Jump to content

tengvig

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har fortsatt et par trimmere igjen, så det er ikke noe problem. Send meg en pm med adresse, så skal jeg få sendt den avgårde!
 2. Jeg testet 150grs TTSX i .308 i våte aviser på 300m for et par år siden. Med 45cm løp og 46,5grs N-150 fikk jeg V0=850m/s. Våte åviser, med et lag våte tidsskrifter som fremste lag: Det kulene som ikke er TTSX er 180grs Accubond skutt i samme papirhaug - husker ikke V0, tror det var ca 760-780m/s. På 300m er ekspanderingen litt variabel.
 3. Jeg er veldig begeistret for hylsetrimmerne til Lee. Ikke at det er noe galt med andre hylsetrimmere, men hvis du lader til mange forskjellige kalibre så er det litt styr å hele tiden stille inn trimmelengden på nytt. Det koster ikke mer enn $16 å få de til å lage custom trimmepiloter. Det som ødelegger totalprisen er portoen . Jeg bestilte like godt flere når jeg først var i gang, så for 280,- (inkl. porto) kan en slik bli din. Testet en akkurat, og den trimmer lekende lett hylsene til 60,8mm. Kutterhode må du kjøpe selv fra f.eks Hjemmelading.no.
 4. Har denne til 375 og 7x64. Funker bra nok til at jeg ikke føler behov for hørselsvern på jakt, og er kort nok til at jeg ikke trenger å kappe løpet. I grunn ganske fornøyd.
 5. Kan bekrefte at pølsestapperen som chiefen linker til fungerer aldeles utmerket!
 6. TTSX kan være en super kule til elg og gris, men tror kanskje jeg ikke ville valgt den til rådyr og dåhjort. Du risikerer at den plystrer rett gjennom dyret uten nevnverdig ekspansjon. Har brukt begge disse kulene i 308. Som allroundkule ville jeg foretrukket 165grs Woodleigh. Tror trygt du kan bruke ladedata for 165grs Oryx for Woodleigh. Mener å huske at ladeboken foreskriver 43-45 grs N-140.
 7. Da er det på tide å melde seg inn her. Løpet ble ferdig i høst, diene kom fra Hornady like før påske, og jaktfeltsesongen er akkurat avsluttet. Børsa er en Sauer 200STR med Bredvoldstokk fra Skytterlinken. Med 8x61 løp og kikkertsikte veier den ca 5kg. Kanskje ikke førstevalget for reinsjakt, men fungerer bra til posteringsjakt der du kommer deg til post på under en time. 8x61 patronene kamrer som smør, og går rett i sauermagasinet uten noen modifikasjoner. Ser flere har lurt på brukererfaring med Hornadydiene. Diene fungerer utmerket, har ikke hatt behov for body crush die. Jeg bestilte et ekstra sett dier, så hvis noen trenger et sett kan de kjøpes til kostpris. Til formskyting har jeg brukt 200grs SMK og 60grs N15. Det ga 800m/s. Fikk samme hastighet med å bruke 57grs N19. Etter formskyting ga 60grs N15 780m/s. Årets jaktkule blir 196grs Woodleigh RN med 62grs N15 som gir 805m/s. N15 er kanskje ikke optimalt for så lette kuler i dette kaliberet, N19 passer muligens bedre. Nå har jeg en del N15 fra samme batch liggende og 62grs N15 gir god hylsefylling og god presisjon, så da blir det sånn i år. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å ta i bruk denne kreasjonen på jakt!
 8. 458 Lott fungerer fint til det aller meste av skandinavisk jakt. Den eneste begrensningen vil kanskje være kikkerten. Du setter gjerne en lett kikkert med lav forstørrelse og lang øyeavstand på en Lott. På min har jeg en Leupold VX3 1,5-5. Den fungerer fint til all jakt i dagslys, men kan bli utfordrende hvis du skal sitte på villsvinpost på natta eller på bøen og kikke etter hjort i måneskinnet. Men det vil kanskje gjelde for en 9,3x64 Brenneke også? Rekylen venner man seg til, men det kan uansett være lurt å gjøre som Chiefen skriver: prøveskyte før handel.
 9. 50% DEET ble tillatt i Norge i år. Cactus 50% DEET fås kjøpt på enkelte apotek og på http://www.chillout.no
 10. Hei, PM funket ikke for meg heller. Var nede i slutten av april i år, og er interessert i å bli med på dette. Send gjerne svar til tore.engvig at gmail.com
 11. Eurooptic har: http://www.eurooptic.com/swarovski-z6-3 ... ovski.aspx
 12. Fluidumet til skytterlinken har produktnummer 20021888, søker du på det så finner du det i nettbutikken. Har prøvd zalo med litt sitronsyre, men greiene til skytterlinken funker bedre.
 13. Jeg tror ikke du trenger å bekymre deg for at det er for lite krutt i noen av ladingene over. Det er forsåvidt ingenting i veien for å bruke mer krutt til Remingtonkulene, 84grs N-140 er finfint, men 80grs er ganske behagelig å skyte med på banen. Har aldri hatt klikk-pang problemene beskrevet i tråden du linket til. Jeg bruker 84grs N-140 til 400grs Swift A-frame kuler. Det gir 720m/s. Lykke til med luftingen av Brno'en, dette tror jeg du vil få stor moro med!
×
×
 • Create New...