Jump to content

22.Wmr

Members
 • Content Count

  313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

22.Wmr last won the day on March 22

22.Wmr had the most liked content!

Community Reputation

213 Excellent

About 22.Wmr

 • Birthday 03/10/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ofte vil hunden stille minken under en stein eller lignende, og om hunden ikke er for nærgående vil minken ofte trykke og holde seg i ro, da er det fint og stikke inn salongen. Om hunden graver, og vil helt inn til minken har den lettere for og stikke ut, da kan hagle være fint men det går fort! SNO har ett prosjekt ute på svellingsflaket her for og utrydde mink. I den forbindelse hadde de ett foredrag her i byen, der kom det fram att de foretrekker førstnevnte type hund. De har også annledning til og bruke revolver og kunstig lys som gjør det hele meget effektivt. (Det kan ikke du som vanlig dødelig) sjekk ut Martin Brenne, han har noen fine filmer om minkjakt med hund!
 2. Når en må kaste skistaven foran seg, for og forsikre seg om att det er fast grunn der før en går videre blir det ekstra fint og komme til bilen..😂
 3. Hadde vel ikke skyhøye forventninger til dette siktet egentlig, prisen tatt i betraktning. Men det fungerer jo fint og er en fin måte og bli kjent med ffp og mil for min del, optika 6 ser veldig bra ut det samme med vx-5 og 6. Det blir nok en oppgradering med tiden. En annen side av saken er jo att dette siktet skal jo stå på børsa bare noe av tiden, og skal man skyte langt eller på banen er det ofte brukbart vær. På elgjakta og annen jakt der man trasker og går i all slags vær tenker jeg og ha på enten leupolden eller en rødpunkt.
 4. Kom plutselig en oppholdsbyge her, så da spente jeg på skia for og sjekke treffpunkt etter att kikkerten var av for malejobben. Selv med leupold std montasjen slapp jeg og skru noe som helst. Traff 2cm høyt på 107m, det får holde. Målte ut en stein på 300, strelok sa 18knepp så jeg skrudde 16 og traff på høyden men bomma litt på vinden. Håper på en fridag med godt vær snart, så man kan reise på fjellet og skyte litt langt!
 5. Takk for det! Hyggelig att noen kan ha glede av det! Jeg hadde samme problem med tårnene på leupolden, men fikset det lett med og bytte stålskivene som skal sørge for att senterdelen holder seg nedi coinslotten med en passende oring fra biltema. Dermed får man skrudd tårnene skikkelig ned på gjengene. Problem solved.. førsteinntrykket av vectorn er vel faktisk bedre enn forventet. Har ikke brukt den mye, men skutt ett par rever. En i måneskinn og en i åtelys. Retikkelet er ikke akkurat veldig jaktvennlig på lav forstørring men med lysprikken går det alikevell fint. Den kan stilles lavt nok til bruk i dårlig lys. Veldig fine klikk og tårn man lett leser. Har ikke fått prøvd og skyte langt enda, og heller da ikke testet tårnene i praktisk bruk. I dårlig lys vises det nok best att dette er en billig kikkert, i dagslys er den skarp og fin. Jeg kjøpte denne brukt for 2500,- og dét er den jaggu verdt.
 6. Litt inspirert av @jmosbakk ble det custum paintjob idag😂 corona ass..
 7. Jeg bruker nå 308, De siste revene har ramla for Nosler Custom Comptetition rett og slett fordi børsa var innskutt med den. Har brukt div bondede kuler og ett par forskjellige kuler uten bonding og kan ikke si jeg merker forskjell på noen av disse. Utgangshull mellom 5 og 10cm på alt. Har ladet opp noen 110gr varmageddon som skal prøves, men jeg regner ikke med noe særlig annerledes resultat. Kan ikke se for meg att de skulle stoppe i en rev. Det er nok ingen stor praktisk forskjell på 6.5 og 308 når det kommer til rev. Her er siste tillskudd i statistikken for meg, satt i utkanten av åtelyset og tittet på bua. Åpenbart skeptisk, men gikk rett ned med en 155gr NCC inn i front og ut gjennom ryggraden.
 8. Ikke godt og si, men tror ikke det nødvendigvis stemmer. 17hmr greier vel ikke mer en 6-700ms? Det handler nok om treffpunkt, tilfeldigheter og hvor "på allerten" reven er. Kulefragmenter opp i ryggrad legger reven rett ned, likeså gode treff igjennom forbenet er min erfaring. En rev som er helt avslappet og ikke aner ugler i mosen har også større sansynlighet for og gå rett ned en en som i dette tillfellet kanskje har hørt noe og står og titter mot skytter. Men fart er selvfølgelig effektivt, med 40gr vmax 1100ish ms har jeg aldri opplevd annet en att lyset er av momentant. Må legge til att dette er "mine to cent" og ikke nødvendigvis en sannhet..
 9. Du skal ikke skjære i den nei, få bort blod og få den i frysa eller levert til preparant asap.
 10. Min seven begynner og åpne opp samlingene merkbart når løpet trenger puss, det kan være noe og prøve. Ellers er løse skruer en typisk årsak. En annen ting er att ei så lita børse i 308 uten demper ER vanskelig og skyte godt med, jeg slet mye med og få til gode samlinger med min seven i begynnelsen. Etterhvert fikk jeg det da til, men det krevde en del trening. Best resultat fikk jeg med en sekk under børsa og ett fast grep på forskjeftet og ett ganske bestemt trykk mot skuldra. Det Siste lille trikset var for meg og ta avtrekket "med tommelen" altså holder jeg tommel midt på våpenet, bak sluttstykket og presser mot pekefingern som holder på avtrekkern. Dette er sikkert ikke etter boka på noe vis, men det fungerer ivertfall for meg!
 11. Sakte😁 Har skjedd ganske mye på hjemmefronten i det siste, men har i det minste fått tappet ut av stokken slik att børsa kommer neddi. Begynner også å få endelig form på stokken med kolbehøyde som passer og tilpasset grep. Fant ingen bilder i farta, men det kommer nok så fort jeg får en ledig stund.
 12. Ganske sikker på att 70cm gjelder 9x.. Men det er jo bare og måle
 13. Mye er vel sagt her, men den kan komme igjen etter minutter, timer, dager eller kanskje aldri.. Det vet man ikke, en annen ting man heller ikke vet er om det kan komme en ny rev 🤔 moralen er vel att er du på åta er det alltids en sjanse!
 14. Rafdal har ett fint system for dette.
×
×
 • Create New...