Jump to content

AGR416

Members
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About AGR416

 • Birthday 03/06/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AGR416

  HK-trøbbel

  Djises for en tråd.... @T-bone, går riflen bra nå? Jeg forhandler HK og har god kontakt med importør så bare ta kontakt ved spørsmål.
 2. Yup. Bør si litt om kvaliteten at Jorge har blitt fabrikkskytter for dem.
 3. SAS Wind er en limited variant. Kommer ikke flere av den.
 4. Jeg kjenner noen som har på lager
 5. Skal man bli god på å skyte fort, så må man skyte fort. Man blir ikke F1 sjåfør bare fordi man pendler til jobb med bilen hver dag, og kjører litt på motorveien. Det er ingen uvane å lære seg å skyte fort, det er heller omvendt - at folk som kun kan skyte sakte ikke tror at man kan skyte fort. Det er så mange myter om skyting innenfor dette segmentet av idretten, som folk må legge fra seg. Skyting er enkle prinsipper, men krevende å bli god på. Det beste må jo da være å lære seg det riktige først, dvs de grunnleggende tingene som grep, avtrekk, sikteteknikk, slik at man slipper å avlære seg masse unødige og dårlige vaner. Her er et eks Video fra den ene stagen på VC Runde 3 i helgen, litt teknisk krevende: Veldig mange skyttere tror at de ikke klarer dette. Der er første hinderet - de spenner bein på seg selv mentalt. Dette går heller ikke å trene på ved å skyte sakte - du må skyte i det tempoet som sekvensen krever. Som en kompis sa til meg for nesten 10 år siden nå: "Det er ikke så vanskelig, du må bare gå ut og gjøre det"
 6. Hvorfor ikke lære seg det riktige først?
 7. Avtrekkerfingeren din klarer IKKE å flytte våpenet, det er bevegelse i andre deler av kroppen din som fører til "napping"...... Man isolerer derfor ikke avtrekkerfingeren, og flytter på andre ting. Hvor hardt eller hvor kjapt man trykker inn avtrekkeren har ingen ting å si i denne diskusjonen. Jeg ser siktene mine uansett hvor kjappe splits jeg skyter - ikke at jeg drar .13 splits med min pistol da. Folk må slutte å overdrive hvor lang tid man trenger å bruke på sikteverifisering for hvert enkelt skudd. Man tilpasser siktebildet og tempo på skyting ut ifra hvor vanskelig skuddet er. Det er forskjell på en skive på 2m og en skive på 25m, det er og forskjell på en åpen skive og en skive med en trang no-shoot.
 8. "prepping av avtrekket er en del av avtrekket" Det er én teknikk, ikke den eneste teknikken.
 9. Napping er et begrep som veldig få beskriver korrekt, og har ingenting med avtrekkerfingerens bevegelse på avtrekket å gjøre, men om hva du gjør med våpenet i det du skal til å ta et avtrekk. Det som blir folkekjært beskrevet som "napping" er i realiteten hjernen din som sier "faen, nå smeller det - jeg må holde igjen" og så flytter du siktene før skuddet har gått. Det du gjør feil, mest sannsynlig, er at du holder alt for svakt med begge hender, men da spesielt svakhånd. Man må holde mye hardere enn man tror. Videre så klarer du ikke å isolere avtrekkerfingeren under avtrekket, men trekker av med hele hånda og underarmene. Å begynne å skyte saktere er IKKE fixen, da det ikke er problemet - du må holde hardere og skyte raske skudd i serie slik at du får forståelse for hva som må til for å kontrollere rekylen. Bill Drill er fint, her en gjennomføring fra meg med en BUL SAS II i .40S&W: https://www.youtube.com/watch?v=JbcfLlvdzQs Under tørrtrening så fikser du dette ved å gjøre følgende: Sett timerens par-tid på random Sikt inn tom pistol mot en tom vegg, og prep avtrekket slik du foretrekker Start timeren, og på pipet så tar du avtrekk så fort du klarer - fokuset er å isolere avtrekkerfingeren Målet er at du skal kunne ta avtrekk uten at siktene rører seg.
 10. Er ikke mulig å skaffe OFM Glock MOS sleide - de selges ikke løse.
 11. Det står at hun ble truffet av et skudd.
 12. Ingen. De eksporterer ikke selv. Alltids mulig å ta via en eksportør, hvis Springfield tillater det, men det blir fort dyrt da. Vi har vært inne på tanken, men det måtte i så fall vært konkrete bestilling hvor vi tok forhåndsbetalt.
 13. Det var flere enn 10 rifler som ble tilbudt. Hvem som deltok er ikke kjent, ikke en gang for de som leverte tilbud. Man blir tildelt et Tilbyder-nummer, og det er det som står i tildelingsbrevet. Det er sikkert mulig å resonnere seg frem til en del rifle-merker, men tilbydere er uansett bundet av taushetsplikt.
 14. Det er en helt ny (ukjent) rifle fra Steyr som vant. Det er ikke noe som tyder på noe annet enn at Steyr vant anbudet med et selvstendig tilbud.
 15. Grauffel bruker en såkalt push-pull teknikk med det grepet - dvs at han dytter fremover med sterk hånd og bakover med svak hånd (den hånda som har pekefinger på front av avtrekkerbøyle). Har man ikke stålkontroll på det man driver med, så er det enkelt å havne av skiva med det grepet, da man beveger pistolen i side. Min anbefaling er å bruke et standard moderne grep: " target="_blank Nøkkelen er å gripe hardt med svak hånd, samt holde godt med sterk hånd. Når du snakker om slide rack, når i prosessen tenker du? Under lading? Magasinbytte med sleide i bakre stilling? Handling ved klikk? Jeg personlig bruker tommel og side av pekefinger som er bøyd inn.
×
×
 • Create New...