Jump to content

AGR416

Members
  • Posts

    497
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

AGR416 last won the day on December 10 2023

AGR416 had the most liked content!

About AGR416

  • Birthday 03/06/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AGR416's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

345

Reputation

  1. Dette er allerede på plass. I politiet og forsvaret. Det finnes standard prosedyrer/ildhåndgrep for lad våpen, halv-lad våpen, tøm våpen, tøm våpen kontroller, klar til visitasjon, spenn ned. Forsvaret sine finner man i Håndbok for Angrepsrifle HK416 og Håndbok for pistol P80: https://regelverk.forsvaret.no/view/doccard/version:20982801 https://regelverk.forsvaret.no/view/doccard/version:23048902?attachments=[23048909%2C+23048903] I tillegg finnes det våpenregler, samt sikkerhetsregler for gjennomføring av aktiviteter. Politiet sine temahefter for pistol og maskinpistol er ikke offentlige, men er nok ikke veldig forskjellig. Disse ildhåndgrepene er gode og godt utprøvd. I Forsvaret testes man i disse som del av rekruttutdanningen, og da skal man kunne utføre disse selvstendig (dvs uten veiledning) før man får dra på skytebanen. Etter å ha drevet med dette noen år, så ser jeg ingen åpenbare mangler med prosedyrene/ildhåndgrepene man bruker. Utdanning og trening er og bra, i min erfaring, og ildhåndgrepene følges opp aktivt av instruktører ifm aktiviteter. Problemet oppstår i det noen gjennomfører prosedyren feil, enten det er slurv/uoppmerksomhet, man er trøtt og sliten, man opplever stress eller tidspress og lignende. Husk at dette skal være en selvstendig kompetanse, dvs at vedkommende soldat eller politi skal kunne utføre denne handlingen uten å bli observert av en instruktør eller leder. Man skal utdanne selvstendige soldater/politi. Så, hvordan fikse disse ytre påvirkningene fra å ha negativ innvirkning på personellet? Samtidig som man skal kunne utføre denne handlingen selvstendig? En ting som ble observert i Forsvaret ifm innføring av nye våpenregler var at de aller fleste vådeskudd skjedde ifm tømming av våpen. Tømming av våpen ble gjort veldig ofte, fordi man hadde en sikkerhetsregel som sa "Legg/Sett aldri fra deg et ladd våpen". Det var en av grunnen til at man gikk for å endre dette. En annen grunn var at man i Afghanistan hadde ladde våpen utenfor camp, og der ble våpen tatt av kropp ifm forskjellige aktiviteter hvor det ikke var praktisk å ha våpenet på kropp, f.eks feltarbeider. Det er og mye enklere, da man kun har to ting å forholde seg til: -Lade våpen ved utpassering av leir -Tømme våpen ved innpassering av leir Så hender det at man må gjennomføre feltvedlikehold, men da vet man statusen på våpenet, og kan tømme ifm dette.
  2. På hvilken måte er vådeskudd i politiet et stort problem? Fordi antallet er høyere enn 0? 0 er selvfølgelig et måltall, men vanskelig å oppnå tror jeg. Jeg har belyst utfordringen med "den menneskelige faktoren" flere ganger her, og ingen har hittil kommet med konkrete forslag til løsninger eller tiltak for å redusere sannsynligheten for vådeskudd. Det ble vist til fly-bransjen tidligere her - når det kommer til sikkerhet, så er det ikke mange bransjer som er mer på ballen enn fly-bransjen. Hvorfor er da de fleste flyulykker forårsaket av menneskelig svikt? De har sjekklister, rutiner, prosedyrer, kommisjoner som skal komme med løsninger for å sørge for at løsninger blir implementert. Disse hindrer da ikke at mennesket bak spaken gjør noe feil. Risiko = Sannsynlighet * Konsekvens Risiko kan ikke bli 0 Grunnleggende ORM. Ingen sier at man skal avfeie ting som "hendelige uhell", men det handler om akseptabel risiko. Akkurat som at politiet risikerer å kollidere med andre kjøretøy under utrykning, det er en risiko man aksepterer fordi alternativet ikke er bra.
  3. Noen som jobber i etaten er nok bedre egnet til å svare på akkurat de spørsmålene. Jeg opplever dog ikke politiet som en organisasjon med dårlig fokus på sikkerhet ift våpenbruk og våpenhåndtering.
  4. Skytetesten er ikke åpen info, men den er ganske krevende.
  5. Halvladd våpen vil føre til en mye større andel våpenhåndtering, noe som FAKTISK vil øke sjansen for vådeskudd. Skudd i kammer betyr IKKE økt fare for vådeskudd. En av de mest vanlige bruddene på prosedyre for tømming av våpen er at følgende skjer: Magasin ut Dra sleide tilbake og observere utkast Sjekk av kammer, støtbunn og magasinbrønn Sette i magasin igjen Slippe sleiden frem Bang Da spiller det ingen rolle om våpenet var ladd eller halvladd. Hvor mange liv har gått tapt hittil ifm vådeskudd fra politiet? Ingen. Hvor mange liv har blitt reddet grunnet ladd våpen? Mange, spesielt da politiliv.
  6. Det er nedspenningstønne på tjenestestedene, så vidt jeg vet.
  7. Vet vi at det var en annen enn den som tømte våpenet som ble skadet? Har ikke sett noe annet enn den opprinnelige artikkelen. Man må bestå våpeneksamen for å uteksamineres fra PHS, i tillegg til at det er årlig godkjenning for alt IP personell som bærer våpen. Israelske skyteteknikker er irrelevante.
  8. Hva om politiet ikke klarer å redde uskyldig tredjepart eller eget liv, fordi de blir overmannet før de rekker å lade våpenet? Våpenets beredskapsnivå har ingen ting med sannsynlighet for vådeskudd å gjøre. Vådeskuddet i denne saken skyldes brudd på prosedyren for tømming av våpen. Avhengig av hva som skjedde, så kan våpenet ha vært tomt og blitt ladet pga dette bruddet.
  9. Tar du på deg sikkerhetsbeltet i det du starter kjøreturen? Eller satser du på at du rekker å ta det på deg når du ser at du kræsjer? Folk som sier at det tar "kun et halvt sekund" eller noen avarter av det viser at de 1) ikke har spesielt gode ferdigheter innen pistolskyting og 2) at de mangler forståelse for spektrumet av skarpe scenarioer som kan oppstå.
  10. Dette er det som står i rundskrivet: Fra Våpenforskriften: Våpenloven sier: Det stilles ingen formelle krav til hvor solid innretningen skal være.
  11. Må huske på at mange børsemakere sitter med jobber av forskjellig kompleksitet, som kan påvirke hvor lang tid ting tar. I tillegg prøver vel de fleste børsemakere å ta ting i rekkefølgen jobbene kom inn, med litt sjonglering der det må skaffes/bestille deler eller materialer for produksjon.
  12. Har for øvrig ikke fått noe varsel om dette fra Oslo PD, der vi har bevilling. Ikke hørt om at søkere sliter med dette heller der. @PalSor, du sier Sør-Øst PD har kommunisert dette skriftlig? Innhenting av informasjon om selger er uhjemlet, uansett om det er forhandler eller privatperson. Det står i rundskrivet, pkt 1.1.4 første ledd. "Politiet har ikke adgang til å avkreve flere opplysninger enn hva som er nødvendig for å behandle søknaden. Tidligere praksis fra noen politidistrikter om å kreve selgers navn og adresse før søknaden kan innvilges er et eksempel på uhjemlet praksis. Unntak gjelder ved erverv begrunnet i arv eller affeksjon etter våpenforskrifta § 5-4 eller for andre søknader hvor det anføres rett på frafall av gebyr etter våpenforskrifta § 12-3. I slike tilfeller oppstiller regelverkets vurderingstema et saklig behov for å avkreve opplysningene."
  13. Tror dette går på tvers av intensjonen med våpenlov/forskrift, som beskrevet i rundskrivet: "Utover krav til identifisering av søkeren, vil opplysninger som politiet kan kreve fremlagt av søkeren være begrenset av våpenlovens vilkår for erverv. Dersom fravær av opplysningen ikke senere kan begrunne et avslag etter våpenlovens regler, vil det ikke være grunnlag for å avkreve informasjonen." Dog kan dette avsnittet tolkes strengere: "Søknaden skal inneholde informasjon om søker, hvilket våpen det søkes om og behovsgrunnlag. Opplysningene må være så vidt konkrete at det ikke er tvil om hvilket skytevåpen det søkes om og til hvilket formål."
  14. Jeg merket det på kroppen ja, da jeg hadde symptomer som matchet høyt blynivå, spesielt vondt i muskler og ledd i armene. Var derfor jeg testet meg
  15. Jeg målte i april 2019, 1,9 umol/L som er meget høyt sett ift referanseområdet som er <0,5 umol/L Hadde da skutt mye innendørs matcher (dynamisk) de foregående årene, samt sikkert 10-12 innendørs matcher det året frem til jeg testet meg. Kuttet ut mye skyting innendørs etter det, og på ca 1 år var bly redusert til 1,2 umol/L. Nå skyter jeg kanskje 1-2 innendørs matcher i året, maks. Jeg ser at mange som har "Hula" på St.Hanshaugen i Oslo som sin skytebane har kjøpt seg eget åndedrettsvern som de bruker.
×
×
  • Create New...