Jump to content

Grønnskollingen

Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Grønnskollingen's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

7

Reputation

 1. Hva er den billigste løsningen for en alright hundepeile-pakke? Trenger hundepeiler til min laikavalp. Har ikke noe fast jaktlag, og har bare et par dager med jaktkort på inatur til småviltjakt, men trenger en peiler uansett. Vil helst bruke så lite penger som mulig, men ser jo at det blir dyrt uansett. Kjøper man Astro 320 med halsbånd blir det ofte rundt 4000 kr brukt uansett, og da er det kanskje like greit å bruke 5800 kr noe dette? https://www.magasinet.no/garmin-alpha-100-og-t5-hundepeiler Prioriteten er pris, kvalitet/funksjon og gjerne kompitabilitet. Vil som nevnt gjerne bruke minst mulig penger, men er ikke interessert i å kjøpe noe jeg trolig må bytte ut så fort jeg havner med i et jaktlag uansett. Jeg har aldri hatt eller brukt en hundepeiler, hva mer trenger man enn halsbånd og selve håndenheten? MÅ man kjøpe kart, eller finner man mange gode gratis? Er det noen andre kostnader å tenke på?
 2. Bra post! Jeg pakker for årets reinsdyrjakt selv, første gang jeg er med på dette. Min utstyrsliste er veldig lik din. Har brukt alt for mange dårlige sokker oppimellom på tur, hvilke liners og ullsokker er du fornøyd med til flere dager i fjellet? Burde vel også få kjøpt meg noen ull boksere også, men det er så veldig mye dyrere enn andre boksere, og jeg har så mye annet jeg må kjøpe inn Jaktbuksa mi er også ganske varm, tenkte å bare kjøre Brynje netting topp og bunn under klærna, det vil jo føre til mer lufting og samtidig mer varme. Usikker på om jeg bør ha netting + ullundertøy, eller bare ullundertøy om det blir litt for kaldt med bare netting. Brukte en Leaf Alpha skalljakke fra Arcteryx samt netting under sist jeg var på høyfjellet, og det holdt varmen bra, selv i enormt mye vind. Samt, fjellduk. Har spurt noe om dette på forumet før, men hva tenker dere, standard fjellduk uten foring, eller Jerven Hunter med foring? Standard Jerven er jo mye letterere og mindre å ha med seg, Hunter tar jo mer plass og veier mer. Men jeg har ikke erfaring med noen av delene. Edit: Jeg har også med hørselvern. Sordin Supreme Pro, usikker på hvor mye jeg kommer til å faktisk bruke det, men tanken er der. Selv om mange gir blanke og mener det er ok, selv med lyddemper på rifla på vidda kan det fortsatt skade hørselen din. Kommer kanskje til å heller prøve å putte i noen Surefire EP-7 om jeg ikke drasser med meg Sordinsa rundt halsen, noe jeg sikkert ikke ender opp med å gjøre.
 3. Takk for tips folkens! Jeg får dra på butikken og se hva jeg synes om pakkstørrelse og vekt på de ulike variantene, før jeg gjør noe kjøp. Står nok mellom Jerven Thermo Hunter og Helsport X-Trem, om jeg forstår det rett at de trolig er å foretrekke over uforet i de fleste situasjoner.
 4. Takk for tips! Ser ikke dum ut den. Skulle gjerne testet den og Vortex Diamondback HD side om side.
 5. Heisann. Jeg har tenkt til å gå til innskaffelse av en fjellduk, men er ikke helt sikker på hvilken jeg skal gå for. Det er jo sånn 20 ulike varianter, og alle jeg spør har vidt forskjellige meninger, så da tenkte jeg at det hadde vært fint å få høre enda flere meninger herfra. Jeg ser etter en fjellduk som er mest mulig allsidig, til best mulig pris. Hittil synes jeg Helsport sin X-Trem fjellduk virker god, spesielt til prisen, men enkelte på forumet mener den er for stor og tung. Samtidig ser jeg at flere mener at de som ikke er foret fort blir klamme og fulle av kondens. Jeg kjøper fjellduken for å ha med på reinjakt, men ønsker at den skal være brukbar flere andre steder, og budsjettet når ikke egentlig så langt, så jeg vil helst kjøpe fjellduken som er mest allsidig for en god pris. Hva vil dere anbefale?
 6. Ser meg nødt til å gå til anskaffelse av en jervenduk, det står som "sterkt anbefalt" på pakkelista til opplæringsjakta jeg skal på i månedsskiftet August-September. Men hvilken jervenduk/fjellduk ville dere hatt med på reinsjakt? Det er jo så voldsomt mange varianter, jeg vil helst kjøpe en god "allrounder" som fungerer til litt ulikt vær (og tur, for kommer ikke til å bare bruke denne på reinsdyrjakt). Må også gå til anskaffelse av ny kikkert, tror jeg satser på en Vortex Diamondback HD 8x42, om ikke noen her har testet den opp mot Nikon Monarch 5 i 8x42 til en hakket høyere pris, og mener at Nikon er veldig mye bedre.
 7. Fare for at jeg ender opp med en Vortex Diamondback HD i 8x42 for 2800, ser da ut til å være det desidert beste i prisklassen? Fornøyd med din?
 8. Ja, jeg har delt samme tanken. Men av de kikkertene jeg har prøvd hittil, har jeg ikke fått stilt det inn så det blir bra nok på begge øynene likevel. Og synes ikke det er så voldsomt mye større synsfelt? Mulig det er noe rart med øya mine. Skulle gjerne hatt noe sånt, dog til 1/4 av prisen!
 9. Hei. Jeg er fersk som jeger, og skal på villreinjakt til høsten. Budsjettet er litt stramt, men trenger en grei kikkert til reinsjakt og all annen jakt, så ser etter en god "allrounder". Jeg ser ganske dårlig på det ene øyet, så antar da at monokulær er tingen, da sparer jeg også vekt. Jeg har prøvd mange vanlige kikkerter, mulig det er bedre med veldig dyre kikkerter, men jeg har aldri fått stilt det så jeg ser bra med begge øyna. Samtidig, når jeg først skal ha monokulær, er jeg litt nysgjerrig om det er noen monokulærer med avstandsmålere/avstandsmålere som kan fungere som kikkert som dere kan anbefale. Helst ikke mer enn 2000, absolutt maks 4000 kr om det noe skikkelig bra. Om dette er helt uoppnåelig, kunne jeg også tenkt meg bare en vanlig mono-kikkert uten avstandsmåler. Jeg kan lite om optikk, men fra det jeg har funnet hittil virker det som om denne fra Vortex er en god mono for penga: https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-solo-monokulaerkikkert/solo/solo-10x36 Tar i mot andre forslag med takk!
 10. Hei. Vurderer å gå til anskaffelse av en Valmet 412, eventuelt 212. Mye på grunn av at dette ser ut til å være kvalitetshagler til en hyggelig pris, samt mulighet for å kjøpe andre løp. Intersport Bogstadveien har en Valmet 412 til 3999 samt en til 4999. Den billigste veier i følge lappen som henger på den 3.9 kg, den andre 3.4 kg. Stemmer det at Valmet 412 kan veie 3.9 kg? Det høres jo voldsomt ut. Den føltes ikke så tung ut i hånda, men det er selvsagt sikkert stor forskjell på å stå med den i hånda i fem minutter og en lengre tur i skogen. Om det er så mye de pleier å veie kan jeg kanskje bare gå for den, men greit å vite. Har ikke funnet så mye informasjon om vekt ved å google. Jeg lurer også på hva som i praksis er forskjell i bruk på 412 og 212? Forstått det sånn at det er lettere å å få tak i deler/utstyr til 412, og at 412 er mer populært. Men det ligger mye 212 ute også til tider, og gjerne til en litt lavere pris.
 11. Har ikke blitt trukket i noe ennå, men har fortsatt et lite håp og krysser fingra. Hva er beste måten å gå frem for å skaffe kort på reinsdyr, om ikke man blir trukket via inatur? Holde et haukeblikk på Finn og skynde seg å kjøpe de potensielt enda dyrere kortene som dukker opp der?
 12. Er ny på dette, har søkt på omtrent alt som er tilgjengelig. Får man svar på alle søknader til forskjellige tider? På inatur.no ligger alt bortsett fra 1 søknad under "Lukket", med status "Sendt inn", men det står ikke direkte avslag.
 13. Heisann. Jeg har en 4.5 måneder gammel vestsibirsk laika valp, og er for øyeblikket på besøk i Bamble i Telemark i et par ukers tid. Jeg vet at det hvertfall tidligere (usikker på hvordan det er nå) har vært mye villmink i skjærgården her, og jeg har tenkt at det kunne vært en fin førstegangsjakt for meg og bikkja sammen. Jeg har ikke så mye jakterfaring fra før, ei heller har bikkja. Men bikkja har enorm jaktlyst etter alt som rører seg, og blir overgira om den finner rådyr, harespor osv. Selv uten at han noen gang har sett en hare, girer han seg veldig opp om han finner lukten av den, så jeg tror han kan være spennende å bruke på villminkjakt også. Hvordan anbefaler dere å gå frem? Dra til en øy i skjærgården, slippe bikkja og håpe den finner noe, og løpe bort med salongrifla om bikkja har los under en stein, slippe et skudd mot minken og håpe på at man ikke får rikosjett? Satt litt på spissen. Angående jakt med motorbåt. Kan jeg kjøre fra holme til holme, binde fast båten og gå rundt og leite etter mink på øya, eller må jeg da være minst 2 km fra land? Jeg jakter jo ikke fra båten, bruker den bare for å komme til øya, og setter den fra meg når selve jakta starter. Eller må jeg ro fra øy til øy om det er mindre enn 2 kilometer fra land, selv om jeg ikke kommer til å jakte fra selve båten? Jeg prøver å finne et tilsvarende kart for Telemark/Bamble, men har ikke lykkes i det ennå: https://www.njff.no/fylkeslag/vestfold/PublishingImages/Lists/Nyheter/EditForm/Jakt_i_Vestfold_skjaergaarden_2017_web.pdf Hvor kan jeg få en oversikt over øyer det kan jaktes på i nærområdet? Jeg finner dette, men usikker på om jeg kan gå ut i fra det: https://www.njff.no/fylkeslag/telemark/Documents/NJFF Sjøfugljakt i Telemark_screen.pdf Mange dumme spørsmål, men bedre å spørre enn å satse og gjøre noe dumt.
 14. Takk for tips. Men hadde du hatt Gjensidige med 30 000 forsikringssum og behandlingen kostet 44k, hadde du vel uansett måtte betalt 14k ekstra, med mindre det er noe jeg misforstår? Du kan selvsagt ha 50k forsikringssum i Gjensidige og, men det er betydelig dyrere enn Agria med 60k og Gjensidige med 30k.
 15. Takk for alle svar! 14k ut, var det med Agria altså? Jeg har fått så mange ulike svar, virker som om begge to er ganske bra. Jeg har skumleste vilkårene, virker som om det dekker mye av det samme, men Gjensidige har mer alternativ rehabiliteringsmetoder dekket, som for eksempel akupunktur etc. Samtidig har også Agria full dekning for skjelett, ledd og rygglidelser. og også dekning for kroniske sykdommer som feks allergier, hvis man kjøper forsikringen før 4 mnds alder. Det høres heller ikke så dumt ut, også siden det er 60 000 forsikringssum for samme pris. Har du testet Agria i praksis ennå, altså virker de sære på vilkårene etc? Siden den andre kommentaren her forteller at det virker som om de ikke alltid dekker så mye som de sier.
×
×
 • Create New...