Jump to content

Grønnskollingen

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Vurderer å gå til anskaffelse av en Valmet 412, eventuelt 212. Mye på grunn av at dette ser ut til å være kvalitetshagler til en hyggelig pris, samt mulighet for å kjøpe andre løp. Intersport Bogstadveien har en Valmet 412 til 3999 samt en til 4999. Den billigste veier i følge lappen som henger på den 3.9 kg, den andre 3.4 kg. Stemmer det at Valmet 412 kan veie 3.9 kg? Det høres jo voldsomt ut. Den føltes ikke så tung ut i hånda, men det er selvsagt sikkert stor forskjell på å stå med den i hånda i fem minutter og en lengre tur i skogen. Om det er så mye de pleier å veie kan jeg kanskje bare gå for den, men greit å vite. Har ikke funnet så mye informasjon om vekt ved å google. Jeg lurer også på hva som i praksis er forskjell i bruk på 412 og 212? Forstått det sånn at det er lettere å å få tak i deler/utstyr til 412, og at 412 er mer populært. Men det ligger mye 212 ute også til tider, og gjerne til en litt lavere pris.
 2. Har ikke blitt trukket i noe ennå, men har fortsatt et lite håp og krysser fingra. Hva er beste måten å gå frem for å skaffe kort på reinsdyr, om ikke man blir trukket via inatur? Holde et haukeblikk på Finn og skynde seg å kjøpe de potensielt enda dyrere kortene som dukker opp der?
 3. Er ny på dette, har søkt på omtrent alt som er tilgjengelig. Får man svar på alle søknader til forskjellige tider? På inatur.no ligger alt bortsett fra 1 søknad under "Lukket", med status "Sendt inn", men det står ikke direkte avslag.
 4. Heisann. Jeg har en 4.5 måneder gammel vestsibirsk laika valp, og er for øyeblikket på besøk i Bamble i Telemark i et par ukers tid. Jeg vet at det hvertfall tidligere (usikker på hvordan det er nå) har vært mye villmink i skjærgården her, og jeg har tenkt at det kunne vært en fin førstegangsjakt for meg og bikkja sammen. Jeg har ikke så mye jakterfaring fra før, ei heller har bikkja. Men bikkja har enorm jaktlyst etter alt som rører seg, og blir overgira om den finner rådyr, harespor osv. Selv uten at han noen gang har sett en hare, girer han seg veldig opp om han finner lukten av den, så jeg tror han kan være spennende å bruke på villminkjakt også. Hvordan anbefaler dere å gå frem? Dra til en øy i skjærgården, slippe bikkja og håpe den finner noe, og løpe bort med salongrifla om bikkja har los under en stein, slippe et skudd mot minken og håpe på at man ikke får rikosjett? Satt litt på spissen. Angående jakt med motorbåt. Kan jeg kjøre fra holme til holme, binde fast båten og gå rundt og leite etter mink på øya, eller må jeg da være minst 2 km fra land? Jeg jakter jo ikke fra båten, bruker den bare for å komme til øya, og setter den fra meg når selve jakta starter. Eller må jeg ro fra øy til øy om det er mindre enn 2 kilometer fra land, selv om jeg ikke kommer til å jakte fra selve båten? Jeg prøver å finne et tilsvarende kart for Telemark/Bamble, men har ikke lykkes i det ennå: https://www.njff.no/fylkeslag/vestfold/PublishingImages/Lists/Nyheter/EditForm/Jakt_i_Vestfold_skjaergaarden_2017_web.pdf Hvor kan jeg få en oversikt over øyer det kan jaktes på i nærområdet? Jeg finner dette, men usikker på om jeg kan gå ut i fra det: https://www.njff.no/fylkeslag/telemark/Documents/NJFF Sjøfugljakt i Telemark_screen.pdf Mange dumme spørsmål, men bedre å spørre enn å satse og gjøre noe dumt.
 5. Takk for tips. Men hadde du hatt Gjensidige med 30 000 forsikringssum og behandlingen kostet 44k, hadde du vel uansett måtte betalt 14k ekstra, med mindre det er noe jeg misforstår? Du kan selvsagt ha 50k forsikringssum i Gjensidige og, men det er betydelig dyrere enn Agria med 60k og Gjensidige med 30k.
 6. Takk for alle svar! 14k ut, var det med Agria altså? Jeg har fått så mange ulike svar, virker som om begge to er ganske bra. Jeg har skumleste vilkårene, virker som om det dekker mye av det samme, men Gjensidige har mer alternativ rehabiliteringsmetoder dekket, som for eksempel akupunktur etc. Samtidig har også Agria full dekning for skjelett, ledd og rygglidelser. og også dekning for kroniske sykdommer som feks allergier, hvis man kjøper forsikringen før 4 mnds alder. Det høres heller ikke så dumt ut, også siden det er 60 000 forsikringssum for samme pris. Har du testet Agria i praksis ennå, altså virker de sære på vilkårene etc? Siden den andre kommentaren her forteller at det virker som om de ikke alltid dekker så mye som de sier.
 7. Heisann. For halvannen uke siden ble vi eiere av en valp av rasen vestsibirsk laika, og er nå på leiting etter en god forsikring. Jeg ser at med blandt annet Agria er vestsibirsk laika en veldig "billig" rase i forhold til mange andre, men jeg er ikke helt sikker på hva som lønner seg av Agria mot Gjensidige. De har alle ulike vilkår, men jeg vil som folk flest få best mulig forsikring, billigst mulig. JEg må innrømme at jeg i en alder av 23 år ikke har tegnet mange forsikringer, spesielt ikke en helt ny forsikring som dette, så jeg vet ikke helt hva man bør prioritere og hva som lønner seg mest. Her er et skjermbilde av det Agria tilbyr meg. Erstatter opp til 60 000 kr, 1600 kr + 15% egenandel, 9000 kr livsforsikring, med "Alltid Elite" (bruksverdiforsikring): Mens Gjensidige gir dette tilbudet, da med 15% egenandel, 30 000 forsikringssum, 9000 livsforsikring og 1500 (default) bruksforsikring: Nå har ikke jeg som nevnt så veldig mye peiling, men er det no-brainer å gå for Agria sin forsikring da? Fra det jeg kan se er det en bedre forsikring for pengene for min hund? På forhånd, takk for alle svar!
 8. Valpen blir undersøkt av veterinær og har alle vaksiner og ormekur, samt EU pass og chip. Setter pris på omtanken, men det er ikke så ille som du legger det frem. De fleste av hundene hans er FCI registrert, men moren til dette kullet ble ikke registrert da den ble født når de holdt på å flytte mellom Litauen og Sverige, så han fikk ikke registrert den samtidig. Derfor er planen å reise ned til Litauen når valpene er ferdige med moren i denne omgang for å registrere moren på sine foreldre, eventuelt innmønstre den inn i FCI i Litauen. Det er dessverre lite oppdrettere å velge mellom i denne rasen, spesielt lite gode oppdrettere hvor alt er som det skal. Denne oppdretteren er den jeg har funnet i Skandinavia hvor jeg må gjøre minst "kompromiss", etter daglig leting i 5 måneder, som har kull nå eller i nær fremtid.
 9. For eksempel en kontrakt som hjelper hvis det er noen problemer med valpen selger burde kunne forutsett som en sannsynlig og ikke informert meg om/tatt høyde for. De har blant annet ikke tatt HD test på hundene, da det ikke er vanlig der de flyttet fra (Litauen), og rasen har lite av det. De sier de aldri har hatt noen helseproblemer med egne hunder selv. Men siden de sier dette, er det en fordel om kontrakten hjelper litt ved en eventuell tvistesak i framtiden her.
 10. Jo, jeg har vurdert det selv. Det er mer det at jeg føler at når oppdretter ikke har hatt kjøpskontrakter tidligere, og (hittil) ikke har sendt meg noen kontrakt, vil jeg sende over en kontrakt som forslag til kjøpskontrakt, som kanskje dekker mer enn en han skriver selv. Føler kanskje det er litt rart om kjøper skriver kontrakten selv, men kanskje det ikke er så merkelig som jeg føler at det er. Er litt redd for at om han setter opp en kontrakt selv, er den av en litt enklere form enn det jeg kunne tenkt meg. Spesielt siden han verken skriver veldig godt engelsk eller svensk.
 11. Heisann. 29. desember skal jeg hente en vestsibirsk laika i Sverige. Valpen er dessverre ikke registrert i SKK, da mor ikke er FCI registrert. (foreldrene er originalt fra Litauen). Oppdretter har solgt mange hunder, men mest til venner og har ikke hatt kontrakt. Jeg har derfor begynt å kikke etter noen gode kontrakter for en slik uregistrert jakthund, men har ikke funnet noe som passer. NKK sin er OK, men mye fokus på at hunden er registrert og forsikret. Forbrukerrådet sin for dyr er ikke spesifikk nok føler jeg. Noe som også gjør det litt komplisert er at oppdretter forsøker å FCI-registrere mor nå, så det er mulig at valpene kan etter-registreres på mor inn i FCI, og dermed i NKK senere. Noen som har noen tips til gode kjøpsavtaler/kontrakter til dette formålet?
 12. Takk for tips! Med mindre jeg ser helt feil er dette nærmere Namsos, så et godt stykke fra Oslo, men det hadde jo vært optimalt å ha noe sånt her
 13. Ja kanskje det, tenker du på et av de organiserte "introjakt"-sakene?
 14. Takk for tips. Må vel få skaffet meg hagle snart så fort som mulig da for å kunne være med på det. Men det er noe jeg har sett på, som virker veldig spennende!
 15. Heisann. Jeg har fått min første rifle i hus, har fortsatt ikke fått kjøpt meg hagle da jeg tydeligvis har så teite proporsjoner at jeg må få det spesialtilpasset. Jeg håper å kunne sette av en helg eller to snart til å jakte med rifla. Jeg har ikke tatt storviltprøven (usikker på om det er noen vits nå som det er så kort igjen av sesongen), men har veldig lyst til å dra ut på jakt med rifla. Jeg bor i Oslo, så helst et område ikke så alt for langt unna, helst innefor en 3 timers kjøretur. Min eneste erfaring med aktiv jakt er sjøfugljakt med hagle da jeg var yngre, så jeg må innrømme at jeg ikke har så mye erfaring. Jeg er altså åpen for hva som helst av tips til jaktform og område, så lenge det kan gjennomføres med en .308 rifle. På forhånd, takk for svar! Om noen ønsker å ta med seg en hyggelig 23 år gammel fyr for sine første jaktopplevelser hadde det også vært skikkelig stas.
×
×
 • Create New...