Jump to content

PakningPå

Members
  • Posts

    249
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PakningPå's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

57

Reputation

  1. Har en lik en bare at min ser ut som den har vært gjennom 2 kriger og litt til. Har aldri skutt den og vet ikke sist den ble skutt heller. De første skuddene blir avfyrt med tråd fra an trygg avstand og rifla stroppet fast tror eg. På hvilket antall skudd ville dere ansett den som «trygg»?
  2. Har brukt strike eagle i noen år nå, husker ikke helt men hvertfall over 2 år, og eg er veldig fornøyd. Og til den prisen er får en et ganske bra produkt. Men en ser også hvor det spares på. Litt mushy klikk som elgjaeger sier, har treff ut til 800m selv, lengste eg har prøvd med den kikkerten. Ikke like klar som kahles eller steiner, osv, men når den koster 1/3 så kan man heller ikke forvente det. Eneste minuset med min, vet ikke om det gjelder andre, er at etter ca 2.5mill i høyde så er ikke de hvite strekene på tårnet helt på linje med den hvite på røret. Ikke noe krise, men er nå noe å pirke på. Hadde ikke nølt med å kjøpe enda en. VIP livstidsgaranti er alltid kjekt.
  3. Hva er totallengden på den då med kolben av? Så lenge det er over 84cm er jo alt søknadsfritt. I følge våpenloven er det kun i særskilde tilfeller en kan få lov. Lurer på hvilken tilfeller det er.
  4. Bringer denne tråden litt tilbake. Våpenlova § 10.Fritak i særskilde tilfelle. Tanken om en kort hendig 308win rifle med foldekolbe frister ekstremt, men så må den være minst 840mm med kolben inne… Noen som faktisk har søkt om «særskilde tilfelle», totallengde under 840mm? Er det mulig eller må man bare drømme videre…?
  5. Vekt er ikke det eg tenker mest på egentlig. Tanken var å kunne ha børsa i sekken på jakt uten at den stikker så mye opp. Har gått rundt med en tikka som har 60cm pipe, og en må bøye seg gått ned når en går gjennom tett bjørkeskog.
  6. Hva er lengden med kolben brettet inn? Lurer på hvor kort løp man kan ha før en går under 840mm.
  7. Når neste amnesti blir er det vel ingen som vet. Å ha det hjemme til den tid, ulovlig, er en risiko eg ikke ville tatt. Eg hadde gjort det likt som om det var amnesti (som eg fikk beskjed om å gjøre). Få tak i papirasøknad, ikke digital, skriv ned info om våpen og i selgers felt skriver du «uregistrert». Kanskje legge ved ett skriv der det står hvordan du fikk tak i våpenet. Kan ikke garantere, men vil tro at dette ikke er noe problem.
  8. https://www.facebook.com/share/p/VxdVLBrNqEmhz1Fd/?mibextid=WC7FNe Denne frister. Hadde foretrukket at den veide litt mindre, men til den prisen kan man ikke klage. Hva tenker folk?
  9. Vet du hva prisen på ekstra løp blir på?
  10. https://akila.ltd/product/acsbrx1/ Vet ikke om det var denne du mente men den ser hvertfall ganske bra ut.
  11. Har for øyeblikket en t3x wild boar og en rough tech(rustfri og flutet sluttstykke). Hadde en standar t3 for noen år siden og mener å huske at den den var mye glattere enn begge t3x’ene eg har nå. Er blånert med polert sluttstykke generelt glattere enn de andre modellene?
  12. Låner denne tråden ditt. Å konvertere en us-karabin til repeter/bolt action (kommer ikke på det norske ordet). Er det mulig? For muligheten til å arve en visst eg vil, men den er halvauto. Er ikke medlem i noe dynamisk/NROF.
  13. Som nevnt under, den er tyngre, full arca i front vs 15/20cm rett framfor magasinet, noe som gjør at vision ligger litt stødigere på barrikader (vil eg tippe). Men vekt kan en alltids legge til, og en for kjøpt egen full arca rail til jet01. Også er det ikke så mangen så har jet01, så visst man vil ha noe litt mer spesielt. Også finnes det vel noe mer ekstra utstyr til vision også
  14. Har jet01 selv, bor ikke i Trondheim da. Men kan fortelle at den blir tung å bære på. Nå vet ikke eg hvilken type jakt du mener, men med mindre det er å gå noen hundre meter fra bil til post så ville eg valgt noe annet. Aluminium chassi på vinteren er ikke så gøy det heller, blir fort kaldt. Skulle eg ha kjøpt chassi til saueren på nytt hadde det nok blitt ett vision, da denne er mer prs rettet.
  15. Den som leter finner noe til slutt. Men hvorfor ha noe kraftigere og større en det en må? Unødvendig rekyl og dyrere ladekomponenter. Eg tåler rekyl, men det å se kulen på til målet, og se hvor den treffer er mye lettere med 6.5x55 enn med 300prc feks. Hadde brukt 6mm til hjortejakta visst det var lovlig, kanskje til og med 22 creedmoor. Også lettere å lære seg god skyteteknikk med ett mindre kaliber. Men skal ikke lyge å si eg ikke har hatt lyst på en Marlin 1895 i 45/70. Hvorfor? Hvorfor ikke
×
×
  • Create New...