Jump to content

22.Wmr

Members
 • Content Count

  216
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

22.Wmr last won the day on June 9

22.Wmr had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

About 22.Wmr

 • Birthday 03/10/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det har du helt rett i, nå har jeg ganske liten erfaring med dempere så jeg blir nok fornøyd, rett og slett fordi jeg ikke vet bedre😎 Posten går sin vante gang, og det begynner og trille inn ett og annet til prosjektet. Hentet kikkerten igår og vi skal nok bli gode busser, meget tydelige og fine klikk i motsetning til vx1 som har stått på børsa nå, den gir litt følelsen av og snurre en skje i risgrøt.. det eneste jeg kanskje er litt skeptisk til er att rypa fort blir lita bak et såpass grovt retikkel. Var ei stund ganske bestemt på kkc stokk, men når jeg fikk hentet denne idag er jeg glad det ikke ble det.. Jeg synes rett og slett denne laminatstokken er sexy! Og i forhold til dildoen den ligger ved siden av oser den av kvalitet. Stokken er beddet, og med mitt utrente øye ser det bra ut så da hopper vi over den delen av jobben. Laminatstokken er også bittelitt lengre en dildoen, så det holder og bytte kolbekappe uten mellomleggsplater Men jeg ville gjerne beholde den sorte plastavsluttningen.. Og med en skarp olfakniv og erfaring med flåing løste det seg fint. Fritt etter husken ble løpskanalen funnet for smal, den var også ganske rufsete som igjen vil gi større område for vann og trenge in 120korning fikser den biffen, en hannrev fra vinterens måneskinnsjakt fungerer som underlag så man slipper riper i lakken. Låskasse og løp er i bodøbyen for gjenging for tiden så jeg smører med tålmodighet.. her er dog ett lite hint om en relativt frekk fargekombinasjon, om jeg får si det selv..
 2. En meget stilig sak du har bygd her! Mulig du allerede har nevnt det, men hvilket bruksområde ser du for deg?
 3. Det høres meeget bra ut sram68! Låskasse og løp er nå etter litt om og men på tur til børsis for kapping og gjenging. Første plan var jaktdepotet fauske og hausken 224, men med leveringstid på 1-2 mnd.. det går selvfølgelig ikke, så da ble det schölins våpenrekvisita i bodøbyen og atec herts 119. Satser på att det blir bra!
 4. Absolutt en frekk liten sak.. fungerer den som ønsket kan den jo blåse nytt liv i mang en gammel kvalitetskikkert.
 5. I går fikk jeg iorden en noe mere permanent kolbeforlenger på hagla og måtte selvfølgelig teste. 2 patroner i hagla og to i lomma, en bitteliten joggetur fra ytterdøra her er ei lita klipe hvor det står noen store osper hvor kråka ofte har nattekvist. Trampa hardt ut mot kanten og tre kråker tørner ut i tur og orden. Årets to første skudd med hagla resulterte i kråkedublè. Bildet er tatt 200 meter fra husveggen her..
 6. En liten oppdatering; det blir hausken jd224 på tuppen, nesten 100g lettere en sonic og bør dempe bra. Når det kommer til kikkert er jeg ca helt sikker på att 3-9x40 kommer til og dekke det meste jeg kommer til og bruke børsa til, så jeg bestiller leupold std medium ringer og bruker denne kikkerten kommende sesong, så får vi se om jeg savner flere kikkerter. siden european modellen har coinslot justering bestilte jeg nettopp en slik.. er spent på om denne passer.. Nå blir dette langt ifra noe langholdsrigg, men det blir ett og annet skudd ut på 2-300meter innimellom..
 7. Joda, er ikke uenig i dette og det var ikke akkurat 740mm-22mm som var planen. Uansett er ikke dette førsteprioritet. Teipa fast en sonic 45 for og kjenne litt, og etter 10-12 avtrekk i stua her kan jeg si att dette vil hjelpe meget godt på "stående, lang arm" ivertfall, vinglesonen ble betydelig mindre. Balansen ble heller ikke så aller verst (sylskarpt bilde her..) Pipa er idag 51cm og kommer til og ende opp ett sted mellom 48 og 49cm, det vil si så kort som mulig uten og komme innpå flutingen med brystningen for dempern, mistenker kanskje også att trestokken vil flytte tyngdepunktet litt bakover. Fortreet på plaststokken er fylt med epoxy i ett forsøk på og stive den av. Kommer jeg noe særlig lavere en dette? Leupold std baser og low ringer, har 4mm ned til hevarmen, mot pipa er det 8mm.
 8. Skitt jakt! Rådyrjakt er virkelig noe jeg savner her oppe, flytta hit fra Trøndelag for 5 år siden.
 9. Står en slik på børsa nå, synes absolutt det er mye kikkert til lite penger og ikke minst er den lett! Den lander nok permanent på min brno model 2 Sel er nydelig spise, ganske likt hval. "Ryggfileten" er jo i hovedsak det man spiser og den er overaskende stor. Denne selen er nok rundt 50kg, og plukket ut 7-8kg ren filet. Luffene, altså bogene har jeg tatt vare på, de skal hjem til opphavet i trøndelag å røkes, det blir spennende! Forøvrig foretrekker jeg å skyte slike små seler, de smaker bedre og er håndterbare når man driver alene..
 10. Morro med god respons, takk for det! Vi får vel se hva som skjer på demperfronten, blir ivertfall gjenget 14-1 såfremt ingen har sterke motforestillinger. Regner også med att samlingene krymper da ja, rekylen er faktisk skarp når man ligger/sitter og skal finskyte på papir eller elektronikk og det smeller også fælt av den. Demperskygge er selvfølgelig et tema, så mye av pipa i den første kikkerten jeg hadde på, en nikon monarch 1-4 og likte ikke det noe særlig.. nå skal det sies att jeg akkurat slo til på et røverkjøp fra en kammerat, nemlig en pent brukt Leupold European 3-9×40. Til alt annet en nattskift bør vel denne fungere alldeles utmerket, og er vel i tråd med "Allround" prinsippet som jeg forøvrig er veldig enig i.. først og fremst vil jeg ha ei litt tykkere pipe, med de beste forutsetninger for presisjon, og evt ha ei pipe til er foreløpig bare en drøm. En annen kammerat ville gjerne selge meg denne (Er ikke kammeret fantastisk!?) Lakken må bort og byttes med oljet finish, montere kolbeforhøyer om jeg ikke klarer å få kikkerten lavt nok. En passende bit sort skjærefjøl i plast med ei myk gummikolbekappe ordner lengden og bedde tilslutt. Blir noen timer i furtebua av det.. Ellers, så kan man jo ikke bare drive å dasse på soffan og lese forum, må jakte litt å.. Forer med 165grain acubond, foran 43grain N150. Noe slapp ladning men den går pent som bare det og effekten er det ingenting å si på. Egentlig litt dårlig treff her, skulle vert 5cm lengre bak. Må finne ei kule til trening/smått matvilt, har hittil brukt fabrikkhelmantel på 147grain fra winchester. dette skal henge på veggen i furtebua! Edit; Flott rifle det der, må være bortimot optimalt til det meste ja!
 11. Takker og bukker! Har blitt gla i børsa, på tross av noen mangler.. Dette er sikkert den beste løsningen ja, tenkte picatinny for og ha muligheten til og bruke en liten holografisk rødpunkt til de trangeste rådyrpostene og når man driver, men en 1-4x gjør vel akkurat samme jobben .. og litt til. Jah, hva skal man si.. Du har sikkert rett, det jeg tenker er att jeg har savnet litt vekt ute på tuppen der. Samtidig bygger jo sonicen lite framover og er modulbassert så man kan jo tilpasse til en viss grad. Men jeg skal tenke mere på dette, har en sonic 45 på 222n så kan jo bare tre den innpå foran der og kjenne litt på det.. sonicen er 450gram, hva veier en 184?
 12. For tre år siden, i starten av august kom jeg plutselig på att jeg ikke hadde rifle som takler storviltkravet. Tok turen innom Lofoten sport og fritid med godkjent søknad for rifle i kaliber 308win for og titte på utvalget. Fra bakrommet kom en t3 light, en 700 og en sauer laaangt over budsjett. Da jeg ikke virket helt overbevist, kom det som siste mulighet fram en Seven xcr camo. Da min elgjakt stort sett består i og bære ei børse rundt i skogen med frustrerende lite skyting virket denne smekre børsa perfekt! Har etterhvert blitt brukt til litt av hvert.. Fikk også omsider skutt min første elg med børsa.. 6 tagger, 230kg og skytter er strålende fornøyd! Det hører med til historien att en annen kar som aldri har skutt elg fikk skutt en kalv på naboposten 2 minutter etter att denne falt. Men.. jeg er 194 på strømpelesten og børsa har en lop som passer pygmeer, og plaststokken er ett sorgens kapittel.. jeg er på ingen måte en god skytter og sliter litt med og skyte godt med denne. Litt redneck enginering og børsa ser idag slik ut Ser jo ikke ut i måneskinn, men det var heller ikke poenget. Nå passer den ganske så bra og skytingen har blitt bedre. Har nå lagt ut en føler her på kammeret for og få tak på en trestokk som jeg kan tilpasse meg med kolbeforhøyer og riktig lop samt få det til og se sånn nogenlunde bra ut. Skal få på demper, pipa er 51cm og 16mm på tuppen. Flutinga starter 40mm fra munningen og her er den 16.7mm tykk. Vil dette være nok gods til og gjenge 14-1? Tenker forøvrig og bruke sonic 45. Skal ha timney avtrekk fra brownels, og ønsker en picatinny/weaver skinne samt qrw/qd så jeg har en småviltkikkert (her blir det 3-15x50ish) og en til storvilt og raskere skudd, tenker leupold 1-4 eller 2-7 her. Noen tips til skinne og montasje? Helt blank på dette, fungerer slikt som man ønsker uten treffpunkt forandringer? Etterhvert er planen og få ny, noe tykkere pipe fra rafdalen og kanskje muffe med ett ekstra løp som passer reven bedre, men dette må vente til neste feriepenge kommer.. Håper noen tar seg tid til og komme med synspunkter her, kommer til og oppdatere etterhvert som ting kommer på plass.
 13. Leste igjennom denne tråden igår kveld og ble inspirert til og prøve. ikveld ble det brno`n som fikk prøve seg, mod 2 i 22lr med en vx1 3-9 på. Ammunisjonen ble cci standard fordi det er det eneste jeg har i skapet for tiden sleit litt med og skrive ut blinkene så gikk for en annen variant, prikkene er 12,7mm og de ble satt opp på 90m, således skulle de vel bli sånn omtrent en halv moa (skulle vel vert 92 meter sånn egentlig) skjøt fra bunnen til venstre og opp så høyre nedenfra og opp (blinken lå under skyting) skudd nr 2,5 og 6 gjorde jeg dårlige avtrekk, 9 og 10 synes jeg ting ble gjort riktig. Vindstille og fint. Jeg er mer enn fornøyd med dette, selvlært wannabee som jeg er.. Såå, tett oppunder 2 moa sku jeg mene. Skjøt over to små bagger, den ene er en turhånduk jeg fikk av sambon og den andre inneholder regntrekket til langtursekken tager hva man haver osv.. har også tofot men synes faktisk det er vanskeligere å skyte pent med slikt. Dersom jeg klarer og skrive ut de riktige skivene skal jeg prøve denne med bergaran i 222 for dette var gøy, og enormt god trening!
×
×
 • Create New...