Jump to content

Europeisk våpenpass


Recommended Posts

Husk at du også må levere med et foto når tante får søknaden.

Jeg måtte levere to. Men behandlingstida var under ei uke, og det er ikke verst på et kammer som har rykte for ikke å være det kjappeste på søknadsbehandling :)

 

@trådstarter: Den svenske linken er for å deklarere våpen inn i Sverige og ut av Sverige, men har ingenting med norske myndigheter å gjøre. Du må ha ting på greip hos myndighetene både her hjemme og i det landet du skal til, skjønner du. Jeg trodde også at når man deklarerte ut av ett land, så deklarerte man automatisk inn i et annet, men så enkelt er nok ikke byråkratiet :wink:

 

Så: For å ta våpen ut av Norge og inn i Norge uten å stoppe på tollstasjonen og fylle ut papirer, trenger du våpenpass. Du har fått info om hvordan du går fra. For å ta våpen inn i Sverige og ut av Sverige, kan du bruke den svenske linken.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Finland = Europeisk våpenpass

 

 

Med noen forbehold. :forvirra:

 

Hvis du skal bruke våpenet på jakt eller i konkurranse i Finland eller i annet EU land går det fint med Våpenpass. Hvis du derimot, og det er her det blir "litt" ulogisk, du "bare" skal ha med deg våpenet i transit gjennom Finland fra en grenseovergang Norge / Finland korteste vei til en annen greiseovergang Norge / Finland, ja da må du stoppe hos Toll/Tulli og fylle ut transittskjema. Og selvsagt stoppe for avlevering av samme skjema når du forlater Finland. Enkelt? :P NEI! :oops: Vi som vet noe om åpningstider på tollstasjonene mellom Norge og Finland er klar over at dette gjør livet MYE vanskeligere enn nødvendig! :cry:

 

Edit:

Kjører du fortere enn 20kmt over fartsgrensa for å nå tollstasjonen før stengetid, ja da blir plutselig fartsbøter i Norge latterlig lave! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...