Jump to content

Privat import av rifle fra UK


Toby

Recommended Posts

hvis jeg fant en rifle som jeg ville kjøpe i UK fra en privat person (ikke forhandler)

Har jeg mulighet å importere det selv eller må det gå gjennom en norsk forhandler?

Tar selvfølgelig utgangspunkt at de relevante søknader/ plass på våpengarderoben og at mva blir betalt.

Er det noen som har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Det ligger noe informasjon her: https://www.gov.uk/guidance/firearms-an ... trol-forms" target="_blank

Har selv ingen erfaring med import av våpen/rifle fra UK. Du kan muligens komme i den situasjon at kjøpet ikke kan gjennomføres ettersom det vil bli eksport av våpen til land utenfor EU (men innefor EØS) og de nylig innførte tiltakene som berører våpen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg importerte en rifle til Norge i høst, nå har de jo gjerne knotet det mer til i det siste. Du vil måtte involvere et firma som spesialiserer seg på å gjøre papirarbeidet ved eksport av våpen, det er flere av disse. Jeg brukte PBS International Ltd og hadde ok erfaringer bortsett fra at de dret seg ut da de skulle klargjøre våpenet for overlevering og transport med rutefly, flyselskapet var ikke videre imponert over pappesken de hadde lagt våpenet i... :mrgreen:

 

Jeg kjøpte da av et (enmanns, unntatt VAT) firma, men regner med at det er omtrent tilsvarende eller noe strengere regler ved kjøp fra private.

 

I forhold til norske regler er det meget enkelt, du får utlevert våpenet fra flyplass-vekterne når du lander, så går du på rød sone og evt. vekker en toller. Tollen skal fylle ut den delen av ervervstillatelsen som selger normalt fyller ut, og sende selgers del i tillegg til den hvite delen til politiet, som utsteder våpenkort. Våpenkontoret her i Hordaland uttaler at det kan ta LANG tid før de får papirer fra tollvesenet, så ta meget godt vare på den blå delen av tillatelsen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg importerte en del våpen fra England for noen år siden. Det er muligens vanskeligere nå , men det første jeg måtte gjøre den gangen var å finne en selger der borte. Det ble Wiltshire Small Arms Company. Og han forklarte meg hva han trengte. Alt skjedde på telefon og fax ( det er noen år siden :wink: ). Jeg var aldri i England.

Det jeg måtte gjøre var å søke det kongelige norske handelsdepartement om en import tillatelse på ett eller flere spesifikke våpen. Denne sendte jeg til WSAC pr.post , sammen med en endebruker ærklæring der jeg garanterte at våpenet skulle stoppe i Norge og ikke selges til ett tredje land. Med dette i hendene kunne da WSAC søke om eksportlisens hos sine hjemlige byråkrater. Når dette var i orden ble våpenet sendt i posten til meg. Kjøpetillatelse fra politiet slik som nå, måtte selvfølgelig til. Det jeg syntes var rart den gangen, var at ingen spurte etter denne. Ikke handelsdepartementet da jeg søkte om import tillatelse , og slett ikke selger i England og heller ikke posten da jeg hentet våpenet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Noen som vet hvordan prosessen er med å importere boltrifle fra privatperson i England nå for tiden? Tenker da mest på den britiske siden med eksportlisens og slikt. På norsk side er det vel relativt smertefritt.

 

- Norsk importtillatelse bør vel være mulig å få før man har godkjent norsk våpensøknad? (Det er jo bare et bevis for britiske myndigheter på at våpenet er lovlig i Norge. Får uansett ikke riflen med inn i Norge uten godkjent våpensøknad.)

- Må eksportfirma innvolveres, eller kan man slippe unna en del tusenlapper hvis man gjør papirarbeidet selv?

- Hva er nødvendige skjemaer, og evt. gebyr og andre kostnader? Og ikke minst tid?

- Enklest å sende med pakke, eller hente selv med fly eller båt?

Edited by Midt-I
Link to comment
Share on other sites

Prøv disse. Eksport Lisens for våpen. Tar hånd om alt av papirer og forsendelse.:

HGSS

Specialist worldwide shipping

 

Email: harry@hgss-global.co.uk

Tel: +44 (0) 1268 685414

Mob: +44 (0) 7956 385151

Registered in England and Wales: Vat No GB 224 6040 43

 

Link to comment
Share on other sites

Varierer garantert veldig fra land til land og produsent til produsent. Jeg vurderte sterkt å reise avsted for å handle Zastava fra fabrikk. Hos de var det bare å komme, de trengte norsk kjøpetillatelse oversatt og 2 dager for papirarbeidet på sin side.

Kjøpte Winchester m70 i stedet, å handle fra Rjukan visste seg å gå greit og smidig😁

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, nhd skrev:

Jeg låner denne tråden litt. Kan jeg med norsk ervervstillatelse og personlig oppmøte kjøpe en rifle fra fabrikk/butikk i utlandet, for eksempel Steyr i Østerrike?

Det kan du få gjort uten videre. Steyr har egen butikk i Wiener Neustadt hvor de interesserte får kjøpt direkte fra produsenten. Stort pluss er også at de har ALLE typer Steyr våpen på plass slik at man kan få prøvd det man har tenkt å handle.  Flere av våpene kan også prøveskytes på banen som er direkte tilknyttet. Våpen kan hentes selv eller blir sendt. Norsk kjøpetillatelse.  

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...