule.
 14. 6 timer tur/retur er jo kanskje ikke akkurat i nabolaget, men det ble sikkert en fin tur😁 Du får ta med howaen nordåver når du får den iorden så kan jeg vise deg min bit av nordnorge. Rifla kommer nok å vi skal nok bli gode venner. Bestilte forøvrig samme demper som du å den ble sendt fra samme butikk som du henta din i igår😁 Har en rem seven med slik gummistokk å den fikk epoxy hele veien fra aktre skjefteskrue til fremre rembøylefeste og ble brukbar av det.
 15. Gratulerer med ny børse i hus Ko-stens! Må være fint å bo så sentralt att man bare kan kjøre på butikken å kjøpe det man vil ha, jeg sitter foran postkassa å venter på gamlebørsa di jeg😀 det skal bli morro å høre hva du får av presisjon uttav den der!
×
×
 • Create New...